- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6519 üzenetére
ezt mondtam en is
-
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6517 üzenetére
ez most a kliens ugye?
A DNS server hol fut? Azon a gepen amin az AD? Mutasson a kliens DNS server cime az AD server cimere -
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6515 üzenetére
pont a kliend DNs beallitasait nem lehet latni
Szal a kliensen a DNSnek a a server IPjere kell mutatni 192.168.1.1 -
bobsys
veterán
válasz
sesomaru1989 #6512 üzenetére
a kliens DNS beallitasa a serverre mutat?
-
bobsys
veterán
válasz
Santosh #6450 üzenetére
maga a telepítő nem indul el, kék képernyővel hibát ír. Mi lehet a gond?
a hiba a gond. a kek kepernyon ilyen csiknak kene futnia az elejen aztan ujraindul es bejon a windows logo...
vö: nem indul az autom mi lehet a gond, megtudod mondani?
miert irja ki magat a kodot? csak nem azert, mert azzzal konnyebb megmondani mi baja?
-
bobsys
veterán
válasz
istvankeresz #6217 üzenetére
Routing group connectornal nezelodnek, Delivery Options alatt meglehet adni, hogy mikor hasznalja a connectort.
-
bobsys
veterán
2. kerdes. Igen.
1. kerdes. Hat tobbfele baja lehet. Eszkozt kapcsold ki, majd be, illetve server restart. Az a baj a backup execel, hogy nagyjabol csak vudu modszerrel lehet gyogyitani. Pont hetvegen szart be az egyik ugyfelnel es mar nemtudom mi volt a megoldas. Azt tudom, hogy online modba raktam, meg talan a servert is ketszer ujrainditottam (mert megtehetem)
-
bobsys
veterán
10 mp az keves, ez azt jelenti, hogy hozza sem nyul a tape eszkozhoz. Nezd meg, hogy jo-e maga az eszkoz, illetve en ujrainditanam az egesz backup execk cuccot (van ilyen restart services opcio a menuben)
Valamint raneznek a device fulon levo eszkozokre, hogy latja-e, online van-e ilyesmik. -
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
válasz
zsolesz6 #5791 üzenetére
Mikor iskolaban dolgoztam ott durvan szigoru hazirendek voltak a gepeken. Tanaroknak is. Akinek meg volt laptopja annak a laptopon adtam admin jogot es cso. Kepesek voltak bejelentkezni otthon, nem szaradt le a kezuk egy jelszo beirasatol. A benti gepeken meg nagyjabol annyi joguk volt mint a hallgatoknak
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5718 üzenetére
Hat akkor kerem kapcsojja ki
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5716 üzenetére
Nem vagyok halozatos, de a dhcp servrnek is ket vlanja van a network eszkoz pedig a dhcp forwarderkent adott vlan gepeinke kerelmet az adott dhcp serveren levo vlanra nyomja tovabb
-
bobsys
veterán
Create a mandatory user profile
nem kell mindig csatlakoztatni, tudsz csinalni logon scriptet ami minden loginnal szepen felmappeli az adott meghajtot (group policyben megtudod adni)
-
bobsys
veterán
válasz
gaborbol #5669 üzenetére
nekunk szepen muzsikal a backup exec, 4 file server sacc 8 tera adattal
van jo nagy tape library viszont nem policy alapu a mentes hanem csak siman el vannak keszitve a jobok
hetente par estore van, ilyenkor ha bent van a libraryban azonnal megtudjuk csinalni, ha nincs akkor csak masnap, mert ki kell kuldeni egy csokat off sitera, hogy hozza vissza a kazettat -
bobsys
veterán
válasz
moonman #5611 üzenetére
jah, az nem okes, hogy minden gepnek ugyanaz lesz a sidje (a newsid.exe meg nyugdijba vonult, mar csak sysprep van), de gondolom ez megvan
ris/wds nem mindig jatszik, a suli ahol regen dolgoztam ott a halozat egyszeruen nem birta a terhelest (igen, voltak termek amik sima hubra voltak kotve) ha mondjuk egy egesz termet ujrahuztam
amugy a magyar desktop os akkor jo mikor angol serverek vannak, megnyitsz egy gp objektumot es 3 percig csak okezod a hibauzeneteket, mert hiretelen nem talalja a magyar megnevezeseket az angol verzioban -
bobsys
veterán
engem par oraja basztak le hogy miert is csinalom meg a ticketeket, hogy mereszelem az o beleegyezesuk (az a csapat akiktol elhozzuk(tuk) a munkat) nelkul
na itt fogtam es kileptem a ticketing toolbol azzal a felkialtassal, hogy akkor csinaljad vaz
bekerulni meg ugy lehet, hogy nezed a meghirdetett allasokat az oldalon, vagy egyszercsak felhivnak -
bobsys
veterán
nagyon nagy baromsag jon
a shadow copy-bol (ami megy lefut rendesen a 2003 serveren) miert nem tudok visszaallitani? konkretan a file tulajdonsagainal nincsen previous version -
bobsys
veterán
válasz
Pityke78 #5470 üzenetére
bar igaz ez nem msn topic de azert par szoban leirom
a proxyt nemfogod tudni csak ugy kikerulni
blokkolva van az MSN portja (ha jol relmik 1863) valamilyen metodika szerint
az explorerben felesleges barmit is allitanod, group policybol vanna szabalyozva a proxy beallitasok
amit tudnal csinalni az valami olyasmi, hogy otthoni gepedre feltolsz egy ssh servert es azon keresztul (ssh tunneling) hasznalod az msn-t
ehhez termesztesen nyitva kell lennie a 22es portnak a proxyn illetve engedniuk kell az ssh-t -
bobsys
veterán
válasz
Boolash #5406 üzenetére
en is ezt gondoltam, de nem, behalt az egesz router, se ki se be se semmi, sima SOHO router volt 4 megas vonalig mukodott az az utanni emelesnel halt le
mi akkor valtottunk egy laza felmillas cisco routerre (ki kellett szolgalni sacc 120 gepet egy tizenvalahany megabites vonallal)
azt viszont rendesen beloni nem egyszeru, nekem 3 nap volt mire felkonfiguraltam, igaz akkor lattam eletemben eloszor cisco cuccot (regen volt)
otletem nincs, evek ota olyan helyeken dolgozom ahol van kulon halozatos csapat, nem kell ilyenekkel foglalkoznom -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5363 üzenetére
akkor megvan
hulye (eredeti) kerdesre, hulye valasz -
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5361 üzenetére
jahat akinek van event log bejegyzese
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5359 üzenetére
ez teljesen elegans, csak az adminok tudjak, a tobbieknek legyen eleg, hogy mukodik
-
bobsys
veterán
válasz
Hedgehanter #5357 üzenetére
DNS service startot manualra rakod es egy utemezett script inditja az IAS utan?
-
bobsys
veterán
válasz
gege71.hu #5352 üzenetére
csinalhatsz egy olyat, hogy nbtstat -A es a masik IP, ez elvileg megmondja a masik gep nevet
de erdekes a dolog, foleg ha te csak egyetlenegy gepet uzemeltetsz akkor elvileg masoknak mas subneten kene logniuk
a wins clean magyarul nemtudom mi, de a lenyeg, hogy torli a wins adatbazis tartalmat -
bobsys
veterán
válasz
gege71.hu #5350 üzenetére
eleg, a lehetosegek
ket azonos nevu gep van a halozaton
kell egy WINS server a halozatra, ha van akkor nyomj egy cleant ra illetve add ki a nbtsat -r parancsot (nbtstat -an parancs serveren megmutatja konkretan melyik nev okozza a problemat, ezt keezel kitudod torolni a winsbol majd nbtstat -r parancs)
imageltek gepek vannak ? ha igen akkor az okozza a gondot hogy a SIDjuk ugyanaz
rossz az IP subnet maskja
egy regi halokartya ami nem lett eltavoltiva szabalyosan csak ki lett kapva a gepbol -
bobsys
veterán
válasz
gege71.hu #5344 üzenetére
[link]
ha mar van ts license servered akkor a database nem serult csak egyszeruen torolni kell a certificateketTo delete the license server certificate
1. Stop the Terminal Services Licensing service (termservlicensing) either from the “Services” Manager snap-in or from the command line (net stop termservlicensing).
2. Delete all the following registry key hives:
· HKLM\Software\Microsoft\TermServLicensing\Certificates
· HKLM\System\CurrentControlSet\services\TermservLicensing\Parameters\Certificates.000
· HKLM\System\CurrentControlSet\services\TermservLicensing\Parameters\Certificates.001
3. Start the Terminal Services Licensing service either from the “Services” Manager snap-in or from the command line (net start termservlicensing).
bovebben [link]
brd:
-
bobsys
veterán
válasz
canniball #5322 üzenetére
nezd meg ezt a programot, elvileg ez valahogy megoldja
Thousands of users from all over the world are using MST by now. The problems MST solved are quite a few. The following list is just a selection of the problems on which MST might be helpful:
Not properly going into and out of standby.
Unable to wake from S3 standby using remote.
I] -
bobsys
veterán
válasz
canniball #5320 üzenetére
ilyen nincs kep stanby utan akkor szokott elofordulni ha a Wake on Lan nem ebreszti a VGA kartyat, ha lehet beallitani egy power on self testet a wake on lan programnal vagy a BIOSban mint opcio a test WOLnal az megoldhatja a problemat (esetleg gepen belul a power managemntnel valami beallitas)
esetleg egy BIOS frissites
a vnc azert nem megy ilyenkor mert kell neki, hogy menjen a vga
meg van egy hotfix itt -
bobsys
veterán
válasz
canniball #5318 üzenetére
ez ManagedListener: unable to bind listening socket: Az összes szoftvercsatorna-cím használatának általában csak egy módja (protokoll/hálózat cím/port) engedélyezett. (10048)
altalaban akkor jon elo ha mas is hasznalja a portot, mondjuk ket vnc figyel az 5900es porton
-
bobsys
veterán
volume licensing az eves elofizetessel megy, viszont hozza mindig a legujabb softwarek jarnak, tehat amint megjelenik mondjuk az office 2010 mar tolhatjatok fel, viszont ha jol tudom kell frissitersi alap ami annyit tesz hogy valamilyen alap OSnek kell lennie a gepeken (regen igy volt) de ezt meglehetett anno ugy csinalni, hogy volt 5 darab gep mondjuk xpvel Open licensel aztan egy szerzodesmodositas es csinalni belole egy 1000 darabos volume license szerzodest
MS licensing siteon talalsz bovebb infokat illetve ms valamint ms partnerek adnak tajekoztatast, meglehet probalni mondjuk a BSC nevu ceget
most nezem volume licensing az nalatok nem jatszik 13 gep az keves minimum 250 kell
Open license konstrukciokat nezd meg -
bobsys
veterán
válasz
moonman #5287 üzenetére
oszinten ilyennel meg nem talalkoztam illetve nem is halottam rola, hogy nezegettem a neten, nem nagyon fordul elo ilyesmi
amivel talalkoztam/segitseget kertek azok tobbnyire amator dolgok voltak
szerk: logba nem nyomott be par errort a RIS? root cause analysis kiindulasi alapkent ?
-
-
bobsys
veterán
válasz
kraftxld #5229 üzenetére
domains and trusts mmc, de megvan a hiba oka csak eddig karomkodtam es ezert nem volt idom irni
mar megint a Citrix szivatott meg, a regebbi Citrix pluginek nem tamogatjak az alternativ upn suffixeket, egy frissites a 11.2 verziora es mukodik rendesen (komolyan agyf@szt kapok neha, ma is akkora szivas volt emiatt) -
bobsys
veterán
Teljesen meg vagyok zavarodva hogy ide irjak vagy a Nagy rendszergazda topicba
Naszoval az a helyzet hogy van egy domain ahol belottunk tobb UPN suffixet. Az alap mondjuk a @ceg1 (ami az eredeti upn suffix, NETIBOS neve a domainnek ceg1) ami megy jol, de a hozzaadott @ceg2 illetve @ceg3 nal az a gond hogyha a user a ceg2/ceg3-as upn suffixel nemtud bejelentkezni
pl: user@ceg1 jol megy de a user2@ceg2 mar egyaltalan nem megy viszont a CEG1\user2 az mukodik (tehat a pre windows 2000 logon)probaltam ilyen hibara keresni az interneten de nem jartam sok sikerrel
szerk: sima egy forest, egy domain, semmi domain trust, csak ott van egymagaban a tartomany
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest