- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
válasz
Boolash #5503 üzenetére
Köszi az ötletet, de nem szeretném az excelt formázni és menteni másként, bár vsz gyorsabb lenne...
A problémám gyakorlati megoldását megtaláltam, azzal, hogy a ciklusba szervezett insert utasításom tranzakcióként kezeltem, így a közel 200 sec lement 3 sec-re.
De nem értem, hogy a korábbi, jóval gyengébb hardveren futó w2k3-n jóval gyorsabb volt az alap szoftverem...
Azért érdekelne, hogy minek köszönhető a lassulás, és mit kellene nézegetnem hozzá... -
kymco
veterán
Sziasztok!
A cégnél, ahol dolgozom PHP-ban írtam egy kis progit, ami excel táblázatból olvas ki adatokat és ír ki mysql adatbázisba. Egy alkalommal átlagosan 900-1200 rekordot kell a programnak kezelnie.
A probléma ott van, hogy a w2k3 szerver újratelepítése után ennek a kb 1000 rekordnak a beolvasása 200-250 másodpercig tart. Ergo kb 4 rekordot olvas be másodpercenként.
Ez tetű lassú.
Próbáltam virtuális környezetben otthon is szimulálni a dolgokat, felraktam egy w2k3 szervert, majd feltettem a mindent, ami kell a progimhoz, és ott, hatod annyi idő alatt lefut, kevesebb memóriával, kevesebb procival.
Kikommenteltem a php-mból az adatbázisba írást, és azt tapasztaltam, hogy az excelt kezelő rutin nagyon gyorsan dolgozik. Tehát marad a mysql és a w2k3 nyomora.
Milyen úton induljak el, hogy rátaláljak a lassulás okára?
Milyen logokat, milyen beállításokat nézzek meg, állítsak be, hogy kiderüljön a hiba?
Előre is köszönöm! -
kymco
veterán
Leszedtem teljesen, majd felraktam külön... nem "varázslóval", de ugyanaz a helyzet.
Nem lehet, hogy az a gond, hogy a tűzfalat az előtt élesítettem, mielőtt feltettem az active directory-t?
Ez lehet, hogy hülyén hangzik... de most nem tudok másra gondolni... -
kymco
veterán
Nos, működik, de ha ki van kapcsolva a tűzfal, akkor sokkal gyorsabban...
Tehát valami még zárva van a tűzfalon, ami kell a normál működéshez..... -
kymco
veterán
válasz
kraftxld #5003 üzenetére
Bővítettem az előző hszt
most újra fogom próbálni, de én már próbálkoztam mindkettővel korábban... addig, amíg a szerveroldali tűzfal be volt kapcsolva...
Hamarosan leírom a tapasztalataim a tűzfal nélküli helyzetről...
A szerver tűzfalon mint cizelláljak, hogy ne kelljen kikapcsolni? -
kymco
veterán
A ping oda-vissza megy, a szerver tűzfal kikapcsolás után a szervernév.local-ra tudok pingelni, de a szervenévre önmagában nem.
A kiszolgáló kezelése ablakban a szerepkör hozzáadásával futott le egy varázsló, ami megkérdezte, hogy ez a gép a tartomány egyetlen szervere és hogy akaok-e létrehozni egy erdőt... azt hiszem... Aztán magától feltette a dns-t és a dhcp-t is, mert ez látszik egyrészt a kiszolgáló kezelése ablakban, mint konfigurált szerepkörök... másrészt tudom indítani a a kezelőiket. -
kymco
veterán
A szerveren önmaga van beállítva: 127.0.0.1
A kliens gépen nem tudja sem a szervernév netbios névvel megpingelni sem szervernév.local-lal
Mi a gáz...
Most újraraktam az AD-t a W2k3 varázslójával, de így sem.Mondjuk annyi kavarás van nálam, hogy a dhcp címtartomány kiosztását nem használom ki, mert fix ip címeim vannak egyelőre.
A DHCP így olyan címterületen osztogat, amit nem használok.
A fix ip cím: xxx.yyy.zzz.130-250-ig 255.255.255.0 maszkkal
a dhcp tartomány xxx.yyy.zzz.100-120-ig 255.255.255.0 maszkkal. -
kymco
veterán
Sziasztok!
A vista enterprise (vállalati) verzióját sehogy nem tudom beléptetni a tartományba.A hibaüzenet:
Nem sikerült feloldani egy tartományvezérlő DNS-nevét abban a tartományban, amelyhez folyamatban van a csatlakozás. Ellenőrizze, hogy konfigurálva van-e ez az ügyfél egy olyan DNS kiszolgáló elérésére, amely fel tudja oldani a DNS-neveket a céltartományban.A kérdés:
Mit kell, hogyan és melyik gépen (kliens-szerver) konfigurálnom (a kliensen az elsődleges DNS kiszolgáló a szerveremre), hogy be tudjak lépni a tartományba a vista-val is. -
kymco
veterán
Most jutottam oda, hogy telepítsem, de a telepítő nem ismeri fel az előző w2k3-at és nem ajánlja fel a partícióra az upgrade-t csak tiszta telepítést... mikor pedig ezt választom, akkor meg arról dumál, hogy már van egy oprendszer a gépen, mellé akarom-e telepíteni.....
Azt hiszem, ez szívás.... -
kymco
veterán
Végre szereztem w2k3 enterprise változatot. Lehetséges a w2k3 standard változatra valahogy ráapplikálni, hogy elkerüljem az x-ik újratelepítést?
-
kymco
veterán
kiürítettem a mappát és a probléma megoldódott
-
kymco
veterán
A letöltött frissítéseket hova rakja a w2k3?
Már csak azért s, ha szeretném ezeket törölni, mert valami okból néhányat most sem hajlandó még csak letölteni sem..... hátha ettől megjavul.... -
kymco
veterán
válasz
kraftxld #4946 üzenetére
SP2 fenn volt. Ez volt az alap... no meg a többi frissítés mind.
Először is nem volt hajlandó feltenni a fcgisetup64.msi-t mondván, hogy ez vsz 64 bites rendszer, telepítsem az fcgisetup64.msi-t... aztán az iis.net-en volt egy webes telepítő, ez felrakta, de nem rakta fel az inetsrv mappába a dll mellé az fcgiext.ini-t és az fcgiconfig.js-t...
Próbáltam bűvészkedni, magam létrehozni az ini-t de nem ment sehogy.
Amikor feladtam, akkor az isapinak estem neki. 32 bites rendszerben már állítotam be egy párat, de ez meg sem nyikkant... nos ekkor feladtam....Most kb egy órája kezdtem a 32-bites rendszer felhúzását, már fenn van az sp2 és a fatcgi php páros gyönyörűen fut....
Más kérdés, hogy kb 300 mega frissítés még hátravan.... no meg a tartomány fbeállítása és egyéb apróságok... -
kymco
veterán
Sziasztok!
Most telepítek egy w2k3 x64 szervert és a frissítéseknél elég gázos.
Egy darabig futott az update, de most már nem. Több mint 50 fontos frissítést kínál fel, de már letölteni sem tudja őket...
Persze külön-külön a frissítést megkeresve a weben az ms honlapjáról egyesével le tudom tölteni és telepíteni is, de az update-on keresztül nem.
Az Ie előzményeket töröltem, karbantartottam a meghajtót is az oprendszer karbantartójával, de nem megy még így sem. Van ötletetek? -
kymco
veterán
válasz
gardener #3779 üzenetére
Két karim van egy szerverben... az adottságok miatt két ip cím tartományban biztosított így, hogy szerverként látják...
A szerver ip cím nem módosítható, mert kb 50 kliens (több hektáron elszórva) ez alapján éri el, mint fájlszervert és mint intranetes web szervert.... -
kymco
veterán
w2k3 alatt nem tudom miért egyik napról a másikra a hálókártyám eltűnt...és később a megnevezésben egy (2) kiegészítéssel újra láthatóvá vált de ez még magában nem gond, viszont a beállításait rejtve megőrizte.... IP cím stb...
Így, amikor új hálókarit beállítanám, mindig dumál, hogy rejtve ezek a beállítások már foglaltak...
Hogyan tehetném láthatóvá, és törölhetővé ezeket a foglalt beállításokat? -
kymco
veterán
Szeretnék egy jó proxy cache szervert windows 2003 alá. Mit tudnátok jó szívvel ajánlani?
-
kymco
veterán
Miért van az, hogyha tartományos xp-s gépet illesztek a w2k3 szerverhez, akkor sokkal lassabb (3x lassabb kb) a bejelentkezés, mintha ugyanazt a gépet munkacsoportosként állítom be kliensnek?
-
kymco
veterán
válasz
kraftxld #2686 üzenetére
Igen, szeretném, de van egy DOS-os Clipperes hálózatos progi, és félek attól, hogy nem fut rendesen... elég memóriaérzékeny szegény... De ez lesz szerdán. Az egyik gépet beáldozom WinXp/2000-re. Telenyomom memóriával, hogy ne legyen lassú, és után megnézem, hogy hogy boldogul a DOS ablakban.....
-
kymco
veterán
Új fejezet a w2k3 szappanoperámban
...
Áll a rendszer, működik a hálózat. A megosztott mappákat nagyszerűen lekezeli a winxp kliens, műxik a jana2 proxy-m is, de a winME/98-as kliensek nem látnak minden megosztott mappát
. Van kb 15 megosztásom,, és amikor IP cím alapján rákeresek a szerveremre a kliensről, akkor a megosztások jó, ha harmadát látja.... Ellenben, ha hálózati meghajtóként, emlékezetből beírva az útvonalat csatlakoztatom, akkor sikerül.... Ha viszont az intézőbe írom be, akkor nem találja meg
.
És azt tapasztaltam, hogy a winme98 kliensek ugyanazokat a mappákat nem látják....
Mi lehet a gond? -
kymco
veterán
Hallottam valami ''adduser.exe''-ről, ami segíteni tudna, de a R.Kit része. Megkaphatnám ezt/ezeket a fájlt/fájlokat? Kellene, ami w2k-t és ami w2k3-at kezel.... Nagyon sokat segítenétek...
-
kymco
veterán
válasz
kraftxld #2678 üzenetére
Még működik a w2k, de már felépítettem egy szűz winyóra a w2k3-t... Túl sokat vett el az életemből már ez a kékhalál... Most lesz az izgalmas rész, a felhasználók és csoportok, jogosultságok átvitele, proxy beállítás, és a felhasználók gépein is a beállítások megváltoztatása..... Ezt akartam elkerülni....
Utólag már mindegy, de a wk23-hoz kiadtak egy új Intel matrix storage managert... Lehet, hogy a w2k upgrade a korábbbi verzión bukott volna el? (A telepítő a telepítés előtt nem akadt ki rajta) -
kymco
veterán
válasz
kraftxld #2673 üzenetére
Hosszú lenne a válasz. Legyen elég, hogy tanulom a dolgokat (ezért is kérdezgetek), és nem volt eddig igény többre. Viszont központilag egységesen w2k3 lesz, és nekem is erre kell frissítenem. Most azon vagyok, hogy ezt az elhanyagolt területet is kezdjem rendbetenni.
Egyébként sima usreként vannak felvéve, csoportokba helyezve érik el szabályozottan a mappákat. -
kymco
veterán
SOS
Hogyan lehet migálni a felhasználókat (jelszavaikat) és csoportokat w2k-ból w2k3-ba?
A jogosultságban már nem is reménykedem.... -
-
kymco
veterán
Most ocsudok fel abból a kudarcból, hogy egy w2k magyar nyelvű szervert igyekeztem volna upgrade-elni w2k3-ra, és az előzetes vizsgálat alapján ez ment is volna, de a telepítésnél, az újraindulás után kékhalállal boot-olt a w2k3. Még szerencse, hogy ghostolam a w2k-t. Nem tudom, mimű lehet a gond, mert kb fél másodpercig látszik a kékhalál.
Félek, hogy ha nem tudom az upgrade-t akkor szűztelepítést kell végeznem. De a fileszerveres felhasználói jogosultságokat nem szeretném újra beállítani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest