- Android szakmai topik
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
válasz
balu999 #6569 üzenetére
Sok felhasználóval, bonyolult jogosultásgokkal, bezavarodott nálunk.
Ha egyszerű dolgot akarsz, akkor jó lehetMeg azért is jobb mást használni, mert így nem kell az aktiv directory ba felvenni a usert, tartományt feltételezve
A tartományt úgy értettem, hogy tartomány vezérlő - e a vas
-
Core2duo6600
veterán
Ami be van x elve :
Exchange 2007
Office 2003 - 2013
Silverlight
Skype for windowsWindows 7
Windows 8
Windows Defender
Windows Drivers
Windows Server 2003
Windows Server 2008 R2
Windows Vista
Windows XpA Classfictionsnál minden be van pipálva
Nyelvre angol és magyar van megadva !Azt mondjuk nem egészen értem, hogy az automatic aprovals ban mi a helyes beállítás?
Ha a Product and Classfiction nál ki van választva, hogy mik kellenek, akkor az automatic aprrovalnál miért lehet még egyszer kiválasztani, avagy miért van itt is ilyen lehetőség.
a kutya lehet, hogy itt van elásva, és lehet, hogy itt van valami rosszul beállírtva ! -
Core2duo6600
veterán
Csupán azért, hogy ő saját maga rendesen frissüljön a MS től.
És utána már ossza a frissítéseket a hálózaton.Most jelenleg szedi le a frissitéseket. 80 gigból 40 et szedett le, azt nem értem, hogy ami régi és lejárt, az minek letölteni.
De egy mozdulattal be lehet tenni, nem jelent problémát.
1.
Hogy célszerű a csoport házirendet beállítani a wsus hálózatához.
A wsus on belül csak jelenleg csak 2 számítógép csoportot használunk az unassigned en kivül.
A serverek - et. és a clients- eket.2.
Olvastam azt is, hogy célszerű többet is használni pl, egy kliens test-et, amivel lehet ellenörizni, hogy okoz-e gondot a frissités telepítése az egyéb progranok esetében.No ezt hogy kell beállítani ?
-
Core2duo6600
veterán
Hello
A Wsus kiszolgálónak be kell léptetve lennie a tartomáyba, vagy sem ?
A tartomány vezérlő egy server 2003 a wsust server 2008 r2 re tettem.
A wsus gépen semmi más nem fog futni.Wsus-t lehet használni tartomány nélkül is ?
Unom, ha csinálok egy gépet és mindig a frissitésekre várok órákat.
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Elfogadja a 3 TB os hdd ét a server 2003 as ?
Potyára nem akarok vásárolni -
Core2duo6600
veterán
válasz
vilmaboy #6304 üzenetére
Sehogy!!!
Oda kell menni a géphez és megadni egy jelszót.
Jelszó nélkül nincs remote desktop, alapesetben legalábbis !
Regisztry modosítással el lehet ugyan érni, hogy így is mehessen, de ahhoz is be kell lépni !Az adott kollegának a hozzáférését kihajítanám, hogy ne szorakozzon még 1 szer !
-
Core2duo6600
veterán
Hello
Egy hálózaton lehet 2 dhcp kiszolgálót használni, történetesen az egyiket az "elsődleges" másikat a "másodlagos " tartomány vezérlőn ?
Jelenleg nálunk csak az elsődlegesen fut !
Tudom, hogy itt már nincs úgy primary meg secundary mint anno az nt 4 ben -
Core2duo6600
veterán
válasz
bostongeorge #5768 üzenetére
Sok dolgot csak a virtuális gép kikapcsolt állapotában lehet állítani, valamit meg talán a bekapcsoltál ettől is függ.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
bostongeorge #5765 üzenetére
Ahogy vissazemlékszem semmi loopback meg ilyesmi nem kell.
A virtiuális gép hálózati beállításainál válaszd ki azt a lan kareszt, amelyik megegyezik a gazdagéppel, névből rájösz, értelem szerűen más lesz az ip címe.De ha már WSUS, miért nem egy elszigetelt tartományi hálózaton probálkozol.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #5559 üzenetére
Ez volt a hiba oka, hogy miért állítodott be, azzt nem tudom
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters\hidden) -
Core2duo6600
veterán
Hello
A gondom, hogy van a hálózaton több szerver.
2003 asok, 2000 esek.
A tartományvezérlő, egy win 2003 as.Na most az egyik 2003 as szervert, nem látni a hálózaton, ha közvetlen beírom a nevét, akkor feljon a tartalma.
Remote desktop muködik, internet elérés van a gépen, pingelhető, saját magáról nézve sem látszódik a hálózaton.
Az általa megosztott nyomtatók használhatóak, csak a hálózat tallozóban nem látszik.A server nyomtatókat oszt meg, és file megosztást.
Tanácstalan vagyok, bármely ötletet szívesen látok.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kraftxld #4251 üzenetére
Mi az oka annak, hogyha a tartományvezérlő és az exchange egy gépen van akkor iszonyat lassan kapcsol ki ?
Ha külön gépen akkor alig több mint a rendes asztali os. ?Igen, csak hitelesítéssel tudtam megoldani.
Amikor úgy 2 éve játszottam az exchanggel, akkor a hotmailre átmentek minden hitelesítés nélkül.
De máshova akkor sem. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4249 üzenetére
No-ip én regisztralttal
De pontosan : lindacica.no-ip.biz -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4247 üzenetére
Sikerült, de csak úgy, hogy a t-online on keresztül azonosítás után megy ki.
úgy önmagában nem ment, benne maradtak a levelek quene status al -
Core2duo6600
veterán
Sikerült feltenni egy exchanget
legalábbis azt hiszem
találtam a neten egy dyn dns t dolgot ami mx recordod is csinál
Befelé jönnek a levelek gmail, t-home stb ról
De kifelé nem !
Mi lehet a gond ?
Semmi konfigot nem csináltam, úgy van ahogyan feltelepült, most épp az talán az sp2 mászik rá fel.
t-online adsl van ha ez számít
A routeren dmz be van rakva annak a virtuális gépnek a címe, amin a dc ésa exchange van. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4242 üzenetére
Értem
Most tettem fel virtuális gépre, egy gatewayt, egy DC ét, és egy másikra egy exchanget
Csak az bosszant, hogy nem tudom kipróbálni, hogy valóban müxik -e
hiszen jelenleg nincs szabad domainnév amivel játszani lehetne.De az legalább tetszik, hogy a dc ét az exchange magától megtalálta
-
Core2duo6600
veterán
Már látom, hogy elöbb utobb el kell mennem egy tanfolyamra
Még annyit, hogy meg lehet-e oldani, hogy egy
Domain vezérlő és 1 exchange segítségével @ után 2 különböző végű domain legyen az e-mailek, és a weblap tekintetében ?
Valamint az exchanget érdemes külön gépre tenni, vagy lehet a domain vezérlőn ? -
Core2duo6600
veterán
Ha Domain vezérlőt csinálok.
Arra úgy kötelezően kell dns szerverEz a dns szerver lehet pl a Gateway on is ?
Vagy a Gateway, csak a dhcp és s rooter szerepét töltse be ?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4232 üzenetére
Ha már ennyire benne vagy a témában akkor biztos tudod, hogy
Milyen könyvből, könyvekből lehet megtanulni az AD -t DNS -t egyszóval a server oprendszert ?
Win2003 és 2008 ra gondolok .
Magyarul persze -
Core2duo6600
veterán
válasz
Hedgehanter #4230 üzenetére
Igen igen, az már megvan.
jelenleg 15 gép van a hálózatban és attól rettegek, ha valamelyikben elszáll a hdd.
Ami egyre sanszosabb, mert a legujabb gép is 5 éves.
Mert sajna a cégnél a titkárnőt leszámítva senki sem ismeri a biztonsági mentés fogalmát, Egy passportra menti ki naponta a dolgait, a semmitől ez is több.
Mindenkinek mondtam, hogy bármikor elszállhat a hdd bármelyikünk gépében, de mintha a falnak beszélnék....
Ráadásul van 2 gép is ahol tetemes mennyiségű kép van (mikroszkop)És ha valami van akkor engem piszkálnak.
A terv az, hogy serverre fognak majd dolgozni, úgy, hogy nem tudnak róla.
Ezt úgy gondolom, hogy mindenkinek lesz a majdani serveren egy mappája, ilyen My documents szerű, ami be lesz mountolva a gépére a mostani egy my documents helyére.
Így lesznek rákényszerítve a server használatára, mert az sem megy, hogy miután létrehozta az adott file -t akkor felmásolja a serverre kézzel.
Még nem teszteltem a megoldást, de az elképzelés az megvan.Az exchange meg ha már lúd akkor legyen kövér esete, de ezt nem biztos, hogy megcsinálom.
-
Core2duo6600
veterán
HA úgy döntök, hogy fix ip cimet akarok, és exchange servert, akkor ha átállíttatom a szolgáltatóval a dns ben a domain cimet , hogy az én ip mre mutasson, akkor
simán ide fognak érkezni a levelek ?
Vagy mi ennek a módja ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
aleister #4198 üzenetére
telepítés közben add be neki a raid drivert egy floppyn
anno egy hp server telepítésénél láttam, hogy a hp által mellékelt cd ről kellet az installt indítani, majd betenni az ms félét.
Hogy az ibm nem van - e ilyen indító diskje azt nem tudom, de nézd meg a weben a support nál -
Core2duo6600
veterán
válasz
jacksonfive #4145 üzenetére
Szerintem torrentezd le
Ha bent vagyunk ugyanazon a trakceren fel tudom tölteni, Meg van ez a All Windows DVD
Tudok neked csinálni vele, OEM es iso-t
Amit kiírva a meglévő kóddal aktiválni is tudsz elvben. Bár angol változat...(#4142) animatrix11
Outlooknak a server barátja az exchange server
AMikor elindíod az outlookot, a már működő és bekonfigurált exchanget feltételezve, megadod a usered nevét ki lehet tallózni be lehet írni, ellenörzést nyomsz, és onnantól kezdve amikor az outlook ot elindítod automatikusan kapcsolatba lép a szerverrel, több dolgod nincs.(#4135) fap333
Nézd meg, hogy a serverről tudod -e pingelni az adott gépet.
Lehet, hogy a server vagy a kliens gép tuzfalában kell valamit átállítani.
HA otthon használod minek win server a net elosztásra amikor ezt a routerek is megoldják sokkal olcsobban egyszerübben ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
code1005 #3446 üzenetére
55 fok az még nem sok
80 fok felett kapcsol be a hővédelem valahol
A biosban ezeket a c1e support meg ilyesmiket, amik visszaveszik a tempot ha nincs rá szükség lehet engedélyezni kellene
vagy ha ezek ellenére is ilyen meleg akkor a hűtássel lehetnek gondok olyan szinten, hogy tul kicsi házba tul sok minden van vagy ilyesmiTáp hibát én kizárnám, mert az vagy leadja a teljesítményt vagy nem
ha leterheled 100 % ra a rendszert és nem száll el, akkor nem a táp a gond szvsz -
Core2duo6600
veterán
válasz
Armando_19 #3255 üzenetére
turlákj a beállításaiban van benne valahol kimenő size limit
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Armando_19 #3250 üzenetére
Maga az e-mail cim a t-online szerverén van ? vagy az exchangen ?
-
Core2duo6600
veterán
Beállítva egyik céhnél már láttam olyat, hogy tiltva volt a net, és kod kellett hozzá, azzal a koddal ment, ha nem volt bent a gép a domainbe amivel a domain admin is belépett, ez nem járható út hisz gondolom, hogy nem akarod másnak ezt megmondani
Linux esetében, nem konkrétan gondoltam ilyesmire, hanem ott talán konyebb lehetőség van erre
De a sebességkorlátozásra nem igazán tudok megoldást
hacsak azt nem, hogy lassú accesointot szerzel be
a file megosztással kapcsolatban
nem tudod beállítani hogy aki kintről bejön vagy veszi a jeleket ne tudja a saját gépén használni a megosztást max a belső höz nem fér hozzá pass hiányában -
Core2duo6600
veterán
Hát minek akarod te win2003 serverrel osztani a netet ha a routerbnől megy bele a gépbe ?
Egy hálózaton ne használj 2 routert, mert ugye ha a win osztja, akkor az is routerként mukodik.
Feltételezem, hogy az wifis acces pointodnak is van lan csatija, dugd be a routerbe és kész, csak ekkor fogja kiosztani az ip ét nekiAmennyiben a win nel akarod csinálni, akkor a wint közvetlen az intenrnet modem be kell dugnod
Ha használsz felhasználó i szintű megosztást, Domain Controllert, akkor ez magától megoldott, mert akkor csak azok tudnak hozzáférni, akik rendelkeznek a jogokkal
De ha otthoni rendszer akarsz csinálni, teljesen felesleges a MS ISA serverével szarakodni, jobban jársz ha beszerzel egy sebességkorlátozásra képres routert
Ma már egyre több tudja, de azért utána kell nézniDe akár linuxxal is megoldhatod az tuti tud ilyet Van egy CDROUTER nevű disztrib ami ilyenekre lett kihegyezve .
-
Core2duo6600
veterán
Persze az a gép bővel elég, én egy P 2 esen futtatom
Már egyben 1 kérdést is teszek fel a közpomnti profilt hogyan is kell beálítani ?
Még valami utválasztási akármi is lehet, hogy rossz helyen keresi a klienst a szerver avagy fordítva
De több 5letem nincsen
Mert nem használok AD ét per pill. -
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
válasz
gardener #3152 üzenetére
Azért mert ennyi idő, amig kikapcsolja a szolgáltatásait
Ha kézzel kapcsolod ki a echange kiszogálót, a szolgáltatások közül hamarabb le fog állni, sajna az exchange egyszerűen ilyen
Ha 2 ember használja és csak tanulási céllal, vagy ismerkedés gyanánt használod, lehet érdemes lenne kipróbálnod egy másik kiszolgálót.
Akár linux alapon is
Ott nem lesz ilyen sebesség beli gondod a leállással
Persze disztrib-től függ, hogy melyikben milyen van benne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest