- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
r92king #121226 üzenetére
Úgy nem, ha nem árulod el a részleteket... Nem derült ki, hogy csak a Windows 10 (annak verziója és kiadása sem) van a rendszermeghajtóra telepítve, vagy mellette van másik OS is ugyanazon/másik meghajtón, ha igen akkor a gyorsindítás kikapcsolása megtörtént-e. Aztán hogy a Windows 10 leállítása megfelelően történt-e, vagy hirtelen megszakítással, esetleg áramszünet volt, stb. Továbbá az sem ismert, hogy milyen HDD/SSD meghajtóról van szó és annak az állapota (HDS) megfelelő-e. Ha nem megfelelő, akkor szükség esetén először inkább adatot kellene menteni, mert hibás meghajtóra nem tanácsos ráereszteni anélkül a CHKDSK-t, ahol egyébként az megint nem ismert, hogy parancssorban milyen kapcsolókkal volt futtatva.
-
törölt tag
válasz
r92king #79358 üzenetére
Nálam ez a variáció volt: bekapcsoltam a gépet, ha nem jelentkeztem be rögtön, akkor egy perc és sötét képernyő. (hiába 10 perc a tétlenség beállítás, sehol nincs egy perc beállítva) Használat után itt hagytam 15 percre a gépet, nem kapcsolt ki a monitor 10 perc után a beállítás ellenére. A sleep beállítás egyedül amit tiszteletben tart, 30 perc tétlenség után rendesen elmegy aludni.
-
-
válasz
r92king #60192 üzenetére
A Macrium Reflecttel (Free) tudsz csinálni helyreállító pendrive-ot, amiről bootolva lesz egy fix boot opció és az teljesen rendbe tudja rakni a boot dolgokat az SSD-re. Épp a minap kellett nekem is használni, mert szüleim gépében installkor benne felejtettem a HDD-t (Windows hülyesége ez is).
Itt a leírás:
Fixing Windows boot problems -
janos666
nagyúr
válasz
r92king #60192 üzenetére
Bocs, hogy nem fog tetszeni a kérdés, de: Miért nem használod az EFI módot (már ha elérhető...)?
Szerintem átmásolhatod, csak tényleg kerüljön át NTFS partícióra hiánytalanul (minden rejtett/védett file és mappa) és ACL (jogosultságok) megőrzésével. Illetve utána lehet, hogy a telepítőt boot-olva le kell futtatnod az automata javítást, vagy esetleg kézzel átírni a BCD-t (bcdedit /?). De 10-essel még nem csináltam ilyet, talán 7-el próbáltam utoljára és már ködös emlék. Jobb, ha google-el keresel valami pontról-pontra leírást, ha nem elfogadható az 50/50 sikerességi arány (ha nem sikerült, legközelebb még a kábelt is húzd le minden más adattárolóról), de ha még friss telepítés, gondolom túléled, ha nem jön össze véges időn belül.
-
vlevi
nagyúr
válasz
r92king #6869 üzenetére
"Run as Admin megoldotta"
Az általában bajt jelent, ha egy progi csak admin módban hajlandó rendesen futni. Nagyrészt akkor fordulhat elő, ha régi a progi (vagy rosszul van megírva), és olyan helyre akar írni, ahová még XP idejében lehetett, de Vista óta nem. Ilyen pl, amikor még mindenki a beállításait a Windows 3.1-es emlékek miatt a c:\windows könyvtárban tárolta ini állományokban, később ebből a program files-ben az exe mellé lekapolt konfig állomány lett. Vista óta ezt sem szabad. Csak admin írhat a program filesbe. Ehelyett a felhasználói (vagy publikus) appdata foldert illene használnia minden programnak.
A másik ok pedig, ami hasonló az előzőhöz, amikor olyan helyre akar írási jogot kapni egy alkalmazás, ahova Vista óta az UAC nem engedi.
Persze más oka is lehet, nálam ilyen pl. a GT legends, ami hiába a d:\jatek\gtl könyvtárba van telepítve, csak admin módban hajlandó futni
Végül pedig, ha tényleg olyan programról van szó, ami valami kárt akar csinálni. Elvileg ezen utóbbi csoportra lett volna kitalálva az UAC, de sajnos 99%-ban az előző két eset miatt nyivákol az UAC, és nem a kártékony programok miatt. -
Воланд
titán
válasz
r92king #6867 üzenetére
igen, tenyleg.
meg kell nezni a jogosultsagokat, meg a tulajdonost az adott fajloknal.szerk.: rakeresve a problema az, hogy ha egy alkalmazas emelt szintu jogosultsaggal fut, a masik pedig alacsonyabb szinten, akkor utobbi nem tud kapcsolatba lepni elobbivel. a desktop pl nem fog emelt szintu jogosultsaggal futni. szoval a run as admint kell elfelejteni az osszes alkalmazasnal. ami meg tovabbra sem mukodik normalisan azt ujratelepiteni.
-
King Unique
titán
válasz
r92king #6862 üzenetére
Értem, ilyeneket nem nézegettem valóban, elnézést. Ha adminként indítod magát a programot (pl. TC), akkor se megy?
A véglegesben vsz ezt is megoldják. Én ezért nem szórakozok elsődleges rendszernek béta verziókkal, de nem is értem mért várják el egyesek, hogy minden működjön frankón."Win8nál nem volt baj nem használtam Metro appokat, de sajna már 10-hez kell, hogy használjak"
És még a nyolcasokat fikázták annyira...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPad topik
- Léghűtés topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest