- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
balu999
tag
válasz
Core2duo6600 #6568 üzenetére
2. w2k3 saját ftp kiszolgálója nem jó?
1. az hol állítom be? -
válasz
Core2duo6600 #6564 üzenetére
Az indoklást nem értem, semmi köze ennek a tartományi tagsághoz. Ha 80 gigát tölt le, akkor ott valamit nagyon rosszul állítottál be az elején. Nem kell minden szoftvert és kategóriát beixelgetni, de mondjuk amúgy sem szedi le ami nem approved.
Beállítás annyi, hogy létrehozol annyi házirendet amennyi WSUS csoport van, és hozzárendeled őket szervezeti egységekhez.
-
válasz
Core2duo6600 #6562 üzenetére
Nem kötelező, de ajánlott. Milyen okból nem akarod tartományba léptetni?
-
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600 #6346 üzenetére
Elfogadja, a kérdés az, hogy mennyi lesz belőle használható
-
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600 #6339 üzenetére
Ha hibatűrő DHCP-t akarsz 2003-on, akkor le kell választanod a tartományvezérlőről, és két enterprise edition-re felrakni clusterben.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #6336 üzenetére
Lehet csak lehetoleg ne ugyanazzal a scope-al...
-
Drag77
senior tag
válasz
Én régen még 2003 serveren ezt használtam, még működött is:-)
http://www.c64gg.com/dhcp-redundancy/
-
kraftxld
félisten
válasz
Nem lehet, egy alhálózat, egy dhcp.
-
bostongeorge
tag
válasz
Core2duo6600 #5766 üzenetére
A virtuális gépen összesen 4 háló kártyát tudok hozzáadni
mindegyik Intel 21140 alapú PCI gyors Ethernet
most egy van bekapcsolva
típusán módosítani nem lehet
a gépemben Realtek PCIe GBE Family Controller vanalapértelmezésen hagyva a hálókártya beállításait
és javításra kattintva ezt adjaÁllítólag egyből kéne mennie a netnek ha úgy indítom el a virtual servert hogy NAT-ban legyen a hálóártya.
Mit kéne megnéznem ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #5559 üzenetére
Ez volt a hiba oka, hogy miért állítodott be, azzt nem tudom
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters\hidden) -
brd
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #5559 üzenetére
Állítsd le a hálózat összes gépén a Computer Browser szolgáltatást (pl. Group Policy-ből), és üzemelj be egy WINS servert (aminek a címét az összes gép kapja meg DHCP-vel, ha az van). A többiek majd biztos leírják, hogy mi a probléma oka, nekem most csak ennyire volt időm.
-
wjani
tag
válasz
Core2duo6600 #4448 üzenetére
Szia Core2duo6600!
Köszike a gyors választ, de..
a tanári gép nem az iskola fő gépe
most éppen egyenrangú a tanulói gépekkel. van egy külön helyiség, ahol van a szerver, ami az egész iskolát látja el nettel.Üdv
Wjani -
brd
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #4252 üzenetére
Az, hogy ez igazból nem ajánlott konfiguráció. Bár, lehet, meg lehetne oldani, de én még nem néztem utána, engem annyira nem zavar, elvégre a servernek az a dolga, hogy állandóan menjen.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #4248 üzenetére
Milyen domain nevvel kulted el a leveleket?
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #4246 üzenetére
Elmeletileg ha van egy domain neved akkor beallithatod hogy a sajat DNS-eden keresztul menjenek a levelek de ha nincs akkor a email relay-t kell beallitani ami a T-home serverre megy de nem biztos hogy engedni fogja a T-home hogy regisztralt domain nev nelkul leveleket kuldj rajta keresztul.
-
kraftxld
félisten
válasz
Core2duo6600 #4244 üzenetére
Létre kell hozni egy konnektort ami a kifele menő leveleket passzolja tovább
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #4241 üzenetére
Annyi fele dolog lehet a @ utan amennyit birsz fizetni.
Megoldhatod 1 gepen is. Ugyanez vonatkozik az exchange kulon gepre is ha van penzed meg szukseget erzed akkor lehet tobb gepen, de kis cegeknel felesleges azert egy masik servert venni. Egy windows 2003 SBS verzioval egy gep eleg ha nincs nagy level vagy egyeb forgalmad (adatbazis ect),...
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #4238 üzenetére
De azert nem kotelezo...
-
bobsys
veterán
válasz
Core2duo6600 #4238 üzenetére
igen az elso DCn legyen a DNS role is.
-
bobsys
veterán
válasz
Core2duo6600 #4233 üzenetére
Ms Technet - magyar site 2003hoz es itt talalsz sok-sok linket mindenfele temakorhoz (AD, DNS, GPO), de angolul
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #4233 üzenetére
En MCSE-t csinaltam onnan van a tudas, de vettem sok konyvet az amazonon is de sjanos csak angol nyelvu szoval a magyarban nem tudok segiteni...
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #4231 üzenetére
Erre egy jo megoldas a folder redirection a group policy-ben. Bejelolod mit akarsz atiranyitani es a szerveren lesz tarolva (documents, music, pictures), sot meg fel is masolja a local hdd-n levo dolgokat.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
Core2duo6600 #4228 üzenetére
Aha ennyi.. MX record-nak hivjak, szolsz a szolgaltatodnak hogy allitson be egyet,
MX preference number kell, altalaban 10-es szamok 10,20,30 attol fugg melyiket akarod hogy az elso legyen.. Meg a neve a bejegyzesnek pl. mail1.domain.comMx record prefrence number 10, Mail.domain.com, ip address 10.10.10.10
-
aleister
veterán
válasz
Core2duo6600 #4199 üzenetére
Köszi a választ!
Nos, leszedtem a raid drivert innen, de sajna nincs floppy a szerverben. Két usb aljzat van kivezetve az elejére, de onnét nem fogad el drivert. Egyébként a pendrive-ra felrakná az oprendszert.
Ez a sas driver egyébként ugyanaz mint a scsi? Csak, mert elméletileg a mellékelt cd-ről feltelepített ServeRaid 9 utility lenne a raid és a sas driver. -
ticzi01
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4161 üzenetére
Az outlook messenger lóvés a másik meg túl egyszerű a BorgCheatot néztétek?
a messenger nem proxin át megy? -
fap333
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #4147 üzenetére
Buheráltam a gépeket, ping az már van, de net még mindig nincs
A net nélüli gépre úgyis ráférne egy reinstall, úgyhogy újrahúzom majd a gépet, hátha úgy menni fog a net.
A szerver tényleg csak otthoni használatra lesz, de ha végre sikerül belőni a netet, akkor utána a fájlszerver, távoli elérés, és ha még mindig nem untam meg, akkot mail server beállítása következik. Egyébként elsősorban a kíváncsiság vezérel, hogy meg tudom-e csinálni.
További szép napot! -
jacksonfive
tag
válasz
Core2duo6600 #4147 üzenetére
Köszönöm jóságod, de szerencsére előkerült a lemez kb. 1 óra keresés után.
-
gardener
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3766 üzenetére
Én ahol találtam ott beállítottam.
De mivel nem vagyok a winserver 2003 nagy tudora,
inkább éppenhogy ismerem,
így segítségeteket kérném,hol tegyem meg ezt?Azt már próbáltam, hogy az Én useremet useremet lemásoltam és
úgy hoztam létre a kolleganőjét. De így sem jött össze.
Vagy lehet, hogy nem jól azonosítja be a server a kliensen belépett,
felhasználót és vendégként nem oszt neki megfelelő jogokat?Hogyan tudok teljes hozzáférési jogot adni neki? (később majd le venném)
-
ticzi01
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #3619 üzenetére
végül ezlett belőlle, de nem igy akartam igazán vagyis nem akartam a domainba betenni,de már túl sok volt a befektetett munka ugyhogy megkapta a jogot és kész
Tutibiztos a registriben álít valamit át csak ki tudja mit de már nem nagyon érdekel -
code1005
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3451 üzenetére
Az egyik ventilátor lefogató elengedte magát, azért melegedett szerencsétlen. Remélem ez volt a baja a rejtélyes leállásoknak.
-
Armando_19
őstag
válasz
Core2duo6600 #3251 üzenetére
A teljes mailszolgáltatást az exchange szerverről szeretnénk futtatni. Bejövő levelek működnek is, de a kimenő levelekkel nemtudom mi a fene lehet.
-
netboy
senior tag
válasz
Core2duo6600 #3203 üzenetére
Nos azért akartam azzal osztani mert a wifis userek nem rendelkezhetnek ugyanazzal a jogokkal mint a belső felhasználok + a sebességüket is én adom meg.
Nem találkoztam még olyan routerrel ami tudná a sebességkorlátozást.
Melyik linuxra gondoltál?
-
válasz
Core2duo6600 #3164 üzenetére
Régen még a 6600-os geforce-ok idején emlékszem volt külön win2k3 driver, de valahogy ez eltűnt és csak 64bitesre adnak ki olyat, pedig nagyon kéne...
-
brd
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #3164 üzenetére
A hardvergyorsítás a "hibaelhárítás" fülön a max-ra van (volt) téve? Alapesetben ugyanis nem ott van, 2003-nál, ha jól emlékszem.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #3158 üzenetére
A probléma még mindig fennáll.
Az Active Directory felhasználók kezelésénél, egy felhasználó tulajdonságait megnyitva, ott a profil, éa a terminálszolgáltatás-profil fülön is az értékeknél üres a mező, ahol választó kapcsoló van, ott pedig helyi elérési út van bejelölve. A mező itt is üres. Ez lenne a gond? De központi elérés az nincs beállítva sehol.
Tehát a következő van, hogy a tüneteket jobban megpróbáljam körülírni: Belépéskor "Az Ön személyes beállításainak betöltése" egy pillanat alatt megtörténik, "Az Ön személyes beállításainak alkalmazása" az, amikor sokat várakozik. 4-6 percet, a nagyon erős, Core2 Duo-s kliens is. Biztos, hogy valami szerver oldali eredete lehet a problémának, mert pl. kliens oldali jelszóváltoztatáskor is sokat kell várni, hogy az új jelszót elfogadja, és alkalmazza. Fájl-nyomtatómegosztás az megy rendesen, jogosultságokkal, mindennel, tehát ezt megfelelően, és gyorsan is kezeli a szerver.
Azt nem tudom, hogy nagyjából merre keressem-kutassam, milyen beállítás okozhatja ezt a hibát.
A szerverbe raktam memóriát, most 784MB található benne. 3000+ Athlon 64, 10/100M LAN, ezek szerintem nem szűk keresztmetszetek.
Köszi, HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- OLED monitor topik
- Formula-1
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Steel Hunters - Lehúzza a rolót a Wargaming robotos játéka
- SSD kibeszélő
- LEGO klub
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest