- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android szakmai topik
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
istvankeresz
aktív tag
Sziasztok!
Adott két eddig külön működő Exchange 2003, de összekapcsolásuk után "A" exchangeről küldött levelek "B" exchangere simán átmennek, viszont fordítva nem. A hiba az, hogy "B" exchange-ről minden órában az abban az órában küldött levelek egyszerre érkeznek meg "A" exchang-es user póstafiókjában. Azaz mintha lenne egy óránkénti küldés vagy késleltetés beállítva szerver oldalról. Van ilyen?
Köszi.
-
Elrond
senior tag
Holnap kipróbálom, másik haver is azt mondja hogy online-ba kell rakni csak nem tudtam hogy egy jobb klikkel elő lehet hozni a veritasból a device fülön!
Szerintem az lesz a gond, mert a többit amit írtál, már kipróbáltam....
reggel kiderül, aztán írok mi volt!
Addig is üldözzön hálám sokáig! -
kraftxld
félisten
ISA-n nem megy ki az URL check szolgáltatás még akkor sem ha be van állítva rendesen a proxy, külön ki kell engedi őkelmét, és semmi rendes infót nem találsz róla, csak annyit, hogy telehányja a security event log-ot mindenféle random 3 betűs service-el hogy nem sikerült hitelesítenie.
A saját registry bejegyzéseit a behavour monitoring károsnak tekinti, meg ez a jó kis behavour monitoring lelő egy nagycsomó normál progit
Ha upgrade-t próbálsz a szerveren, úgy 90%-ban széthal, általában progi le, progi fel működik.
A security konzol alapból nem megy Server 2008 R2 alatt (WFBS 6.0 SP3-nál még így volt), valami temp folderre kell pluszban jogokat adni
Kinyírja a jó kis nirsoft cuccokat.
A szerveren alaphangol lenyel 10GB helyet, ha máshová telepíted akkor is tölti a C-t rendesen.
A klienseket iszonyat módon belassítja.Így első körben ennyi
Van már egy nagycsomó screenshot-om, csak össze kéne ezeket szedeni rendesen. Csak inkább fizetős melót bütykölök mint ingyen írogassak
-
r3dsnake
nagyúr
-
Poctar
senior tag
- A mandatory profilt merre lehet beállítani?
-Az első kérdésre: Jelenleg látszik a hálózati mappa, de csak is a hálózati helyek alatt.
Amit te írsz segíthet, de csak abban az esetben, ha nem kell mindig csatlakoztatni a hálózati meghajtót.
/Minden fhsz-nek külön mappája van saját eléréssel és azokat minden belépésnél beállítani macerás lenne./
ui.: Pár éve nem volt már dolgom 2003-al és a tudásom megkopott. Ezért lehet, hogy a kérdéseim nem pontosak. -
gaborbol
őstag
Egy dologban tud oromet okozni a BE, amikor mar kinomba nem tudok vele mit csinalni es ujrainditiom a szervert, akkor feldob vagy 8-10 ablakot minden ujrainditast kovetoen:
Backup exec job-service-agent- engine error, akarja hogy elkuldjem, kuldjed csak megvarom.
Remelem betelik a log szerveretek.Ma kapnak egy uj NAS-t, ez egy nonprofit iskola, ugy hogy-> techsoup.org-> legujjabb BE. Csinalok egy uj szervert csak neki,nem csinalok policy alapu jobokat, es ha akkor is szar lesz felgyujtom az egesszet.
Fonokom volt munkaadoja 15k dollart karteritest kapott a BE-tol amikor ez a csoda egy hotfix utan osszebaszta szerveren az eles adatbazis, azota neki sem a kedvenc progija.
Az egesz az en "felelossegem" azert kapok agymenest akar hanyszor leterdel ,(most se megy persze) ketszer kellett eddig resotre-t csinalnom nekik, mind a ketszer az ntbackup huzott ki a szarbol, mert a legfontosabb dolgokat ntbackup kulon fajl szerverre, vegszukseg esetere.
Es ezert kiadni joparezer dollart? no thanks...(nonprofit az mas, ott legalabb szinte ingyen van) -
kraftxld
félisten
HP Data Protector Express, drága, ellenben szar is
Macrium Reflect? Image alapú megoldás, olcsó, jó. [link]
Nekem gaborbol ajánlotta, most telepítem egy helyre (6 szerver), és elég jónak tűnik.
Azon a gépen ahol meg az LTO van, a macrium image file-okat nyomod ntbackuppal a kazettára, offsite backup-nak. -
OddMan
őstag
Lefuttattam a chkdsk-et, majd utána újraindítottam a server-t és ezek után újra megjelent a previous version fül. Bár sajnos hiányoznak belőle a mentések. Az új mentések szépen készülnek, de a régiek hiányoznak.
A furcsa, hogy a "System Volume Information" könyvtárban benne vannak a fájlok 1 hónapra visszamenőleg kb. 50GB, de valamiért nem jelennek meg a previous version ablakban.
Amúgy köszi a segítséget. -
moonman
titán
"megnyitsz egy gp objektumot es 3 percig csak okezod a hibauzeneteket, mert hiretelen nem talalja a magyar megnevezeseket az angol verzioban"
ismerős.
amúgy jópár éve áttértünnk az angol XP + angol Office + MUI felállásra, a problémáink úgymond megtizedelődtek, a userek meg ugye nem vettek észre semmit.
-
Boolash
aktív tag
Értem. A meglévő szerveren van a global catalog, mert az úgy lett DC-nek előléptetve, hogy kezdetben csak az a szerver volt. Ekkor ugye ezen lesz automatikusan a GC is (ws2003r2)
Remélem nem kérdezek nagy butaságot, de amikor felveszem a meglévő tartományba az új tartományvezérlőt, akkor replikálódik a tartalom (AD)? Mert végülis az úgy nem tűnik jónak, ha egy tartományban van 2 tartományvezérlő, de nem egyeznek az AD-ban a dolgok (esetleg ütközések stb..) -
anulu
félisten
kis kiegészítés: nem feltétlenül kell a 22-es porton mennie az SSH tunnelnek. ha van akárcsak 1 nyitott port, arra rá lehet lőni, főleg ha a túloldalon saját ssh server fut
van amire hárklis, pl a 21-es, de nem kizárt, hogy azon is stabillá lehet tenin valahogy.
igen, 1863.
-
Boolash
aktív tag
Ebben az esetben nem azt kellene észrevenni, hogy a routeren keresztül nem érem el a maximum le/feltöltési sebességet? (míg ha a routert kiveszem, kiveszem, akkor igen)
De igazából más nem lehet... hacsak nem a a switch... Esetleg tudsz ajánlani egy jó routert, vagy, hogy mire kell figyelni, hogy olyat vegyek, ami biztosan elboldogul az új nettel? -
Macibook
tag
-
gege71.hu
addikt
C:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -a XX.XXX.XXX.218
(ez az idegen gép ip cime)
Helyi kapcsolat:
Csomópont IP-címe: [XX.XXX.XXX.127] Hatókör azonosítója: []
(ez a sajat szerver ip cime)NetBIOS távoli számítógépnév táblázat
Név Típus Állapot
---------------------------------------------
SEEDWORLD4 <00> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <00> CSOPORT Regisztrált
SEEDWORLD4 <20> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <1E> CSOPORT Regisztrált
MUNKACSOPORT <1D> EGYEDI Regisztrált
..__MSBROWSE__.<01> CSOPORT RegisztráltMAC-cím = 00-26-18-D0-5C-62
Beszarás, még a mac címe is megvan
ez tényleg érdekes, na asszem hivom a supportos csávót, hogy ez mia a fakk, mert szerintem se kéne igy lennie.kösz az eddigi segítséget!
gege -
gege71.hu
addikt
Helló!
Kösz. Eddig ezt műveltem konzolban ezzel az eredménnyel:Microsoft Windows [verziószám: 5.2.3790]
(C) Copyright 1985-2003 Microsoft Corp.C:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -an
Helyi kapcsolat:
Csomópont IP-címe: [XX.XXX.XXX.127] Hatókör azonosítója: []NetBIOS helyi névtáblázat
Név Típus Állapot
-------------------------------------------------
ittaszerveremneve <00> EGYEDI Regisztrált
ittaszerveremneve <20> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <1E> CSOPORT RegisztráltC:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -r
NetBIOS névfeloldási és regisztrációs statisztika
-------------------------------------------------Szórással feloldva = 20
Névkiszolgáló által feloldva = 0Szórással regisztrálva = 17
Névkiszolgáló által regisztrálva = 0Szórással feloldott NetBIOS-nevek
------------------------------------------
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4
SEEDWORLD4 ezek itt egy másik gép neve..ezzel akadhatott valami, de fingom nincs ez kié..nyilvan a szerverteremben ez is rajta van a gerincen.C:\Documents and Settings\Rendszergazda>nbtstat -an
Helyi kapcsolat:
Csomópont IP-címe: [XX.XXX.XXX.127] Hatókör azonosítója: []NetBIOS helyi névtáblázat
Név Típus Állapot
-------------------------------------------------
ittaszerveremneve <00> EGYEDI Regisztrált
ittaszerveremneve <20> EGYEDI Regisztrált
MUNKACSOPORT <1E> CSOPORT RegisztráltC:\Documents and Settings\Rendszergazda>
A wins kezeloablakaban hol van a clean? Illetve esetleg milyen idiota magyar forditasa lehet? Nem akarok hulyeseget "aktivizalni", de nem vagyok benne biztos melyik lehet.
Egyébként a gép benn Victor Hugoban szerverteremben, semmi extra feladata nincs, tavoli juzerek fileokat ftp-znek fel-le, néha remote desktop, de semmi egyéb.
gege
-
gege71.hu
addikt
Esemény:
dátum : 2010.04.15 Forrás NetBT
Időpont: 12:20:15 Kategria: Nincs
Típus: Hiba Eseményazonosító: 4321
Felhasználó : -
Számítógép: EZITTASZERVEREMNEVEA(z) "MUNKACSOPORT :1d" nevet nem lehet regisztrálni a(z) XXX.XXX.XXX.127 IP-című kapcsolaton. A(z) XXX.XXX.XXX.218 IP-című számítógép nem engedte, hogy ez a számítógép átvegye a nevet.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.
Az ip-k közül a 127 végű a szerverem ip címe.
ennyi elég info? (ennyi van az esemény tulajdonságai aablakban)
szerk: Gondolom az alapértelmezett MUNKACSOPORT tartománynév okozza
-
gege71.hu
addikt
Kösz mindkettőtöknek, mostmár megy rendesen!
Azért itt kérdezem meg ha elakadok, mert gyorsabban válaszoltok mint a windóz súgó!Viszont van még egy visszatérő rendszerhibajelenség ilyen dumával:
A(z) "MUNKACSOPORT :1d" nevet nem lehet regisztrálni a(z) ***.***.***.***IP-című kapcsolaton. A(z) ***.***.***.***IP-című számítógép nem engedte, hogy ez a számítógép átvegye a nevet.a két ip kicsit különböző, az első 3 tagjuk azonos az utolsó más-más, bár ennek nem tudom van e valami nagy jelentosege
-
canniball
nagyúr
Remek.
Korábban írtad, hogy VNC-nek kell a monitor képe, ennek hiánya miatt nem tudok csatlakozni. Annyi tűnt fel, hogy amikor a gép visszajön készenlétből a monitorra nem küld jelet, valószínűleg emiatt nem tudok VNC-zni; aztán ha megmozgatom az egeret azért jön rendbe a dolog mert bekacsol a monitor, így már megy a VNC is. Elég fura, mert eddig az összes PC amihez szerencsém volt úgy jött vissza készenlétből hogy a monitor is ébredt.Erre vonatkozó beállítás (mármint hogy mindig küldjön képet a monitorra) nincs valahol eldugva a Win2003-ban?
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Felraktam és mivel semmiféle tesztindítást nem találtam engedélyeztem a logolást (hátha ebből majd kiderül valami), aztán készenlétbe küldtem-ébresztettem a gépet, ismét a nem tudok csatlakozni-megmozgatom az egeret-tudok csatlakozni móka zajlott le. A log ezt mondja:
Sze 24 mrc. 2010 17:14:54.062 - Logging enabled.
Sze 24 mrc. 2010 17:15:30.281 - FormClose
Sze 24 mrc. 2010 17:15:30.296 - MCE Standby Tool/frontend closed.
Sze 24 mrc. 2010 17:15:48.750 - PBT_APMQUERYSUSPEND (1)
Sze 24 mrc. 2010 17:15:48.750 - HandleSuspendQuery (Query suspend from user interaction)
Sze 24 mrc. 2010 17:16:08.796 - PBT_APMSUSPEND (Suspend from user interaction)
Sze 24 mrc. 2010 17:16:08.828 - Delaying suspend for 5000 milliseconds.
Sze 24 mrc. 2010 17:16:13.828 - PBT_APMSUSPEND done (5031ms)
...
Sze 24 mrc. 2010 17:16:49.203 - PBT_APMRESUMEAUTOMATIC (Resume for automatic task)
Sze 24 mrc. 2010 17:16:49.234 - PBT_APMRESUMEAUTOMATIC done (16ms)
Sze 24 mrc. 2010 17:17:29.546 - PBT_APMRESUMESUSPEND (Start user interaction)
Sze 24 mrc. 2010 17:17:29.562 - Resuming userinterface
Sze 24 mrc. 2010 17:17:29.562 - PBT_APMRESUMESUSPEND done (16ms)
Sze 24 mrc. 2010 17:17:29.578 - User input detected (353296)Nekem ez nem mond semmit, neked?
-
canniball
nagyúr
"...akkor szokott elofordulni ha a Wake on Lan nem ebreszti a VGA kartyat..."
Ilyen is van? Azt hittem vagy ébreszti az egész gépet vagy semmit."...ha lehet beallitani egy power on self testet a wake on lan programnal..."
Nem találtam ilyet az útmatatójában."...vagy a BIOSban mint opcio a test WOLnal..."
Majd megnézem van-e ilyenje (de kétlem, elég fapados)."meg van egy hotfix itt"
Ez tűnik a legegyszerűbb megoldásnak, de tuti jó ez nekem? (MS azt mondja ez XP-hez van, én a Windows Server Solution Centerben nézzek szét.) -
canniball
nagyúr
Ez lehet akkor keletkezett amikor a kliens gépen lévő VNC be volt jelentkezve és közben a gép elment készenlétbe, aztán amikor visszajött szerettem volna újra bejelentkezni. Erre majd akkor figyelek. A többi része viszont jobban piszkálja a csőrömet, a Connections: accepted-Clean disconnection probléma vajh mitől lehet? No meg az hogy néha a monitoron sincs kép standby után?
-
canniball
nagyúr
Mivel már nem emlékszem pontosan mikor milyen gond volt a próba kedvéért leküldtem készenlétbe, visszatérve az iménti képen látható hibát dobta de az egér mozgatása után szerencsére beengedett. Az Eseménynapló szerint hiba nincs, a VNC 12:37:06-kor belépett (Connections: accepted) és 12:37:07-kor kilépett (Clean disconnection). Közben persze nem tudtam belépni.
A korábbi VNC-s hibákat átnézve többnyire ez van: DeviceFrameBuffer: BitBlt failed: majd számok (gondolom hibakódok), ebből több fajta is (a teljesség igénye nélkül: 0, 5, 997, 1400), illetve akad ilyen is: ManagedListener: unable to bind listening socket: Az összes szoftvercsatorna-cím használatának általában csak egy módja (protokoll/hálózat cím/port) engedélyezett. (10048)
PowerOFF-hoz tartozó bejezések mindegyike így kezdődik: Az eseményazonosító ( 0 ) leírása a forrásban ( Poweroff ) nem található. ..., de egyik bejegyzés sincs hibaként megjelölve. -
moonman
titán
na egyrészt szívás, viszont megoldódott a rejtély is.
szívás: gondoltam azért odamegyek az eredeti "gép3"-hoz és bekapcsolom, hát lám, domain adminnal nem enged be, mert a taromány nem létezik, vagy nem lehet csatlakozni hozzá. oké, safe mode with networking, local admin be, domain kiléptet-beléptet, jó. a ris tehát simán kinyírta a régi fiókot, csak ez napközben, amíg újra nem lett indítva, nem derült ki.
rejtély: kiderült, miért hiszi mindkét gép magáról, hogy ő a nagy Ő. mint tudomásomra jutott, kollégám múltkor kicserélte a hdd-t, pontosabban gépet cserélt a hdd alatt, de úgy, hogy a rendszer már üzemelt rajta (valami táp-problémája volt, és hirtelen így oldotta meg). az új gép tehát jogosan képzeli magát "gép3"-nak, a régin viszont ott a "gép3"-ként telepített rendszer - és ezzel körbe is értünk.
a megoldás az lesz, hogy beszerelem az új tápot és visszacserélem a hdd-t, mert nincs kedvem újratelepíteni a rendszert. (belakott, pénzügyes gép.)
köszönöm a figyelmet, kéremkapcsojjaki.
-
moonman
titán
nevezzük őket gép1, gép2, stb-nek.
feltelepült gép1-3-ig rendben. jött gép4, aminek RIS gép3 nevet akart adni. mivel gép3-on már dolgoznak, ezt nyilván nem adhattam neki. (valószínűleg túl egyformák a vasak, vagy nem tudom.)
nyomtam egy custom install-t és beírtam kézzel a nevet, így lényegében megoldódott, látszólag sehol nem okoz problémát. csak nem szeretném, ha ez túl sűrűn fordulna elő.
-
-
animatrix11
őstag
Átállitottam a leírtak alapján
a sulinetnél kérvényeztünk a 1701 és 1723as portok megnyitását, ez jelentleg nem használjuk, mivel nem müxik rendesen, folyton ledobál, ha 1701et állitom be kiirja hogy nem tud csatlakozni, 1723nál ,eg gondolokozik egy órig... igaz ezt most hálózatról néztem, megnézzük kivülről, de jelentleg még ugy néz ki nem müxik -
gaborbol
őstag
Nekem semmi bajom vele, Magyarorszagon uzemeltetonek voltam titulalva, annal szerintem a rendszergazda jobban hangzik
Rendszermernok nekem speciel erosnek tunink,(2 vizsgam van vissza a hivatalos cimig) a masik meg hogy, azt inkabb nagy halozatokban tevekenykedokre hasznalnam, aki pl a rendszergazdak felett all egy 800 gepes halozatban, es amikor gondunk van akkor hozza tudunk fordulni. Mondjuk ilyenem meg nem talalkoztam,de jo lenne neha
Google egyedeulHa hazi szerver akar csak 1 kliensel az okes, csak azt nem akartam, hogy pl van otthon egy pc-m abba nem megy a hangkartya mia gond?
Es johetne a topic-ba barmi amit csinalunk.
-
Boolash
aktív tag
Logmein https alapon megy, majd utána a szerverrel a kapcsolatot TLS alagutazással végzi.
De az igaz, hogy pl az SBS-nek lehet csinálni (és van is) publikus (https), remote web work station oldala.
Azért gondoltam böngésző alapon, mert akkor nem kell plusz portot kinyitni, elég a 443.VirtualBox helyett mit javasolsz?vmware?
Köszi!
-
gaborbol
őstag
Eliras
1 full, madj naponta 1 incremental, majd szombaton esetleg pentek ejjel, egy diff. amire megint egy heten at csak incrementalok rakodnak es igy tovabb 1 honapon at. Aztan ezeket az egyszeri fullokat gyujtogetnem, 12/ev. Mondjuk ertelmet nem latom minek pl egy 7 honapos mentes, de ezt kertek, legyen havi es eves mentes is.
Kellett mar nektek valaha visszaallitani 1 honapnal regebbi mentest?
Egyik ugyfelunknek pl 2 szervere van meg 15 kliense van,masik ugyfelnek meg 15 szervere es 800 kliense. Ma voltam egynel egy 18 TB-os NAS-t kihelyezni a meglevo 8+1,5+,1,5 melle. Na ott csinaljanak havi meg eves mentest....
Legtobb ugyfel magankorhaz, maganklinika,reklamugynokseg, csomagkuldo ceg, szinte mind paperless, minden papir ami esetleg berkezne akar milyen okbol, az megy a scannerbe, meg a nevjegykartyak is ....
Az egesz abbol indult ki,hogy kilepett egy srac a cegtol fel ev melo utan,es kiderult hogy se dokumentacio az ugyfelekrrol, eszkozokrol, minden toldozva-foltozva. Egy hetre ra az egyik volt ugyfele, megkert, hogy allitsak vissza fajlokat 2 hettel ezelottrol, mondtam okes. Beleptem a szerverukre es volt egy h-k-sz-cs-p mentsuk...
Es most ugy nez ki tanultak belole.
Ezert almodtak meg most hirtelen,hogy kell egy univerzalis minden rendszerre rahuzhato mentesi "modszer" A csak fullok ertelem szeruen egybol kiesnek a hely es ido miatt.
kraftxld Shadowprotect nem tudom mennyivel tobb mint a macrium reflect server,de a MR talan 150 dolcsi kozott mozog, SP server meg 850 korul.
MR is tud ilyet alapbol, kesz az image, es atrakja a masolata ahova mondod neki. -
Ser
tag
Igen, az ISA-ról hallottam is, ajánlották, csak problémáim adódtak vele..
Mivel igazából a 2003-at nem rég lekaptam, és felraktam a 2008-at a tartalék szerverre, ezért most azon kísérletezem valójában, de ez úgy gondolom tárgytalan. Csak sajnos se 2003-ra se 2008-ra nem sikerült telepítenem az ISA-t, mindkettőn valami kompatibilitási probléma adódott.Na meg 64bites változatot tudomásom szerint nem adtak ki az ISA Server 2006-ból, és ez a legnagyobb probléma. A TMG-ből meg csak RC van még.
De köszönöm a tippeket, akkor ezen a vonalon próbálok majd megoldást találni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Egyedi ékszerdobozka
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest