- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
válasz
Bogyó bá' #119287 üzenetére
Beginning today, the May 2020 Update is available for customers who would like to install this latest release. If you are ready to install the update, open your Windows Update settings (Settings > Update & Security > Windows Update) and select Check for updates. Once the update appears, you can select Download and install. (Note: You may not see Download and install on your device as we are slowly throttling up this availability over the coming weeks, or your device might have a compatibility issue for which a safeguard hold is in place until we are confident that you will have a good update experience.)
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #119287 üzenetére
Mármint nálad, mert nálam 1909-re egyből, 1x-eri frissítéskeresés futtatása után felajánlotta a Windows Update választható frissítésként a 2004-et, meg nyilván az utóbbi a normális. + A választható frissítést szemléltető screenshot alapján úgy látszik másoknál is.
De persze az jellemzően nem derült ki, hogy esetedben milyen verzió, milyen kiadás van telepítve, nincsenek-e halasztva/blokkolva a funkciófrissítések, nincsen-e esetleg driveres / egyéb probléma ami miatt a WU nem ajánlja fel... Amúgy meg ott van a frissítési segéd, MCT, letöltött és felcsatolt ISO-val in-place upgrade lehetősége, nem kizárólag csak a Windows Update-en keresztül lehet 2004-re upgrade-elni, ez sem újdonság.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #119283 üzenetére
1. Nem mondod, ez eddig is evidens volt, hogy szükség esetén - ha előtte nem futott le az automatikus frissítéskeresés - manuálisan kellett a frissítések keresése opció kattintani... + A megjött egyértelmű, hogy abban a szövegkörnyezetben mire vonatkozik, meg úgy általában, lásd elérhető.
2. Nyilván csak false positive találat lehet, meg az éppenséggel a frissítési segéd, nem az MCT.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Bogyó bá' #115204 üzenetére
A Microsoft support oldalán még magyar nyelvű kérdés is van a februári jól sikerült frissítésről, ami eltünteti a fájlokat a gépről. Amíg egyetlen százalék esély is van rá, hogy ugyanezt okozza nálam, vagy a sokszoros bootolást, addig én nem leszek kísérleti alany. Majd frissítek, ha megoldották ezeket. Addig meg majd kibírom valahogy.
(#115207) King Unique
"mert pl. nálam több gépen sem, meg itt a topikban is írták többen, hogy gond nélkül települt náluk."
Ezt úgy hívják, hogy kockáztatás, hazárdjáték. Vagy okoz gondot, vagy nem. Köszönöm, de én ezt kihagynám, lévén, hogy többek között egy önkormányzat 25 milliárdos teljes éves költségvetése van a gépemen (meg nyilván mentve is).
-
válasz
Bogyó bá' #114058 üzenetére
Igen, azok biztosan nem szürkék. Azonban a világ ott nem ér véget. Attól, hogy valaki nem ott vesz kulcsot, még lehet legális. Amíg nincs tudomása arról, hogy illegális kulcsot árulnak valahol, addig miért ne vehetne ott kulcsot? Attól, hogy valaki az aprón 5 ezerért, vagy 10 ezerért ad egy kulcsot, az mitől lenne legálisabb, mint az ezer forintos kulcs? A hátterét ugyanúgy nem fogod tudni.
Jah, az aprón árulnak office pro plus kulcsot is. Az office topikban azt az információt kaptam erre vonatkozólag, hogy az aztán full illegális. Na ilyenkor mi van?
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #113484 üzenetére
Ha mindegyik gépen ugyanazzal a Microsoft-fiókkal van használva a Windows 10 bekapcsolt szinkronizálás mellett, akkor nem meglepő a jelenség. Vagyis ha az a cél, hogy ne legyen szinkronizálva a téma, háttérkép, akkor azt kell kikapcsolni, vagy igény szerint akár a többi opciót is.
-
darvinya
titán
válasz
Bogyó bá' #112290 üzenetére
De maga a CPU 64bit-es, és itt a lényeg.
Valós 32bit-es CPU-ra nincs Win10, mert már nincs benne megfelelő protokoll.
Kipróbáltam, feltelepül 32bit-es Win10, de iszonyú lassú, mikor sikerült felállnia, akkor közölte velem, hogy végzetes hiba keletkezett és összeomlott.
Ilyen CPU Win7-nél nagyobb Op. rendszert feltelepíteni csak erős tudásúnak és idegzetűnek ajánlott. -
darvinya
titán
válasz
Bogyó bá' #112288 üzenetére
Keres már rá milyen CPU van a gépben [link] , és lám.kiderül, hogy 64bit-es.
Win10 sugója:
A Windows melyik verzióját telepítsem, a 32 bites vagy a 64 bites verziót?
A Windows 64 bites változatának telepítéséhez olyan processzorra van szükség, amely képes a 64 bites változat futtatására. A 64 bites operációs rendszer előnyei akkor a legnyilvánvalóbbak, ha nagy mennyiségű közvetlen hozzáférésű memória (RAM) van a számítógépben, általában 4 GB méretű RAM vagy nagyobb. Ilyenkor, mivel a 64 bites operációs rendszer a nagyobb mennyiségű memóriát hatékonyabban tudja kezelni, mint a 32 bites operációs rendszer, a 64 bites rendszer válaszideje kisebb lehet több program egyidejű futtatása és gyakori váltogatása esetén. -
DeathAdder
veterán
válasz
Bogyó bá' #111687 üzenetére
+mpo +Doky586 + Zoz
Elvileg a W10 a Microsoft fiókomhoz kapcsolt lincenccel aktiválódott:
Még a régi hardveren vagyok, valamikor a jövő héten áll össze az új konfig.
Úgy látom ez még így is bizonytalan, hogy jó lesz-e a licensz vagy nem, mit ajánlanátok, hogyan csináljam?
Arra gondoltam, hogy amikor összeáll a konfig akkor nem formázom le azonnal és telepítem újra, hanem bebootolok vele az új hardveren amin az eredeti W10 fut, és onnan csinálok egy resetet.
És ha nem marad aktivált, valamint nem engedi aktiválni, akkor a telefonos automata ügyfélszolgálattal még mindig próbálkozhatok. Ahhoz egyébként ezeket a számokat kell hívni? gondolom hívhatom a magyart is?
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #110263 üzenetére
De hisz ott van világosan a Storage Spaces a HDS screenshoton, vagyis valószínűleg tárolóhelyként lett beállítva a lemez és az lehet a gond, illetve az, ami másnál is. Ahol a dinamikusan kiosztott hely ≠ dinamikus lemez, ami a másik a másik hsz-ben lévő lemezkezelős screenshoton is látszik. Vagyis ez esetben a megoldás megszüntetni ezt az állapotot, eltávolítani a tárolóhelyeknél a lemezt, szükség esetén az adatokat először lementve róla.
-
-
-
válasz
Bogyó bá' #109912 üzenetére
Nálam a beépített wines mentő annyira buta, hogy mindenképp ragaszkodik a D: partíció mentéséhez is, pedig ott csak pár játék van (nembaj ha elvész) és adattárolásra használom. [kép]
Visszaállításhoz pedig DVD lemezt akar írni (ami nincs), de talán a telepítőlemez is jó.Én mindenképp a Macriumot választanám.. [link]
-
kisapa
senior tag
válasz
Bogyó bá' #109912 üzenetére
Éppen ez a gond, hogy az a bizonyos "belakás" a problémás. Most jelen pillanatban már azzal is megegyeznék ha anélkül az egy program nélkül le tudnám menteni. Kb két napja szenvedek vele de már lassan feladom. A windows beépített eszközével hogy lehet az egész partíciót menteni mert én nem találom.
-
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #109527 üzenetére
Igen, GPT-lemeznél nem kell kiterjesztett, logikai partíciókkal szórakozni, hanem elsődleges partíciók vannak, amikből alapesetben max. 128 db lehet. Pontosabban ténylegesen használható 127 db, mivel ha Windowszal inicializálod GPT-re az adatlemezt, akkor -1 az MSR.
-
-
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #109522 üzenetére
Ha Windowst telepítesz rá, akkor nyilván attól függ az MBR/GPT, hogy legacy/CSM, vagy UEFI boot mód szerint fut-e a telepítő. Ahol NVMe SSD-nél a standard UEFI/GPT mellett akár a BIOS/MBR szerinti telepítés is opció lehet (példa). Valamint ha a telepítővel csak particionálsz, formázol, akkor szintén számíthat az előbbi. Viszont van lehetőség akár a módosításra is, pl. Shift + F10-zel lehet parancssort nyitni, ott szükség esetén GPT-re konvertálni. Ahogyan a parancssor a már telepített Windows 10-nél is adott, plusz a grafikus lemezkezelőben is lehetőség az inicializálásnál MBR/GPT között választani. Vagyis csak beállítás, odafigyelés kérdése.
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #109520 üzenetére
Ha egész kicsit visszaolvasol, akkor épp az imént volt róla szó, hogy attól mert UEFI/GPT szerinti a Windows-telepítés, a rendszermeghajtón kívül a többi fizikai meghajtó még lehet akár MBR séma szerint is particionálva bizonyos keretek (pl. 2 TB-ig 512e szektormérettel) között.
Nem, nem kell tenned semmit, pláne ha eddig megfelelően működtek és nem volt gond. De ha annyira akarod, annyira zavar az MBR - amit eleve magad állítottál (inicializálásnál) be anno úgy - , akkor opcionálisan és saját felelősségre átkonvertálhatod a többi meghajtót is GPT-re...Viszont ez másodlagos meghajtóknál adatvesztés nélkül max. külső programmal fog menni (példa).
-
junior11
veterán
válasz
Bogyó bá' #109010 üzenetére
Így már érthető, köszi. Nálam, ha bekapcsolom a gépet, pár percen belül magától rákeres, többnyire a Defenderhez lévő fríssítéséket így szedi le, néha manuálisan én is rákeresek.
Ami viszont még érdekes volt a mai nap számomra, először léptem be safe módban a Win10-be, ill. akartam volna - hálózattal és nélküle is, viszont a bejelentkezéshez kérte a jelszót (MS outlook fiókot használok), de hiába próbáltam, egyszer sem fogadta el, pedig ellenőriztem, helyesen írtam be, mindkét gépen ez volt (böngészőben a fiókba bejelentkezve simán ment)... Nálatok is volt ilyen vagy hogyan léptetek be csökkentett módban? PIN-t itt nem fogad el, csak jelszót, helyi fiókom nincs, csak az MS fiókom jelszavát adhattam meg. A neten jópár ilyen panasz van, hogy nem tudtak belépni, mert a rendszer folyton hibás jelszóra hivatkozott, de megoldást nem nagyon találtam...
-
-
törölt tag
válasz
Bogyó bá' #108506 üzenetére
Néhány hónap és néhány verzió eltelt azóta, igaz te tudod mennyire érdekel. Várd a januárt akkor.
Ahhoz képest kis update lesz ez a 1909, olvasom sikerült így is belerakniuk idegesítő felesleges változást, startnál a hamburger menü (ami csak kiírja a baloldali ikonok nevét is, aki nem tudná a fogaskerék a gépház) hoverre magától megjelenik, kérdés milyen hamar, a cikkírót mindig zavarta:
Microsoft has made available a small behavioral change to all users that now sees the hamburger menu inside Start automatically expand when you hover over it.
This feature has actually been part of Windows 10 since earlier this year, but it wasn't enabled for all users. Now, every user running the November 2019 Update can expect to see this behavior in the Start menu. Unfortunately, it appears to be something you can't turn off.
I rarely need to open the hamburger menu inside Start, meaning every time it's happened so far, it was unintentional. It's a small annoyance, but I find myself sighing every time it happens.
https://www.windowscentral.com/windows-10-november-2019-update-reviewRemélem a hover delay-re lesz registry mókolás, minden frissítésnél van valami változtatás a változtatás kedvéért, természetesen régi viselkedés visszaállítása opció nélkül
-
King Unique
titán
válasz
Bogyó bá' #107921 üzenetére
Ha lehúztad a meghajtókat és utána esetleg másik portra csatlakoztattad vissza, vagy a BIOS-ban megváltozott a meghajtólista, akkor annyira nem meglepő. Amúgy meg lásd az ennél leírtakat.
Az MBR/GPT sémát egyrészt rendszermeghajtónál a telepítés típusa (CSM/UEFI), adatlemeznél meg te magad határozod meg attól függően, hogy a lemezkezelőben mire inicializálod. De az előbbi az utóbbinál is számíthat, attól függően lehet alapértelmezetten bejelölve az MBR/GPT. Másrészt a lemez kapacitása, 2 TB felett és 512e szektorméretnél GPT kell, igaz lehet MBR-re is, max. nem lesz használható a 2 TB feletti lemezterület. -
törölt tag
válasz
Bogyó bá' #107285 üzenetére
Egyes pletykák szerint év végén, év elején. Ami nagyon valószínű 20H1 már azzal lesz. A béta és a dev elég jó, felteheted most is nem kell várni. Hónapok óta használom napi alapértelmezetten a dev csatornásat. Feedbackre is gyorsan reagáltak, Windows-nál már régen leszoktam róla, böngészőnél küldöm szívesen és van nyoma, le a kalappal az Edge team előtt.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Bogyó bá' #107005 üzenetére
Pont annyira van értelme újratelepíteni, mint eddig a félévente jött nagy frissítéseknél. Olyankor is lejött a komplett 4 GB-os telepítő, ugyanazt csinálta az is félévente, mint ha egy Windows 7-et frissítesz fel. Előző munkahelyemen nagy üzemben toltuk ki a frissítést a Windows 7-es munkaállomásokra pár éve, egynél sem volt gond, reggelre egy Windows 10 várta a felhasználót, és nem veszett el semmi. Én itthon 8.1-ről frissített 10-et használtam, amikor SSD-t vettem, akkor telepítettem újra csak.
-
-
törölt tag
válasz
Bogyó bá' #105958 üzenetére
És megint beírt egy újabb regényt, nem bír leállni
Ezt a WIN+S módszert még hányszor írja le a hadova közben? Mintha soha nem hallottam volna róla. Hiába azzal kezdtem ma a szétválasztott kereső probléma felvetésekor, hogy a WIN+S lehet egy kerülő megoldás. Ez volt délután, ő még este tízkor is ezen lovagol és csinálja a fesztivált tízezer karakterben. Lassan jobb lenne, ha a nagy sértődésében sírna a modiknak és törölnék az egészet. (nyilván szerinte csak az én részemet kellene törölni, az ő hisztijét nem)
Dragon3000: hát ez az, én mondtam örülök ha neki és másoknak így is jó, ezzel már lezártam volna rég, de még tíz hozzászólásban száz sort rúgózik rajta nem engedi el a témát, a másik fél nem képes elfogadni valakinek viszont nem tetszik a változtatás
-
válasz
Bogyó bá' #105877 üzenetére
Az feltűnt, hogy amikor legutóbb újratelepítettem, akkor nem kért új kulcsot, pedig alaplaptól kezdve szinte mindent cseréltem, tehát akkor gondolom az SSD-hez kötődött. A gond az, hogy hamarosan pont ezt az SSD-t le szeretném cserélni a PC-mből. Na de akkor akárhányszor meghajtót cserélnék, mindig új Windowst kell venni? Pl tönkremegy az SSD. Másik SSD-re már nem telepíthetem, mert azt más gépnek fogja hinni?
-
válasz
Bogyó bá' #105616 üzenetére
"ha "háromezerér' " veszel Windowst egy ismeretlen magánszemélytől / vagy akármilyen webshopból akkor nagyjából tisztában vagy a körülményekkel."
Igen, tisztában vagyok. Valószínűleg régi gépekről leválasztott, és az eu-ban legálisan továbbértékesített kulcsról van szó.
Persze az is lehet, amit te sugallsz, hogy lopott. De a nagy számú pozitív visszajelzés, és a letiltások kis aránya miatt szerintem kevesebb az, amelyik bűncselekményből származik. (Vagy a MS lett végtelenül elnéző és kevésbé profitorientált, de bevallom, ebben kételkedek.
) Gondolod, hogy évek óta hagynák működni világszerte (Ebay, Amazon, hardverapró
) nyilvánosan ezt a bizniszt, ha minden kulcs lopott lenne?
-
peterk
senior tag
válasz
Bogyó bá' #102852 üzenetére
"Ha OEM (olcsó, adott hardverhez - alaplaphoz - kötött) Windowsod volt, akkor szinte biztosan nézhetsz egy új példány után. (Én azért megpróbálnék az új gépen telepítés után ugyanazzal a Microsoft-fiókkal belépni, hátha vannak még csodák....)"
Ez nem igaz. Az ismert EU rendelet alapján az OEM windows is tovább vihető minden további nélkül (feltéve, ha a régin nem használják tovább). Ha a régi gép annyira meghalt, hogy nem lehet rajta deaktiválni, akkor sincs vége a történetnek. Ilyenkor előfordulhat ugyan, hogy az online aktiválás elsőre nem megy, de ilyenkor sincs gond. Ki fog írni egy telefonszámot, azt fel kell hívni (munkaidőben), elmondani, hogy mi történt (nem kell részletezni, csak annyit, hogy a régi gép meghalt, újat vettél és aktiválnád rajta a windowst ... nem fognak faggatózni, nem is tehetik). A supportos be fog diktálni egy jó hosszú kódsort, amit be kell ütnöd és kész is, aktiválódik a windowsod.
A Microsoftos fiókos belépés viszont jó ötlet. Az anniversary edition óta a ms fiók is tárolja a kulcsot, éppen azért, hogy ha hardvert cserélsz, könnyebb legyen az újra aktiválás az új gépen. Ha van/volt ms fiókod és a meghalt gépen azzal léptél be, akkor csak add meg ugyanazt a fiókot, és jó eséllyel nem lesz szükséged a telefonos módira. (Egyelőre ne töröld ki a régi gépedet sem a fiókból. Próbáld meg aktiválni, és ha nem megy, akkor töröld csak és próbáld újra. Utolsó megoldásként mindig ott lesz a telefonos aktiválás lehetősége, az is megvan tíz perc alatt, csak munkaidőben csináld, mert máskor nem elérhető a vonal.)
-
Cr00py
senior tag
válasz
Bogyó bá' #102893 üzenetére
Edge-n is beállítható a Google, mint keresőmotor, ehez nyisd meg a google-t egy külön lapon, majd ekkor menj a beállításokba. lap alján speciális, majd szintén lap alja : Keresőszolgáltatások. Itt ha már meg van nyitva a google egy külön lapon, akkor kiválasztható alapértelmezettnek, ezáltal nem a bing-en fog keresni, hanem a google-n.. persze ez nem csak ezzel a 2 oldallal működik.
-
zolee001
őstag
válasz
Bogyó bá' #102887 üzenetére
A tanusitványra (ssl) katt és kiirja
Mivel MS termék igy az óra pontos a gépen?
Böngészési elözményyek törlése még hasznos lehet valamint teszt vmi másik browserral
A binget tesztelheted itt https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=bing.com&latest(Ellenben látok vkit aki a binget használja mert eddig élö embert nem láttam aki ezt tette volna:-) )
-
sajtos75
tag
válasz
Bogyó bá' #102852 üzenetére
Win7ről mentem 10re. De társítva van a MS fiókomhoz a tönkrement gép. Ha azzal a fiókkal belépek az új gépen? Mondjuk Intel után AMD lesz a gép.
Ezt találtam a segítségnyújtásuknál:
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/20530/windows-10-reactivating-after-hardware-change
-
Spet
addikt
-
daniel909
addikt
válasz
Bogyó bá' #101009 üzenetére
ezt tudom köszi!
ehhez lusta vagyok!
Macről jöttem Winre ott ezek a frissítések kicsit jobban meg vannak oldva szóval marad így! Úgy kéne mennie, h beállítások -- frissítés -- boom! (szerintem)! A májusi frissítésnek így kéne zajlania Júniusban!Senkit nem akarok megbántani, csak szerintem már itt kellene tartani 2019-ben. de hagyjuk tényleg nem akarok vitát generálni, csak meglep, hogy még itt tart a MS, hogy kiad egy frissítést aminek neve MÁJUSI frissítés, és ezt egy kattintással nem tudom elintézni, ráadásul maga ez a MÁJUSI frissítés is csúszott 1 hónapot!
Majd biztos fog ez menni simábban is, mert pl az októberit simán így egyszerűen megkaptam.
Köszi skacok! Egyenlőre nem szórakozok ezzel ebben a formában!
Ti vagytok a legjobbak thanks!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Spórolós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- EAFC 25
- Mesterséges intelligencia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest