Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Nálam meg Windows 8.1/10 alatt nem, csak a 2013-asat és a korábbi verziókat. Pedig a vezérlőpultban / gépházban be van jelölve, hogy más Microsoft-termékekhez is keressen frissítéseket. Mondjuk számomra annyira nem is gond, mert így kevésbé eszi a tárhelyet. Ellenben anno a 2013-as jobban zabálta, ami még a hagyományos módon frissült.
-
anorche1
őstag
Nekem tesztelted
(akkor még insider builden voltam, és valamiért nekem nem volt jó. Ezért vártam h kijöjjön a "végleges", hogy tisztán feltegyem, és jó legyen, erre meg ez várt).
(#78049) twofatcat
Újraindítás megvolt, de az app frissességét nem néztem.Esetleg megtudná nekem valaki próbálni, hogy meg tudja e nyitni a legfrissebb fotók appal a fizetős dlc telepítése nélkül ezt a képet?
[link] -
törölt tag
Annyira leszarod még mindig témázol rajta, de még mindig értő olvasás nélkül:
"Majd ha végre megjelenik, és lesz is vmi hivatalos neve, akkor utána majd úgy hívom (talán)."
Már van hivatalos neve: Windows 10 April 2018 Update. Linkeltem 27-én a Windows Blogot a bejelentésről, elnézhetsz a termék honlapjára is és látnád, ha a lényeggel foglalkoznál személyeskedés és rizsa helyett
-
törölt tag
Egyrészt igen bénáznak a nevekkel, másrészt de kevered: amit hivatalosan kommunikáltak név az egy db volt és ez az April 2018 Update. A belsős redstone4 és 1803 meg a pletykált spring creators neveket ne keverd a végleges hivatalosan közölttel.
-
Cs1csó
titán
Mintha ugyanarról beszélnénk, azt írtam hogy van pár eset - hibás működés hiányzó driver/funkció - amikor opció manuálisan feltenni egy drivert az ujjlenyomat olvasó drivere beleesik a hibás driver opcióba, tehát ebben egyetértünk, gyakorlatilag ugyanazt mondjuk.
Ha egy rendszer friss telepítés után fagyásokat, hibákat produkál akkor ha az eseménynaplóból kiderül mi lehet a gond akkor természetesen érdemes telepíteni a friss drivert/drivereket de akkor itt is egyetértünk hiszen ez is beleesik a hibás driver opcióba.
DE ha egy friss telepítés után hónapokkal is stabilan működik egy rendszer akkor arra friss driver-t telepíteni inkább kockázatos, mint érezhető előny jelentő megoldás.
Hangsúlyozom ezt a hardverek vezérlőire értem. Oprendszert mindig naprakészen haszanálom, és az egyéb programjaimat is. Nem használok olyan programot sem amit már nem fejlesztenek/ rossz irányba indult el a fejlesztés pl:
- anno windows 7-en a daemon tools-t használtam de nagyon elfajzott ezért átálltam a clone drive-ra de a windows 10-hez már van beépített lemezkép kezelő
- μTorrent-et használtam még régen de ahogy kezdett tele lenni reklámokkal nekem is kezdett tele lenni vele a t.k.m ezért kukáztam sokan visszaáltak a 2.2.1.-es 7(!) éves verziójára én inkább a naprakész qbittorrentet használom megelégedéssel.
A sort lehet még folytatni. -
Geth
veterán
Akkor csak a lényeg nem ment át
Én is felrakom a bétát, ha látom, hogy van értelme. Ha nincs, akkor nem.
Ha valamiből 2 naponta adnak ki bétát, nem fogom 2 naponta felrakni, ha nincs értelme
De biztos van olyan, aki ezzel kezdi minden második napját ebben az esetben. Egészségére. -
Cs1csó
titán
Igen ezt szajkózom. Szeretem a naprakész rendszert, DE nem minden áron. Szoftver fronton szeretem a legfrissebb stabil verziókat használni de hardverek esetén már konzervatívabb vagyok. Eddig inkább csak problémába futottam bele. Pl.: Sata driver frissítése után a HDD (SSD-n van a rendszer a HDD csak adattár) nem akart elmenni alvó módba (20 perc van gyárilag beállítva) kellett egy kis idő mire rájöttem egyáltalán arra is hogy a HDD folyamatosan pörög.
Vagy a régi notimon a BT driver nem működött a frissítés után. Hidd el a windows bevált stabil drivereket fog feltenni. -
Geth
veterán
Az ész nélküli bétázásról ne kezdjük elölről
Ha írják egy bétáról, hogy known problems és érint is, akkor nem fogom felrakni, mert nem szeretek vadász lenni a viccben, csak azért hogy érezzem, hogy eláraszt az új verzió mennyei mannával, és illatos frissesség lengje körül a rendszert.
Ha nincs egy bétában benne semmi must-have, akkor szintén ráér, majd ha rábólintanak. Addig meg vadásszon bugot aki szeretSokszor a support sem ugyanaz...
(#77787) Kékes525:
A Macrium-ot itt is, a topiklakók közül sokan, nagy biztonsággal használják.
Ennek örülök, akkor ha beüt a krach, lesz segítség -
r92king
tag
Hibamentesnek nem mondanám. Én már vagy 2 hete azt tolom, de már előjöttek hibák, amik a majd 1 éves rendszeremen nem voltak.
1. Gamelek(LoL) és alt+tab után feketeképernyő kb fél perc mire magához tér.
2. Eltünnek az ikonok a tálcán, a hivatkozást meg lehet nyitni, de nincs ikon. Jelen pillanatban a gépház megvan nyitva és nincs ikonja.
2. Miniatűrök néha, nem töltődnek be. Se képnél, se videónál.
3. Jobb klikk + társítás néha teljesen megfagy az egész.Ott marad a képernyőn a menü, nem lehet eltüntetni szinte sehogy, még explorer újraindításával se, csak log off/on-nal.
4. Tegnap 2 random kékhalál. Beszélni akartam haverommal gémelés közben. Elöször Skype - pal, de ezt az újat nem lehet arra használni szerintem. Popup nem tünik el, elöjön random játék közben, 2 perc mire hozzá lehet adni másik embert a konferenciához stb. Átmentünk Discordra, na akkor dobott egy kékhalált, és restart után megint eljátszotta.
Kb. ennyire emlékszek hirtelen.
Én nem ajánlom. Bánom, hogy nem vártam még a clean install-lal -
Geth
veterán
Amiket Te írtál abban sem volt semmi számszerűsítés (az nem az, hogy odaírod, hogy tény).
Amit Te mondasz abból az következik, hogy tökfelesleges megjelölni egy verziót stabilnak, mert semmiben nem különbözik egy nem megjelölt verziótól, minden verzió egyformán jó/rossz. Ezt én nem kajolom be.
Van olyan szoftver amit így fejlesztenek, hívják rolling release-nek is.
(Gondolom ha használsz ilyen kiadású szoftvert, Te commitonként upgradeled/fordítod)
Általában az OS-ek, kernelek, stb. nem ilyenek (a Win sem).
Akkor jelölnek meg egy verziót stabilnak, amikor az előre lefektett metrikáknak megfelel, az előírt teszteken átmegy (ez közel sem azt jelenti, hogy nincs olyan teszt, amin elbukna!), és nem történt katasztrófa tesztkörnyezeteken/nem kaptak ilyen visszajelzést. Engedd meg nekem, de szerintem nagyobb merítésből mérnek ők, mint Te. Az, hogy Te nem teszel különbséget a stabil/nem stabil között, az a Te dolgod
Igyekeznek az Insidereknek is olyan verziót adni, amiben azért nincs orbitális hiba, hiszen velük sem akarnak kiszúrni. Vannak ismert hibák, és ezek közül van olyan, amivel nem éri meg kiadni.Persze, hogy voltak visszavont updatek. Voltak kihagyott buildek az Insider programban? Voltak, néha nagyobb kihagyások is vannak. Csak tipp, de előbbiből kevesebb volt
-
Geth
veterán
A soha nem várás margójára: bizonyos körökben alap, hogy csak stabil verzióra upgradelnek, és arra sem azonnal (vagy LTS és társai)
Értem, hogy Neked nem volt soha problémád ebből, de ez nem jelent semmit.
Annyi bizalmat még az MS-nek is meg lehet szavazni, hogy a stabil jobb minőségű, mint egy IP. Egyszer kelljen visszaállni mentésből (mert az van), már elgondolkodik az ember, hogy megéri-e.
Tldr, hiba és hiba között rengeteg különbség lehet.A kolléga képeitől még mindig kinyílik a pendrive a zsebembe...
-
vlevi
nagyúr
A kiegészítők száma engem sem zavar, addíg, amíg megvan az a 4-5, amire szükségem van
Firefox alatt az ublock, az I don't care cookies, illetve egy weboldal pdf mentőt használok.
Edge-el más bajom van.
Rondák benne a betűk, mint minden mostani MS termékben, ami nem Cleartype-t használ.
Kedvenceket én balra raknám, nem jobbra. Márpedig egy szövegek olvasására használt alkalmazásnál alapvető probléma, ha nem olyan jó olvasni vele. Mellesleg ez a bajom a Chrome-al, Operával, satöbbivel is. Már csak a FF maradt, ami rendes, rég bevált Cleartype-al működik.
Popupok kezelése érintőre optimalizált, mint az UWP appok általában, vagyis, amikor kikattintok egy popupból, pl. bele a címsorba, akkor először csak bezárja a popupot, és a második kattintásra lép be a címsorba. -
Szia! Én is felraktam a 17133.1-est egy home 64 bitesre. Ma megpróbáltam a 73-as végűt felrakni, de a CAB fájlos verziónál hibát dob, csak az iso verzió tűnt úgy , hogy működni fog , potom 1 óra hossza alatt meg lett az ISO file és 3 óra hossza alatt meg lett a frissítés .... és ismét a 17133.1 számú builddel nézek farkasszemet sajna. Nincs valami ötleted , tanácsod, linked? Köszi!
-
-
tupacamaru
veterán
Nekem File or directory not found.-ot ad csak.
Mitől lehet az hogy némelyik gép nem látja az XBOX One kontrollert? Az én régi gépem Win7-el, két Bluetooth adapterrel sem látja. Egy régi laptop Win7-el, simán látja minden mókolás nélkül. Egy újabb laptop Win10-el nem, egy Win10-es tablet igen.
-
Doky586
félisten
"Nem értem ezt a tiszta telepítés mániáját.."
Mindent lehet szélsőségesen csinálni, akár még a kézmosást is, ez egy betegség is lehet. Van aki napi 500x mos kezet, és van aki heti 1x, melyik a jobb??Ha azzal dicsekednék hogy az utóbbi 20 évben 1x telepítettem wint ami 1998-ban volt, azóta csak frissítgetek w98-ról ME-re, ME-ről XP-re, XP-ről w7-re, 7-ről 8-ra, 8-ról 10-re és csak klónozom a régi lemezt az újra, mindig, és a C: gyökerében sok ezer szemét file (autoexec, logok, install tempek stb) gyűlt már emiatt össze, akkor megdicsérnél..?
-
pc360
addikt
Azért ezzel nem teljesen értek egyet. Sokszor jól jön a tiszta telepítés, ha valamennyire is le van harcolva a rendszer, vagy amúgy is szívesen újrapakolja tiszta beállításokkal, driverekkel és programokkal a rendszert az illető.
Abban viszont igazad van, hogy ha amúgy minden rendben van a rendszerrel, akkor különösebb értelme nincs az újratelepítésnek anélkül, hogy egyáltalán megpróbálná, hogy milyen eredményre jut az Update.
twofatcat: Nem lehetséges, hogy YASKATIR az időszakosan futtatott keresésekre gondolt? Az nem keverendő a valósidejű vizsgálattal. Merthogy a Comodo IS alatt pl. én is ki szoktam kapcsolni a napi/heti rendszerességű rutint, ami az alapbeállítása. Ha full ellenrőzést akarok futtatni, akkor én is szeretem azt manuálisan elindítani.
-
törölt tag
Majd meglátom, ha kijön az update. S gondolom, az nem rögtön 10-én lesz. Pár nap biztos kell majd neki. Megvárom, aztán ha elég a hely és stabil lesz, akkor marad. Viszont ez a meg nem nyíló felhasználói profil dolog eléggé zavar. Valamelyik utóbbi frissítés okozhatja, mert ez korábban nem volt jellemző. Többen is panaszkodtak erre a jelenségre, de nem tudom, van-e rá magyarázat.
-
törölt tag
Nem szar, csak az utóbbi időben egyre többször fordul elő az, hogy nem tud belépni a felhasználói profilommal, ki kell jelentkezni, majd be, és csak így jó. Azt remélem, hogy ha majd a 1803-at frissen teszem föl, a hibajelenség talán megszűnik. Erre persze nem vennék mérget, de talán megér egy kísérletet. Másrészt egy 64GB-os eMMC-n a szabadon lévő 29GB hely sem biztos, hogy elég a frissítéshez.
-
Cs1csó
titán
Neked is nehezen megy az értő olvasás amúgy le is írtam:
Az insiderek tudják a windows 10-en belül frissíteni arra a build-re ami majd a jövő héten lesz RTM.
Ha értő olvasással olvasod akkor leírtam, hogy KÉSZEN van de még csak a belső INSIDERES build formájában és az MS oldaláról még TISZTÁN TELEPÍTHETŐ ISO-ként nem tölthető. Remélem érthető voltam. Amúgy már kb. 1 hónapja csak reszelik a fingot KVÁZI készen van pár hibajavítás volt hátra és még egy-két teszt kör, hogy minél kevesebb bug legyen benne.
Ahogy fentebb írta a fórumtárs ezzel a hivatalos/nem hivatalos megjelenéssel kapcsolódik össze a .NET hiba.
SŐT, hogy tovább menjek igazán soha sincs kész mert a pörgetik tovább már kint van az Windows 10 Redstone 5 Build 17639
-
Cs1csó
titán
Megpróbálom kifejteni: nalad azért nincs gond mert NEM TISZTA telepítéssel dobtad fel hanem a már meglévő rendszeredet -1709- updgradelted a 1803-asra emiatt ez a hiba nem jön elő.
HIVATALOSAN még nem jelent meg a windows 10 spring creators updat. HIVATALOSAN még nincs belőle TISZTA TELEPÍTÉSSEL felpakolható ISO. Az insiderek tudják a windows 10-en belül frissíteni arra a build-re ami majd a jövő héten lesz RTM.
A múlt hét végén telepítettem félhivatalos formában - oprend.hu-ról - van egy oldal ahonnan létre lehet hozni egy tiszta telepítésre alkalmas magyar nyelvű ISO-t DE ez sem HIVATALOS. Hivatalosan ha igaz 10-én lesz de akkor is első körben gondlom csak az MSDN hálózatról lesz elérhető és még aznap az MCT-t sem fogják frissíteni - azt gondolom valamikor a hét folyamán legkésőbb pénteken -
Az, hogy egy 1709-es Fall creator update-es windows-ra mikor fog megjelenni a windows update-en keresztül az pedig sok mindentől függ.
Egyik idősebb ismerősömnek én vagyok a "rendszergazdája" neki pl. a 1709-es frissítés valamikor november körül jelent meg, ekkor ajánlotta fel neki a windows update, hogy ha akarja telepíteheti.
-
Dumi86
senior tag
Szimpla megszokás és szeretem frissen tartani a rendszert
Mindig mindenből a legfrissebb programjaimból megvan a telepítő és ami kell pendriveon van,szóval gyorsan helyre teszem a friss rendszert is.
Szerk.: Hoppá komoly meglepetés történt most
Felraktam az Origin nevű programot,ez felrakta a Visual C 2010 is ugye,utána Windows Update talált ehhez frissitést,rányomtam egyet a keretrendszer letöltésére és innentől jó lett.
Nem tudom ez mindenkinél hatásos-e,gondoltam leírom. Úgy tűnik fenn kell lenni valami MS programnak a gépen és egyből fel lehet rakni.
-
Dumi86
senior tag
Nem tudom,de az 100% hogy ugyanez "véletlenül" az RS3 hivatalos megjelenése előtt is így volt. Eléggé valószinű hogy nem ez a mókolos megoldás lesz mindig,hanem csinál vele valamit az MS
Szerk: Most olvasva RS2nél is ez volt megjelenés előtt... Ez is merő véletlen lenne? -
King Unique
titán
Hát ez az, csak kezd, de igazából mégsem...
Egyrészt csak Enterprise kiadás, másrészt nem működik, mert legalábbis nálam hibát dob a letöltésnél. A többi letöltési opciónál viszont, beleértve a Microsoft weboldalát is, eleve csak a 1709-es ISO érhető el jelenleg. Max. olyan külső forrásoknál van 1803-as, mint pl. az ISO-t generáló UUP, vagy a már linkelt oprend. Viszont ezen a pár napon már nem múlik és célszerűbb megvárni inkább a hivatalos elérhetőséget.
Egyébként a linked alapján az ESD-ből kreált ISO tartalmazza az Education kiadást, tehát lehet csak az S került ki az oprend állítása ellenére. Igaz az onnan letöltött 1803-as lemezképfájl csak Home és Pro + azok N-es verziói.
Itt az ISO-ról volt szó, nem az ESD-ről és közvetlenül az előbbi elvileg még nem tölthető le a Microsoft weboldaláról. Az upgrade pedig más, meg hogy ki milyen ütemben kapja meg. Viszont, ha minden jól megy, akkor 4 nap múlva elérhetők lesznek lesznek full hivatalosan is az ISO-k és nem kell 3 hónapot várni...
-
Syl
nagyúr
>Vagyis miért érzed úgy?
A rengeteg transparens elem miatt. Ezek gondolom plusz terhet raknak majd a GPU-ra. És ha problémás a driver... Már pedig sokaknál az, ahogy így átfutom a hsz-eket.
Egyébként nálam is két desktop gépen megy a 10 (a kezdetek óta) és semmi baj velük.(#76242) pc360
Te valamit nagyon durván félreértettél...
Hol is van a hsz-emben gyűlölködés és szidalmazás? -
Geth
veterán
A monitor 120Hz, a TV meg csak 60Hz. Lehet megoldható lenne, de hibátlanul működik, ha nem tudnak egymásról.
Miért csinálnám máshogy, ha hibátlan?
A scriptelés lényegében a Win+P-t váltja ki. Úgy csináltam meg, hogy rákérdez, hogy TV-n menjen-e, ha nem, akkor marad monitoron. -
vlevi
nagyúr
Win+P-vel, csak az egyik, csak a másik megjelenítő.
Szintén Nvidia.
Én filmet nézni se használom a TV kimenetet, mert van NAS, azon vannak a filmek.
Így a hang váltás sem nagy gond, mert első alkalommal, amikor be volt kapcsolva TV kimenet, beállítottam alapértelmezett lejátszónak a HDMI out-ot. Így, ha lekapcsolom a TV kimenetét, akkor a PC hangszórón jön a hang, ha átkapcsolok a TV-re, akkor pedig azon.
De ezt valamikor a Realtek elbarmolta, mert régebben úgy volt, hogy, ha ezután fülest dugtam a PC-re (hátul van bedugva a hangszóró, előre a füles, néhanapján), akkor a TV hangról is átkapcsolt a fülesre, mert külön hangkimenetként kezelte a hátsó hangszórókimenetet, és az elsőt. De valamelyik driver frissítés óta ugyanannak a kimenetnek számít a kettő, és nem választja szét. Ha letörlöm a Realtek hang drivert, akkor az alap windows hangdriver működik egy ideig, és akkor ugyanúgy jól kezeli a füles kimenetete, mint előtte, de aztán nemsokára elindul a driverfrissítés, visszamászik a Realtek, és megint elromlik. -
Geth
veterán
-
-
westlake
félisten
Tudjál róla, hogy ehhez a buildhez még nem "járnak" automatikusan a havi frissítési csomagok. Ha engedi, akkor majd az elsőt manuálisan kell telepítened, hogy a többit már a WU is le tudja szedni. A 17133.1 még Insider build, amihez nem töltődik final (RTM) frissítés.
Norbi887, ez neked is szól.
-
VGYke
addikt
Hát magamtól meg nem találtam volna! Csak megerősítést kérek, jó helyen járok?
Ami most be, az ki?
Ha már itt tartunk, az egyel feletti opció: Fiók részleteinek megjelenítése, ami nálam ki van kapcsolva, mit jelent? Nem próbálnám ki mindaddig, amíg nem tudom ki micsoda... -
mpo
veterán
Az ADP-ben is van ilyen:
Saját szűrő létrehozása és szerkesztéseAmit le akarok tiltani, azt megtehetem.
Nem néztem meg a virustotalon, mert nem vagyok önkéntes se a blog.hu-nál se az avg-nél.
Láttam már fertőzött gépet én is, tökéletes védelem nincs, mindegy, hogy ki melyik vírusirtóra esküszik, mindegyiknél előfordulhat fertőzés és téves riasztás is.
Ezt néha a virustotal is bemutatta.
Tegnap a Defender és foobar volt itt így.Chrome-ban kipróbáltam az umatrix-ot, nehézkes.
Ha jobban ráérek, kipróbálom az ublock origint.
De nincs kedvem ezeregy kattintásra, mint az umatrixnál.Mint írtam, meg fogom venni az AVG-t 30%-os áron vagy egy másikat, ha az jobb.
#75350 SenorDave
Ezért ne verd a fejed a falba.
.. mindegyiknél előfordulhat fertőzés és téves riasztás is. -
ripla
addikt
Kőkeményen félreértetted, csak visszább kellett volna olvasnod, nem is sokat, csak néhány kommentet. Ezt írtam elsőként.
"Kérlek világosítsatok fel. Hol tart perpill a Win10 frissítés? Nálam hetek óta ki van kapcsolva, az Inteles botrány óta (fagyások, random újraindulás), vissza lehet már kapcsolni? Lépett már valamit a M$? Mi a helyzet az Intellel?"
Konkrétan az előzmények ismerete nélkül szálltál bele a párbeszédbe. -
Bogyó bá'
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest