- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- iPhone topik
- Magisk
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- VoLTE/VoWiFi
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #6664 üzenetére
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #6646 üzenetére
Nincs olyan, a read only domain controller gondoltam...
-
lordring
aktív tag
válasz
Hedgehanter #6221 üzenetére
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
Hedgehanter #6052 üzenetére
Na sikerült megoldani úgy látszik. Kicsit babrás de legalább megy
-
Elrond
senior tag
válasz
Hedgehanter #5976 üzenetére
Ok köszi csak nem volt sehol a device, és mint kiderült a scsi vezérlőt nem látta a gép,
1 restart megoldotta a gondot szerencsére! -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5718 üzenetére
Hat akkor kerem kapcsojja ki
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5716 üzenetére
Nem vagyok halozatos, de a dhcp servrnek is ket vlanja van a network eszkoz pedig a dhcp forwarderkent adott vlan gepeinke kerelmet az adott dhcp serveren levo vlanra nyomja tovabb
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #5634 üzenetére
50B-n a fonok szerint 30 perc, vegul a Fortigate tanfolyamot vegzett kollega 7 ora alatt csinalta meg az IPsec VPN-t rajta. Igaz azota se sikerult neki beloni masik Fortigate cuccon. En le lettem allitva a temarol 30 perc utan, mert "tulsokidotbaszolelra, megugyis 30 perc beallitani"
-
Speederer
senior tag
válasz
Hedgehanter #5366 üzenetére
Hm, és tényleg!
Köszi a segítséget!
Beállítottam a 65.1-et a szerveren dns-nek, és hogy a dhcp is azt ossza. Kapásból jó lett mind2n.
Bár a DNS-nél a továbbítóknál az 1.1 maradt benn még tegnapról. Végülis működik, de oda "hivatalosan" mit kellene beírni? -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5363 üzenetére
akkor megvan
hulye (eredeti) kerdesre, hulye valasz -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5361 üzenetére
jahat akinek van event log bejegyzese
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5359 üzenetére
ez teljesen elegans, csak az adminok tudjak, a tobbieknek legyen eleg, hogy mukodik
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5357 üzenetére
DNS service startot manualra rakod es egy utemezett script inditja az IAS utan?
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #5339 üzenetére
Onnan...meg az életből.
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Hedgehanter #5341 üzenetére
Köszi a választ!
Egyelőre nem találom ezt a Group Policy Object Editort. Keresgélem még, de ha esetleg segítenél abban h hol találom, az jó lenne! -
Plero
aktív tag
válasz
Hedgehanter #5308 üzenetére
shutdown /i
ott kiválasztom, hogy melyiket akarom és kész. :-)
-
animatrix11
őstag
válasz
Hedgehanter #5226 üzenetére
Csináltam 3 féle biztosnsági mentés csak jó lesz
Frissités megtörtént ugy néz ki minden rendben nem kell visszaállítani -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5192 üzenetére
mert meg nem csinalta meg, a cim is peldaul kerdes
-
Boolash
aktív tag
válasz
Hedgehanter #5172 üzenetére
Huh, okés... nem vettem észre,hogy a kliensnél is be lehet ezt állítani...
Köszönöm! -
Boolash
aktív tag
válasz
Hedgehanter #5170 üzenetére
A kliens gépről próbálok pingelni. Ha a szerver IP címét írom be (vagy akár egy másik kliens címét), akkor megy, de ha a szerver nevét írom, akkor nem találja.
Hogy állítsam be, hogy akkor a klienseken a névfordítást a szerver végezze? Vagy hogy kéne? -
Boolash
aktív tag
válasz
Hedgehanter #5128 üzenetére
VPN nem lenne, ha van virtuális gép! Akkor böngészőn keresztül (https) tudnának bejelentkezni a virtuális gépre!
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5126 üzenetére
SBS szepsege
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5121 üzenetére
de kell, de SBS serverrol van szo
-
MTbc
senior tag
válasz
Hedgehanter #5114 üzenetére
Uhh bocs 25-ös is zárva van,csak elírtam.
-
pschio
őstag
válasz
Hedgehanter #5101 üzenetére
admint próbáljak. persze nem az "admin" a default admin
miért ne lehetne tartományokat kitiltani?
xxx.yyy.zzz.0/16 pl. nem? aztán szevasz.
-
pschio
őstag
válasz
Hedgehanter #5084 üzenetére
dictionary típusú támadással próbálják bevenni az smtp és pop3 szerveremet. és kicsit unom, hogy napi 8000 bejegyzés kerül a security logba.
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5091 üzenetére
aaaaaaaaaaah
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5070 üzenetére
napkkozben 5-6 incremental? erdekes, gondolom valami igazan fontos dolgokkal foglalkoznak (vagy esetleg database mentesek?)
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #5066 üzenetére
Jaja, csak akkor eleg nehezen tudsz AD group alapu szabalyokat letrehozni, ha nem kommunikal a domain-el.
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #5063 üzenetére
Biztonsági okokból, mert ha így teszel, akkor a DC ugye kint lesz az interneten, és ha valamit véletlen elkonfigurál valaki, akkor... Csak member server esetén nehéz azért annyira elkonfigurálni, hogy a DC ezért veszélyben legyen. (Egy kipublikálást/portforwardot azért viszonylag nehéz létrehozni véletlenül.
).
Legalábbis én más okát nem látom, vagy ha van, akkor a M$ is hülye, mert az SBS-ben is van ISA, az meg egy fizikai vasról szólt mindig is (eddig legalábbis). -
Boolash
aktív tag
válasz
Hedgehanter #5051 üzenetére
Igen, megtettem, köszi!
Amúgy sikerült megcsinálni. A szolgáltatónál kértem mail címet, és azon keresztül be tudok jelentkezni, és működik! -
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #4986 üzenetére
Itten-e vannak pluginok lehet valogatni....
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4898 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszönöm a felvilágosítást!
Sajnos közvetlen kapcsolattal sem lett jobb a helyzet... -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4892 üzenetére
dnsben srv rekordok alapjan azonositjak a roleokat tehat az ip cim mindegy dnsben ugyis nevre keres ra aztan onnan kapja az ip, de ezt a reszet ugyis tudod
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4843 üzenetére
Úgy tudom olyan nincs, max. időkorlátos próbaverzió (az meg gondolom nem különbözik a megvásárolható kiadástól).
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4840 üzenetére
Nem hiszem, hogy azért szólt volna, hogy talán van benne, bár a 4-es verzióval nem foglalkoztam még behatóbban.
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4839 üzenetére
Rendben, reméltem is.
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4836 üzenetére
A NOD-os üvöltést nem tudom, pozitívumként írod-e, de a Conficker pl. pont így (is) terjed.
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4836 üzenetére
hidd el ha a mcafee-vel gond van azt latnatok
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4834 üzenetére
Nod jart kezemben egy kis cegnel az nem volt rossz de nagy tapasztalat nem gyult ossze (10 darab kliens volt)
itt nalunk forefront fut (azt nem mi menedzseljuk)
customereknel meg McAfee + ePO console. Jonak tunik sok gond nincsen vele, csak a support nem valami jo, nehez keresni egy adott hibara (azert bele lehet jonni) -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4832 üzenetére
jo az a trend micro, csak ne te uzemeltesd a rendszert
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4798 üzenetére
Köszi!
(#4799) brd!
"...miért pont a ping tartaná "ébren"?"
Mint megállapítást nyert nem ébren tartja, legfeljebb ha elaludt ismét felébreszti. Ez is egy megoldás, de sokkal elegánsabb lenne ha nem is hagyná készenlétbe menni amíg van bekapcsolt kliens, ezért is fogalmaztam át a kérdésem (lsd. #4797); bármi ilyen megoldást szívesen veszek."...könnyen futtatható program a hibernálásból visszatéréskor is."
Ezek szerint a hibernálásból való visszatérés se nem számítógép indítása se nem bejelentkezés? -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4792 üzenetére
Kérnék valami útmutatót is
, mert azt mondja az Ütemezett feladatok varázsló, hogy legsűrűbben naponta tud programot indítani, nekem pedig kb. félóránként kéne egy ping.
(#4793) Teasüti!
"kétlem, h "ébren tartanák" a gépet, max felébresztenék, ha már "elaludt"..."
Ebben mondjuk igazad van, ha nem szólsz eszembe sem jutott volna hogy ehhez kéne a szerverre is valami "ping-figyelő" progi... -
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4792 üzenetére
Jah, ütemezett batch fájl ping utasítással.
Milyen kézenfekvő.szerk: kétlem, h "ébren tartanák" a gépet, max felébresztenék, ha már "elaludt"...
Már ha úgy funkcionál ez a wake by ping, ahogy azt elvárod tőle. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4780 üzenetére
Gondoltam akkor megnézhetnéd, aztán rájöttem, h Ireland nem a közelben van...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4775 üzenetére
Ez lenne itt a NAT táblám. A legelső bejegyzés az gyári, varázsló által létrehozott. A második az meg az általad javasolt - de rögtön alatta ott figyel ugyanaz, amit már a szolgáltatás generált, ergó szvsz ez a route probléma nem is létezett talán...
145.x.x.x az a szolgáltató default gateway-e,
a 81.x.x.x pedig az ip címem, amit szintén az isp osztott ki.Ha minden igaz, akkor a 10.0.0.1107 az az egy szál kliens lenne, amiről nem megy a net.
DE mi a frász fene az a pár "idegen" ip? Ez a 10.255.255.255; 224.0.0.0; 81.255.255.255; és a 255.255.255.255??? Ez vmi broadcast, vagy multicast "cím"?Amúgy dhcp-nél látok sok olyan kiosztott ip-t, amit a szeró saját magának oszt ki.
Ez miért van? Ráadásul ez az ip, amit a dhcp oszt ki a szerónak, sehol nem találom, h egyáltalán melyik eszköznek osztotta. Se a LAN oldali kari nem lehet, mert az ugye a 10.0.0.1-es, se a WAN oldali, mert az az állapot infó szeirnt nem is kapcsolódik semmihez (de fizikailag ezen jön a net), és már csak a PPPoE port maradt hátra, de annak meg az isp oszt ip-t. Szal elképzelésem sincs, h miért látok egy rakás kiosztott címbérletet a szeró gépnevével párosítva...Újabb ötlet? Még mindig nem megy ki semmi sem a kliensekről... Se böngésző, se ping, se ima...
Köszi!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4775 üzenetére
Így se megy.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4771 üzenetére
Na várj egy kicsit, most kezdem kapisgálni a logikáját.
Tehát ha nincs a táblában hasonló, akkor csináljak egy olyat, h:
-interface: LAN
-destintation: 10.0.0.0/24
-gateway: 10.0.0.1 (LAN adapter címe)Jó ez így? A hálókari címét kell gateway-nek megadni? Vagy elég csak az interfész résznél kiválasztani? (Tehát gateway: 0.0.0.0)
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4772 üzenetére
De mondom bent van egy 0.0.0.0 célcímhez rendelt útvonal a PPPoE port interfésszel.
Ha ezt megváltoztatom a belső hálózati tartományra, akkor meg nincs helyben net, mivel minden, ami beérkezik, az megy tovább a belső hálóra (?).
Nekem viszont kellene net lokálon is (torrent)!szerk: de a deafult route az nem az, amit még a varázsló állított be a szolgáltatás konfigurálásakor? (0.0.0.0)
Amúgy nem jön be olyan csomag, ami belső hálónak van címezve...
Ezért van címfordítás. NAT táblában van az nyílvántartva, h melyik session melyik belső ip-ről lett kezdeményezve. Baszna is be, h a netről nekem rögtön belső hálóra címezne bármi is csomagot. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4769 üzenetére
Static route-nál, izé statikus útválasztásnál csak az alap 0.0.0.0 van.
Ezért gondolom, h ami kintről jön, az tovább is jut belső hálóra, legyen az localhost vagy bármi más.De itt lennie kéne egy kifelé menő útvonalnak is?
De akkor helyi böngészőn miért van net? Ezek szerint "belső" adapterről kimegy a forgalom a NAT-on. Akkor ki kéne mennie a LAN adapterről érkező forgalomnak is, nem?
Vagy ez a belső adapter ez nem ide tartozik és csak a tűzfalhoz van köze?Köszi!
Ez a routeremből való, amikor hagyományosan ez osztja a netet.
Ezek szerint kevés lesz az a 0.0.0.0 célnak megadva, "WAN" interfészről.
Vicces, h a varázsló ennyire megszopat.
Ezt a route táblát viszont nem értem. Vki el tudná magyarázni, h a fentebb látható táblában mi honnan érkezik és hová megy tovább és miért úgy van, ahogy van? Tehát mi a jelentése ennek a három bejegyzésnek?Ezek csak egy irány forgalmat jelölnek, ugye? Arra gondolok, h ha interfésznél az van, h WAN, akkor ott csak bejövő forgalomra utal ez az opció? Tehát, ami WAN-on bejön, az tovább lesz küldve a célra. De miért ez a dinamikus ip a cél??? Gateway-nél a 0.0.0.0 az azt jelenti, h ott bármilyen érték lehet, vagy azt jelenti, h nincs gateway?
Második sorban ez azt jelenti, h bármi lehet a cél, de ezen az ip-n keresztül mehet csak? És miért 15 a metrika? Áhh ez nekem magas...
.
.
. -
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4762 üzenetére
Nincs, ill. olyan hibajelzést adnak, mintha nem érkezett volna válasz a célgéptől.
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4757 üzenetére
Ne érezd magad rosszul, én már ott elakadtam, hogy minek van a router a hálózatban, ha azt akarja helyettesíteni.
Vagy talán switch-nek akarja csak használni? Akkor a WAN portját, DHCP-jét, DNS-ét felejtse el (és kapcsolja ki).
Teasüti: Jól értem, a win2k3 RRAS (magyar fordításban útválasztás és távelérés) szolgáltatásával próbálkozol? A varázslóban, amikor először konfiguráltad, beállítottad a tárcsázott PPPoE kapcsolaton, hogy NAT-ot "csináljon" rajta? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4755 üzenetére
...
Egyszerűség kedvéért akkor most szeró be van kötve a router belső oldalára.
Ping megy mindkét irányba, szerótól kliensekre és vica versa.Más esetleg?
szerk: de a statikus útvonal jónak tűnik, akkor mire gondolsz? Hol keressem? Csak konfigurációs hiba lehet és csak a 2k3-ban lehet.
szerk2: épp most jöttem logout-ról. kérdés: van értelme antivírusról beszélni gateway-nél?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4720 üzenetére
Ebből volt gond előző topicban is, akkor próbálom tisztázni:
van egy modemem ugye, ez megy a szeró "WAN" oldali karijába, majd a szeró "LAN" oldali karija van bekötve a routerem "WAN" oldali aljzatába. A kliensek a routeren lógnak.
Kliensekről nem megy ki egy megátalkodott ping sem, de a szeróról megy minden faszán, elvégre közvetlenül csatlakozik.Router az nem dobál el semmit, be van rakva dhcp kliens üzemmódra, szal működőképes továbbra is WANon keresztül. Kizárásos alapon csak a szeróban lehet a hiba. Ip-kkel nincs probléma (elvileg teljesen mindegy milyen ip-t kap a szeró LAN oldali kártyája, nem sok köze van a dhcp pool-hoz -> amiből a router kap címet), dhcp osztja a routernek (publikus oldalra - WAN), majd a router meg már magának intézi a belső LANt - szintén zenész.
Később majd ha már szeró nem lesz akadály, kipróbálom router belső hálózatára kötve, h megy-e úgy is az egész katyvasz, mert praktikusabb, ha nem lenne két lépcsős NAT...
De első körben ez nem számít.Jobbklikk/legördülő menü/IP címlista (vagy vmi hasonló - nem vagyok most a közelben):
itt van jópár bejegyzés, hivatkozva a LAN oldali karira a szerón, ezért gondolom, h kellene lennie route-nak. -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4739 üzenetére
Ismét köszönet!
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4737 üzenetére
Az XP-s gépnek nem volt gondja, csak a szervernek. Közben megfejtettem hogy megint én voltam láma: az ominózus restore cumók (amikről korábban volt szó) törlésénél nem vettem észre hogy volt köztük egy friss (Server telepítés utáni) mappa és azt is lezúztam.
Szerencsére vissza tudtam varázsolni a "backupból" (egy másik HDD-ről másoltam át a rendszert, azt pedig még nem töröltem), így úgy néz ki ismét működik.Azért még egy kérdés: ha a szerveren létrehozok egy felhasználót amivel a többi gép csatlakozik, akkor ezzel több gép is tud egyidőben csatlakozni?
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4735 üzenetére
Van, de azt sem tudja pingelni, illetve a router sem a szervert.
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4731 üzenetére
A netre sem tud kapcsolódni, IP-cím fix, saját IP pingelése rendben, router másik portja nem segített, ahogy a kábelcsere sem.
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4719 üzenetére
"...nem vettem eszre hogy mar a serveren vagyunk..."
"De ha nagyon akarod ra lehet varazsolni az XP install cd-rol..."
Deeehogy akarom!"...nem tudom hogy kerult oda a restore konyvtar..."
Na most erről eszembe jutott a dátum leellenőrzése: a mappák ugye júniusiak, a Servert pedig augusztusban telepítettem... Előtte csak backup HDD volt, eszembe sem jutott törölni...égek mint a Reichstag."...csak be legyen kapcsolva..."
Miért, az feltétel?Köszönöm a segítséget!
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4716 üzenetére
"Van ket xp-d..."
Van, de jelen esetben Server 2003-ról van szó. Vagy lemaradtam valamiről?"...talan egy update hianyzik..."
Azok jönnek folyamatosan.
"...re-install..."
Nem akarooom!!!A fájlmegosztással kapcsolatban még eszembe jutott: ha csinálok egy (jelszóval védett) pl. megosztas nevű felhasználót, akkor ennek a felhasználónak kell belépve lennie a szerveren hogy más gépekről csatlakozni lehessen, avagy ha pl. a rendszergazda van bent a szerveren akkor is tud a többi PC csatlakozni megosztasként, hiszen van ilyen felhasználó?
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4714 üzenetére
No de akkor:
1. hová tűnt? (Ha jól tudom ez része a Win-nak.)
2. mi csinálja ez(eket) a mentéseket? -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4711 üzenetére
"A masik gepen nem blokkolta a tuzfal a fajlmegosztast?"
Ezen a gépen volt a gond: miután kikapcsoltam a tűzfalat már működött a dolog. Aztán felfedeztem hogy van tűzfal bekapcsolva-fájlmegosztás engedélyezve opció."system32\restore"
Nincs ilyen mappa... Pedig valahogy fut ez a nyavajás, hiszen van mentés, méghozzá ~5GB méretben a ~4GB-s rendszerről. -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4707 üzenetére
Megvan a ludas: a Win tűzfal alapértelmezetten blokkolja a fájlmegosztást (is)...
Akkor nézzük a rendszervisszaállítást!
"Menj programod telepitese torlese valaszd ki windows component hozzadasa torlese es nezz bele az accessories-be ott hozza tudod adni a system restore-t.."
Ez azt hiszem a Windows-összetevők hozzáadása vagy eltávolítása->Kellékek és segédprogramok lesz. Itt nekem a Részletek gombra kattintva ilyenek jönnek fel:
1. Kellékek (ebben Egérmutatók, Számológép, Paint stb. hasonlók)
2. Kisegítő lehetőségek varázsló (látás-, hallás-, mozgássérültek segítője)
3. Kommunikáció (Csevegés, HyperTerminal) -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4705 üzenetére
"...irjal be mas nevet..."
Na de mást nem enged: (mint az iménti képen látható) a Megosztási név legördülő menüből választható, de abban csak ez az egy lehetőség van...
Mod.: rájöttem hogy az Új megosztással át lehet nevezni, de a helyzet változatlan."masik gepen run: \\servername\T$ ?"
Azt mondja: A hálózati elérési út nem található. -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4703 üzenetére
"A $ jel elrejti a shared mappakat szoval azt be kell gepelni kulonben nem latszik: \\servername\T$ es enter."
Így már valóban látszik.És hogy tudom átnevezni/a másik gépen láthatóvá tenni?
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4700 üzenetére
"Local admin vagy a pc-n?"
Hát őőő, meg izé...egy darab rendszergazda felhasználó készült a telepítés során, az vagyok. Hogy ez local vagy nem local...?"...HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\SystemRestore..."
A CurrentVersionig megvan, de SystemRestore nincs."ird be a run mezobe hogy \\servername es nyomj entert, mit hoz fel?"
Nyomtatók és faxok, Ütemezett feladatok (ezeket egyébként a másik gépről nem látom). A partíció megosztás-tulajdonságaira egyébként ezt mondja."Ezt probaltad?"
Na ott sincs ilyen... -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4698 üzenetére
"Neked nem igy nez ki?"
Nem, abban a sorban csak az Automatikus frissítések és a Távoli használat van."A megosztas, jobb klikk es megfosztas...."
Azt mondja meg van osztva, de ha csatlakozok a szerverhez semmit nem látok, se meghajtót se mappát... -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4696 üzenetére
Télleg.
Na akkor még ezek maradtak:
1. Hogy tudom a rendszervisszaállítást kikapcsolni? (Így nem megy.)
2. Hogy tudok partíciót (vagy ha az nem megy akkor mappát) megosztani? -
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4692 üzenetére
"...managelheto lesz kozpontilag meg ilyenek."
Ilyen hókusz-pókuszra egyelőre nincs szükségem, egyszerű fájlmegosztást szeretnék.
A képpel kapcsolatban: nekem ilyenem nincs, csak olyanok hogy Fiók megváltoztatása, Új fiók létrehozása, A felhasználók be- és kijelentkezési módjának megváltoztatása (XP Pro SP3, klasszikus nézet). Pedig rémlik, valahol láttam, csak nem tudom hol...(#4693) hunfatal!
"Az a mindenki csak a szerveren lévő felhasználókra vonatkozik."
Akkor ezt benéztem...Megvilágosodtam, csatlakozni már tudok, de: komplett partíciót meg lehet osztani (vagy csak mappákat, fájlokat)?
-
canniball
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4690 üzenetére
Az mit is jelent/hogy is kéne?
-
KrAt
veterán
válasz
Hedgehanter #4663 üzenetére
Win7-nél csak beállítottam a hitelesítést, és megy is
Xp most jön
Istenkirály vagy, köszi
-
KrAt
veterán
válasz
Hedgehanter #4661 üzenetére
Nincsenek domainben..
-
KrAt
veterán
válasz
Hedgehanter #4659 üzenetére
Nah akkor az irányelv megvban
Nagyvonalakban leírod, mit állítsak be? Elég annyi, merre keressem, a többit sztem megoldom
-
KrAt
veterán
válasz
Hedgehanter #4657 üzenetére
Win7-nél még oké, de van 2 XP-s gép is..
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4517 üzenetére
aaaaa, megvan, vilagos
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4515 üzenetére
hogymi?
kifejtened bovebben? -
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4507 üzenetére
Itt arról volt szó, hogy melyik VPN-es credentialst tekinti irányadónak, nem a TCP/IP működéséről...
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4487 üzenetére
szuper, megjott, koszonom
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4485 üzenetére
megtalaltam azota koszi,
innen szedtem le [link]
elvileg mukodik (nem nekem kellett hanem a UK teamnek)
de johet a bobsys kukac uw pont hu cimre (hatha valami nem lesz jo nekik a linkel) -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #4482 üzenetére
Lehet
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #4480 üzenetére
De, ezt kerestem. Úgy látszik akkor csak felénk fogytak ki a készletek...
Meg a beszerzést nem én intézem, csak elém szokták vágni, hogy na itt van, tessék megcsinálni. Ilyenkor szoktak persze kiderülni a hülyeségek, meg a problémák amit mondjuk 1-2 kérdéssel a rendelés előtt meg lehetett volna oldani. -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #4473 üzenetére
Tudtommal csak az SBS 2003-hoz nincs már, gondolom így akarják a népet terelni a 2008 felé, épp most vagyok túl egy migráláson, hát nem egy leányálom.
Amúgy szerintem rendes 2003-hoz tuti van még CAL, különben elég nagy lenne a népharag -
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4392 üzenetére
IPv6 esetén, bizonyos esetekben (autoconfig) az IP cím egy része a MAC-ből van képezve.
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4390 üzenetére
IPv6 esetén nem egészen külön dolog.
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #4386 üzenetére
Központilag szeretném látni, hogy mi merre van, persze így is meg tudnám oldani, hogy kézzel adok meg IP-t a nyomtatónak.
-
brd
nagyúr
válasz
Hedgehanter #4386 üzenetére
Gondolom, egyszerűbb központilag managelni az összes IP-t, DHCP-vel, mint kirohangálni eszközökhöz, állítgatni, én is így szeretem.
kraftxld: Az a "MAC" nem lehet, hogy valami IPv6-os varázslás eredménye (EUI-64 format)? Bár a 18 karakter (9 byte) sehogy nem jön ki, mert ez is 8 byte lenne...
-
ticzi01
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4315 üzenetére
Köszi a tippet, ezt ismertem, de ez nálunk nem jó mivel alapból be van állítva mind a 350 felhasználónak az ad-ben a profiloknál, hogy mely könyvtár a saját home könyvtára
pl.: M mappát mappolja fel és ez a \\szerverq\home\username az username mindig más más.
Olyan okosság kellene ami végigfut az ad-n és kiszedi mindegyikből az autó mappolást azt scriptből csinálom ahogy a többit.
Bár ha nem megy az sem gond akkor marad a nem túl szép módszer.
Valahogy összedrótoztam csak nem anyira elegáns, de legalább működik. -
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #4249 üzenetére
Ha tud hitelesíteni a t-online-nál akkor bármilyen domainnal lehet nyomni náluk a leveleket
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4249 üzenetére
No-ip én regisztralttal
De pontosan : lindacica.no-ip.biz -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4247 üzenetére
Sikerült, de csak úgy, hogy a t-online on keresztül azonosítás után megy ki.
úgy önmagában nem ment, benne maradtak a levelek quene status al -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4242 üzenetére
Értem
Most tettem fel virtuális gépre, egy gatewayt, egy DC ét, és egy másikra egy exchanget
Csak az bosszant, hogy nem tudom kipróbálni, hogy valóban müxik -e
hiszen jelenleg nincs szabad domainnév amivel játszani lehetne.De az legalább tetszik, hogy a dc ét az exchange magától megtalálta
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4232 üzenetére
Ha már ennyire benne vagy a témában akkor biztos tudod, hogy
Milyen könyvből, könyvekből lehet megtanulni az AD -t DNS -t egyszóval a server oprendszert ?
Win2003 és 2008 ra gondolok .
Magyarul persze -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4230 üzenetére
Igen igen, az már megvan.
jelenleg 15 gép van a hálózatban és attól rettegek, ha valamelyikben elszáll a hdd.
Ami egyre sanszosabb, mert a legujabb gép is 5 éves.
Mert sajna a cégnél a titkárnőt leszámítva senki sem ismeri a biztonsági mentés fogalmát, Egy passportra menti ki naponta a dolgait, a semmitől ez is több.
Mindenkinek mondtam, hogy bármikor elszállhat a hdd bármelyikünk gépében, de mintha a falnak beszélnék....
Ráadásul van 2 gép is ahol tetemes mennyiségű kép van (mikroszkop)És ha valami van akkor engem piszkálnak.
A terv az, hogy serverre fognak majd dolgozni, úgy, hogy nem tudnak róla.
Ezt úgy gondolom, hogy mindenkinek lesz a majdani serveren egy mappája, ilyen My documents szerű, ami be lesz mountolva a gépére a mostani egy my documents helyére.
Így lesznek rákényszerítve a server használatára, mert az sem megy, hogy miután létrehozta az adott file -t akkor felmásolja a serverre kézzel.
Még nem teszteltem a megoldást, de az elképzelés az megvan.Az exchange meg ha már lúd akkor legyen kövér esete, de ezt nem biztos, hogy megcsinálom.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Hedgehanter #4229 üzenetére
Ja azt lefelejtettem kell egy regisztralt domain name is....
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #4211 üzenetére
Win 2000 SP2 ota a Licensing Packets is titkositva kozlekedik
"Licensing Packets
One of the licensing information packets is not encrypted and contains the following information:
Client computer name
Client user name
Client license information
After you install Windows 2000 Service Pack 2 (SP2) or later, licensing information is encrypted." -
juliabrilke
veterán
válasz
Hedgehanter #4211 üzenetére
Az a gond, hogy makacsul ragaszkodnak a szolgáltatáshoz és nem akarják semmivel helyettesíteni.
Én úgy tudtam, "high" titkosítás esetén minden adat védve van adott kulccsal. De amelyik kliensnél ez a támogatás nincs beállítva, azok nem tudnak kommunikálni ezzel a szerverrel.
-
kraftxld
félisten
válasz
Hedgehanter #4195 üzenetére
Jah
Néha szopunk is szépen a security policy miatt....
-
lordring
aktív tag
válasz
Hedgehanter #4178 üzenetére
Fürtfelügyelő az a szó...amiről nem tudom mi az...
A szolgáltatások között van?
-
animatrix11
őstag
válasz
Hedgehanter #4141 üzenetére
igen...
De nem ez a lényeg hogy állitom be? Hogyan csinálok levelező szervert, ha leírná valaki részletesen megköszönném
-
animatrix11
őstag
válasz
Hedgehanter #4138 üzenetére
thx
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest