- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
takyka77
tag
válasz
InfiniteReality #6752 üzenetére
Értem köszi, azért megpróbálom hátha.
-
takyka77
tag
válasz
InfiniteReality #6748 üzenetére
Köszi a választ, egyelőre még nem történt meg a csere, de hamarosan sort kerítek rá.
Természetesen van rajta AD, DNS,DHCP sőt terminal szerver is.
Miből adódhat a probléma, ha minden változatlan csak a vinyó változik, mi történik a háttérben ami gond lehet? -
takyka77
tag
Üdv!
Van egy szerverünk amin W2003 Server fut, úgy néz ki, hogy haldoklik benne a winchester, ha letükrözöm a partíciót és egy új winchestert beleteszek a gépbe, majd visszaállítom a lemezképet, akkor működhet a rendszer továbbra is, mint ha semmi nem történt volna?
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Van lehetőség arra, hogy a két távoli asztalt ki lehessen "bővíteni" pl. 5-re, terminal szerver beállítása nélkül? -
takyka77
tag
válasz
kraftxld #5853 üzenetére
A batch fájlban egy mentési rutin fut le, ami bizonyos könyvtárakból bizonyos fájlokat copyzna a szerverre, de sajnos ezek a könyvtárak más és más néven futnak a gépeken.
Scripten belül userenként?
Tehát a batch fájlon belül userenként? Azt hogyan tudom megoldani?
%username% változót hol kellene használnom? -
takyka77
tag
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudom azt megoldani, hogy a userek gépén a gép leállításakor elinduljon egy batch fájl, de minden usernél más a neve.
GPC-n belül ezt hol tudnám megoldani? -
takyka77
tag
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy az elmúlt 2 hétben 3x lefagyott a win2003 server, 4 évig semmi problémám nem volt vele.
Ilyenkor csak a háttér látszik, de semmire nem reagál. Az eseménynaplóban az alábbin kívül igazából semmi különlegeset nem találtam.
Ez a hibaüzenet mire utalhat, egyáltalán okozhat-e ilyen hibát?
Új szoftver nem lett feltelepítve a szerverre mostanában. -
takyka77
tag
Sziasztok!
Működő Win2003 op. alatt kellene átméreteznem a rendszer partíciót. Tudtok valami stabil, megbízható progit amivel próbálkozhatnék?Köszi.
Z -
takyka77
tag
Még ami az eszembe jutott:
Az új szerveren elég a terminal szerver funkciót beállítani?
AD kell?
Csak terminal sz. funkciója lenne. -
takyka77
tag
Sziasztok!
Van egy win2003 r2 szerverünk ad+dhcp ami egyben terminal server is.
Most vesz a cég egy másik gépet kifejezetten terminal server feladatra win2003 r2 op. rendszerel.
A netet egy router osztja el.Kapcsolódáskor, hogyan tudom megadni, hogy melyik szerverre lépjen be? IP cím+port szám?
De a két szerver azonos porton használja a terminal szervert nem?
Légyszíves segítsetek. -
takyka77
tag
Csoportházirendben be tudom állítani, hogy ne látszódjon a START menü?
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Van egy IBM X226 szerver(1CPU+1GB RAM) Win2003 St. HUN R2 SP1 1-4CPU alapokon.
Szeretnék bele venni még 1 procit és +1gb ramot.
A kérdésem az lenne, hogy a proci és ram telepítése után zökkenőmentesen használhatom tovább a rendszert, vagy valamit be kell állítanom rajta? -
takyka77
tag
Sziasztok!
4 db WinXP-s gépen át kell irányítanom az lpt1es portot egy hálózati nyomtatóra.
Ezt csak akkor csinálja meg ha a felhasználó rendszergazda a saját gépén.
A kérdésem az lenne, hogy lehetne megoldani win2003 szerverrel felügyelt tartományban az automatikus felmeppelést. -
takyka77
tag
Eseménynaplóba ezt a bejegyzést találtam:
Hiba
Esemény forrása: Print
Esemény kategóriája: Nincs
Esemény azonosítója: 22
Dátum: 2007.03.23.
Idő: 9:33:44
Felhasználó: NT AUTHORITY\SYSTEM
Számítógép: TC-SERVER
Leírás:
A nyomtató (hp LaserJet 1000 (BP1) - munkamenet: 7,145) beállításainak frissítése meghiúsult (vezérlő: hp LaserJet 1000, hiba: 1801).
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp. -
takyka77
tag
Sziasztok!
Távoli asztalon(xp-s gépről) csatlakozok win2003 term. szerverhez.
Olyan gondom van, hogy nem tudok nyomtatni a saját nyomtatómra, megjelenik a nyomtatók között a sajátom de amikor ráküldök valamit, kiírja hogy a nyomtató nem tud nyomtatni (HP LJ 1000). A saját gépről tökéletesen működik.
Van egy másik nyomtatóm HP Deskjet 3700 az tökéletesen működik.
Mi lehet a probléma a Laserjettel? -
takyka77
tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy terminal serverhez kapcsolódáskor a helyi erőforrásoknál ki van pipálva a ''nyomtatók'', de csak azt a nyomtatót látom bejelentkezéskor, ami fizikailag rá van kötve a user gépére. Azok a nyomtatók amik hálózaton keresztül működnek, és a csatlakozott gépen is be vannak lőve, azokat nem látni.
Hogyan tudom elérni, hogy azok is szerepeljenek a nyomtatók között?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
takyka77
tag
sziasztok
primitív kérdésem lenne, a kijelentkezés menüpont, melyik exe fájlra mutat.
Ikonba szeretném kitenni az asztalra. -
takyka77
tag
Sziasztok!
Meg lehet oldani win2003 serverrel felügyelt tartományban, hogy a userek csak megadott oldalakat tudjanak elérni, illetve időben korlátozni? A Routerünk elég buta ilyen szempontból. -
takyka77
tag
Az miért van, hogy rengeteg ki és bejelentkezés van a biztonsági naplóban 538 és 540 esemény kóddal? Naponta legalább 20-25.
-
takyka77
tag
Sziasztok!
Lehet hogy már kérdezték, a biztonsági naplózásnál szerepelnek a ki és bejelentkezések, ezt ki tudom valahogy exportálni egy fájlba? -
takyka77
tag
Sziasztok!
A következő a gondom:
Egy felhasználó gépén át kellene irányítanom egy nyomtatót az lpt1 portra (xp alatt), de csak akkor hajlandó ha az adott felh. rendszergazda a saját gépén.
Sajnos hiába állítok be neki csoportházirendben indítási/bej. parancsfájlt az végrehajtódik, de mégsem látni az lpt1-et (gondolom azért mert nem rendszergazda a saját gépén).
Mit lehet tenni ilyenkor? -
takyka77
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy van egy-két gép amelyen működik egy statisztikai jelentő progi, amely bde-n keresztül működik, de csak akkor érik el a felhasználók az adatbázisokat, ha a helyi gépen is felveszem a felhasználót rendszergazdaként. Van valamilyen megoldás, hogy enélkül is tudják használni?
Rendszergazdaként nem igazán akarom őket a saját gépükön hagyni.
A Vezérlőpulton van egy BDE Admin. progi ahol az adatbázisok dolgait lehet álligatni, de jogosultságokat nem találtam rajta.
Valaki tudna segíteni? -
takyka77
tag
Köszi, most már úgynéz ki, hogy működik.
Na igen csak egy tartományvez. van (win2003), ami egyben terinal szerv. is.
Egy sima xp-s gépről próbáltam bejelentkezni, term. szolgáltatással, most már sikerült is belépni azzal a felh.val amely az ''asztal táv. felh.'' csop.ban van.
Most meg úgy nézem, hogy a Rendszergazdával (amivel eddig be tudtam lépni) nem enged be (ua. a hibaüzi, gondolom az a baj, hogy a policyben csak az Asztal t.f. csopnak adtam engedélyt).
De ha jól tudom a Rendszergazda távfelügyeletre bejelentkezhet nem? -
takyka77
tag
A kérdésem a következő lenne: Win2003 szerv. egy tartomány.
Be van állítva a távoli asztal, plusz a terminálszolg.. Egyelőre helyi hálón próbálva távoli asztallal rendszergazdákat beengedi távfelügyeletre, de amint egy olyan felhasználó nevében szeretnék bejelentkezni aki nem rendszergazda, de tagja az ''Asztal távoli felhasználói'' csoportnak hibaüzenetet kapok, hogy ''A távoli számítógépre való bejelentkezéshez rendelkeznie kell a bejelentezés terminálszolgáltatások használatával joggal. Illetve, hogy adjam hozzá az ''Asztal távoli felhasználói'' csoporthoz a felhasználót. Mi lehet a gond? -
takyka77
tag
Oh, köszönöm.
-
takyka77
tag
Win2003-mal felügyelt tartományban a felhasználók gépein, hogyan tudom azt megoldani, hogy tudják állítani a rendszeridőt (fel kell venni őket a saját gépükre is?), és hogy bizonyos programokat ők is tudjanak telepíteni (pl. apeh-es adóbevallás progi).
Segítségetek előre is köszönöm! -
takyka77
tag
# 1903-as kérdésemre van valakinek tippje?
Előre is köszi! -
takyka77
tag
Szevasztok!
A következő a kérdésem:
Beállítottam egy win2003 szervert terminal szerver szolgáltatással (full jogtiszta).
(Egy tartomány, egy kiszolgáló.) A terminal sz. licencelésnél aktiválni szerettem volna a szervert, de valamiért meghalt pont a net kapcsolatunk és ezután lefagyott a licenszelés is. Leállítottam, majd amikor visszamentem a licenceléshez láttam, hogy aktív a szerver, de csak egy tároló van benne ahol a win2000 licenceket tárolja (ha jól tudom kellene lenni egy win2003 és egy ideiglenes tárolónak is). Na most ha jól tudom akkor a termiál szolg. 90 napig ingyenes, csak a belépett usereket egy ideiglenes lincenszel rendelkező tárolóba rögzíti.
A gondom az, hogy rendszergazdák távfelügyeletre be tudnak jelentkezni (igaz ezt még csak a helyi hálón próbáltam!), de a többi usert nem engedi be, mert állandóan azt mondja hogy csak az 'Asztal távoli felh.' csop. tagjai léphetnek be, pedig ahhoz a csoporthoz vannak hozzárendelve.
Valakinek van valami tippje, vagy segítsége?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen videókártyát?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nagyon érzékeny lett a használt játékok eladására a Nintendo
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest