- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Google Pixel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android szakmai topik
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Igen, azt gondoltam, hogy ez mindent tartalmaz, amit olvas.... ez alapján jól, köszi a megerősítést! Azóta megnézem újra, de megint kevesebb, mint kéne
Azthiszem valami más program után kell néznem, pedig végre volt egy jónak tűnő (kezeli az alkönyvtárakat, nem fagy bele TB-os menyiségekbe sem, és viszonylag gyors). Ha tudsz vagy valaki tud jót, és ingyeneset (vagy olcsót), akkor légyszi privibe írja meg a program nevét! -
tolmik
csendes tag
Megtörtént. De noha még AD alapú rendszer is be van állítva a másik oldalon, az FQDN feloldás nem működik. Amúgy minden gépen windows 7 fut, és a hálózatfelderítés engedélyezve van, mivel a hálózat típusa Domain.
Tehát amit javasolsz, azt már mindet beállítottuk / kipróbáltuk...
Ha egy egyszerű registry edittel vagy szakértő szintű konfigurációval megoldható lett volna a probléma, akkor nem is írok ide. Csak sajnos az összes létező Redmondi könyv átolvásása után sem jutottunk vele dűlőre. -
tolmik
csendes tag
Nem sötétek vagyunk, hanem tapasztalatlanok ;P
A WINS mmc be van állítva. És a tűzfalakat is kikapcsoltuk ideiglenesen egy kicsit, de akkor sem működött a dolog. Ténylegesen MINDEN-t beállítottunk, ami beállítási lehetőség volt, de nem segített.Probléma: 2 domain van, két külön domain névvel. az ip címkiosztás szabott, az egyik oldalon van az x.x.1.akármi, és a másik oldalon van az x.x.2.akármi
A domain1.akármi.kiterjesztést és a domain2.akármi.kiterjesztést akarjuk összekötni.Egyszerűbben megfogalmazva: egy domain1.dyndns.org és egy domain2.dyndns.org hálót kellene összefűzni egy közös hálózatra. Kénytelenek vagyunk dyndns domain neveket használni, mivel a vonalak mindkét végén dinamikus ip címek vannak.
-
Plero
aktív tag
Akkor ha jól értem. A server-ből HDD ki. Átklónozni a másik HDD-re. Az új HDD vissza és kész is. Pld. ezzel a programmal is meg lehet oldani a klónozást másolást? Vagy valakinek valami gyakorlati tapasztalata más programmal?
-
old gray
addikt
Egy kávé + cigi = 10 percet vártam, a telepítő W2K3 standard, asszem SP1-es.
MOD: az említett üzenet után felvillan mindhárom led a billentyűzeten ill. a képernyő is villan egyet és mintha lefagyna az egész. Ha nem etetem meg a SCSI illesztőprogramot a telepítővel akkor tovább megy, csak ugye kiírja, hogy nincs meghajtó és nem folytatható a telepítés. Rossz lenne a SCSI driver a vezérlőhöz?
-
bobsys
veterán
engem par oraja basztak le hogy miert is csinalom meg a ticketeket, hogy mereszelem az o beleegyezesuk (az a csapat akiktol elhozzuk(tuk) a munkat) nelkul
na itt fogtam es kileptem a ticketing toolbol azzal a felkialtassal, hogy akkor csinaljad vaz
bekerulni meg ugy lehet, hogy nezed a meghirdetett allasokat az oldalon, vagy egyszercsak felhivnak -
gaborbol
őstag
Igen igy mukodik.Vmwarehez hasznaltam, akkor irtam is a vmware forumban.
Azota hogy megcsinaltam,ment - mukodott,nem sokat nem foglalkoztam vele, itt figyel az asztal mellett kikapcsolva
En ugy tudom, hogy nincs korlatozva a tar merete legalabbis eddig nem volt.
Az ingyenes es a fizeto verzio is ugyan az, max a supportert fizetsz ha kell, vagy kezikonyvert, vagy pendrivra telepitetett verzioert. -
Boolash
aktív tag
Beállítottam a DNS-t, így már tudok pingelni csak (kliens) tartománynévre és kliens.klienstartományra. Köszi!
Viszont az FRS így sem enged tovább. Mikor a replikációt állítanám be azt írja, hogy a tartomány (klienstartomány) nem létezik, vagy nem lehet vele kapcsolatot létesíteni...
A VPN kapcsolat most openVpn-el van. Ahol a replikációt állítom be, az egyben a VPN szerver is. Szerver oldalon be van állítva, hogy a "szervertartomány" -ba csatlakozik a kliens, bár ez nem hiszem, hogy bezavar. -
Boolash
aktív tag
Csak úgy értettem, hogy ha a kliensgépet pingelem (szerverről), akkor kiadja (hamisan) a tartománynevet is. Kliens.tartománynév -re viszont nem találja, még akkor sem, ha a hamis tartománynévvel próbálom (hamis tart.név = kliens.szervertartomány)
Így vettem fel a zónát és az A rekordot, de nem találta... lehet hagyni kell neki időt.. Megpróbálom megint. -
Boolash
aktív tag
Szia!
Be van pipálva és meg van adva a szerver IP címe (DNS szerver).
Ha a kliensőr pingelem a szervert, akkor megy gepnev, gepnev.servertartomany.local.hu
Nem megy: gepnev.servertartomany
Ha szerverről pingelem a klienst, akkor megy: gepnev Más nem megy.
Mind a kettő helyen ws2003 van, AD és DNS szerver..(nem ez kavar be?)
A pptp vpn-t a szerver oldalon a WS2003 szolgáltatja (távelérés és útválasztás, látom is, hogy bejelentkezett a felhasználó) -
old gray
addikt
Trönkölt VLAN esetén +4byte hozzáadódik az ethernet csomaghoz, így lehet, hogy az 1496byte a megfelelő érték ADSL esetén (mert általában 1492byte az alap).
Még egy tipp: kérdezd meg az új szolgáltatód, hogy nekik mennyire van beállítva és u.annyira állítsd be te is az MTU-t.
-
Dot
őstag
-
Boolash
aktív tag
Igen, de ilyenkor, ha belső hálón keresek utat (maradok bent), akkor is a router lesz az útválasztó? Nem az lenne a jó, ha az sbs? Csak mert az sbs-en van a dns szerver, ami a hálózaton lévő eszközök címeit fordítja, azt a router nem biztos, hogy jól csinálná (szolgáltatói dns szerverrel). Remélem nem mondok hülyeséget.
-
kymco
veterán
A szerveren önmaga van beállítva: 127.0.0.1
A kliens gépen nem tudja sem a szervernév netbios névvel megpingelni sem szervernév.local-lal
Mi a gáz...
Most újraraktam az AD-t a W2k3 varázslójával, de így sem.Mondjuk annyi kavarás van nálam, hogy a dhcp címtartomány kiosztását nem használom ki, mert fix ip címeim vannak egyelőre.
A DHCP így olyan címterületen osztogat, amit nem használok.
A fix ip cím: xxx.yyy.zzz.130-250-ig 255.255.255.0 maszkkal
a dhcp tartomány xxx.yyy.zzz.100-120-ig 255.255.255.0 maszkkal. -
Mivel nem akarok véletlenre menni, az lessz a legjobb ha gyors kipróbálom egy tesztgépen. A boot partíció után azon a tömbön már nincs több allokált partíció, így meg kéne csinálnia.
Ez a pqmagic dolog szerintem meg nem menne a dell raid vezérlővel, hisz a szerencsétlen még az egyszerű intel ichr vezérlőjével sem tudott megbírkózni. -
kymco
veterán
Most jutottam oda, hogy telepítsem, de a telepítő nem ismeri fel az előző w2k3-at és nem ajánlja fel a partícióra az upgrade-t csak tiszta telepítést... mikor pedig ezt választom, akkor meg arról dumál, hogy már van egy oprendszer a gépen, mellé akarom-e telepíteni.....
Azt hiszem, ez szívás.... -
Hát a PQmagic-et inkább hanyagolnám, nem hinném hogy megbírkózna a dell sas raid vezérlővel. Az Acronics, vagy a Paragon termék jöhet szóba, de valami egyszerűbbre gondoltam.
Amit én találtam az a "diskpart" parancs. Ezt elindítom, kiválasztom a megfelelő partíciót (pl. "select volume1"), majd "extend" parancs.
Valaki csinálta már így?
-
canniball
nagyúr
"Hülyeség, bármikor mutatok neked 35 MB/s-es eredményt..."
Mutass, csak nálam!"Szerk.: a switchnek, a drivereknek..."
iperf is ezt az eredményt dobta, a switch és a kábelek újak (azaz elvileg jók), tehát ha jól sejtem maradnak a hálókártyák és a driverek? Avagy?
Mod. A tűzfalakat lelőve is hasonló a helyzet. -
kraftxld
félisten
1, Oké, most hétvégén kipróbálom a /3GB-t, meg még van pár ötletem nekem is miután átnyálaztam az activesync protokoll dokumentációt.
Igen, exchange-oma néven van mivel sbs a szerver, meg az exchange kreálta újra.
Max kecskét áldozok keresztútnál hátha attól meggyógyul.2, Na, vannak érdekes fejlemények az ügyben
Tegnap próbálgattam mindenféle beállításokat, volt egy kis dns probléma, nem ment az nslookup a saját gépre, és csak a belső interface-n figyelt a dns szerver. Igen, tudom, hogy ez a jó konfig, átállítottam, hogy minden interface-n figyeljen, meg az isa a CRL revocation rule-nál dobta ki a kérést a honlapnál, így letiltottam egy teszt kedvéért ezt a rule-t.
Csörgött is a telefon, hogy lehalt a net az egész cégnél
Gyorsan vissza mindent, még mindig nem jó. Érdekes, böngészni nem tudtak, kifelemenő mail volt, meg én is be tudtam vpn-ezni.
Beléptem egy test userrel, minden ment. Telefonáltam, ipconfig /renew, /flushdns, semmi.
Mérgembe elmentem kajálni, kaja közben szidtam az ISA-t mint a bokrot, erre 2 percre jött mail a telefonra, hogy megy a net. Persze a problémás site-ok még mindig nem mentek, az MS weboldal is kb 1 perc alatt töltődött be.
A főnök adott egy tippet, hogy piszkáljam meg az MTU Discovery-t, ([link]) délután 5-kor újraindítottam a szervert, és hogy rohadjon meg elkezdett működniKb 25 munkaórát szívtam ezzel.
-
kraftxld
félisten
1, Egy HTC Tytn II vel probalok activesyncelni de mas WM-el sem megy a neten keresztul. A telefonok siman mennek mas szerverrel. OWA, RWW meg hiba nelkul.
Ezt dobja a connectivity checker:
Attempting FolderSync command on ActiveSync session
FolderSync command test failed
Tell me more about this issue and how to resolve itAdditional Details
Exchange Activesync returned an HTTP 500 response.Az ms link hozza:[link]
Vegigmentem a guideon, de nem valtozott semmit.
A ramot meg a /3GB-t megnezem, de ez hatassal lehet az activesync-re? En az gyanitom, hogy valahol valami mappa jogosultsaga nincs rendben.2, ISA 2004 SP3, 4GB ram, Quad core xeon, van minden azon a csoro szerveren az sbs miatt. Exchange, SQL (bar errol mar le lettek pucolva az adatbazisok), dns, dhcp. Magan a szerveren is ugyanezt produkalja.
-
Teasüti
nagyúr
Akkor megpróbálok egy sima hídkapcsolatot, meg felrakok egy 3rd party tűzfalat.
De várjunk, ez nem pálya. Sima wines netmegosztásnál net felől egy ip-t látnak csak, vagy ehhez már elengedhetettlen a NAT?[OFF]Azt hittem win alatt egyszerűbb lesz az élet, mint debian alatt és max 10 perc mire belövöm a gépet...
Debian-ban már csak egy tűzfalat kellett volna összerakni és megvan ugyanez... hát ez hihetetlen.Kivéve a torrent klienst, az ott nem volt meggyőző.[/OFF]
-
canniball
nagyúr
Köszönöm, de grafikus felülethez vagyok szokva és az az igazság hogy nem sok mindent értek abból amit írsz...
Végül is úgy látom elég nehezen kivitelezhető amit akarok, ha egyáltalán az, így átfogalmaznám:
1. Ha a kliens gépek valamelyikét bekapcsolom WOL ébressze a szervert. Ez a Hedgehanter által javasolt ütemezett pinggel elvileg kivitelezhető, kérdés hogy
- a hibernálásból való visszatérés minek számít: számítógép indításának vagy bejelentkezésnek? Ugyanis az ütemezett feladat megadásánál ez a két (megfelelőnek tűnő) opció van, a gépek pedig 99%-ban hibernálva vannak nem pedig kikapcsolva.
- hogy tudom elérni hogy küldje a pinget? Van erre progi vagy meg tudjátok mondani hogy nézzen ki a parancs (ehhez abszolút nem értek)?
2. Vagy a kliens gépek küldjenek valami jelet (pl. ping) a szervernek amit ha az nem kap meg bizonyos idő elteltével menjen készenlétbe, vagy (talán ez egyszerűbb) a szerver küldjön jeleket a klienseknek és ha egyiktől sincs válasz térjen aludni. Ez kivitelezhető?Így is elkerülhető lenne hogy amennyiben nincs a "szolgálataira" igény (pl. nem vagyunk itthon) akkor feleslegesen menjen a gép.
-
KrAt
veterán
Megvolt, kiszedtem a pipát
Érdekes volt, mert mindig feljött vmi távoli asztalos nyomtási processz, már tudom, mi volt az
Kiszedtem, mostmár csak gondolom azt kell megoldani, hogy tudjak nyomtatni, mert gondolom először azonosítani kéne a gépem, hogy ki vagyok, hogy online engedje a szerver a nyomit, nem?
-
Boolash
aktív tag
Köszönöm a segítségeket, már elméletben meg van mit is kéne csinálni, de közben valami elromlott....
Még nem volt kész a levelezés, de no-ip címmel működött a fogadás. Küldéshez smarthostot állítottam be. (beállítása után a fogadást nem teszteltem, hogy működik e, de nemhinném,h ez zavart be.) Ezekeután, elkezdtem a fentebb ajánlott dolgokat beállítani, csak rosszul, mert nem a Recipient Policies->Default.. -ba vettem fel először az email tartományokat, hanem egy teszt userhez, és úgy próbáltam , majd a Defaulthoz is. Így nem működött sem a küldés sem a fogadás. Utána megpróbáltam mindent eredeti állapotba vissza állítani, újraindítottam az exchangeet, a szervert, de a belső levelezés sem megy..... Nem érkeznek meg a belső levelek. Ha kintről próbálok levelet küldeni (arra a domainre, ammit elvileg jól állítottam be, ami már ment egyszer), akkor a levél eljut a szerverre, de ott nem tudja kézbesíteni, mintha nem találná a usert.. NDR 5.0.0 -kapok, és a hibanaplóban is (3008) megjelenik ez, nemcsak reply-ben. Illetve az eseménynaplóban rengetek Exchanges hibaüzenet van, 8250, 8026, 2102, 7200, 1054, 9154, stb... Csak azért nem értem, mert már működött, és most totál összeomlott...Köszi előre is!
-
Avalon
tag
-
bobsys
veterán
-
mope
tag
igen, köszönöm, még kezdő vagyok
szóval rájöttem, amit Te is irsz, hogy ha 1x kirugom a beépített admint akkor Ő ugye kijelentkezve marad, így én bármikor bejelentkezem admin-ként akkor Ő már nincs ottszuper.
most úgy is szívtam vele, mert mindig leállt amikor nem voltam itthon
, aztán gondoltam a vinyók melegednek a torrent és ftp miatt. megnéztem a hibaüzit de nem sokat értettem. Aztán rákerestem és a crash fájlt sikerül visszafejteni és úgy fest, hogy a utorrent IPv6-ot nem kellett volna telepíteni mert bezavar. Holnap reggelre kiderül
-
c41r0^
őstag
köszönöm, elmélyülök benne, egyébként én is ide jutottam 2-3 perce
a Group Policy Management-et már fel is tettem (jobban látható, mint az AD users panelban), lehet, hogy muszáj lesz szórakozni vele, szerencsére csak a default policy van minden szervezeti egységre ráhúzva és elég abban módosítanom a Mellékletkezelőben
-
ticzi01
aktív tag
a gpupdate /force direkt lett beírva mert nem mindig futott le és nem tudom miért, de ez csak bejelentkezéskor. Ezzel a résszel kb tisztába vagyok.
Amit írtál az nem jó szerintem erre gondoltam énis.
Lehet a bejentkező scriptbe kellene egy elágazást készíteni erre az esetre.De van amibe jólenne ha segítenétek:
Szertnék a bejelentkezéskor lefutó scriptbe beírni egy sima másolást.
Vagyis azt szeretném, hogy egy fájl, jelen esetben egy sima prog.lnk bemásolódjon a C:\Documents and Settings\userxy\Start Menu\Programs\Indítópult alá.
Ezzel nincs gond sima copy parancsal át lehetne másolni, de a domainba van sok usernév és valami változóval ezt definiálni kellene vagyis a felhasználónév helyettesítődjön be a userxy helyébe és akkor megfelelő helyre bemásolódik és legközelebb el tudna indulni az a program ami bekerült az inditópultba.
A program a szerverre van telepítve és ezzel a módszerrel képes lenne futni.
Gondolom pár sor, de sajna a programozáshoz nem nagyon értek....
Köszi előre is.pl ez miylen nyelvben van, hogy valami doksit beszerezzek?
@ECHO OFF
SET SYSR=rendszergazd k:f system:f
SET SYSYES=I
FOR /f %%i IN ('dir /b') DO call:JOG %%i
goto END
:JOG
echo Processing user: %1
echo %SYSYES%|CACLS %1/private /g %SYSR% %1:c
:END -
ticzi01
aktív tag
Amikor az user bejelentkezik az Xp-be akkor lefut egy login script amikor felmappolodnak az user által használt meghajtók. Egy megy.
A bejelentkezéskor lefut egy gpupdate /force házirend frísétés is ilyenkor lejön a házirend és tud dolgozni.
A felhasználó ha internetezni szeretne akkor az sztalán lévő távoli asztali ikonra kattintva tud feljelentkezni a Net 2003 Server-es gépre.
A NetServeren bevan állítva, hogy rá tudjon jelentkezni a user.
A NetServeres gépre is ugyanazon felhasználónév-jelszó párossal jelentkezik be az user ugyanazon tartománnyal mint az xp-be. Mivel a netserver is benne van a domainbe.
Az a gond tehát, hogy amikor a felhasználó bejelentkezik a netserverre ugyanazt a házirendet kapja meg mint amikor az xp-be belép.
Vagyis lefut a script megjelennek a meghajtók is.
Ez az egyik, azt szeretném, hogy amikor xp-be belép akkor megjelenjenek, amikor a netserverre akkor ne.
Amikor az xpbe belép akkor legyen leállítás gomb, amikor a netserverre akkor nelegyen.
Így már érthetőbb?
Pedig aszt hittem tudok foglamazni, de lehet tévedtem... -
ticzi01
aktív tag
Basszus annyira egyértelmű volt, hogy ott meg sem néztem, tényleg a képernyőkímélőn volt 1 percre beálllítva ezt át is állítottam.
A másiknál azért nem értem, mert ha a rendes serverről csinálom akkor mindenhez van jogom.
A server c meghajtója is c$ ral van megosztvaazzal bármi megy.
De ha a kérdéses vinyón pl m$ on kívűl teszek rá még egy megosztást és ott megadom a rendszergazdának az összes jogot akkor megy minden gond nélkül.
Csak az $ssal nem értem miért nem. -
ticzi01
aktív tag
Most állok neki a Terminal Service telepítésének. Hétvégén nézegettem a neten és valahol oylat olvastam, hogy nem kell licence kulcs, ha tartományon belűl van csak használva és felhasználószinten van definiálva.
Pénz cégnél nincs, az a kérdésem, hogy tudom megoldani tartományon belűl menjen a felhasználóknak a bejelentkezés anélkül, hogy pl 120 nap után leállna az egész.
Olyan módszer kell, hogy folyamatossan jólegyen amíg megy a server. erre van ötletetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Napelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Kerékpársportok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest