Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex123
senior tag
válasz
kraftxld #6802 üzenetére
Na, le is járt a 3 nap és nem indul el többet a virtuális gépen a rendszer...
Hiába töröltem és hoztam újra létre, kipróbáltam a VMBox-ot is, ott is ez a helyzet...
Hol tárolja a windows ennek a "beállítását", amit törölnöm kellene, hogy legalább ismét 3 napig elinduljon a virtuális gépen a server 2003-as cucc?
(jól gondolom, hogy a *.vhd képbe nem ír bele?)
Ha van valakinek ötlete, megköszönöm! -
Alex123
senior tag
válasz
kraftxld #6800 üzenetére
Köszönöm.
Banális hiba volt, a biosban nem volt átállítva egy kapcsoló...
Most elindul, betölt a rendszer, be is tudok jelentkezni a jelszóval DE most meg azt írja ki, hogy:
"Mióta aktiválták a számítógépen a windows rendszert, jelentősen megváltozott a hardver a gépben. ezek miatt a változások miatt a windows rendszert 3 napon belül újra aktiválni kell. ..."
A hálózat még nem megy, most épp azzal próbálok valamit kezdeni... -
animatrix11
őstag
válasz
kraftxld #6789 üzenetére
egyenlőre nem tudom, outlookon belül rendszergazda automatikus üzenet a postaláda megtelt, egyenlőre annak a felhasználónak adtam két helyen is teljes jogosultságot, és szóltam töröljön pár dolgot, szóval egyenlőre nem fog megjelenni, de jó lenne tudni ilyenkor mi a teendő illetve az az egy felhasználó miért lett korlátozva, mikor másnap 3x annyi levél van mb-ban és működik
működő rendszer vettem át, nem akarok belepiszkálni pedig lehet simán frissíteni 2008-ra, csak virtuális gépként fut az egész jelenleg
-
juliabrilke
veterán
válasz
kraftxld #6771 üzenetére
Nem láttam korlátozást, hogy csak Win2008/Win2012 rendszereken menne, viszont mivel már nem támogatott oprendszer nem hiszem, hogy nagyon törnék magukat, hogy teszteljék Win2k3 alatt is.
2 átmeneti gépen kellene telepíteni, ameddig le nem kapcsolják, csak nagyon nincs kedvem tesztelgetni a mellékhatásokat. -
animatrix11
őstag
válasz
kraftxld #6767 üzenetére
"Mivel nem írtál róla semmit, így csak széttárt kézzel és letolt gatyával nézünk az ég felé tanácstalanul" három napja dolgozom itt és érettségire kell felkészíteni a rendszert szóval komoly ügy, sokat nem tudok egyenlőre a rendszerről, elvileg van a tűzfalon beállítva (ki tudja hogy?) automatizált tiltás az osztálytermekre, de mivel ez régi a mac címek változtak azért már nem működik, az előző rendszergazda pedig kb minden második kérdésre válaszol amit felteszek.
Tehát végül is csak annyi a kérdés hogyan lehet ilyen esetben a legegyszerűbben megoldani, volt egy olyan felvetés a user gépeknél a dnst fals címre átírni, de erre azt monda az elődöm nem jó, pedig ilyenkor elvileg van háló, de nincs net
-
tonermagus
aktív tag
válasz
kraftxld #6762 üzenetére
Értem! Akkor ezek szerint van arra lehetőség, hogy átmenetileg meghagyjuk a régi tartományvezérlőt olyan módon, hogy az új tartományszervert bevesszük a tartományba, kinevezzük DC-vé, szerepköröket átírjuk hogy ő legyen a fő DC, a régit pedig leépítjük ezek után gond nélkül leépíthetjük?
-
-
Dryman
őstag
-
Dryman
őstag
válasz
kraftxld #6727 üzenetére
diskpart-os megoldásra gondolsz windows alatt?
a 2-es kötetet SAU-ból nem tudom törölni...a raid vezérlő config programjából meg nem merem törölni, a 4-es köteten van a page-file...ha megborul a raid, akkor tökö* szúrom magam....
látsz még rá valami esélyt? SAU szerint emiatt: [link] nem lehet kiterjeszteni az 1-es kötetet. -
Dryman
őstag
válasz
kraftxld #6727 üzenetére
Fejlemények:
Kivettem a 136GB-os Raid 0 tömböt, ne kavarjon be, mert az úgysem szerverbe való a maga 1db HDD-jével 0 adatbiztonsággal.aztán gép újraindít, és az általad mondott szabad hely kihasználására törekedvén, create logical drive a smart array 642 vezérlőkártya saját programjában, és itt jön a meglepetés...ugyan van még szabad hely, de visszautasít azzal hogy nincs megfelelő számú szabad pcihical drive.
Olyan mintha zárolva lennének a kötetek az egész vezérlőn...én soha sem tapasztaltam még ilyet....
Valami okos "sinergonos" telepítés lehet hogy vissza kelljen jönni raidet konfigárálni jópénzért....
Ezután windows indít és win alatt a smart array utility-vel, egy kicsit más a helyzet....
itt mutatja hogy van szabad hely bőven, a próba kedvéért létre is hoztam egy új kötetet.
Aztán próbálkozások/tapasztalatok:
-egyik kötet sem terjeszthető ki, azzal a általános hibaüzenettel hogy a win2000, win2003server windows XP, rendszerek a kiterjesztéseket csak dinamikus lemezkezelés mellett tudják megtenni, ezt a rendszer nem Windows XP SP2/3....így ez nem lehetséges....
(ezt a hibaüzenetet nem nagyon értem, mert maga a raid funkció dinamikus köteteket kezel, bár azt is olvasom egy főiskolás tananyagban,hogy raid 5 kötetek kiterjesztése nem lehetséges)-a kötetek törlésénél csak az utolsó, és az utolsó előtti kötetnél van lehetőség, azaz csak bizonyos köteteknél jön fel a delete gomb
-a smart array utilityben Windows alatt létrehozott új kötet a létrehozás után a lemezkezelőben piros kis behajtani tilos táblát kap, ez utal arra hogy nem aktív, gép újraindítása után a deactive drive-ot automatikusan activ-ra állítja a raid controller, erről tájékoztat is...majd window lemezkezelőjében inicializálható sőt konvertálható is a kötet.
ha alapon hagyom, azaz az inicializálás során nincs dinamikus konvertálás, akkor a későbbiekben nem tudom kiterjeszteni a méretét, viszont ha inicializálásnál konvertálom dinamikussá, akkor utána már engedi kiterjeszteni a smart array utilityben.Conclusio:
A smart array 642 vezérlő raid 5 beállítás alatt 2 felé üzemmódban képes kötetkezelésre, így az alapkötetek "basic" nem, míg a dinamikussá tett kötetek kiterjeszthetőek lesznek.
A probléma ott van hogy a 2006-ban telepített rendszeren magában a 642-es raid vezérlő saját programjában konfiguráltak 3 kötetet basic kötetnek, ezeket az utólagosan telepített smart array utility nem képes megfelelően kezelni......
esetemben a 4-es és 5-ös szintén raid 5 kötetek már törölhetőek lennének, kiterjesztésük viszont továbbra sem lehetséges mert windows-os inicializálásuk során nincsenek dinamikussá konvertálva.Sajnos esetemben a 2. kötet eltávolítása sem hozott eredményt,mert a felszabaduló helyet nem engedte hozzáfűzni az 1-es kötethez a vezérlő.
És egy kérdés: ha alaplemezekkel dolgozik egy raid, akkor megszűnik minden utólagos jósága???2 napom ment rá a semmire....
-
kraftxld
félisten
válasz
kraftxld #6724 üzenetére
A D meghajtón lévő cuccokat helyezd át egy másik partícióra, majd telepítsd fel a vezérlőnek megfelelő HP Array Controller utility-t. [link]
Törlöd a D meghajtóhoz tartozó virtuális disk-et, majd a C-hez tartozó virtuális disk-et kiterjeszted a szabad hellyel, ekkor megjelenik a diskmgmt.msc alatt az üres terület a C után.
Ezután jön az easeus majd újraindítás után megcsinálja a kiterjesztést. -
kilozsul
aktív tag
válasz
kraftxld #6718 üzenetére
Kár, pedig akkor egy combos szerverre feldobtam volna virtuálra... (Természetesen nem kezelem általában ilyen lazán a helyzetet, de itt be kellett dobni valami vasat egy progi alá, amit a fejlesztők állandóan távolról heggesztenek (agyrém egy társaság), és most ez halt ki alóla... Ha sikerülne rendbetennem, akkor megkímélném magam némi szívástól, de természetesen az adatokról így is van bekáp, helyzet orvosolható csak emiatt volt a lazaság...) Annyira nincs kedvem új liszenszet beszerezni, egyetlen sz***s program miatt (turkálni meg nem engedem őket olyan helyen ahol más is van..)
-
kilozsul
aktív tag
válasz
kraftxld #6712 üzenetére
Elég láma dolog, de erről nincs mentés. Egy "kiszuperáltnak számító" szerver volt, különösebb funkció nélkül, viszont nemrég felkerült rá egy szolgáltatás, aminek most mennie kellene (természetesen az adatokról van mentés). Szóval így sincs akkora gáz, de nem lenne rossz ha egy komplett újratelepítés nélkül is be tudnék jelentkezni. Erre nincs valami trükk?
-
Honkydoo
őstag
válasz
kraftxld #6705 üzenetére
Hmm, akkor szerintem a server a gyenge pont a rendszerben.
Egyébkét igen, igazad van.. Kár, hogy ezt a kérést nem tettem fel korábban.Mert már megvannak a jobb gépek. Az igazság az, hogy profi windows rendszergazda nem jön oda ahol dolgoztam, ennek megvannak az okai. Képzést meg a munkahely nem nagyon támogat. Így meg azért nehéz rendes munkát végezni, hiába jó barát a google.. Sajna az a helyzet, hogy a felhasználók nyűgösek hogy lassú a server ha nagyon használják, a hardver régi, max a szoftver ami ingyen van. (a windows is)
-
Honkydoo
őstag
válasz
kraftxld #6703 üzenetére
Ha jól vettem, ki a munkatársam szavaiból, bizonyos driverek nem támogatottak 2012 alatt. Meg amúgy is át fogunk térni samba4-re. Plusz most is vannak nagy és sokat fogyasztó gépek amik sajna régiek, ezek helyett kaptunk újakat.
Egyébként meglepő ez a hozzáállás.
Azt hittem windowson ez a vékony kliens koncepció már rég idejétmúlt, de mindig tanul újat az ember.
-
donatel
tag
válasz
kraftxld #6645 üzenetére
Konkrétan letudnád irni hogy mit nézzek meg a DNS-ben, tűzfalban és hálózati kommunikációban.
A tűzfalat azt letiltottam mind a szerveren (Win2003) és mind a desktopon (Win7) amelyről szeretném a csoportházirend kezelést végezni.
A szerverre AD, DNS, WINS és DHCP van telepítve. A DHCP ad autómatikusan IP címet ennek a Win7-es dektopnak.
A szerveren az NTDS és a SYSVOL mappát nem a C meghajtóra hanem egy másik meghajtóra (E drive) telepítettem. -
molex
csendes tag
válasz
kraftxld #6627 üzenetére
6-7 éves masináról beszélünk.
Igazán hely plusz HDD-knek van bőven, komolyabb bővítésre, cserére nincs keret..
RAID1 ben van most két 36GB-os SCSI vinyó, ezt kell belátható időn belül bővíteni.
Sima detach - attach módszer segít az adatbázis mozgatásakor?
RAID-et hogyan állítsam be? -
Devil Gelo
tag
válasz
kraftxld #6591 üzenetére
Köszönöm a gyors választ, akkor be üzemelem, és megpróbálom.
Esetleg egy másik problémára is hátha ilyen gyorsan kapok választ.
Adott X felhasználó (iskoláról van szó) és le szeretnék tiltani pár weboldalt, de olyan módon, hogy vissza lehessen vonni egyszerűen, és ha kell akár felhasználó szinten tudjam állítgatni. (tűzfal emiatt nem játszik, se a router konf)
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
kraftxld #6540 üzenetére
Na elvileg telepítve van minden.
A DNS beállítások
ipconfig/allez pedig az ip beállítás
A DHCP vmiért nem müködik fogalmam sincs h miért, gondolom ezért nem tom a kliens gépet tartományba rakni.... Az active direktory előtt müködött a dhcp, telepitettem leált. engedélyezésnél kért egy IP címet. megadtam neki a 192.168.1.1 -et de azt irta nem tud kapcsolatot létesiteni az active directoryval....
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
kraftxld #6532 üzenetére
Valószínű :/ Egy kérdés még. Átjárónak? DNS-kiszolgálónak azonos IP címet lehet adni?
Mert msot a szerver IP cime 192.168.1.1. A Scope konfigurálásnál Átjárónak és DNS-kiszolgálónak ezt a címet kell megadni v teljesen mást? Ha mást akkor mit? A kliens gépen mindne automatikusan van. Gondolom ott nem kell semmit sem beállítáni, mert elvileg a DHCP kezeli a címeket. -
-
sesomaru1989
aktív tag
válasz
kraftxld #6523 üzenetére
Külön szerveren, létrehoztam egy DHCP és egy AD szervert, a kettő egy hálózaton van switch segítségével. A szerverek IP-címe statikus. Pingelni is tudom őket. Dhcp engedélyezésnél azonban hibát dob, hogy nem tud kapcsolatot létesíteni az Active Directoryval. DHCP kezelőnél az IPv4 kapcsolatnál egy piros nyíl található. Fingom nincs miért... ebben szeretném a segítségeteket kérni.
-
Snoop-y
veterán
válasz
kraftxld #6499 üzenetére
Az lesz delutan. Este tudtam csak vele foglalkozni eloszor azt gondoltam vmit benezek a tuzfalakban de az az idegesito hogy a win2k3 meg gyonyoruen kommunikal veluk
( ezert nem ertem hogy mi a rettenetert nem tud egymassal ket ugyanolyan szerver kommunikalni mintha osszevesztek volna vagy vmi
)
-
desolator
senior tag
válasz
kraftxld #6483 üzenetére
Én szerkesztettem egy msi szerkeszővel magát a fájlt de a lényeg ugyan az volt, hogy ne figyelje hogy milyen op rendszerre megy fel. Viszont mondom, eddig működött már vagy fél évig, csak egy pár napja kezdte el ezt az exchange-es hülyeséget. Azóta már újra húztam a RSAT-t és az Exchange managert is, de semmi. Attól tartok, hogy a laptopom lesz a következő amit újra kell..
-
desolator
senior tag
válasz
kraftxld #6473 üzenetére
Közben meg van a "run as". Ha a shift-et nyomom majd jobb klikk az alkalmazáson, akkor megjelenik. Viszont ha oda beírom a Tartomány\felhasználónevem majd jelszót nem fogadja el. Mert ugye gondolom azért mert az itthon gépem nincs benne a tartományba így nem bírom elindítani vele.
Gondoltam, hogy az a baj, hogy nem vagyok benne a tartományba.. -
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
kraftxld #6391 üzenetére
Igen, mindenkinek van joga olvasni, sőt kipróbáltam full joggal is.
Igen, hálózati útként van betallózva. (\\szervernév\mappa\012Conv.msi)
Igen, újraindult a kliensgép a gpupdate /force után.Próbáltam parancssorból is, de ugye az csak rendszergazda jogú felhasználóval megy mert annak van joga telepíteni, sima usernek nincs. Szóval ez a lehetőség kilőve.
-
zsolesz6
aktív tag
-
zsolesz6
aktív tag
válasz
kraftxld #6373 üzenetére
Ezt a servert már így örököltem, az előző admintól. Mi az az FSMO? Amúgy van egy másik server is, de az nagyon gyenge, és csak proxy servernek van beállítva, valamint arra van felkonfigolva a közhálós net. Az mást biztos nem bírna el. (Egyébként közép iskola révén az 1200 felhasználó természetesen nem egyidejűleg használja a gépeket, max 180-190-en tudják használni egyszerre) A dolgozók pedig jellemzően nem lépnek be tartományba, hálózatot általában hálózati mappaként érik el, kinek mi kell.
-
InfiniteReality
őstag
válasz
kraftxld #6349 üzenetére
Vagy 2 hálókártya van a gépben és nem a megfelelőhöz vannak kötve az alapdolgok. Meg kell cserélni a hálózati kártyák sorrendjét (adapterek körbejárási iránya).
Ahogy elnézem, vagy nincs is hálózati kapcsolat, és akkor azért nem működik rendesen, vagy mert tényleg 2 hálózati eszköz van, s csak azt mutatja amelyik nincs eszközbe dugva (az óra mellett).
-
animatrix11
őstag
válasz
kraftxld #6334 üzenetére
a router dhcp, lehet nem az igaz csak nem akarok két hálókártyával szenvedni, ha kell a vpnhez akkor az lesz...
milyen beállítások kellenek, úgy van beállítva ahogy le van írva
VPN engedélyezve, statikus címkészlet beállítva, usernél vpn engedélyezve, routerben 1723as port és a 47es potokoll engedélyezve a szerver ip címéremit kell még beállítani? Még a hitelesítésig sem jut el
-
animatrix11
őstag
válasz
kraftxld #6332 üzenetére
ez egy működő szerver volt vpnel, újra kellett telepítenem,m ert nagyon döcögött néha, elvileg minden úgy van mint anno, kiéve hogy most nem a szerver ossza a dhcpt és a netet hanem a router, és igy csak egy hálókártya megy benne, ezért kérdeztem kell e a vpnhez két hk? vagy mi lehet a baj, RRAS elvileg ugyanúgy van beállítva mint volt
a beállításokat amit linkeltél majd átnézem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest