- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
nálam a torrent cucc virtualizálva van, kb 768MB RAM-ot, és köszöni. ha 2-3 torrent töltődik lefele, akkor hajlamos elfogyni, egyébként teljesen rendben.
hát, mellé média lejátszó? jó kérdés. nálam desktop gépen vlc, file share-ről nyitja a filmet. keresésnél hajlamos erősen piszkálni a RAM-ot, egyébként jó.nem mernék nagy tételben fogadni, h az 1 giga RAM elég lesz.
lehet idióta a kérdés, de miért nem váltasz egyből DDR3-ra? gondolom, anyagi okok miatt főleg
-
anulu
félisten
633 nincs, 667 van
amúgy ha nem szerver lap és nem kell neki az ECC akkor kb zéró árban van a memória
csodálkoznék, ha csak simán így lapcsere után elindulna és boot közben nem dobna kövér kékhalált. reinstall kelleni fog neki. elégnek elég, attól függ, mire van használva.
-
anulu
félisten
update: SP2-t sikerült beleimádkozni, megy is. Office 2010-ből továbbra sem tudok doksikat megnyitni és 2007-ből továbbra is tökéletes.
-
anulu
félisten
tudom, h szorosan nem kapcsolódik, de mégis egy picit, és nagyjából ezt a topicot szokták a hozzáértők nézni. rélszemről elakadtam. MOSS 2007 vs Office 2010. lehet, h páraknak ismert a probléma.
szituáció a következő:
2003 R2 + MOSS 2007. Sharepoint Services 3.0 nem lett telepítve. Win fel, MOSS fel, config, megy. szép és jó minden. 2007-es Office-ból meg is nyílnak a dolgok, menteni/update-elni is lehet, gyönyör. a probléma akkor van, amikor 2010-esből kéne dokumentumot nyitni. konkrétan alkalmazás (Word, Excel, akármi) elindul, de nem csinál semmit. file - open-nél ha bemásolom az URL-t, akkor sincs semmi.
próbáltam SP2-t felrakni, de hiányolja a Sharepoint 3.0 SP2-t, ami meg az alapot. mivel rendesen be van konfolva, használják is, valamint már egy szép méretű db van alatta, nem akarnám elszeretkezni az egészet.valakinek van gyakorlati tapasztalata? tudom, h megoldható, mert melóhelyen működik, csak ott a környékére nem férek, nemhogy a beállítást meg tudnám nézni.
előre is köszi
-
anulu
félisten
hát, alapból nem, de egyszerű workaroundnak most hírtelen ébredés után 10 perccel az jut eszembe, h scriptből könyvtár listázás minden attribútummal -> .txt-be, sima sendmail script, txt-t attacholva. ha jól rémlik, akkor a windows task scheduler is tud olyat, h ha végetért a task, akkor mit futtasson utána
-
anulu
félisten
kis kiegészítés: nem feltétlenül kell a 22-es porton mennie az SSH tunnelnek. ha van akárcsak 1 nyitott port, arra rá lehet lőni, főleg ha a túloldalon saját ssh server fut
van amire hárklis, pl a 21-es, de nem kizárt, hogy azon is stabillá lehet tenin valahogy.
igen, 1863.
-
-
anulu
félisten
tehát ki lesz véve a router, és csak a server marad. akkor viszont bridge marad. és ha jól tippelek: 2 hálókártya lesz a serverben.
amúgy miért is kell a routernek kikerülnie?
sokkal egyszerűbb összelőni a dolgot, mint 2 hálókártyánál külön IP cím-tartományokkal bíbelődni. nem akarok beleszólni, meg minden, de akkor is...
meg akkor a router leauthentikál, nem kell PPPoE-t rúgdosni.
amit javaslok, és tippre egyszerűbb nem nagyon van (legalábbis így hajnalban nem jut eszembe...):
- router marad
- serveren active directory + DNS + ha kell DHCP, de ezt a router is meg tudja alkalmasint csinálni, és akkor nem kell scope berheléssel időt múlasztani. valamint AD-vel a jogosultságokat is sokkal jobban lehet kezelni, mint workgroup-palizé. alap win server tűzfalat elég rég láttam, de ami kell ezek alapján:
TCP out 80 (HTTP)
TCP out 443 (HTTPS)
TCP out 25 (hogy a levél elmenjen a gmail-ig)
TCP in(/out?) 110 (POP3 levél lekéréshez)
TCP in 3389 (RDP)minden más tiltva. hogy ezt hogy lehet a tűzfalba beleberhelni, az passz. letöltögetést nem tudom, hogy akarod megoldani. ha sima FTP, akkor adott port out és csók. ha P2P, akkor win tűzfal felejtő, ISA-t is nehéz belőni rá a folyton változó portok miatt.
szvsz bridge >>>>>>>>>>> NAT
-
anulu
félisten
miért NAT-olsz? szerintem a bridge-el connection stabilabb.
router <- server (LAN gateway a router IP-je) <- kliensek (gateway a 2003 server) (ehhez a megoldáshoz alapvető, h a server DNS is legyen
)
mindegy, nem akarok beleszólni, de a tűzfalak túlnyomó része meghülyül a NAT-tól, mert a servert mint bridge gateway-t akarják használni (pl az ISA is sima tűzfal módban).
securityhez tudni kéne, hogy a kliensek pl a külső levelezést hogy érik el (pl exchange van a serveren, vagy a kliensek kimennek freemail / gmail-re browserrel és csók
-
anulu
félisten
letezik Hyper-V MMC console Win 2003-hoz? vagy csak Vista / 2008-ra lehet felrakni? gugliztam, de nem talaltam ilyesmit.
jelentosen megkonnyitene az eletem
-
anulu
félisten
juhúúú, server restart után felment
next-next-finish, viszlát
-
anulu
félisten
segítségeteket szeretném kérni SQL Server 2005-ben. tudom, h nem közvetlenül Windows Server téma, de hátha...
szóval: át kéne az adatbázisokat pakolnom egy másik meghajtóra, de nem tudom, hogy hogyan kell. gugliztam egy nagy adagot, de a legjobb amit találtam a Management Tools-beli hegesztés volt. anno, mikor telepítettem, ez nem ment fel (merthogy minek), most, hogy SP3 fent van hibát dob. amikor külön akarom telepíteni .msi fileból, azt sem engedi, merthogy valami template nem jó neki.
ha esetleg valaki tudna egy külső utilt javasolni, vagy valami egyéb módot, hogy miképpen lehet megoldani, nagyon megköszönném. kezd elfogyni az adatbázis alól a vinyóhely
-
anulu
félisten
válasz
Teasüti #4718 üzenetére
ehm, így 1 kávé után kicsit bonyolultnak tűnik, de szerintem:
- router sima LAN csatlakozójába legyen dugva a kábel, WAN-ba csak modemet szabad tudni, ahogy tudom.
- azt próbáltad, hogy összebridge-eled a 2 hálókártyát 2k3-ban? 2k3-ról mind2 ip tartományba tudsz pingelni, vagy csak kifelé?
-
anulu
félisten
válasz
Teasüti #4708 üzenetére
uhh, ezt a "szeró" dolgot első körben felejtsük légyszi
köszönöm
második: biztos, hogy a routerrel van gond torrent alatt? gondolom a win2k3-as gépben 2 hálókártya van. ugyanazon az ip tartományon vannak? a kliens gépeken mi van megadva gateway-nek? ja igen. csak 1 DHCP legyen a hálózaton, lehetőleg a 2k3 server
-
anulu
félisten
pls help...
adott domainben 2 server, amin le kene tiltanom 1-1 meghajtot (view restrict eleg). magas betujelu, boven nincs benne abban, amit GPO-bol alapban meg lehet csinalni.
http://support.microsoft.com/kb/231289 alapjan megcsinaltam, de nem megy. gpupdate is volt. kiszamoltam, atirtam, elmeletileg jonak kene lennie, de megsem engedi kivalasztani. diskpart sem megoldhato, mert boot drive
elore is koszi
u.i.: server reboot otletet inkabb hagyjuk
-
anulu
félisten
annyi kiegészítés, hogy a jelszó-házirend is módosult. 8 karakter, kis/nagybetű, szám, spec karakter. a 4-ből 3 kell, hogy érvényes legyen a pass.
-
anulu
félisten
gratula
sajnos magyarul nem tudom, hogy van... az "Accounts"-ba érdemes szerintem pakolni a usereket. ezen belűl tudsz Organizational Unitokat (OU) ("Szervezeti egység", ha minden igaz) létrehozni. ezt egy almappaként képzeld el. ha később OU-ba akarsz usert létrehozni, akkor az OU-n jobb klikk, új...
OU-ba lehet új OU-t létrehozni.
felvétel roppant egyszerű, Account-on jobb klikk, új, és téged a "Felhasználó" vagy a "Szervezeti egység fog érdekelnialapból minden új user a Domain Users csoport tagja.
remélem érthető voltam...
-
anulu
félisten
egy Windows 2003 Enterprise (SP2)-on futó Exchange Server 2003 (szintén SP-zve)-mal kapcsolatban merült fel nagyon komoly bajom.
amikor elindítom az Outlookot, a köv üzenet fogad:"Cannot open your default e-mail folders. Microsoft Exchange is currnetly not available. Either there are network problems or the Exhcnage computer is down for maintenance."
service-ek rendben vannak, mmc console szerint minden jó. OWA egy kellemes internal server error-t küld bele arcomba.
usertől függetlenül előjön a probléma és akár local akár TS profillal próbáltam. valami nem stimmel, de ötletem sincs, mi lehet az.
nagyon sokáig teljesen jól ment, de egyik pillanatról a másikra megőrült. event logban sem találtam semmit, ami gondra utalna, hogy valami leállt vagy akármi.
pls help
-
anulu
félisten
nemi help kellene... megneztem a windows server 2008 topicot, de az nagyon nem porog, gondoltam inkabb ide irok.
adott egy server (2003 Ent, SP2-vel), rajta:
- Exchange 2003
- SPS 2007a server DC-kent (is) uzemel.
a kerdesem az lenne, hogy egy ilyen konfigot fel lehet-e biztonsagosan (nem lesz olyan, h nem bootol be, stb) upgrade-elni 2008-ra, vagy backup a mail storage-rol, meg mindenrol ami fontos, gyalu, 2k8 fel es elolrol belovoldozni mindent?
-
anulu
félisten
q1: miért van az, hogy a netre rendesen felmegy a 2003 Standard, de böngésző nem jelenít meg semmit. security zone low-medium-ra levéve, firewall kikapcsolva, ping OK ip és DNS-re is. 6.39-es driver van fent. amúgy a realtek 8139 chipes hálókártyámmal is ugyanez a helyzet.
q2: az normális, hogy ~20%-al lassabb a 3D megjelenítés, mint xp alatt?
q3: 66.93-as ForceWare van fent, refresh panelben beállítottam, h 3D-ben 1024x768-nál 100Hz-et használjon, de b@szik a közepébe, és 60Hz. winxp alatt ugyanezen driverrel gyönyörteljesen megy a 100Hz.
q4: van a 2003-hoz Service Pack? lehet h megoldaná, de q1 alapján alatta nem megy a netem, így xp alatt kéne letöltenem...
a tippeket előre is köszi
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest