- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- 8300 mAh, maradhat?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
Új hozzászólás Aktív témák
-
kraftxld
félisten
válasz
canniball #5332 üzenetére
A folyamatos ki-be kapcsolgatas sokkal tobb kart okoz mint a folyamatos uzem. A gep amugy is eszi az aramot a standby miatt, es a server 2003-at se arra terveztek, hogy 5 percenkent ki-be nyomjak standby-ba.
Ezzel a fullintegralt geppel szerintem havi parszaz ftot sporolsz meg a kuzdessel. Ha az ido alatt amig a progikat telepitetted, gondolkodtal a probleman, akar napszamba elmentel volna boven plusszos lenne a dolog -
-
bobsys
veterán
válasz
canniball #5322 üzenetére
nezd meg ezt a programot, elvileg ez valahogy megoldja
Thousands of users from all over the world are using MST by now. The problems MST solved are quite a few. The following list is just a selection of the problems on which MST might be helpful:
Not properly going into and out of standby.
Unable to wake from S3 standby using remote.
I] -
bobsys
veterán
válasz
canniball #5320 üzenetére
ilyen nincs kep stanby utan akkor szokott elofordulni ha a Wake on Lan nem ebreszti a VGA kartyat, ha lehet beallitani egy power on self testet a wake on lan programnal vagy a BIOSban mint opcio a test WOLnal az megoldhatja a problemat (esetleg gepen belul a power managemntnel valami beallitas)
esetleg egy BIOS frissites
a vnc azert nem megy ilyenkor mert kell neki, hogy menjen a vga
meg van egy hotfix itt -
bobsys
veterán
válasz
canniball #5318 üzenetére
ez ManagedListener: unable to bind listening socket: Az összes szoftvercsatorna-cím használatának általában csak egy módja (protokoll/hálózat cím/port) engedélyezett. (10048)
altalaban akkor jon elo ha mas is hasznalja a portot, mondjuk ket vnc figyel az 5900es porton
-
brd
nagyúr
válasz
canniball #4890 üzenetére
Hülyeség, bármikor mutatok neked 35 MB/s-es eredményt, CAT5-ös kábelen (bár ez utóbbit nem tudom megmutatni
), XP klienssel mérve, kb. 10-15 méteres távon (ez sem a legjobb eredmény, de ez stabil, és tudom mutatni). A Server OS-nek ehhez semmi köze.
Szerk.: a switchnek, a drivereknek, a háttértárolóvezérlőnek, a HDD töredezettségének, az alaplapnak, hálókártyának, és a mérés mellett még futó programoknak viszont mind lehet ez a hibája.
-
brd
nagyúr
válasz
canniball #4801 üzenetére
Nálam nem felelt meg az indítás a hibernálásnak, bár én csak XP-n próbáltam ilyesmit. De próbáld ki, nem áll semmiből.
Az 1.-es kérdésre ott az általam linkelt program, vagy ha a klienseken a hibernálásból visszatéréskor be is kell jelentkezni, akkor a feladatütemező is megoldás (de a parancssort ekkor sem úszod meg
). Ezzel mondjuk az lehet a baj, hogy ha a kliensen a bejelentkezés nem csak a kliens indulásakor történik meg, hanem egyéb okból (pl. a rendszergazda RDP-zik valamelyik kliensre), de a serverre nem lenne szükség, hanem az aludhatna (mert ilyenkor ugye fel fog ébredni).
-
Teasüti
nagyúr
válasz
canniball #4797 üzenetére
A hibernálásból való ébredés az bejelentkezés. Amúgy bármi történjen, ha a bejelentkezést használod, akkor bootloláskor is ugyanúgy be kell jelentkezned egyszer, nem?
Mondok mást: mivan, ha inkább elveted ezt a ping figyelős elgondolást (gondolom mindehhez segédprogi kell dögivel, ha egyáltalán létezik hasonló) és úgy intézed, h login-kor ébreszti a szerót, logout-kor meg leküldi hibernációba?
Rajtam nem tud segíteni vki?
-
brd
nagyúr
válasz
canniball #4788 üzenetére
Ha találsz olyan programot, ami parancssorból tud küldeni magic packet-et, akkor kb. ilyesmi batch használatával meg tudod oldani, ha ez megfelel:
:start
magicpacketküldőcsodaprogiopciókkal
if exist \\gép\share goto :browse
goto :start
:browse
explorer \\gép\shareAbban most nem vagyok biztos, hogy az if használatával lehet így share-t megnézni, ha nem, akkor írj be elé egy net use betűjel: \\gép\share-t, majd az if-es sorban a \\gép\share helyett ezt a betűjelet írd be. A :browse sor után pedig egy net use betűjel: /d /y-t
Arra kell figyelni, hogy a bejelentkezett usernek legyen joga tallózni, mert különben jelszót fog kérni, és oda az automatizmus (bár ez nem feltétlen baj).
Esetleg lehet még finomítani úgy, hogy várjon mondjuk körönként 10 másodpercet, mondjuk az innen letölthető wait nevű programot beszúrva az magicpacket és az if sor közé.Persze ehhez az egészhez ennek a batch-nek az indításával kell a tallózást indítani...
#4794: Ha a Speciális gombra rányomsz, a már létrehozott feladatnál, akkor akár percenként tudod indítani (ismételtetni).
-
Hedgehanter
őstag
válasz
canniball #4736 üzenetére
Akkor van egy router es a server meg az xp racsatlakozva + a net. es hirtelen semmi sem megy.. Milyen router? Valami azzal lesz hiszen semmi sem megy ami ra van kotve?
Esetleg osszekothethed a server-t meg az XP-t egy kabellel hogy mizu bar ahhoz crossover kabel kellene, bar azt hiszem ezek a halo kartyak mar kezelik ezt..
-
Hedgehanter
őstag
válasz
canniball #4717 üzenetére
Szerintem elbeszeltunk egymas mellett mert az xp-s problema utan nem vettem eszre hogy mar a serveren vagyunk...
A win 2003-nal nincs system restore tab (nincs ilyen funkcio, backup system state intezi) nem tudom hogy kerult oda a restore konyvtar (torold le)..... De ha nagyon akarod ra lehet varazsolni az XP install cd-rol...
Senkinek nem kell a serveren belepve lenni ahhoz hogy elerj megosztott konyvtarat csak be legyen kapcsolva...
-
Hedgehanter
őstag
válasz
canniball #4715 üzenetére
Ez jo kerdes. Torold le oket es varj hogy lesznek-e ujak ... Amugy halvany lila gozom sincs hova lett a system restore program.. Van ket xp-d az egyiken van restore a masikon nincs. Kezd el hasonlitgatni mi a kulonbseg a ketto kozott talan egy update hianyzik vagy akarmi (re-install)
... En megfottem itt...
Nezz be az XP forumba talan van ott valami guru aki megmondja a frankot...
-
Hedgehanter
őstag
válasz
canniball #4712 üzenetére
A system restore service megvan? mert ha az nincs akkot tuti nem a system restore csinalja azt a 5 gigas mentest...
Neked nincs meg a system restore tab, a registryben sincs semmi nyoma a system restore-nak, a system32\restore mappa hianyzik ahonnan elmeltileg futna, szerinted mukodik.....????
-
Hedgehanter
őstag
válasz
canniball #4710 üzenetére
A masik gepen nem blokkolta a tuzfal a fajlmegosztast?
system32\restore\rstrui.exe <-- ez megvan? Ha igen, inditsd el vagy nezd meg van e system restore services a jobb klikk on my computer --> services, vagy run: services.msc.. Amugy meg tenyleg nem tudom mit lehet tenni azon kivul hogy nem tudom....
-
Hedgehanter
őstag
válasz
canniball #4702 üzenetére
Az local adminnak nez ki..
Menj programod telepitese torlese valaszd ki windows component hozzadasa torlese es nezz bele az accessories-be ott hozza tudod adni a system restore-t..
A $ jel elrejti a shared mappakat szoval azt be kell gepelni kulonben nem latszik: \\servername\T$ es enter.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
canniball #4699 üzenetére
Local admin vagy a pc-n? Amugy nincs otletem miert nincs ott.....
registry:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\SystemRestore es ott keresd meg a DisableSR-t es allitsd a value-t 1-re es nem lesz system restore, ha nincs ott akkor creald meg a key-t ugy hogy valaszd ki hogy create new DWORD value add meg a DisableSR-t nevnek, es allitsd be 1-re...
ird be a run mezobe hogy \\servername es nyomj entert, mit hoz fel?
-
-
canniball
nagyúr
válasz
canniball #4685 üzenetére
És egy újabb kérdés: feltelepítettem a fájlkiszolgáló szerepkört (vagy mifenét), Mindenki->Teljes hozzáféréssel megosztottam egy mappát, viszont amikor a másik gépről csatlakoznék felhasználónév-jelszó párost kér, holott ilyet nem állítottam sehol...akkor miért kéri?
-
brd
nagyúr
válasz
canniball #4594 üzenetére
Az XP-sek éppen jók lennének, csak van olyan, amelyiknek a gyomra nem veszi be az OS megnevezésében a "Server" szót, merthogy ő desktop termék (de szándékos a korlátozás, tehát ha valahogyan el tudod érni, hogy ne lássa servernek, akkor elvileg az összes olyan működik, ami XP-n).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest