- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- 8300 mAh, maradhat?
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
old gray #5633 üzenetére
The saga continues...
A 2K3 már fel van telepítve, de a 3 SCSI hdd-ből csak kettőt lát (sem a lemezkezelés program, sem diskpart..semmi nem látja). A SCSI kártya szoftvere látja mind a hármat, ellenőrizhető, low level formattal formázható. A verify disk nem jelez hibát a 3. hdd-re. BIOS-ban is látszik mind a 3 hdd. Mindhárom be van jumperelve ahogy illik, rendre #0,#1,#2.számú disknek.
Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
brd
nagyúr
válasz
old gray #5599 üzenetére
Egyrészt csinálj esetleg SP2-es telepítőt, és ezt a csomagot is integráld, majd azzal próbáld meg, másrészt amit a topictárs mond, az elintézi a megfelelő driver beépítését a telepítőbe. A hozzáadott lemezről bootolsz, beklattyolgatod értelemszerűen az opciókat, majd kéri a Windows telepítőt.
-
old gray
addikt
-
-
-
brd
nagyúr
válasz
old gray #5400 üzenetére
Ha biztosan azért nem fut, akkor úgy kellene megadni, hogy \\{FQDN}\SYSVOL\{FQDN}\Policies\{a script Policy-jének GUID-je}}\User\Scripts\Logon\logonscript
Tehát pl. \\business.local\SYSVOL\business.local\Policies\{2E3BF336-32E4-4682-BC30-B73CF97ED476}\User\Scripts\Logon\logon.bat -
moonman
titán
válasz
old gray #5297 üzenetére
igazából nincs nagy trükk, a
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run
alatt töröltem az "igfxtray", "igfxhkcmd" és "igfxpers" bejegyzéseket. ezzel a driver működőképes marad, de az extra funkciók és menü-kiegészítések eltűnnek, vagyis nem töltődnek be.
-
brd
nagyúr
válasz
old gray #5232 üzenetére
Irányítsd át a .bat-ban lévő net use kimenetét egy file-ba, plusz én hozzáírnék még valamit a batch-be hogy egyáltalán látszódjon, hogy lefut-e, és mindezt a serveren lássam összegyűjtve, pl.:
echo. >>\\servername\megosztás\netuse.txt
echo ------ >>\\servername\megosztás\netuse.txt
date /t >>\\servername\megosztás\netuse.txt
time /t >>\\servername\megosztás\netuse.txt
echo Computer: %computername% >>\\servername\megosztás\netuse.txt
echo User: %username% >>\\servername\megosztás\netuse.txt
net use >>\\servername\megosztás\netuse.txt [a parancs általad kívánt többi része]Ha ez nem vezet eredményre, és az eventlogban, a kliensen olyat látsz, a bejelentkezés körül, hogy nem látja a tartományvezérlőt, akkor bemásolok egy .reg file-t, amit a klienseken hozzá kellene adni a registry-hez (ha XP, vagy az előtti OS-ről van szó; Vista, és utána még nem találkoztam ezzel a hibával, ott valószínűleg kijavították/átírták az ezért felelős alrendszert).
-
gaborbol
őstag
válasz
old gray #5038 üzenetére
Udv!
kraftxld-nal a pont.
Nem fog menni, probaltam en is "okositani" ,de nem lehet, egyszeruen fizikalisan hianyzik belole ez a funkcio, nem csak le van tiltva valahogy. Ha csak siman olyan workgroup-ba rakod mint a domain neve, akkor latni fogja a megosztasokat es forditva, de AD-be nem fog lepni. Igy van megcsinalva, ha ad kell, barmi okbol akkor vagy XP pro-t csapass ra, vagy marad upgrade...windows 7 home premium detto...
Ha MS engedne ezt akkor szinte senkinek nem kene dragabb oprendszer az uzleti szferaban, ad-be bent van az esetek nagyreszebe eleg is. -
brd
nagyúr
válasz
old gray #4097 üzenetére
DNS problémák nem, de pl. domain-ben, a w32tm hibás müködéséböl (bocs', nincs hosszú ü-m, és ö-m, I LOVE UNICODE) akár hitelesítési problémák is adódhatnak.
A router-en fut egyáltalán NTP-server? A gép egyébként szokott valahol domain tag lenni? Ha nincs domain, akkor keress egy szimpatikus NTP time servert és annak a címét add meg (a mikéntje a w32tm opciói között). -
old gray
addikt
válasz
old gray #4097 üzenetére
Lejárt a mod idő: lefuttattam egy w32tm /resync parancsot és ezután a köv. bejegyzés került az event logba:
Az időszolgáltató NTP-ügyfél nem találja az időforrást (127.0.0.1 (ntp.m|0x0|192.168.64.253:123->127.0.0.1:123)) vagy a kapott időadatok érvénytelenek.
A 192.168.64.253 a router lenne.
MOD: nem érkezett érvényes válasz....
-
Hedgehanter
őstag
válasz
old gray #3927 üzenetére
2 fele magoldas van (amirol en tudok):
- a felhasznalokat kijelolod az OU-ban es jobb klikk properties profile-ban be tudod a home folder-t allitani minden OU-hoz kulon-kulon. Ez attol fuggoen hogy mennyi OU van eleg hosszu es kesobb is minden egyes uj usernal be kell manualisan allitani szoval ha gyakran jonnek mennek az emberek nem tul jo. A hozzaferesi jogokat automatikusan a rendszer beallitja.- minden OU-hoz ahol a userek vannak linkelsz egy GPO amiben beallitod a Folder redirection-t a User configration-nal oda ahova szeretned hogy menjen. Itt a application data, desktop, my documents es start menu mehet mashova. Itt be tudod allitani hogy a usernek exclusive joga legyen a konyvtarra szoval mas ne lassa.
-
iwu
addikt
-
Hedgehanter
őstag
válasz
old gray #3887 üzenetére
Administrative tools --> print management kivalasztod a szervert majd a klikk to printers es a bal oldalon megjelennek a printerek majd jobb klikk a printeren es valaszd ki Deploy by group policy. Kivalsztod a GPO-t amiben telepitened es kesz....
Elotte jo ha van egy GPO-d a computers OU-hoz....
-
brd
nagyúr
válasz
old gray #2728 üzenetére
Milyen TIF-ről van szó?
A Login script értelemszerűen loginkor fut le, a Startup rész alatt pedig mit értesz? A GPO-ban a startup részt? Az ott neked azért nem jó, mert akkor még nem tudni, hogy ki fog bejelentkezni (amit törölni akarsz, az userspecifikus), így nem lehet userspecifikusan a temp-et törölni.
A linken lévő helyre a .bat file-t kell(ene) tenni (bár, .js-t még nem próbáltam, lehet, hogy úgy is működni fog, ha azt indítod).
Egyébként meg szerintem ne szenvedj, írj meg egy sima scriptet, és tedd be login scriptnek, ill. írtam neked, nesze:
rd %Temp% /s /q
md ''%userprofile%\local settings\Temp'' (ha nem helyezed át máshová a temp-et).
Ha nem akarsz ablakot a bejelentkezéskor, akkor inkább ezt írd be:
@echo off
rd 2>NUL %Temp% /s /q
md 2>NUL ''%userprofile%\local settings\Temp''
Nem próbáltam egyiket sem, de jó lesz.(Bajt nem nagyon okozhat, ha a %temp% az valóban csak Temp-et jelent az adott gépen/userrel.)
Ööö, ez:'' egy db sima idézőjel.
[Szerkesztve] -
old gray
addikt
válasz
old gray #2521 üzenetére
I.
pontosítanám a problémám:
Hálózati helyek: hálózati hely hozzádása után eddig mindig megjelent a fileserver (persze csak azok a mappákal amelyek meg vannak osztva) és ki tudtam választani, hogy mit akarok hozzáadni.
Most a köv. módon műxik csak: hálózati hely hozzáadása, majd begépelem, hogy \\fileserver és után tudom a a listából kiválasztani, hogy melyik megosztott mappáról akarok linket, pl. \\fileserver\mentes
Miért van ez????
II:
Egy adott fiókkal létrehozott dokumentumot a r.gazda fiók kivételével más fiókkal nem tudok megnyitni. az adott fiókot töröltem. Létrehoztam egy újat a régi helyett u.azokkal a jogokkal de nem nyitja meg (sőt semmilyen jogosultsággal)
Mit lehet tenni ilyenkor?
Előre is
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
old gray #2477 üzenetére
használj folder redirection-t (group policy, user configuration, windows settings)
itt beállítod, hogy irányítsa át, monnyuk \\server\megosztás helyre.
Ezt a gép/osztály dolgot nem nagyon értem, nekem nem tűnik túl észszerűnek, bár nemtom mire akarjátok pontosan használni. Én jobb megoldásnak tartom azt, hogy mindenki kap egy külön felhasználót és az végigköveti őt egész iskolai karrierje során.
ja, én a roaming profile-t nem ajánlom a dokumentumok tárolására.
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
old gray #2469 üzenetére
nem jól gondolod, minden gpo-nak van egy számítógép meg egy felhasználó ága (ezt egyértelműen látod amikor szerkeszted).
A számítógépekre a számítógép ág jut érvényre, a felhasználókra meg a felhasználók ág.
Tökmindegy hogy 1A OU-ba beteszed monnyuk pc1 pc2 és gazsi gizi objektumokat, a gazsira meg gizire akkoris érvényre jut a beállítás, ha pc3-on lép be.
hát a messenger-t valami tartalomszűrővel megáldott tűzfallal tudod szerintem csak normálisan blokkolni, pölö ISA [link], mert elél csak http/https portokon is.
de, ha valamivel belepasszírozzák https-be, vagy skype-t használnak, akkor meg van baszva az egész, lehet szerencsétlenkedni mondjuk software restriction policy-val is, mondjuk hash érték alapján, de igazából szélmalomharc az egész. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest