Hirdetés
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi Note 5 Global ( kódnév: whyred ) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
B2man2
aktív tag
válasz
csiziktomi
üzenetére
Én blokada-ba raktam bele a github-os tiltólistát.
Simán engedte, és blokkolja is az Xiaomi-s címeket. -
Goose-T
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
A PE-ben alapból Derp kernel van, de az OS nem támogatja egyelőre az exFAT-ot, bármilyen kernelt is teszel alá. Oreo alatt minden működik flottul, a Pie viszont problémás ebből a szempontból.
-
nullpoint
őstag
-
ndoctor1
csendes tag
Sziasztok.
Google kamerát fel lehet tenni bootloader nyitás után?
Köszi a válaszokat!
-
ndoctor1
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Neeeeeeeeeeeee.
-
amphenol
csendes tag
Még egy kérdésem lenne : egy hónapja miui 9-el vettem a telefont .. emlékszem , hogy különösebb keresés nélkül be tudtam állítani néhány felhasználóhoz egyedi SMS hangot .... Ma tünt fel , hogy nem működik ....
Miui 10 alatt sehol sem találom a beállítást .... -
kszthly
senior tag
válasz
Trailblazer
üzenetére
Jó lenne, de sajnos csak Oreo romon.
-
-
Goose-T
veterán
válasz
kszthly
üzenetére
Köszi! Lehet én is kénytelen leszek feladni az exFAT-ot, bár rá kell rendesen szánni magam, el fog tartani jó ideig, míg a sok vackomat leszedet az SD-ről, és utána visszamásolom. Lehet kellene szerválnom egy kártyaolvasót, mert telefonban hagyott kártyával ezeket megcsinálni kínszenvedés.
-
-
Goose-T
veterán
Valaki talált már olyan AOSP vagy LOS alapú Pie ROM-ot, amin boldogul a MIUI által titkosított partícióval és az exFAT-ra formázott SDXC kártyákkal is? Talán két hete bepróbálkoztam majdnem az összes, XDA-n található Pie ROM-mal, és egyedül a LOS16 és a PE jutott el addig, hogy használni tudtam bootolás után a telefont. Valamelyik be sem bootolt, valamelyik a kezdeti Google-ös kérdezgetésnél akadt el. Viszont egyik sem tudta olvasni a 128GB-os, exFAT-ra formázott SDXC kártyámat. Ext4-re nem akarom formázni, mert akkor, nem biztos, hogy át tudom vinni másik telefonra, FAT32 az meg már elég ergya ekkora méretnél.
-
-
Karima
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi. Az volt beállítva. Na akkor leszedem a messengert és újratelepítem, hátha az megoldja.
Akkor új ROM felrakása nélkül nem is lehet új témát felrakni? (Ennek mi értelme?)
-
mcsm88
senior tag
válasz
pulguinha
üzenetére
Először menj a beállításokba, ott telefonbeállítások és ott kezdd el böködni a miui verziót amíg ki nem írja, hogy már fejlesztő vagy.
Utána menj a beállításokba, ott a rendszer és készülékek rész további beállításokba és ott találod a fejlesztői beállításokat. Annak az alján tudod kikapcsolni a miui optimalizációt. (Ha nagyon tele van a kezdőképernyőd, akkor lehet hogy pár ikont átdob a következő oldalra) -
válasz
Karima
üzenetére
Beállítások - Telepített alkalmazások - Három pötty jobb felül - Alapértelmezett alkalmazások - Alapértelmezett SMS-alkalmazás. Itt állítsd át Üzenetekre.
ROM-telepítés téma.
Én azért tettem fel az EU-t, mert a globalban sok minden másként van. Pl. alap régión nincs Témák app, nincs arcalapú feloldás, sok a számomra felesleges app, ami nem feltétlen tiltható. -
Karima
őstag
Sziasztok!
Pár napja van meg a telefon, eddig 100%-osan meg vagyok elégedvev a GS 10.0.2.0-val. (egyébként miért cseréli mindenki más romokra? Miben jobbak azok, mert az előző pár száz bejegyzést olvasva csak azt láttam, hogy a GS szar, az EU dev pl meg nagyon jó, de hogy miben, azt nem láttam).Viszont két kérdésem azért lenne: third party témákat miért nem enged telepíteni? (third party themes not supported) Erre van vmi megoldás?
Másik: az sms-eimet mindig berakja a messenger üzeneteim közé is. Ezt hol lehet beállítani, h ne tegye be oda is?
Előre is köszi a válaszokat

-
juve600
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére

-
juve600
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
custom AOSP rom
az melyik pontosan ?
-
bsanya
aktív tag
Sziasztok,
Sima MIUI Global 10.0.2.0 Stabil ROM-t használok, se BL nem nyitottam, se root nincs (régebben naponta cserélgettem őket, de mára már a nyugalom fontosabb
)
0:00 és 0:05 között minden éjjel ki-be kapcsoltatom a telefont az ütemezéssel, de a többi időben folyamatosan be van kapcsolva, mégse folyamatos zöld a "mobilhálózati jel"...
Jól gondolom, hogy ennek nem ilyennek kellene lennie? Milyen beállítást nézzek rajta, ami ezt okozhatja?Köszi
Sanya -
pulguinha
aktív tag
Sziasztok, arra van valami tipp mi okozhatja az ingadozó akku teljesítményt?
Egyik nap 19 óra üzemidő 4 óra képernyővel és lemerül, másik nap 1.5 nap 7 óra képernyővel.
Nem igazán értem a dolgot...
A hálózatijel zöld, tehát elvileg jól érzékeli. -
KamuMazsola
őstag
válasz
wwenigma
üzenetére
Esetleg a 4G+-szal kapcsolatban sikerült kiderítened valamit? Esetleg valami beállítás ami segíthet ezen? Nem létfontosságú számomra, de jobban érdekel mint a romcsere, vagy a gyorstöltés (ami nem is gyorsabb).
A többiekhez is:
Sebességmérő alkalmazást ki mit használ, mit ajánl? Régebben erre a célra is az androits appot használtam, de már nincs a playen és nem is támogatja a készülék által használt összes műholdtípust. -
amphenol
csendes tag
válasz
nullpoint
üzenetére
Köszönöm . Ismerem ezt a prg-t is , fennt is van a telefonomon . Amúgy amiről a képernyőmentést csináltam , az a legjobb . Ott is jelölve van melyik műholdat használja stb ... De a gondom nem ez , műholdakhoz nem vagyok hülye .... évek óta màniám ... A munkámat is érinti ... . De ha már itt tartunk , neked az általad ajánlott program mutatja a kínai ( ha jól emlékszem ott
4 ágú csillaggal jelölt ) holdakat ? Külföldi topicban találtam olyanokat akiknek ugyanez a gondjuk , szeretném megtudni mennyire általános .... Tudom , hogy a felhasználok 99 %-ának mindegy , meg nem is tud róla .., de engem érdekelne :-) -
rayoliviero
veterán
válasz
jackbacsi87
üzenetére
-
nullpoint
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
Utálom a googleplayt. Apkpure-ról regisztráció nélkül le tudom tölteni.
De ezt is ritkán használom, ha lehet nyilt forrású appokat használok f-droidról.
-
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sírok

-
-
nullpoint
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
-
-
nullpoint
őstag
válasz
amphenol
üzenetére
Ez az app mutatja mi az amit valóban használ is a rendszer.
Sok más program azt ismutatja hogy a helyzeted alapján milyen műholdak elérhetőek, de attól még nem használja a telefon azokat.Tedd fel amit linkeltem, az mutatni fogja a telefon által ténylegesen használt műholdakat.
-
jackbacsi87
senior tag
Sziasztok!
Eu 8.10.18 beta rom van fenn. Gsam battery root verziót az istennek nem tudom feltenni, hibaüzenettel megáll. Másnál működik? Valami szívja az akkumat, mert kikapcsolt kijelzővel óránként 2-3%-ot merül a teló accubattery szerint.
-
wolfman
veterán
Üdv!
Indiaira állítottam a régiót, Face unlock-ot bekapcsoltam. Be lehet ezt állítani úgy, hogy ne kelljen előtte nekem manuálisan a képernyőt bekapcsoljam, hanem csak kezembe veszem a készüléket, ránézek és bumm, unlockol? Nyilván nem egy kategória a két készülék, de tesóm iPhoneX-jében ez így működik, így van értelme, nekem is így lenne jó, de hogy előtte nyulkapiszkapeti szükséges, pont felesleges. -
Moonwolf
senior tag
Sygic-et használ valaki navigálásra?
-
amphenol
csendes tag
válasz
KamuMazsola
üzenetére
Köszönöm ... sajnos így jártam ... reménykedek , hogy nem egyedi a gondom , és talán valami szoftver frissítés megoldja ....
-
juve600
nagyúr
válasz
Trailblazer
üzenetére
nem istenítem csak simán jó
pixel -fapad,semmi sallang
de szívesen kipróbálok más romokat is,sajnos a pixelben is vannak bugok,de ahogy olvasom az összes custom romban van valami............ -
amphenol
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Én is használnám , de ahhoz amire használom , kellenének a kínai holdak .... :-)
A waze stb miegymás nálam is megy ...
A kérdésem kicsit speciálisabb volt ...
-
Ciccuka
veterán
Ha valakinek még nem lenne gyorstöltője; újra akciós a Banggood-on.
-
kszthly
senior tag
válasz
juve600
üzenetére
Nálam 2 napja a Syberia project megy.
FM rádió nincs, más bajom nincs vele. -
-
juve600
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
EU-s rom alatt is jó ?
nekem az IGO állandóan azt írja hogy gps jelet keres
-
-
amphenol
csendes tag
GPS témában kérdeznék .
Mikor megvettem a készüléket ezzel a programmal teszteltem a készüléket :
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.android.gpstest
Mindent vett a GPS :
Majd frissült a MIUI a gyárilag rajt lévő 9 -ről , 10.0.1.0 -re
Eltűntek a kínai műholdak végleg .... ami nagy kár hiszen az elmúlt hónapokban megszaporodtak ,
egy csomót most lőttek fel , és mostanság kapcsolgatják be őket ....Még egy gond : ha pár percnél tovább nézem a műholdakat akkor a Galileo is eltűnik , majd egy idő múlva visszajön ... és így tovább ....
Nálatok is ??
Amúgy az eddig bevállt AndroiTS program nem kezeli a Galileo -t azzal kár is nézni ,,,
Ami még jó az a : mobile topographerhttps://play.google.com/store/apps/details?id=gr.stasta.mobiletopographer
De az is ilyen ...
-
juve600
nagyúr
üdv
custom romot ki használ ? mit tudtok ajánlani ???

-
Niarn
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
vagy más "szemszögből" kell nézni, meg kell húzni kifelé a két szem sarkát, hogy jobban hasonlítson a gyártóéra
hátha.. -
kidnou
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Szemüvegben se látom 😀 tényleg agyhalott aki kitalálta
-
ratobi
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
már lehetne valami megoldás a status bar növelésére...

-
-
féldekás
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap frissült a teló, mostmár a notchos telókon is jó lesz az akku százalékos kijelzése. Belerakták a rublikába.
-
törölt tag
Màsnàl is eltünt a chathead a messengerből? Minden be van pipàlva, mégsem működik.
-
ktommy91
addikt
válasz
tonyrulez
üzenetére
A wallpapers HD, 4K Backgrounds app-ból töltöttem le, az értékelés szerint rendezett lista elején volt.
-
Kerni62
tag
válasz
pulguinha
üzenetére
Nekem van mind a kettő. Az első kék- fekete, és nagyon jó, nem csúszik, a plusz üveg is szépen elfér, meg a bal alsó sarkában van egy szellőző is. Nem megy alá por. A második is nagyon szép, de nekem kicsit vastag lesz tőle nem jött be. Kb 1 óra után le is vettem, ami nem volt egyszerü, mert k kemény a tok, de cserébe bombabiztos. Jól kitámasztható. Viszont nem mindig érzi a tapit, csak ha totál felfekszik a telóra.
-
válasz
nullpoint
üzenetére
SEMMI GOND A MIUI romokkal és a CUSTOM KERNEL.el, csak épp a kolléga (ktommy91) KERNELE egy rakás szar, (majdnem)minden telón Bootloop.ot csinál, vagy amelyiken nem, ott meg random reboot és fagyások vannak, és nem csak a MiUi kernele ilyen, hanem a sima is ami custom ROM okhoz van, szóval nem az a gond hogy a MiUi.t nem szereti.
Az összes többi custom kernel mind HIBÁTLANUL mennek MiUI romok alatt!
És egy jó tanács: KERNEL csere előtt még az érintetlen KERNEl és VENDOR partíciót TWRP ben mentsétek le mert ezeket módosítják a Custom kernelek.
Ha gond van vagy másik custom kernelt akartok telepíteni, előbb vissza kell állítani a mentésből a Kernel(boot) és Vendor partíciókat, eztán mehet fel a másik kernel és nem lesz gond! -
ktommy91
addikt
válasz
Trailblazer
üzenetére
1. A perfboost fw konfigja a vendor partíción van.
2. Mert a ROM-ot vágják haza teljesen, ami aztán semmilyen kernellel sem bootol be. -
Trailblazer
veterán
De egy kernelcsere miatt miért telepítitek újra a romot? Előtte kéne elmenteni külön a módosítatlan boot.img-t recoveryben, és ha bármi elcsesződik vagy nem működik jól, csak azt kell visszaállítani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Eredeti játékok OFF topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 87%
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3702
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 9700 / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 1TB SSD!
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

És ugyan úgy eltűnnek az Eu-s holdak, majd vissza jönnek.
)
hátha..