- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
havri1
félisten
Nem piszkálom inkább, jó ez így
Csak nem értem, ha van még gyors (relatíve) fizikai memória szabadon, miért használja a hdd-t?
Amúgy a pci-os vga mutatvány nem jött össze. Ma átpakoltam az asus p5k lapba a dolgokat, illetve azt összeraktam, de a monitor csak lilán villogott. Vagy nem tudja a pci szabványt a lap, vagy halott az az s3 trio -
havri1
félisten
Hogy jobban átlásd:
A "szerver" 0 ftból van, amolyan maradékokból. Egyedül a HDD az, amit vettem (1,5tb Hitachi).
Asus P5RD1-V, 4*512DDR1/400, p4 3.2 HT
A mostani gépemet szeretném majd ezzel kiváltani, csak a jelenlegi 2*4gb DDR3-at nem tenném át, azok mennének az új gépbe, ebbe meg vennék 2*2gb DDR3-at.
Ezért nem költenék most x időre DDR2-re
A win2k3 csak a tárhelyet szolgáltatja egy Asus O!Playnek, meg a családi képeknek. -
Male
nagyúr
Igen, két hálókártya a szerverben. Egyiken jön a net, a másikon megy tovább a helyi hálóra.
Azért kell kivenni, mert egyrészt fagyogat - lassulgat az a ****** (ha meg nem vagyok itt, akkor nincs aki resetelje), másrészt mert ha már folyton megy ez a gép, akkor spóroljunk egy kis áramot is. Ráadásul a router csak egy gigabites switchre van kötve, gépek nincsenek rajta közvetlenül.
Nem kell PPPoE, csak dinamikusan kap IP-t ( UPC-s net ).
Ha a router marad, akkor semmit nem kell csinálni, mert minden megy jól... kivéve a router fagyásokat persze
. (995-ös és 465-ös kell a gmailnek)
-
brd
nagyúr
Az a legegyszerűbb megoldás, hogy csinálsz egy backup-ot az adatbázisról, majd ezt a mentést restore-olod, és ott meg tudod mondani, hogy hová kerüljön az adatbázis, ill. a logfile (bár gondolom, te is ezt a megoldást találtad meg). Lehet amúgy azzal is bűvészkedni, hogy átírod az adatbázisban a file helyét, detach, file átmásol, majd attach, de ehhez mélyebben kell ismerni az SQL működését.
-
-
Teasüti
nagyúr
A gateway-t az hosszabb leírni.
Router wan oldalára van kötve, ezért dhcp-zik mindkettő.
Igen, a router a szűk keresztmetszet, nem bírja az akár több ezer session-t.
Nem ugyanaz az ip tartomány, hasraütésre lettek megadva. Van egy 192.168-as meg van 10.0.x.x is.A gateway címének a kiszolgáló LAN oldali kártya címe van megadva. Ez logikus. Router is így címez, ezért gondolom.
szerk: a LAN oldali kari fix ip-je és a dhcp pool egy tartományban vannak, nemtom ez számít-e.Van amit nem értek. Fix ip-t kapott mindkét hálókari, de ugye a PPPoE az kapott egy külön adaptert. Látszólag azon az adapteren megy minden forgalom, míg a fix ip-s WAN oldali kártyára van ugye kötve a nyet. Ez így ebbena formában nekem magas. Nem látom a logikát benne. A legjobb, h a WAN oldali adapternek meg lehet adni bármilyen beállítást a NAT konfigban, függetlenül a PPPoE adaptertől. Defaulton a tűzfalnál csak a PPPoE és a WAN adapter szerepelt (meg a belső ugyebár). Ez nekem így nem logikus. Itt kísérleteztem még, h hozzáadom a listához a LAN adaptert és azt állítom be belső hálónak. WAN is belső hálóra van állítva. Itt én most akár meg is baszhatom a logikát, mert ezeknél a dolgoknál csak nézek bután... Doksit nem nagyon találtam, súgó az meg alig jó bármire is...
Hedgehanter: mit értesz azon, h belül meg kívül pingeljek? W2k3 alatt van nyet a böngészőben.
-
Dilikutya
félisten
-
bobsys
veterán
biztos jol szamoltad ki ?
doc formatumban illetve website linken az osszes drive decimalban illetve binaryban
-
VladimirR
nagyúr
Bővebben: link -- meg ugy az egeszen menj vegig, ha meg nem tetted volna meg
X-COM: koszonom
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest