- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
Nem brand... szóval ez kiesik.
Minidump: leírás, "A Teljes memóriakép beállítás nem alkalmazható olyan 32 bites operációs rendszert futtató számítógépen, amelyen a RAM mérete eléri vagy meghaladja a 2 gigabájtot (GB)." vs. "A memóriaképfájl-típus alapértelmezett beállításai: Windows Server 2003 rendszerben (minden kiadásban): Teljes memóriakép".
Mivel több, mint 2GB van benne, vajon magától átállt minidumpra
Na jó, megnézem a beállításokat.Nézem... otthagyta a teljesen a bővítés után. Viszont be van pipálva, hogy jegyezze be az eseménynaplóba, alerteljen köv. indulásnál, és automatikusan induljon újra... ez alapján nem lehetett kékhalál, mert egyik sem történt meg.
Remek, beállítottam, hogy minidump legyen, ne teljes, erre kivágja, hogy újra kell indítani hozzá, és nincs semmi más lehetőség, csak a leokézás, hogy újraindítsa... vicces lenne most újraindítani... ez az ablak most kintmarad akkor a hétvégéig.
-
Male
nagyúr
...de kékhalálnál meg kéne ott állnia, vagy újraindulnia magától, nem lekapcsolni, nem? Vagy ez lekapcsol ilyenkor?
Ki nem húzhatták, mert bár épp nem voltam mellette, de ez csak pár perc volt, és nem járt ott senki azalatt.
Nézem, de nem találok dump filet. Bár leírás szerint teljeset csinál alapértelmezetten (tehát memória mérete + 1MB), annak meg nincs is elég hely a rendszer partíción.
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Új gondom volt, és elég kritikus: Egyszerűen lekapcsolt a szerver...
Eseménynapló alapján:
Az induláskori bejegyzés: "The previous system shutdown at 5:43:14 PM on 4/10/2013 was unexpected."
...tehát nem tervezetten állította le magát.A leállás előtt volt egy kupac 10016-os hiba bejegyzés,
"The application-specific permission settings do not grant Local Activation permission for the COM Server application with CLSID
{BA126AD1-2166-11D1-B1D0-00805FC1270E}
to the user NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE SID (S-1-5-20). This security permission can be modified using the Component Services administrative tool."
...17:42, 17:22, 17:06, 16:50... szóval van egy sorozat belőle.A kérdés, hogy mi a franc ez? ...bár ez most kevésbé mozgat, minthogy okozhatta ez a leállást? (szerintem nem, de hogy akkor meg mi a fenétől volt, azt nem tudom... hardver hiba lenne?)
...a leállás a kritikus rész, azt kéne megoldani, mert most csak a mázli volt, hogy nem lett anyagi veszteség a leállásból.(pár hónapja cseréltem a gép jelentős részét, ment legalább 24 óra Prime teszt rajta, tehát elvileg stabil... legalábbis akkor még az volt)
-
Male
nagyúr
Az elsőt átfutottam ,de az hogyan segít rajtam? Arra gondolsz, hogy legyen egy fixen megosztott valami, és nem új meghajtóként csatoljam fel a menet közbenit, hanem ott egy könyvtárba? Sajnos ez itt nem megoldható, csak betűjellel megy
A második: éppen ez az. Azt mondja, hogyha visszaállítom ezeket a kulcsokat, akkor elérhető lesz rögtön a hálózaton, csak a szerveren nem látszik még, hogy meg van osztva. Namost ez az, ami nem történik meg. Nemcsak a szerveren nem látszik, de a hálózatról sem érhető el
-
Male
nagyúr
Sajnos nem jött be... meghajtó visszarak, megjelenik a rendszerben. Reg filet indítom, hozzáadja... ellenőrzöm, bent is van a bejegyzés, ahol kell lennie. Ellenben a meghajtó nem kerül megosztásra, újra kell játszanom a megosztási procedúrát... felhasználók hozzáadogatása, stb.
Valakinek van más ötlete?
(Tömören a probléma, hogy ne kelljen visszaolvasni: Adott egy meghajtó, ami tipikusan nincs bent a szerver indításakor, ellenben megosztottnak kell lennie, ha épp bent van. A gond, hogy emiatt a megosztást minden egyes újra csatlakoztatáskor meg kell csinálni... az első tipp, a megosztás bejegyzések kimentése a regből, majd csatlakoztatás után visszatöltése nem jött be, látszólag semmi nem történik ettől.) -
Male
nagyúr
válasz
kraftxld #6211 üzenetére
Köszi!
Még annyi, hogy két rész van ott:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\SharesItt fel vannak sorolva a megosztások név szerint, de csak öt paramétert tartalmaz (CSCFlags, MaxUses, Path, Remark, Type).
...és van még egy ilyen érsz:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\lanmanserver\Shares\Security]
Ahol szintén fel vannak sorolva a megosztások, de már bináris adatok vannak hozzájuk írva.Jól gondolom, hogy csak az utóbbi tartalmazza a hozzáférési jogokat, és a visszaállításhoz mind a kettőre szükség van, ugye?
-
Male
nagyúr
válasz
kraftxld #6209 üzenetére
Köszi!
Szóval kb ezt kell megcsinálnom, mintha újra telepítettem volna:katt. Azthittem erre van valami beállítás vagy ilyesmi.
Végülis az ütemezés nem fontos, egy regfilet elindítani nem macera csatlakoztatáskor, (kidobom a desktopra)... csak a kézzel visszaállítgatás az.
-
Male
nagyúr
Egyelőre nem találtam megoldást, de biztos van... remélem valaki tudja:
Adott egy vinyó és Win Server 2K3... A vinyó meg van osztva a hálózaton, a felhasználóknak a jogok beállítgatva ( file szerver funkció). Néha a vinyót le kell választani... szervert újra indítani, és később újra csatlakoztatni a vinyót.
A gondom ott van, hogy a megosztást ilyenkor mindig újra be kell állítani ( ritkán van, és csak három szintnek kell megadni, de akkor is macera ). Hogy lehet ezt automatikussá tenni? Tehát ha jelen van a vinyó a rendszerben, akkor éljen a megosztás, ha nincs, akkor ne, de ne felejtse el az egészet, és amint újra jelen van, álljon helyre a megosztás / hozzáférési jogok. -
Male
nagyúr
Igen, azt gondoltam, hogy ez mindent tartalmaz, amit olvas.... ez alapján jól, köszi a megerősítést! Azóta megnézem újra, de megint kevesebb, mint kéne
Azthiszem valami más program után kell néznem, pedig végre volt egy jónak tűnő (kezeli az alkönyvtárakat, nem fagy bele TB-os menyiségekbe sem, és viszonylag gyors). Ha tudsz vagy valaki tud jót, és ingyeneset (vagy olcsót), akkor légyszi privibe írja meg a program nevét! -
Male
nagyúr
Egy gyors kérdés a Task manager-rel kapcsolatban: Az "I/O Read Bytes" oszlop mennyire megbízható?
A gondom, hogy van egy könyvtár, benne 139.919.284.912 Byte adat. Hogy minden file sérülés mentes-e, azt leellenőriztem egy programmal (MD5 Checksum Verifier), de a programnál az I/O Read Bytes oszlopban 126.626.475.710 Byte szerepel, pedig elvileg végzett, és nem talált hibát... most vagy valamit nem ellenőrzött, vagy ez az oszlop a Task Managerben nem 100%-os (MD5-öt nem lehet ellenőrizni úgy, hogy nem olvassa be az összes Byteot...).
-
Male
nagyúr
Töménytelen failure van... pl ma reggel 7:09 - 7:21 között 10 másodpercenként...
Az ip-adress.com szerint egy hong-kongi IP-ről próbálkoznak, administrator felhasználónévvel, de persze nem találják el....ugyhogy köszi kraftxld a linket, ott tanácsolták, hogy a gyári administrator felhasználót nevezzem át... jó ötlet volt
...ha minden igez, konkrétan a Power Logistics hálózatából. -
Male
nagyúr
Na, megvan, mégiscsak tudja naplózni a hibás bejelentkezéseket...
Ha másnak is kéne:
Administrative Tools -> Local Security Policy -> Local Policies -> Audit Policy -> Audit account logon events... és itt bekattintható, hogy a sikerteleneket is naplózza.Amúgy elég meglepő számomra az alapbeállítás, hogy csak a sikereseket naplózza, amikor a sikertelen próbálkozások elég lényegesek (szerintem fontosabb is, mint hogy X Y ma huszonháromszor bejelentkezett), hiszen ebből látszik, hogy valaki/valami próbál bejutni.
(Ha Marika néni naponta kétszer elcseszi a jelszavát, az még oké, de ha azt látni, hogy ma kétezerszer rontotta el, az igencsak gyanús, de alapbeállítással ez nem nagyon látszik.)
-
Male
nagyúr
Sima PC... Sempron LE-1150+ @ 1400MHz / 0.875V + 2x512 MB mem és egy 2TB-os green vinyó az adatoknak.
Jah, ha más is akarna ilyesmit: Az ASUS MyCinema P7131 tökéletesen működik Win Server 2K3 alatt! Legalábbis a videó bemenet rész, mert csak azt használom... a driver simán felment.
-
Male
nagyúr
Nálam Atheros L1 Gigabit Ethernet 10/100/1000Base-T az integrált... ( rosszul emlékeztem a Realtek a másikban van
) 2.3.7.13-as verziójú driverrel. Ezzel kapcsolódik a helyi hálóra.
Szóval jónak kéne lennie nálad is.A netet is ez a gép osztja? Talán ott vagy a tűzfalánál van valami gubanc.
Mondanám, hogy esetleg valami más is fut, és az eszi meg a procit, de a friss telepítésnél az elvileg nem lehet (hacsak nem valami feltört példány, mert abban ki tudja mi minden lehet).
-
Male
nagyúr
Dobj be egy jó hálókártyát... gigás Inteleket kapni használtan párezerért.
...bár ha 2K8 alatt jó, akkor vagy beállítás vagy driver gond lehet még.
(Nálam a "házi szerverben" egy 1.4GHz-re underclockolt Sempron 1150+ van, integrált PCIe-s Realtek gigás hálókártyával, és simán megy a hálózaton a 70MB/s, közben pedig még osztja a netet, meg pár más feladatot végez...persze ilyenkor azért 100% közelében van a procija. Ha még távoli asztal is van közben, akkor már esik le a tempó rendesen.
Nem hinném, hogy egy 3.2-es P4 gyengébb lenne. Esetleg még az visszafoghatja, ha PCI-os a kártya. ...ha CSA-n van, vagy PCIe-s, akkor viszont tényleg nem lehetne gond. ) -
Male
nagyúr
Passmark Performance Test... van hálózat tesztje... ez nem érinti a vinyót, így ki tudod mérni, hogy a hálózattal van-e baj, vagy a vinyó/RAID részen. (átviteli tempó, hibák... így be lehet tippelni egy kábelhibát is pl... bár erre nyilván vannak jobb programok is, de otthonra elég.)
,,,vagy ottvan az NTttcp, amivel szintén ezt megteheted, csak ez parancssoros.
-
Male
nagyúr
Megoldódott... hogy hogyan, azt én sem értem.
Eszközkezelőben ott volt, hogy "Unknown USB Webcam". Nyomtam rá egy driver update-et, és hagytam, hogy a netről szedje le... felismerte, és most oké. Egyrészt ez még soha nem működött semmivel (ahogy XP-nél sem szokott), másrészt tegnap is csináltam pontosan ugyan ezt.. ahogy már korábban is vagy ötször, de nem segített. Szóval a fene sem érti, de a lényeg, hogy megy -
Male
nagyúr
válasz
r3dsnake #5699 üzenetére
Ha így csinálod, akkor mindenképpen kell jelszó tudtommal... tehát jelszó nélküli felhasználóval nem megy. Annak a Win Serveren lévő felhasználónak adj meg jelszót is, aztán minden gépen beadod a felhasználó mellett a jelszót is.
...vagy úgy csinálod, ahogy bobsys mondja, bár szerintem otthonra az a bonyolultabb megoldás.
-
Male
nagyúr
Remélem lesz valami ötletetek: Egy webkamerát próbálok életre kelteni WinServer 2003 alatt, de nem akar menni. XP-s driver felment, rádugom, és nem ismeri fel... ki van felkiáltójelezve az eszközkezelőben.
Azt javasolták, hogy indítsam el a WIA service-t, mert az kell neki... de nem segített.
Genius VideoCAM Messenger típusú egyébként... a kamera jó ( XP alatt működik másik gépen ), és az USB is elvileg rendben van a gépen.
Ötlet? -
Male
nagyúr
Igen, két hálókártya a szerverben. Egyiken jön a net, a másikon megy tovább a helyi hálóra.
Azért kell kivenni, mert egyrészt fagyogat - lassulgat az a ****** (ha meg nem vagyok itt, akkor nincs aki resetelje), másrészt mert ha már folyton megy ez a gép, akkor spóroljunk egy kis áramot is. Ráadásul a router csak egy gigabites switchre van kötve, gépek nincsenek rajta közvetlenül.
Nem kell PPPoE, csak dinamikusan kap IP-t ( UPC-s net ).
Ha a router marad, akkor semmit nem kell csinálni, mert minden megy jól... kivéve a router fagyásokat persze
. (995-ös és 465-ös kell a gmailnek)
-
Male
nagyúr
Egy Win Server 2k3-mal akarom megosztani az internetet egy kis hálózatra. A NAT beállítást és a DHCP életre keltését már megtaláltam hogyan kell összehozni, de a biztonság kérdése még vissza van... a beépített tűzfal alkalmas erre a szerepre, vagy valami másik tűzfal programot kéne használnom? Lehetőleg ingyenes megoldás érdekelne... Illetve van még valami óvintézkedés, amit meg kéne tennem?
A gép feladatai:
- távoli asztallal el kell tudni érni a helyi hálóról, és az internetről is
- Letöltögetés...
- A helyi hálózat felé windowsos filemegosztásJelenleg mindhárom megoldott, csak még router mögött van a gép.
-
Male
nagyúr
Win Server 2003 R2 Enterprise Edition van egy gépen, amit távoli asztallal használnak. (Sima távoli asztal, mert nem volt szükség a "Terminal Serverré alakításra")
Két dolgot kéne megoldani: Az egyik, hogy a mikor-milyen IP-ről léptek be távoli asztallal, azt valami egyszerűbb formában naplózza, amit könnyebb átfutni (Az eseménynaplóban macerás megnézni, mert minden egyes belépést külön-külön meg kell nézni, hogy lássam az IP-t... ha kitenné egy külön oszlopba, az már elég lenne, mert egy pillanat alatt végig lehet futni, és kiszúrom a szokatlanokat... vagy akár rendeztetni is lehetne ez alapján...)
A másik, hogy az SP2 nem akar felmenni. Sajnos csak távoli asztallal férek hozzá. Jelzi a frissítések között, megnyomom, hogy tegye fel, ekkor lehúzza és újra kéne indítani a telepítés befejezéséhez... amitől persze bontja a távoli asztal kapcsolatot, és innentől nem tudom mi történik... de nem megy fel, sőt újra sem indul (ki kell kapcsolni, meg vissza, és persze újra megjelenik a frissítések között, hogy fel kéne tenni...). /Eredeti, szóval ez nem lehet gond./
Hol tudom megnézni, hogy mi a probléma? ...illetve mi lehet? Semmi extra nincs rá telepítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest