- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
old gray #5633 üzenetére
The saga continues...
A 2K3 már fel van telepítve, de a 3 SCSI hdd-ből csak kettőt lát (sem a lemezkezelés program, sem diskpart..semmi nem látja). A SCSI kártya szoftvere látja mind a hármat, ellenőrizhető, low level formattal formázható. A verify disk nem jelez hibát a 3. hdd-re. BIOS-ban is látszik mind a 3 hdd. Mindhárom be van jumperelve ahogy illik, rendre #0,#1,#2.számú disknek.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
old gray
addikt
válasz
kraftxld #5601 üzenetére
Olyan nincs, egy HP ProLiant ML150 G2 Server Support CD van, de arról nem lehet bootolni. Van rajta egy -az adott SCSI vezérlőhöz való- driver, el is fogadja és tovább tudok lépni BSOD nélkül, viszont "A telepítő nem talált a számítógépben telepített merevelemezes meghajtót" üzenet fogad és kész.
-
old gray
addikt
Egy kávé + cigi = 10 percet vártam, a telepítő W2K3 standard, asszem SP1-es.
MOD: az említett üzenet után felvillan mindhárom led a billentyűzeten ill. a képernyő is villan egyet és mintha lefagyna az egész. Ha nem etetem meg a SCSI illesztőprogramot a telepítővel akkor tovább megy, csak ugye kiírja, hogy nincs meghajtó és nem folytatható a telepítés. Rossz lenne a SCSI driver a vezérlőhöz?
-
old gray
addikt
Egy HP szerverre szeretnék W2K3-at telepíteni, a telepítő elindul, F6 majd floppy-ról megadom az Adaptec AIC-7901 SCSI vezérlő driverét, ezután a telepítő kiírja, hogy "A telepítőprogram elindítja a windows rendszert" és nem történik semmi, az egész folyamat megáll, a bill. nem reagál, a cd nem dolgozik.
Mi lehet a gond
-
old gray
addikt
“Event ID: 4292 – The IPSec driver has entered Block mode. IPSec will discard all inbound and outbound TCP/IP network traffic that is not permitted by boot-time IPSec Policy exemptions”.
Volt már ilyen hibához szerencsétek
Az IPSec service-t letiltottam, most ok minden..de jó lenne tudni a hiba forrását..
-
old gray
addikt
-
-
-
old gray
addikt
Leállt a WSUS, minden előzmény nélkül. A kiszolgálóhoz nem tudok kapcsolódni.
Ki tudtok valami értelmes info-t bogarászni a hibaüzenetből?
A WSUS felügyeleti konzolja nem tudott kapcsolódni a WSUS-kiszolgálóhoz a távoli API felületen keresztül.
Győződjön meg róla, hogy fut a kiszolgálón az Update Services szolgáltatás, az IIS és az SQL. Ha tartós a probléma, próbálkozzon az IIS, az SQL és az Update Services szolgáltatás újraindításával.
A WSUS felügyeleti konzolja nem tudott kapcsolódni a WSUS-kiszolgálóhoz a távoli API felületen keresztül.
Győződjön meg róla, hogy fut a kiszolgálón az Update Services szolgáltatás, az IIS és az SQL. Ha tartós a probléma, próbálkozzon az IIS, az SQL és az Update Services szolgáltatás újraindításával.
System.Net.Sockets.SocketException -- A létező kapcsolatot a távoli állomás kényszerítetten bezárta
Source
SystemStack Trace:
a következő helyen: System.Net.Sockets.Socket.Send(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size, SocketFlags socketFlags)
a következő helyen: System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
** this exception was nested inside of the following exception **System.IO.IOException -- Nem írható adat a szállítási kapcsolatra: A létező kapcsolatot a távoli állomás kényszerítetten bezárta.
Source
SystemStack Trace:
a következő helyen: System.Net.Sockets.NetworkStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
a következő helyen: System.Net.Security.SslState.StartSendBlob(Byte[] incoming, Int32 count, AsyncProtocolRequest asyncRequest)
a következő helyen: System.Net.Security.SslState.ForceAuthentication(Boolean receiveFirst, Byte[] buffer, AsyncProtocolRequest asyncRequest)
a következő helyen: System.Net.Security.SslState.ProcessAuthentication(LazyAsyncResult lazyResult)
a következő helyen: System.Net.TlsStream.CallProcessAuthentication(Object state)
a következő helyen: System.Threading.ExecutionContext.runTryCode(Object userData)
a következő helyen: System.Runtime.CompilerServices.RuntimeHelpers.ExecuteCodeWithGuaranteedCleanup(TryCode code, CleanupCode backoutCode, Object userData)
a következő helyen: System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
a következő helyen: System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
a következő helyen: System.Net.TlsStream.ProcessAuthentication(LazyAsyncResult result)
a következő helyen: System.Net.TlsStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
a következő helyen: System.Net.PooledStream.Write(Byte[] buffer, Int32 offset, Int32 size)
a következő helyen: System.Net.ConnectStream.WriteHeaders(Boolean async)
** this exception was nested inside of the following exception **System.Net.WebException -- Bezárták az alapul szolgáló kapcsolatot: Váratlan hiba történt küldéskor..
Source
Microsoft.UpdateServices.AdministrationStack Trace:
a következő helyen: Microsoft.UpdateServices.Administration.AdminProxy.CreateUpdateServer(Object[] args)
a következő helyen: Microsoft.UpdateServices.Administration.AdminProxy.GetUpdateServer(String serverName, Boolean useSecureConnection, Int32 portNumber)
a következő helyen: Microsoft.UpdateServices.UI.AdminApiAccess.AdminApiTools.GetUpdateServer(String serverName, Boolean useSecureConnection, Int32 portNumber)
a következő helyen: Microsoft.UpdateServices.UI.SnapIn.Scope.ServerSummaryScopeNode.GetUpdateServer(PersistedServerSettings settings)
a következő helyen: Microsoft.UpdateServices.UI.SnapIn.Scope.ServerSummaryScopeNode.ConnectToServer()
a következő helyen: Microsoft.UpdateServices.UI.SnapIn.Scope.ServerSummaryScopeNode.get_ServerTools() -
old gray
addikt
Bénázás: Van egy tartományi kliens, ki kellett léptetni a domainből, és munkacsoportba be. De a kliensen nincs tárolt user profil, így hogyan tudom visszaléptetni a domainbe?
-
old gray
addikt
Trönkölt VLAN esetén +4byte hozzáadódik az ethernet csomaghoz, így lehet, hogy az 1496byte a megfelelő érték ADSL esetén (mert általában 1492byte az alap).
Még egy tipp: kérdezd meg az új szolgáltatód, hogy nekik mennyire van beállítva és u.annyira állítsd be te is az MTU-t.
-
old gray
addikt
válasz
Boolash #5404 üzenetére
Csak tipp, mert itthon tapasztaltam ilyen jelenséget mikor szolgáltatót váltottam (és egyúttal a sávszél. is nőtt): a router-ben az MTU értékét próbáld meg növelni. TCP Optimizer-el is meg tudod nézni, hogy mekkora méret esetén nincs még fragmentálódás. Nekem segített.
-
old gray
addikt
Dupla.
-
old gray
addikt
Software Restriction Policy használata esetén szeretném engedélyezni bizonyos logon scriptek futtatását bejelentkezéskor.
Pontosan milyen path rule kell hozzá? Registry elérést kell megadni vagy a SYSVOL mappában található scriptek elérési útvonalát?
-
old gray
addikt
Lehet nem pont ez a megfelelő topic, de miért nem tudom a köv. file-t törölni?
Egy hálózati meghajtón található. Az intéző nem látja (a dir parancs sem listázza ki), csak ha törölni szeretném az egész mappát, akkor írja ki, hogy a CAMRK5S5. file nem található. Total commander látja, de hasonlóan "not found" üzenetet kapok ha bármilyen műveletet szeretnék eszközölni rajta. Eddig észre sem vettem, de most, hogy szinkronizálásra került ez a mappa is, a szinkronizálás végén hibaüzenetet kapnak a userek én meg hülyét az egésztől. Del, CACLS sem vezetett eredményre.
-
old gray
addikt
Van pár hálózati meghajtó, a .bat file a OU-k Group Policyjain belül a Logon scriptbe van belepakolva. Ment is flottul... egy ideig.
Most ott tart a dolog, hogy egyes klienseken, egyes userek esetén nem hajtódik végre a mappelés.
Amit próbáltam:
A userekre vonatkozó GP-ben engedélyeztem a "A számítógép indításakor és bejelentkezésekor mindig várjon a hálózatra" opciót.
A .bat fileban található parancsokat (ami a mappelést hajtja végre) elláttam a /persistent:yes kapcsolóval.
A net use semmit nem mutat, viszont a hálózati helyek között láthatóak a megosztott mappák, csak nem csatlakoztatja fel őket a .bat file.
Egyelőre lövésem sincs, hogy miért bolondult meg az egész.
-
old gray
addikt
Egyszerű kérdés, de lusta vagyok guglizni:
Windows 2K3 -banhogyan tudom belőni, hogy egy adott OU-ra érvényes több Group Policy közül az egyik pl. reggel 8-12h ig érvényesüljön, utána a másik?
MOD: inkább legyen 2 kérdés ha már itt vagyok.
Hogyan tudom az új hálózati nyomtatót automatikusan hozzárendelni a felhasználókhoz ill. automatikusan alapértelmezetté tenni? (hogy ne kelljen maguknak a címtárból kikereseni és hozzáadni).
Előre is köszi.
-
old gray
addikt
Sajnos én sem találtam megoldást. A hálózati megosztásokkal nincs baj, de nincs AD, és pont ez lett volna a lényeg. Marad az upgrade.
-
old gray
addikt
Nincs valami megoldás Vista Home verziójú kliensek Windows 2003 tartományba léptetésének?
Akár "nem hivatalos" módszer is érdekel.
-
old gray
addikt
A szerverről van szó, és van domain controller szerepköre (is). A routeren kellene futnia NTP- nek, hiszen eddig így volt beállítva (viszont nem én állítottam be, még előttem v.ki) de most, hogy a router kérdés felmerült: nem érem el a routert a szerverről, net sincs. A klienst amiről netezek még régebben beállítottam távoli dns kiszolgálóra és az műxik. Szóval dns probléma is lesz itt, kezd érdekesen alakulni a történet.
-
old gray
addikt
válasz
old gray #4097 üzenetére
Lejárt a mod idő: lefuttattam egy w32tm /resync parancsot és ezután a köv. bejegyzés került az event logba:
Az időszolgáltató NTP-ügyfél nem találja az időforrást (127.0.0.1 (ntp.m|0x0|192.168.64.253:123->127.0.0.1:123)) vagy a kapott időadatok érvénytelenek.
A 192.168.64.253 a router lenne.
MOD: nem érkezett érvényes válasz....
-
old gray
addikt
W32Time hibájából eredően lehetnek DNS és egyéb problémák?
Konkrétan ez a hibaüzenet szerepel az event logban:
Forrás: W32Time
Eseményazonosító: 29Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból kérdezze le az időt, de egyik forrás sem használható....Az NTP-ügyfélhez nincs pontos időforrás.
Milyen time-servert kellene beállítani ill. hogyan?
-
old gray
addikt
Tudom, hogy nem témába-vágó a problémám, de itt azért képzettebb tagok fórumoznak mint az XP-s topicban, szóval a kérdésem: [link]
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3962 üzenetére
Természetesen be van állítva a hatókör. Az utolsó mondatod inkább ignorálom, neked lehet poénos, nekem nem.
-
old gray
addikt
Hülyeséget írtam, sysprep-el kapott "new sidet" image készítés előtt, csak gyorsan írtam és a newsid vhogy így jött ki.
Hedgehanter: ezt hogy érted? Nincs beállítva, hogy a távoli sulinetes dns-t használja akármilyen esetben, csak ha manuálisan beállítom..
Jah, délelőtt telefonáltak: "van internet a gépeken". Fene se érti.....
-
old gray
addikt
válasz
kraftxld #3950 üzenetére
Igen, volt a múlt héten 2 kliens klónozva, de ez hogy jön képbe?
Az egyiknél a domain-be léptetés előtt nem adtam új sz.gép nevet, ettől lett duplikált név a hálón, de utólag korrigáltam. Azt viszont nem is figyeltem, hogy a címkeresési / névkeresési zónába az adott gép bekerült-e.
DHCP felé még nem keresgettem, már hazajöttem mert 39fokos lázzal nincs kedvem melózni.
-
old gray
addikt
A mai napon hítak melóból (betegen vagyok...), hogy ugorjak már be mert a kliensekek egy részén nincs net, és a jobb also sarokban a "kis sárga háromszög" mutatja, hgoy a net-kapcsolattal vmi hiba van. Bementem melóba.
Tényleg a "nincs vagy korlátozott a kapcsolat" gond volt, de teljesen találomra a kliensek közül. Hálózati meghajtók nem voltak elérhetőek, de a domain-be a felhasználók be tudtak jelentkezni. Elsőre kipróbáltam egy manuális IP beállítást: DNS kiszolgálónak a sulinetes távoli DNS kiszolgálókat állítottam be, láss csodát: van net. Azaz vmi a helyi DNS kiszolgálóval nem oké. Néztem a DNS eseménynaplót: semmi hiba, vagy arra utaló bejegyzés. A DNS AD-be van integrálva.
Hol keressek hibára utaló nyomokat? Vagy mi lehet a hiba forrása? Ha a DNS kiszolgálót újra akarom telepíteni akkor az egész 2k3-at újra kell telepíteni?
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3928 üzenetére
A folder redirection már használatban van egy csoportra, vágom is hogyan működik, de nem szeretném több felhasználóra kiterjeszteni, eléggé lassítaná a rendszert +100 user-re beállítva és a file-server kapacitása is véges. Nem az lenne a cél, hogy a userek adatai ilyen módon legyenek tárolva és minden gépről elérhető u.olyan módon.
Az első módszer sem megfelelő, u.is minden egyes usernek más-más mappa kell, hogy elérhető legyen. Ezzel u.ott vagyok mintha egyesével létrehoznám a usereknek a mappákat és jogokat adnék rá.
Én scriptre gondoltam, v.ki nem ért a WMI sciptinghez?
-
old gray
addikt
Hogyan tudnék AD-ben létrehozott felhasználó-struktúra (értsd OU-ba ágyazott OU-k, amiben userek vannak) alapján könyvtárszerkezetet létrehozni? Magyarul vannak diákok, a diákok osztályonként csoportokban és ebből kellene egy könyvtárszerkezet. Az sem lenne baj, ha új felhasználó felvitele vagy törlése esetén automatikusan módosulna a file-szerveren létrehozott struktúra illetve azt is meg kellene oldani, hogy az adott mappához csak az adott felhasználó férhessen hozzá.
Nehéz ügy? (nekem igen..)
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3901 üzenetére
Akkor így néz ki a dolog:
\\fileserver\netlogon\scriptek\con2prt.exe /cd \\fileserver\HP-INFO
De nem működik, egy adott szervezeti egységre vonatkoztatott csoport-házirend -> felhasználó konfigurációja -> bejelentkezési parancsfájl-ba van bepakolva a parancs ami egy printers.bat-ban található.
Más: a DNS eseménynaplót bönészgetve ezket a hibákat találtam:
Eseményazonosító: 4015
A DNS-kiszolgáló kritikus hibát talált az Active Directoryban. Ellenőrizze, hogy az Active Directory megfelelően működik-e.Eseményazonosító: 4004
A DNS-kiszolgáló nem tudta befejezni a zóna (ormisk.local) enumerálását a címtárban. A DNS-kiszolgáló úgy van konfigurálva, hogy a zóna információit az Active Directoryból vegye, így a címtár nélkül ne tudja betölteni a zónát.Hol és mi lehet a gond?
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3890 üzenetére
\\fileserver\netlogon\scriptek\con2prt.exe /cd \\fileserver\Printerneve
Ez így nem működik. A linken található képen melyik az a név amit Printernév-nek meg kell adni? [link]
-
old gray
addikt
Nah ha már benéztem ide egy újabb kérdés: vmware-hoz milyen vas kell? Gondolom főleg ramot zabál, de mennyire éhes? 8GB alatt felesleges próbálkozás?
-
old gray
addikt
válasz
Hedgehanter #3890 üzenetére
Thx, kipróbálom. 2K3 Standard van tényleg, Kraftxld jól tudja. (Lehet még emlékszik a régi konzulációink idejéből?)
-
old gray
addikt
Hogyan tudnám megoldani, hogy a hálózati nyomtatók a usereknél automatikusan jelenjenek meg a nyomtató-listán, ne kelljen manuálisan a címtárból kikeresni és hozzáadni?
-
old gray
addikt
-
old gray
addikt
WSUS telepítette minden kliensre a MS07-040 sorszámot viselő, a .Net hibáját javító frissítést. Azóta az mscorsvw.exe 100% cpu-terhelést okoz.
Van rá gyógymód? Esetleg szedjem le a frissítést? Hogyan tudnám ''automatizáltan'' leszedni, hogy ne kelljen egyesével minden egyes kliensről? -
old gray
addikt
Hi!
Lenne 2 kérdésem: 2K3 / AD / DHCP ill. XP SP2 kliens környezetben hogyan lehet megoldani, hogy a klienseken ne lehessen programokat telepíteni? Ill. szükség lenne egy olyan (nem shareware mint a CC get MAC address) programra ami az összes kliensre elküldi a magic packetet, azaz feléleszti őket? -
old gray
addikt
Nekem gond nélkül felment 2K3 standardra. WSUS3-ra tértem át, amihez kellett MMC 3.0, szerencsére azt is tartlamazza, nem kellett külön telepíteni.
bobsys: édesanyám volt Linz-ben v.mi szakmai előadáson (TOÖSZ) és egy rakás cég úgymond megjelent, hogy prezentációt tartson. Azt nem értem, hogy az MS hogy került képbe a Települések Országos Önkrományzati Szövetségének konferenciáján, de ott voltak és ez lett a vége. Beetetés? MS as Cukros bácsi?
[Szerkesztve] -
old gray
addikt
Nem szakmai jellegű dologról lesz szó a mellékelt képen, de ide passzol:
[link]
Nagyon nehéz levenni a tetejét, izomból kell fogni, mintha az MS a biztonság kérdéskörét, és a ''feltörhetetlenséget'' akarná demonstrálni ilyen módon....
Amúgy kimondottan jó íze van. Linux-fanoknak fogom kínálni! -
old gray
addikt
Hi!
2K3, WSUS2 használatával van megoldva a frissítések letöltése. Vagyis volt eddig.
Szinkronizál a Microsoft Update-el, meg is találja a frissítéseket, automatikusan jóváhagyja telepítésre, de nem tölti le a kiszolgálóra.
Hol keressem a hibát? MSSQL (ez volt lelőve 1x) vagy esetleg DNS?
WindowsUpdate.Log - ban a következőt találtam ami számomra érdekesnek tűnik:
'' Forced install timer expired for scheduled install '' -
old gray
addikt
A Temp könyvtárra működik a script, a Temporary Internet Files könyvtárra átírva már nem.
Itt is szenvedek a kérdéssel:
[link]
Egy megoldást találtam: Explorer -> Eszközök -> Internetbeállítások -> Speciális -> Ideiglenes internet fileok törlése a böngésző bezárásakor.
Ezt hogyan tudnám több kliensre érvényesíteni? Van v.milyen file ami a böngésző beállításait tartalmazza és a többi kliensre tudnám úgymond exportálva/importálva érvényesíteni? -
old gray
addikt
De akkor hogyan ''bánsz'' el a TIF-ekkel? Mert már 10 user esetén is rengeteg helyet foglal el a hdd-ről, ill. a rengeteg file hamar töredezetté teszi a kötetet.... Arról nem is szólva, hogy mindenféle ártalmas szemét összegyűlhet....
Találtam egy scriptet ami megold(hat)ja ezt a problémát. A sciptet egy külön .bat file-ból kell indítani vagy önmagában is lefut? És hová kell tenni? Login/Logon vagy Startup részbe? Eleve: mi a kül. a 3 között?
A linken lévő helyre most a deltemp.js-t vagy az azt indító .bat file-t tegyem?
[link] -
old gray
addikt
GPMC results kép:
[link]
Mégis úgy tűnik érvényre jut a policy, csak az az egy beállítás nem! Ez miért lehet? -
old gray
addikt
Megtaláltam (először azért nem mert nem ugrott be hirtelen, hogy MMC-vel kell indítani
).
A lényeg az, hogy AD-ben, egy Proba nevű OU-ra érvényesített Proba nevű policyben hiába állítom be, hogy a temporary internet file-ok törölve legyenek az explorerből való kilépés után, nem törlődik semmi.
[link]
Kaptam egy ötletet, miszerint lehet, hogy v.mi task nem engedi a törlését, erre direkt leszedtem minden lehetségest programot (vírusirtótól kezdve mindent), tűzfalat kikapcsoltam. Megnéztem Process Explorer-el, a köv. eredményt kaptam:
[link]
Lehet, hogy az adott policy nem jut érvényre?
A probléma lehet hibás DNS/DHCP működés? -
old gray
addikt
GPMC segítségével hogyan lehet kiértékelni, hogy milyen beállítások jutnak érvényre egy adott userre vonatkozóan???
-
old gray
addikt
Milyen megoldást tudnátok javasolni a következő problémára:
Adott 2 terem, amit a köv. módon ''managelek'':
PowerOff-al ''élesztem'' a gépeket a WOL funkcióval. Itt az a probléma, hogy meg kell adni a IP címet, a Subnet mask-ot, ill a MAC address-t. Ezután jön a távoli asztallal való csatlakozás. A problémám a megoldás lassúsága.
Nem tudok olyan progit ami a címtárból vagy máshonnan ki tudná olvasni az információkat és nem kellene manuálisan megadni a bejelentkezési paramétereket??? -
old gray
addikt
válasz
kraftxld #2622 üzenetére
a linken lévő leírás nekem kissé zavaros.... létrehozok a másolandó meghajtón egy sysprep mappát, bemásolom a sysprep fileokat, elindítom, létrejön egy ''image''. És ebből, hogy lesz a másik hdd-n működőképes rendszer? Mivel és hogyan kerül át a célhdd-re a sysprep által készített ''valami''?
-
-
old gray
addikt
válasz
sszever #2619 üzenetére
A poén az, hogy a local admin jelszóhoz közöm nincs !!! Felhívtam a céget aki telepítette a rendszert, a válasz az, hogy nem tudják a jelszót.... Igaz én is hülye vagyok, mert már rég meg kellett volna változtatnom, de nem nagyon volt rá szükségem, így elfelejtettem.
Ergo local adminként nem tudok belépni. (más local password nincs, guest sincs).
Megoldásként az jutott eszembe, hogy az egyik klinesen létrehozok új local admint, azt a hdd-t klónozom le, be fogok tudni lépni és mehet a newSID. -
old gray
addikt
-
old gray
addikt
lenne egy kérdésem:
az egyik klinesben a hdd tönkrement, kicserélték. norton ghost 9.0-val klónoztam egy másik klinesen az egész hdd tartalmát (totál egyforma gépek).
a gép elindul, bejelentkező képernyő, beírom a felhaszn. nevet/jelszót és utána rögtön ki is jelentkezik....újból a bejelentkező ablak fogad...
ez miért lehet
van köze a tartományvezérlőhöz / AD-hez vagy valami hálózati beállításhoz?
vagy a ghostolásnál nem állítottam be v.mit? -
old gray
addikt
még valami: időközben nézelődtem mindenfelé és azt látom, hogy scriptekkel rengetek dolog megoldható, nem ártana beletanulni a scriptírásba. szabvány visual basic nyelvre épül? mert asszem akkor beszerzek pár könyvet...
-
old gray
addikt
hali!
usereknek az asztalra szeretnék ikonokat rakni. (pl. szerveren tárolt tananyagok mappájára mutató ikon).
próbáltam a köv. módon:
OU-ra érvényes policy -> felhaszn. kondigurációja -> logon script:
eddig oké, de hová másoljam a lenti parancsot??? vagy hová hozzam létre?
copy \\filerserver\store\tananyag c:\documents and settings\%username%\desktop /y
ez így nem jó.... hogyan kellene a parancsot módosítani? egyáltalán .bat filet kell létrehozni? egyáltalán milyen kiterjesztésű file-ok futnak logon scriptként? pl. .vbs? nem fog minden egyes belépéskor +1 ikon az asztalon megjelenni?
[Szerkesztve] -
old gray
addikt
-
old gray
addikt
Hogyan tudnám beállítani, hogy egy policy csak bizonyos időszakokban érvényesüljön pl. 11h-16h-ig?
-
old gray
addikt
válasz
kraftxld #2552 üzenetére
[link]
sikerült megcsinálni!(köszönet érte snefi-nek
)
a fenti tutorial alapján.....ott b...tam el, hogy a desktop ill. documents folder helyének külön-külön adtam elérési utat, valahogy így:
\\fileserver\users\desktop ill.
\\fileserver\users\documents
és mindkettőnél u.az a beállítás kellett volna, pl.csak \\fileserver\folder
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
kvótázás:
a userek adatai a folder redirection után a fileserveren lesznek.
a kvótázást ugye nem lehet mappákra vonatkoztatni csak meghajtókra?
beállítom a fileservert ( E: ), hogy:
- A kötet új felhasználóinak alapértelmezett kvótája (pl. 150MB)
vagy?
- Kvótabejegyzések, és itt felviszem a címtárból az összes usert akire folder redirection
érvényesül?
Jól értelmezem az 1. esetnél, hogy ha 1 új user elkezdi az E: kötetet használni (írni rá), rögtön érvényesül rá egy beállított alapérték és az E: kötetre összességében érvényesül a max. lefoglalható tárhely?
[Szerkesztve] -
old gray
addikt
lenne egy problémás (nekem az) kérdésem:
van (vagyis foilyamatban a létrehozásuk) 180 user (tanulók). a kliensekben 40gb-os hdd van. van még kb. 20 tanár az szumma 200 user. A gyerekek szeretnek mindenféle mp3at, fun-videókat stb. letölteni. ha kész lesz az egész akkor a 40gb igen hamar el fog fogyni.
1. hogyan tudnám egy adott user max. fiókméretét pl. 100MB-ra korlátozni?
2. próbáltam az asztal/dokumentumok mappát szerveren tárolni (user OU-ban, külön
policy amiben:
- felhaszn. konfigurációja - win. beállításai- mappa átirányítása- asztal/dok.
sajnos az átirányítás nem sikerült, mindig csak az 1. user mappája irányítódik át a
többié marad a kliensen. átirányítási mappa: \\filerserver\users\%username% forma, de
nem hozza létre a username-ből az adott user mappáját!!!!
hol ronthattam el, vagy mit kell(ene) beállítani? -
old gray
addikt
Ot bizony semmi nincs!
Sőt időközben turkáltam a registryben is, ezt találtam:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings]
''ProxyEnable''=dword:00000000
Mivel egy már kész rendszert kaptam meg, gondoltam arra is, hogy a default user-ben létrehozták aminek a beállításai a ntuser.dat-ban vannak tárolva asszem.
Esetleg nem lehetne egy új default user profile-t létrehozni és azokat másolni az öszes kliensre? (minden kliens teljesen egyforma) Vagy ez újratelepítést igényel? -
old gray
addikt
-
old gray
addikt
Bármikor létrehozok egy új usert, proxyn keresztül próbál csatlakozni a netre a kliens. addig oké, hogy kiveszem előle a pipát, de hol lehet véglegesen kiirtani ezt a beállítást?
Gondolom, a default user profile alapján jön létre, de hol keressem? Próbáltam registryben is keresni a proxy IP-je alapján de nem találtam....
előre is -
old gray
addikt
Még annyit, hogy ha a \\fileserver-t próbálom megosztani (r.gazdaként), akkor a ''közzétételhez egy megosztásra van szüksége''. pedig meg van osztva és jogosultságot is adtam, vagy ilyen módon nem lehet megoldani?
( tiszta rossz ha láma az ember,,,,, pedig igyekszem csak ez a 2K3 mennyire szerteágazó....)
-
old gray
addikt
válasz
old gray #2521 üzenetére
I.
pontosítanám a problémám:
Hálózati helyek: hálózati hely hozzádása után eddig mindig megjelent a fileserver (persze csak azok a mappákal amelyek meg vannak osztva) és ki tudtam választani, hogy mit akarok hozzáadni.
Most a köv. módon műxik csak: hálózati hely hozzáadása, majd begépelem, hogy \\fileserver és után tudom a a listából kiválasztani, hogy melyik megosztott mappáról akarok linket, pl. \\fileserver\mentes
Miért van ez????
II:
Egy adott fiókkal létrehozott dokumentumot a r.gazda fiók kivételével más fiókkal nem tudok megnyitni. az adott fiókot töröltem. Létrehoztam egy újat a régi helyett u.azokkal a jogokkal de nem nyitja meg (sőt semmilyen jogosultsággal)
Mit lehet tenni ilyenkor?
Előre is
[Szerkesztve] -
old gray
addikt
Időközben nekem is problémám merült fel:
Van 1 kliens ami nem látja a szervert (ami fileszerver is egyben). Pingelni tudom, tartományba belép (bármilyen jelszóval), net megy, más gépeket is lát, sőt még a WSUS is működik csak egyszerűen nem jelenik meg a hálózati helyek között!!!
Hol keressem a problémát????
Annyi történt időközben, hogy átneveztem pár gépet a könyebb azonosíthatóság végett, és a DHCP új IPket rendelt pár géphez a kiosztható tartományból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Építő/felújító topik
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- Milyen autót vegyek?
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Autós topik
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest