- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Teasüti #5743 üzenetére
Nem találtam drivert.
4.5.02 base bios van a kártyán, ami így a következő néven fut: silicon 3512a satalink.
Egyszerűen nincs hozzá másik driver, csak ami a silicon oldalán van.
Próbáltam a 2009-es (4.5.02-eshez dedikált meghajtó, win 7 támogatással) és 2007-est is, de egyikkel sem tudja kezelni a vinyót a telepítő. -
kraftxld
félisten
-
kraftxld
félisten
-
brd
nagyúr
válasz
Teasüti #4807 üzenetére
Az attól függ, hogy kell-e az adott programoknak felhasználói fiók.
Nem tudom, a többiek hogyan vannak vele, de ez szerintem tipikusan olyasmi feladat, amit egy ebben gyakorlott embernek pár perc aktív munka beállítani (mint pl. OWA publikálása SSL-el, ISA-n keresztül úgy, hogy az ISA nyújtja a FBA-t), és kicsit több, ha valamiért hibát kell keresni, de egy ebben gyakorlatlan embernek mondjuk telefonon/fórumban elmagyarázni ugyanezt nagyon hosszúra nyúlhat, mert rengeteg hibalehetőség van.
-
canniball
nagyúr
válasz
Teasüti #4802 üzenetére
"...login-kor ébreszti a szerót, logout-kor meg leküldi hibernációba?"
brd kolléga szavaival összevetve azt hiszem sajna ez sem kivitelezhető: hibernálásból való visszatérés után nem kell bejelentkezni. Tudom, nem vagyok egyszerű eset...(#4805) brd!
"...pl. a rendszergazda RDP-zik valamelyik kliensre..."
Itthon én vagyok a "rendszergazda" és mivel fogalmam sincs mi az az RDP-zés ilyen gondom biztosan nem lesz. -
canniball
nagyúr
válasz
Teasüti #4790 üzenetére
Persze, van rá progi, csak az a bánatom hogy én nem akarom azt mindig külön nyomogatni, hanem valami automatikus megoldást szeretnék. De úgy látszik mission impossible lesz...
Mod.
Még egy ötlet eszembe jutott, hátha ez kivitelezhetőbb: az megoldható, hogy egy a kliens gépekre telepített progi bizonyos időközönként folyamatosan küldje a pingeket/Magic Packeteket a szervernek? Így ha a kliensek ki vannak kapcsolva nincs kommunikáció és alhat a szerver, ha viszont be vannak kacsolva "ébren tartják" azt. -
kraftxld
félisten
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Teasüti #4779 üzenetére
a 10.255.255.255 meg a 81.255.255.255 az a network broadcast a 224.0.0.0 a multicast address a 255.255.255.255 az meg a limited broadcast.
Sajnos en ennyi voltam, tobbet nem tudok mondani anelkul hogy megneznem a gepet...
A route problema valoban nem letezett abban a formaban amiben en gondoltam...
Bocs hogy nem tudtam erdemben segiteni.... -
Hedgehanter
őstag
válasz
Teasüti #4770 üzenetére
A server bongeszon azert van net mert ott a gateway a modemed cime es a packetek ki tudnak menni, de amikor a 10.10.0.0 halozatbol jon a jel az benez a route table-be es latja a default route-ot ami a modem es ki is megy azon keresztul DE amikor visszafale jon a jel a netrol a 10.10.0.0 halozatnak cimezve belenez a route table-be es ott ha nincs meg a 10.10.0.0 halozat akkor kikuldi a default route-on megint a serverrol ami a modem cime es igy a jel nem megy el a 10.10.0.0 halozathoz es ezert nincs net... Ezert gondolom hogy a 10.10.0.0 route nincs benne a server route table-ben es ezert nem megy a net a kliensekrol, de meg soha nem allitottam be server-t routernek szoval csak az alap routing elmeletet kovetve probalok segiteni.
A metric az az hogy mennyi hop (ugras)-ra van a destination.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Teasüti #4770 üzenetére
1, a 145.236.238.121 network cimhez hasznalja a 0.0.0.0 gateway-t ami itt a local inteface-t jelenti (WAN)
2, 0.0.0.0 ami a default route mindenhez ami nincs a tablaban az menjen a 145.236.238.121 ip-re.
3, a 192.168.0.0 networkhoz jovo packeteket meg kuldi a 0.0.0.0 gateway-hez ami a masik local interface (LAN).
Ugyanezt a tablat nezd meg a serveren hogy benne van e a 10.10.0.0 network a gateway-nek a local interface a (10.10.10.1)
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Teasüti #4768 üzenetére
Ha azzal kezded hogy a router az switch-kent funkcional nincs semmi gond, valoban a server lan oldali ip-je a gateway.
Sajnos a routing problema ott van mert nem megy a ping ki a kliensrol. nezd mar meg a routing table-t a serveren: cmd >--route print vagy a RRAS ip routing >-- general vagy static route, hogy ott van-e a 10.10.0.0 network route, mert ugy tudom hogy csak a NAT routing nem fogja az IP routing-ot intezni.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Teasüti #4756 üzenetére
"Egyszerűség kedvéért akkor most szeró be van kötve a router belső oldalára.
Ping megy mindkét irányba, szerótól kliensekre és vica versa"Ettol nem lett egyszerubb hanem meg jobban ertelmet veszti a gateway-nek a "szerko" (ez a legjobb szerintem) LAN karija + en mar total elvesztettem mizu van...
a gateway az a valasztovonal 2 kulonbozo network kozott neked mar ott gondjaid vannak hogy egy egyszeru ping parancs kimenjen (kiveve ha ASA-d van vagy valami hasonlo amin alapbol blokkolva van a ping) Amig a ping nem megy a kliensrol semmi sem fog... Ezt kell megoldani eloszor szerintem...
Ha a szerver ugyanott van ahol a kliensek (router belul) es a szerver kimegy a kliensek nem akkor meg a kliensekkel (rossz gatewa megint) van a gaz...
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Teasüti #4754 üzenetére
"van egy modemem ugye, ez megy a szeró "WAN" oldali karijába, majd a szeró "LAN" oldali karija van bekötve a routerem "WAN" oldali aljzatába. A kliensek a routeren lógnak."
Nekem ez alapjan a a gateway a router lenne (hacsak nem ugyanzon a szubneten van a szero LAN IP meg a kliensek) a clienseknel nem a "szero" LAN oldali karija. Gondolom a gateway ping sem megy a kliensekrol..
Nem birok elaszakani a route problematol....
-
anulu
félisten
válasz
Teasüti #4718 üzenetére
ehm, így 1 kávé után kicsit bonyolultnak tűnik, de szerintem:
- router sima LAN csatlakozójába legyen dugva a kábel, WAN-ba csak modemet szabad tudni, ahogy tudom.
- azt próbáltad, hogy összebridge-eled a 2 hálókártyát 2k3-ban? 2k3-ról mind2 ip tartományba tudsz pingelni, vagy csak kifelé?
-
brd
nagyúr
válasz
Teasüti #4718 üzenetére
A többihez nem akarok hozzászólni, mert erősen más nyelvet beszélünk, de ha az a "nyet" PPPoE-s, akkor a WAN hálózati adapteren lényegtelen, hogy milyen TCP/IP beállításaid vannak, sőt nincs is rájuk szükség (akár a TCP/IP pipát is kiszedheted, sőt, javaslom, hogy szedd is ki, a többi egyéb dologgal együtt, kivéve a PPPoE-s drivert, persze csak ha nem a windows beépítettjét használod, mert az itt nem jelenik meg), mert a PPPoE csak mint fizikai adaptert veszi számításba, minden más a "PPPoE-n belül" intéződik.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Teasüti #4718 üzenetére
pingelj meg egy kulso ip-t (goggle.com, etc) es nezd meg kimegy-e. Valoszinu a te problemad az hogy nincs megfelelo route-od a belso halozathoz es mivel a server (egyik LAN kari) es a router ugyan azon a subneten vannak ezert megy a net de mivel a belso LAN mas subneten van nincs hozza route a serveren es nem tudja hova kuldeni a bejovo jelet....?
-
anulu
félisten
válasz
Teasüti #4708 üzenetére
uhh, ezt a "szeró" dolgot első körben felejtsük légyszi
köszönöm
második: biztos, hogy a routerrel van gond torrent alatt? gondolom a win2k3-as gépben 2 hálókártya van. ugyanazon az ip tartományon vannak? a kliens gépeken mi van megadva gateway-nek? ja igen. csak 1 DHCP legyen a hálózaton, lehetőleg a 2k3 server
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest