- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
InfiniteReality
őstag
válasz
takyka77 #6753 üzenetére
Mondom, nekem sikerült. Ettől az őrülettől úgy tudsz megszabadulni, hogy egy szerver esetén is - ha elég erős a fizikai vas - bizony bevirtualizálod. A teljesítménycsökkenés nem jelentős, sőt akár érzésre gyorsabb is lehet. Thick provisioning esetén, amikor fix méretű a virtuális file ami magát a gépet tartalmazza a host rendszeren, nincs töredezettség, és az egy filet gyorsabban kezeli a fizikai diszk rendszer.
Én VMWARE ESXI-t használok, 5.5 verzió, ingyenesen. -
InfiniteReality
őstag
válasz
takyka77 #6751 üzenetére
Maga az AD egy NTDS nevű file-ban van. Ahhoz a file-hoz gyanítom hozzárendeli, hogy fizikailag hol (melyik diszken) van. A klónozó program ezt nem tudja megoldani. Elvileg egy sysprep segíthet, de azt se mindegy hogyan futtatja le az ember egy DC-n.
Egyébként éppen az ilyen hibák kivédésére, én anno 1 szerverhez is elkezdtem vmware-t használni. Addig amig a file ami tulajdonképpen a virtuális gép megmenthető / nem sérül, addig bármilyen környezetben el lehet indítani az OS-t, és "észre sem fogja venni".
Én működő 2003-as DC-t és domaint virtualizáltam be vmware ESXI alá. Gyakorlatilag csak a hálózatot kellett "rendbehozni" a vmware converter tool után. Amit azért kellett megtenni, mert a virtuális hálókártya másik eszköz, és minden windowsos szolgáltatásnak meg kellett mondani, hogy azt használja ezentúl. Még a régi IP címét is vissza tudtam adni az OS-nek, így tényleg "semmi nem változott". -
InfiniteReality
őstag
-
bugizozi
őstag
válasz
takyka77 #6744 üzenetére
Szia!
Desktop gépen már csináltam ilyet, működhet a dolog.
Beteszel egy üres vinyot, bebootolsz egy klónozó progival, nyomsz egy full clone-t (régiről újra), kiveszed a régi vinyot, majd bebootolsz az újról. (és természetesen mindenekelőtt csinálsz egy full mentést)
Amúgy csak 1 HDD van benne? Nincs raid? -
brd
nagyúr
válasz
takyka77 #5855 üzenetére
A %username% egy globális változó, az aktuálisan bejelentkezett user nevét tartalmazza. Viszont ez nem feltétlen egyezik meg a Docu...&sett..., ill. Users alatti profilkönyvtár nevével (lehet, hogy ezt célszerűbb használni, a tennivalótól függ). Azt a %userprofile% tartalmazza.
Bárhol fel tudod használni, pl. egy
echo %username%
kiírja a user nevét, vagy egy
cd /d %userprofile%
belép az aktuális user profilkönyvtárába. -
kraftxld
félisten
-
X-COM
nagyúr
válasz
takyka77 #2715 üzenetére
lpt1 egy létező hardveres port, ezért nem engedi a sima felhasználónak, le kell tiltani a gépeken az lpt1 portot, vagy lpt2-re kell map-elni, ha eszi a program.
Lehet azzal is próbálkozni, hogy startup script hajtod végre a map-elést, de ezt jómagam még nem próbáltam (ez utóbbi esetben ugye a számítógépfióknak is kell hogy legyen hozzáférése a megosztott nyomtatóhoz). -
X-COM
nagyúr
válasz
takyka77 #1969 üzenetére
ezért van a csoport, de gyanítom, hogy tartománykiszolgálón próbálkozol és ott szerintem alapból nincs engedélyezve ez.
Meg hát illik ellenőrizni, főleg ha fel is hívja rá a figyelmed.
meg lehet, hogy 2003 alatt is szükséges még tartományvezérlő esetén a logon locally jogosultság megléte.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
takyka77 #1954 üzenetére
van olyan biztonsági beállítás, hogy change the system time, ez group policy-ből szabályozható.
Olyan nincs, hogy ezt telepítheti amazt meg nem, az apeh progi elég primitív, lehet, hogy az említett mappába kibontás működhet, nem tudom nem próbáltam, egyébként remekül lehet msi-be fordítani wininstall le-vel mondjuk és azt gpo-ból tudod teríteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest