- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 8300 mAh, maradhat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
c41r0^
őstag
megvan a megoldás:
az Internetbeállítások Biztonság fül alatt a helyi intranet helyeihez fel kellett venni azt a meghajtóbetűjelet, amelyen a program megpróbálta elérni az exéket (így bekerült, hogy "file://szerverneve")
így már futnak a programok, köszi a segítséget mindekinek
-
c41r0^
őstag
köszönöm, elmélyülök benne, egyébként én is ide jutottam 2-3 perce
a Group Policy Management-et már fel is tettem (jobban látható, mint az AD users panelban), lehet, hogy muszáj lesz szórakozni vele, szerencsére csak a default policy van minden szervezeti egységre ráhúzva és elég abban módosítanom a Mellékletkezelőben
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4437 üzenetére
mondom, pont az a program nem tud futni, amit szeretnék elindítani, mert nincs ilyen opció az Általános fülecskéjén, hogy "tiltás feloldása"
na akkor kicsit részletezem, mert nem egyszerű...
ez egy könyvelő szoftver(csomag, több modulból áll), van egy indítópultja, amiről elérhető a többi modul indítása, jelen esetben a bér alkalmazás kéne, hogy elinduljon
így épül fel:
vannak a
a, szerverre feltelepített modulok (ennek gyűjtőmappája van megosztva a szerveren lévő fizikai E:\ meghajtón, és Y:\ betűjellel ellátva felmappelve minden kliensgépen)valamint van
b, kliensgépekre telepítendő indítópult, aminek egy hálózati helyet kell megadni a modulok indításához (Y:\-t természetesen)
--------
az indítópult a C:\-ről indul (ezt fel kell telepíteni a kliensgépeken), az indítópulton belül be tudod állítani a hálózati elérési helyet, ez lesz ugye Y:\, nagyszerű...amint elindul az indítópult, a kis fülekre kell kattintani, hogy elinduljon az adott modul, a hálózati útvonalról, ez a kliensgépeken működik is...a kis fülek egyszerűen csak meghívják a modulok .exe fájlját a mappastruktúrában, ekkor indul az alkalmazása gond ott van, mikor a szerverből kell klienst is csinálni, hogy távoli asztallal lehessen dolgozni rajta...ilyenkor nem működik a dolog...az indítópult fel van telepítve a szerver saját c:\-jére, az Y:\ a szerveren értelemszerűen a saját "E:\fizikaimappa" megosztására mutat, de az Y:\-ról kitallózva az .exe-ket nem indulnak el, akkor jön az "elérési út és jog" hibaüzenet, valamint természetesen az indítópultból sem indulnak el a programmodulok
azonban cmd-ből meg elindul
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4431 üzenetére
amúgy igen, minden mást meg tudok nyitni a megosztás alatt (egy szinten, ahol a futtatni kívánt exe is van), a user és tart. rgazda profillal is...csak exe-t nem...és ez bizony nem fájl jogosultság probléma, ha a cmd-ből meg megy, csak a GUIn keresztül nem...
de mondom ez most "odáig fajult", hogy néhány sima exe-t (pl. Adobe Reader install pakk) sem akar elindítani közvetlenül a fizikai lemezmeghajtóról (E:\), tartományi rgazda fiókkal bejelentkezve , csak ha a tiltás feloldására rákattintok az adott fájl tulajdonságlapján az Általános fülön...ez nem is lenne baj, de a hálózati meghajtóként felmappelt megosztásban található exe fájloknál sosem aktív ez a lehetőség, de ami rosszabb, hogy ezeknél az adott exe-knél a fizikai meghajtóról őket kitallózva sem aktív ez a feloldás gomb...
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4433 üzenetére
Google-ön találtam "can not run .exe via mapped drive" kifejezésre, angolul nemtom hogy van, azt hiszem properties/general/unblock (legalul)
pl. egy exe install pakknál, ami a fizikai E:\ meghajtón létezik, tartományi rgazdai fiókkal duplakatt-> hibaüzenet...de jobbklikk-tulajdonságok/általános fül->titlás feloldása és máris elindul
de a tököm kivan mert...
persze amilyen exeknek futnia kéne, azokon ilyen "tiltás feloldása" opció nincs az általános fülön!!!! ha a fizikai E:\ meghajtón nézem a futtatni kívánt fájlt és ott bepipálom a "Nem rgazdák is futtathatják a programot" a kompatibilitás fülön, akkor sem aktiválódik az általános fülön ez a "tiltás feloldása". Ha ugyanezt a fájlt kitallózom a mappelt driveról, akkor a "Nem rgazdák is futtathatják a programot" is szürke, tehát nem állítható...
komolyan nem értem, mi van
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4429 üzenetére
óbazmeg asszem megvan...legalábbis egy exe fájlnál bejött a következő:
az exén kompatibilitás fülön - nem "rgazdák is futtathatják is futtathajták ezt a programot", majd az általános fülön aktiválódott egy "Biztonság" plussz rész, ahol a "tiltás feloldása"-t kipipálva már elindul a program
remélem ez volt a gond
-
c41r0^
őstag
válasz
kraftxld #4429 üzenetére
de parancssorból meghívva meg elindul akármelyik .exe, a user és a tart. rgazda profilból is, most néztem meg...tehát a jog megvan
pl.
start/futtatás/cmd [enter]
y: [enter]
cd xy [enter]
valami.exe [enter] így elindulakármelyik alkalmazásha a sajátgépben vagy Total Commanderben vagy intézőben kitallózom, akkor pedig hibaüzenet
-
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Adott egy Win2k3 SBS és van egy érdekes problémám.
Távoli asztal hozzáféréssel bejelentkezve a felhasználó (legyen az tartományi rgazda vagy sima user) egy hálózati meghajtóra felmappelt megosztásban lévő akármilyen exe fájlt nem tud futtatni, mindig az a hibaüzenet, hogy a nem található az elérési hely, vagy nincs meg a jogosultság hozzá. A fájlszintű jogosultság a rgazda és az user számára is megvan pedig (olvasás, futtatás, törlés, létrehozás, majdnem full jog), valamint keresgettem a házirendekben, hátha vmi olyasmi miatt nem megy, hogy nem futtathat állományt egy távoli asztal felhasználó, de ilyet nem találtam.
Még furább, hogy a gépre lokálisan, akár tartományi rgazda profillal belépve szintén ez a helyzet, tehát felcsatlakoztatok egy megosztást hálózati meghajtóként egy betűjelhez rendelve, ott duplaklikk egy exére, majd ugyanez a hiba fogad.
Egyszerűen nincs ötletem.
-
c41r0^
őstag
válasz
Hedgehanter #3604 üzenetére
sajnos nem lehet, mert ott is meg kell adni az elsődleges irányt, és a célről áthelyezi a már meglévő állományokat egy általa generált könyvtárba, persze ezt amint írtam vissza lehet helyezni, de az összehasonlítást tartalomra csinálja vagy nem is tudom (időigényes) és az u.oylan állományokkal is rengeteg időt foglalkozik a szerviz...de ha már 1ből 2irányú replikálást állítok be, iszonyat lassú lesz, "nem éri magát utól" (a weblap kiszolgálást is lassítja)
-
c41r0^
őstag
válasz
code1005 #3598 üzenetére
a load-balancingnak van a squid-es transzparens proxy, manuális beállítással (hogy melyik weblap melyik szerveren "szolgálódjon ki")...itt a DFS-t backup lehetőségnek szeretném használni (2 példány legyen egyszerre ugyanazzal a webtartalommal, amilyen gyorsan csak lehet)
-
c41r0^
őstag
válasz
Hedgehanter #3600 üzenetére
azért, mert ha 1ből 2irányú replikálást állítok be, akkor minden fájlt le kell ellenőriznie és az úgy vettem észre nagyobb hálózati forgalmat és terhelést (vinyóknak) generál, mint ha csak át kell másolnia a fájlokat először egy irányba, majd utána a "verzió változás listája" alapján a műveleteket megcsinálni velük
és sajna ~2 nap (kb. 33 órára saccolom), mert 3 GB adat volt 2.5 óra, de úgy, hogy csak egyirányú volt a művelet
ugyanis a DFS szerviz egy TEMP könyvtárat használ, minden fájlt végigellenőriz ebben a TEMP könyvtárban, majd vmi verzóbejegyzést tesz egy adatbázisba (SVN-hez és CVS-hez hasonlít a folyamat), és ez hosszú tud lenni, főleg 15 MBos PDFeknél...a szerverek között pedig 100MBit/s-os LAN van (evvan...)
lehet, hogy 1ből is rá lehet ereszteni 2irányú replikálással, de nem tudom az időt megsaccolni, valamint ekkor a destination megosztásnál csinál egy "már létezett" könyvtárat és mindent odapakol be, magyarul ő is "áthelyezi" a már meglévő fájlokat...persze ezt vissza lehet helyezni az eredeti helyére, minden jogosultsággal együtt szerencsére
-
c41r0^
őstag
van 2 db. webszerver, mind a kettőn Win2k3 és IIS6 fut és jelentős (kb. 40BGnyi) weblaperőforrás van a diszkeken, amelyet szinkronizálni kell, mert a 2 webszerver célja a terheléseloszlás (egy Linux transzparens proxyval működik statikusan a dolog, hogy melyik weblapkérés melyik szerveren történjen kiszolgálásra) és a backup, tehát ha kidől az 1es, akkor át lehet terhelni minden forgalmat a 2esre
DFS-sel szeretném a 2 szerveren lévő erőforrásokat szinkronizálni, on-the-fly, nem ütemezéshez kötve.
Eddig xcopy szkript futott le a 2 szerver között ütemezve, hogy a weblaperőforrások szinkronizálódjanak, de pár hete rávetettem magam egy DFS tesztre és kitapasztaltam, hogy tökéletesen működne a dolog. Egy hátulütője, hogy mivel mind2 szerveren a weblap erőforrásai ugyanazok a DFS elindításakor, így az egyik szerveren célszerű az egész tartalmat letörölni, mert úgy gyorsabb lesz a replikálás, mert csak egy irányba kell a hálózaton átmásolni a fájlokat és feldolgozni az adatokat, addig viszont minden forgalmat át kell terelni a másik webszerverre, hiszen a kiszolgálás nem szünetelhet. Aztán ha "utóléri magát" a rendszer, ekkor kell a kétirányú replikációt beállítani, akkor onnantól már jól működhet a dolog szvsz (ami egyik ill. másik szerveren a DFS gyökérben fájl szintjén módosul, az replikálódik), ezt kb. 3 GBnyi adattal próbáltam le, és 2-2.5 óra alatt minden rendben lezajlott. Az a baj, hogy a 40 GBnál a replikálás ideje mennyi lehet egy db. fájlnál (a szerviz folyamatosan pásztázza-e a megosztást, vagy csak szigorúan a változáskövetést alkalmazza), ezt nem tudom megsaccolni, a replikálás prioritását "magas"-ra véve használnám persze. Meg úgy számoltam, emiatt a 40GB-tal kb. 2 nap alatt bírkózna meg, addig 1 webszervernek kell bírnia a terheléseket.
Alkalmas-e így a DFS erre, vagy van jobb megoldás? Belevágjak?
-
c41r0^
őstag
kipróbáltam %%date%%-al, de akkor a fájlnévbe a %date%-t helyettesíti be, ami azt jelenti, hogy a változót úgy definiáljuk, hogy két db %jel közé tesszük
lehet, hogy a ''date'' szóval nincs kibékülve...
továbbá a másik szerveren (magyar win2003 SBS) %date% van megadva a scriptben és működik jól...
egyébként a két xcopy.exe állomány verziószámra és bájtra pontosan megegyezik, csak az egyik uyge angol, a másik magyar, és a magyaron működik a %date% paraméter (ami igazából nem xcopy, hanem windows...sőt DOS paraméter) -
c41r0^
őstag
most megy, a környezeti változók miatt nem találta meg az xcopy.exe-t valószínűleg a Win2003 Web Edition, ezért így egészítettem ki a batcht:
c:\windows\system32\xcopy \\Szervernév\könyvtár E:\könyvtár /D /E /C /R /Y /V /EXCLUDE:c:\könyvtár\exclude.lst > c:\mentes\xcopy.log
a %date%-ra (ha a logban a napi dátumot szeretném) ''invalid number of parameters''-et dob...na ez vajh miért.... -
c41r0^
őstag
van egy win2003 SBS tartományvezérlő, egy win 2003 web edition EN tartományi tag és egy win 2000 server, aki nem tagja a tartománynak.
xcopy parancs sok paraméterrel SBSen lefut (exclude fájl, sok kapcsoló, ''\\szervernév\megosztásnév'' relatív hálózati címmel van írva a batch, az eredményről utána dátummal logol), a win 2000 serverről szinkronizál fájlokat, ugyanez a batch fájl viszont nem fut le a 2003 web editionön futtatva...a kapcsolói u.azok az xcopynak angol és magyar oprendszer alatt is
az xcopy így nem indul el, ehelyett a cmd.exe terheli a procit 100%ig (na jó 50%, mert HT-s)
a Win2000 szervernél nem értem el a fizikai-eszköz kapcsolódás limitet, mert a win2003 web edition alatt ha akarom, tudom csatlakoztatni a megosztást egy betűjel alá (egyébként a batchben a betűjelet megadva sem megy az xcopy)
MIért lehet ez? miért nem adja át a cmd.exe az xcopy.exe-nek a működést?
xcopy \\Szervernév\könyvtár E:\könyvtár /D /E /C /R /Y /V /EXCLUDE:exclude.lst > c:\mentes\xcopy_%date%_.log
ilyesmi a batch, ez a lényege
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
azt csináltam, hogy töröltem a ''forráslemez'' végén lévő elsődleges partíción található dinamikus kötetet, majd létrehoztam egy 10 MB-tal kisebb kötetet ezen a partíción, és már 0 bájtos lett a kötet, pedig leformázta és betűjelet rendelt hozzá...
az a baj, hogy az van, hogy mostmár ha a forráslemez végén lévő esődleges partíción szeretnék csinálni egy dinamikus kötetet, akkor azt látszólag megcsinálja, hozzárendeli a betűjelet, lefomázza, de 0 bájtos lesz a tulajdonságoknál...
nem értem, valami nagyon nem OK itt, és ugye a forráslemezt nem tudom alaplemezzé tenni, csak ha mentenék minden adatot előtte, mert dinamikusból nem lehet visszatenni már, csak akkor, ha törlöm a kötetet...
a két tükör, amit megcsinált jól működik, de ezzel a diszk végén lévő elsődleges partícióval jól megszívtam...az egész abból indult ki, hogy az EnableBigLba nem volt engedélyezve, miután engedélyezve lett, előkerült ugye a megpartícionálatlan terület a lemez végén, erre csináltam egy elsődleges partíciót, és most ott tartok, hogy dinamikus kötetett sem tudok már erre a partícióra létrehozni, holott ez pénteken még sikerült... -
c41r0^
őstag
hülyeséget írtam, miután fdiskkel megcsináltam a partíciókat, a lemezkezelőben letöröltem őket...200 GB formázatlan terület egybefüggően maradt, tükröztem az elsődleges partíciót, tükröztem a kiterjesztett logikai partíciót, és a másik elsődlegest (disk végén) nem tudom, mert nem ajánlja fel a lehetőségét, holott csontra annyi hely van, amennyi kéne neki
talán így világosabb, azonban nem értem, mit írsz
oylan sorrendben csináltam, hogy 1. volt az elsődleges a diszk elején, 2. a logikai a diszk közepén, és a második elsődlegest meg nem tudom... -
c41r0^
őstag
igaz Win2000 server, de leírom:
Win2000 server alatt Windowsos RAID1et kellett csinálnom, a 2 lemezen 3 partíció adott, egy elsődleges az elején (50GB), egy másodlagos a közepén rajta egy logikaival (80GB) és egy elsődleges a végén (maradék)
Linuxos fdiskkel partícionáltam meg a második vinyót (mert a második utólag került be), pontosan úgy, ahogy az elsőn vannak a partíciók, a lemezek is csont egyformák (200 GB Seagate 7200.10 PATA)
frisítettem a két lemezt dinamikus lemezzé, az első lemezen a partíciók átváltottak ugye dinamikus kötetekké, a rendszer és a logikai dinamikus kötetet sikerült is letükröznöm, de a lemez végén lévő elsődleges partícióból létrejött dinamikus kötetre jobbklattyra nem aktív a tükrözés funkció, pedig a másik lemezen pont akkora a maradék partícionálatlan hely, amekkora kéne neki, de csak az összefűzést kínálja fel
a másik lemezen csináltam azért egy dinamikus kötetet a fennmaradó helyre, betűjelet rendeltem hozzá, de 0 bájtosnak véli a Windows és nem is érhető el a kötet a betűjel alatt
fura, hogy ''félig sikerült'' csak mirroroznom a lemezeket, mi lehet az oka? talán a Win2000 Server nem tud kezelni több elsődleges partícióból létrehozott dinamikus kötet tükrözését?
mondjuk annyira nem égető, mert a ''rendszer'' és az ''adat'' kötetek tehát mirrorozva lettek, ez a maradék hely a végén csak TEMP funkciót lát el
a swap a rendszerpartíción van, persze tudom, úgy lenne az igazi, ha a vinyó elején lenne egy pl. 2GB partíció csak swapnak, amit tükrözni sem kéne, mer minek, de ez van, ilyen kiosztású volt az eredeti lemez...
48-bites LBA kezelés aktív
alaplapra nincs integrálva RAID vezérlő, hardveres RAID kártyára nincs keret...
ötlet?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Hali!
van egy batch fájl ütemezve, a batchben xcopy parancs van sokféleképpen paraméterezve, a batch kimenetét pedig dátumozott log állományba teszem
elindul éjjel a batch ütemezése, ami le is fut, azonban mindig a következő üzenet fogad a logban: ''0 fájlt sikerült átmásolni.''. Érdekes, mert manuálisan lefuttatva pedig xcopyzik rendesen, és jegyzi is a logba, miket másolt át.
az ütemezés helyi tartomány/rgazda user jogán fut
miért nem csinálja meg mégsem az ütemezéskor az xcopyt? -
c41r0^
őstag
Hali!
az IIS 6 doksijában nem találtam (lehet csak nem böngésztem elég figyelmesen), de támogatja-e az IIS 6 a többmagos processzorokat (kvázi a több processzort...)
az érdekelne, hogy kizárólag webszervernek érdemes-e 2 magos procit venni (P4D v. A64 X2), vagy nincs értelme, mert csak egy szálon fut az IIS 6
maga az oprendszer (standard is, de web-edition lenne egyébként ezen a gépen) mivel támogat több procit, ezért támogat több magos procit is, tehát logikus lenne, ha az IIS 6 is fel lenne erre készítve
valakinek tapasztalat? -
c41r0^
őstag
Na uninstalláltam az AD-t a win2k-s szerverről, mostmár a win2k3 SBS az egyedüli DC. A win2k szerveren maradtak a fájlmegosztások (kellenek is), ezekhez a jogosultságok a tartományi csoportoknak és usereknek vannak megadva.
A mappelt driveok fájljogosultságai azokon a szgépeken továbbra is tökéletesen működnek, amelyek a tartomány tagjai, azonban vegyes a hálózat, mert vannak a hálózatban WinXP HOME oprendszerek is. Eddig ezt úgy oldottam meg, hogy az adott XP HOME-os kliensgépen felvettem u.azt a usert, mint amit az AD-ban és így a fájljogosultság kérdés meg volt oldva, hiszen a Windowsba u.azzal a user/pass párossal loginolt be, mint ami a a tartományi usere is volt egyben, és szépen működtek egyből a mappelt drive-ok és a usernek a meghatrozott fájljogosultságai.
Azonban hogy most az AD le lett írtva a win2k szerverről, értelemszerűen egy Win XP HOME-os gép nem tudja egyből a mappelt drive-okat felcsatlakoztatni, mivel az a user, aki loginol egy XP HOME-os gépre, a win2k szerveren nincs felvéve, csak az AD-ban. Úgy tudja továbbra is elérni a megosztott könyvtárakat az AD-ban definiált jogokkal, ha úgy kapcsolódik rá a win2k szerverre, hogy:
''felhasználó: tartománynév\usernév
jelszó: jelszó''
na ezt nem lehetne automatizálni valahogy, hogy ezzel a user/pass-al mappelje a driveokat egyből fel és ne a loginolt user/passal próbálja elérni a megosztást?
tudom, az megoldás lenne, ha a win2k szerveren azokat a felhasználókat felvenném, amelyek Win XP HOME-ot használnak, de ez azért nem jó, mert akkor az AD-n kívül kéne külön csoportokat/usereket definiálni a win2k szerveren (mégpedig jó bonyolultan), és így kettészakadna a menedzselés
próbáltam azt is, hogy a WinXP HOMEBA eleve úgy loginoltam be, hogy ''tartománynév\usernév'' és jelszó, be is enged, azonban a mappelt drive-ot megintcsak nem látja defaultban, és kéri a felhaszn./jelszó párost
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Mint már említettem, egy Win2k3 SBS szervert további tartományvezérlőként delegáltam egy már létező tartományba, melyben eddig egy DC volt, amin Win2k van.
A kettő működik szépen egyszerre, a replikálással sincs gond, azonban a Win2k3 SBS szerver 24 óránként dob egy ilyen hibaüzenetet:
''A program több, Windows Server 2003 for Small Business Server rendszert futtató tartományvezérlőt észlelt a tartományban. Ha azt szeretné, hogy a jövőben emiatt ne álljon le a számítógép, egy kivételével távolítsa el a tartománykiszolgálókat a tartományból.''
A gép nem áll le (akkor viszont leállt, ha nem volt a Win2k3 SBS tartományvezérlő), de ezt a hálózatra net senddel elküldi minden 24 órában broadcastra, idegesít a dolog. Licencet sértek azzal ezek szerint, hogy 2 tartományvezérlő van a hálózaton, és azért érzékelhet 2 win2k3 SBS-t futtató DC-t, mert a Win2K-n ugye adpreppel frissíteni kellett az AD-t win2k3-asra, hogy kompatibilisek legyenek egymással...ráadásul, ha ezzel licencet sértek, mi a f@szért engedte egyáltalán, hogy a létező tartományba delegáltjam új DC-ként...ez nonszensz, nem tudom, hogy az üzenetszóráson kívül lesz-e valami más retorzió...nem akarom újratelepíteni a Win2k3 SBS-es gépet vadiúj tartománnyal...
mit tegyek?
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
SBS ment egy másik szerverre a közelmúltban (webszerver), ő az egyetlen tartományvezérlő, új domaint csináltam vele, és ott pl. működik a távoli elérés MSTSCvel, ott pl. nem szürke, hanem aktív a felhasználók felvétele gomb, valamint volt eleve olyan csoport, hogy ''Távoli elérést használók csoportja'', vagy vmi ilyesmi..lényeg, hogy azon szépen be tudtam konfigolni, ki léphet be
igaz, ott ezt azelőtt konfigoltam be, mielőtt telepítettem rá az AD-t
mondom, itt valamit a domainbe léptetés kavarhatott meg, de érdekes menet lesz... -
c41r0^
őstag
ugye az az érdekes, hogy Win2k szerverben ilyen beállítási opció nincs egyik házirendben sem, Win2k3-ban pedig a Tartomány és a Tartományvezérlő bizt. házirendjében is benne van az opció, hogy: bejelentkezés terminálszolgáltatások használatával
a win2k3ban mind2 házirendben felvettem a rendszergazdákat, tartománygazdákat és a kritikus usert, de nem lehet akkor sem belépni a kritikus userrel, csak azokkal a userekkel, akik a rendszergazdák csoportban vannak...
''azt ugye tudod, hogy ez a scenario nem valami supportált, márminthogy az sbs-t toltad be egy meglévő tartományba?''
miért? akkor ne tegyék bele a dcpromo telepítésekor ezt az opciót az SBS-be...
eddig működik, ahogy kell -
c41r0^
őstag
Hi X-COM!
Félreérted a helyzetet, nem win2k szerverről lett upgradelve 2k3.ra, hanem:
1. volt egy elsődleges tart.vezérlő win2k szerver
2. lett új gép+win2k3 SBS, ez lett további DC-vé delegálva a létező domainre, tehát most 2 DC van, az infókat a win2k szerverről replikálta
és a win2k3-on szeretném megadni, kik férhetnek őhozzá távolról, de nem tudok usert hozzáadni a fenti hibaüzi miatt (pont egy olyan usert kéne távolról ráengednem, aki nem r.gazda jogosultságú)
lokál admin jelszó meg volt adva telepítéskor, nem hagytam üresen
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
moonman #1782 üzenetére
tegnap este még nézegettem a GPO-kat, de nem tudtam, melyik pont lehet a hibás
a cikk, amit belinkeltél viszont pontosan megmondja, melyik ponton kell változtatni a policyt, így sikerült is a gépet felvenni további DC-nek
más:
a távoli elérés a win2k szerveren úgy van konfigurálva (alaphelyzet), hogy két rendszergazda jogosultságú user érheti el egyszerre
win2k3-ban lehetőség van azonban kijelölni a usereket, hogy kinek van joga távelérni a szervert...de jelen esetben ez a pont szürke, nem tudom aktiválni és felvenni egy amúgy nem rendszergazda jogosultságú usert (pedig pont ez kéne)...ugye helyi fiókok nincsenek, mert AD van már ezen a gépen is...attól félek, hogy úgymond ezt ''örökölte'' a win2k szervertől, hogy csak r.gazda jogú user léphet be távolról
a konkrét hibaüzenet az, hogy ''néhány helyi fióknak nincs megadva jelszó'', a gépen lokális fiókok nincsenek is (AD installkor törli őket),ami van egy fiók, az pont a tartományi rendszergazda fiókja, ahhoz meg értelemszerűen tartozik jelszó
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Van egy tartomány, az elsődleges DC az Win2k szerver. Win2k3-t feltelepítettem egy új gépre, és őt akarom kinevezni másodlagos DC-nek a tartományra. Adprep lefutott hiba nélkül a Win2k szerveren.
AD telepítés során azonban a következő hibaüzenet fogad, már a replikálásnál tart:
''A művelet nem sikerült a következő ok miatt:
Az Active Directory telepítővarázslója nem tudta tartományvezérlői fiókká konvertálni a(z) SZÁMÍTÓGÉPFIÓKNÉV$ számítógépfiókot.
''A hozzáférés megtagadva.''
Az elsődleges DC tartományi-rendszergazda fiókját írom be usernek, akivel hozzá szeretném adni másodlagos DCnek a Win2k3-at, de egyszerűen nem engedi. A gépet már kiléptettem a tartományból, majd vissza...u.az...
ötlet vkinek?
thx
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
Hi!
Win2003 SBS szerver. SBCORE hibaüzit küld, hogy mindenképpen AD-nek kell konfigolni a szervert, mert különben leállítja a gépet...de ezt én nem szeretném, mert csak sima webszerverként működne a gép, nincs szükségem AD-ra most itt. Mit visz magával az SBCORE szerviz, ha lelövöm őt (az a sanda gyanúm, hogy sokmindent...)? Vagy ki lehet kerülni valahogy, hogy ne zaklasson az SBCORE? -
c41r0^
őstag
Win2k3 SBS és IIS 6.
Licencelési mód: kiszolgálónként, egyidejű kapcsolatok száma: 5.
Ez azt is jelenti, hogy az IIS is csak 5 egyidejű kérést tud kiszolgálni? Remélem nem. -
c41r0^
őstag
arra gondol sztem, hogy a DHCP szervergépnek fix IP-je van, de
a, akkor működik a DHCP szerver, ha a klienseknek dinamikusan osztja az IP-t
b, akkor nem működik a DHCP szerver, ha a klienseknek statikus IP-t oszt a DHCP (tehát egy adott időintervallumra fix IP-t ad)
de hogy ez mér lehet...jól be kell konfigolni és kész
dhcp szervernek fix IP, klienseknek dinamikusra kell állítani
dhcp szerveren scope-ot felvenni (címtartomány), esetleg kizárásokat beiktatni, olyat is lehet, hogy MAC alapján ugyanazt az IPt kapja egy gép, majd service start
ha több dhcp kisz. van egy alhálózaton, akkor a service nem fog elindulni
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest