- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
teptep
senior tag
válasz
Pete55555 #157493 üzenetére
"Viszont akkor újrateszem, és csak az SSD-t partícionálom, a HDD partíciót törlöm."
Fordítva! "Válassza ki a helyet a Windows 11 telepítéséhez" képernyőn töröljél minden partíciót, utána ezt fogod látni:
0 lemez szabad terüle 3000 GB Szabad terület
1 lemez szabad terüle 1000 GB Szabad terület
A 0. a HDD és az 1. pedig az SSD. Itt az lenne a cél, hogy NE a 0. lemezen jöjjön létre a 100 Megás boot partíció. Ezért a HDD-n hozzál létre annyi partíciót, amennyir szükséged van. Lehet egy vagy több, de NE maradjon szabad területe. Például:
0 lemez, 1 partíció 16 MB MSR (fenntartva)
0 lemez, 2 partíció 2000 GB Elsődleges
0 lemez, 3 partíció 1000 GB Elsődleges
1 lemez szabad terüle 1000 GB Szabad terület
Ekkor kiválasztod az "1" lemez szabad területét és klikkelsz a Tovább gombra. Így akkor az SSD-n fogja létrehozni a boot, a rendszer és a helyreállítási partíciót is.
(Szokták úgy is csinálni, hogy a telepítés idejére lehúzzák a HDD csatlakozóit, vagy letiltják a BIOS-ban a HDD SATA portját-ha lehetséges. De a leírt módon is tuti lesz.) -
válasz
Pete55555 #157487 üzenetére
"nemrég cseréltem hardvert" opció, ott meg csak a régi PC-t hozza ki, hogy aktiválhatom"
A licensz nem osztódik mint az amőbák.
Ott azt a gépet mutatja amiről át tudod rakni a licenszet.+1 válasz.
Ez azért történt mert előpartícionáltad ahelyett hogy a partícionálatlan helyet adtad volna meg telepítési célnak. Így nem maradhat, mert azon lemez nélkül nem fog bootolni. -
I02S3F
addikt
válasz
Pete55555 #157451 üzenetére
Majd kijavítanak, ha hülyeséget írok! Ha a fiókodhoz van rendelve, digitális liszensz, akkor tudod használni az új gépen. Ha oem licensz, akkor jelentős hw változás (pl. csak cpu, vagy csak alaplap), azt nem tudod átvinni.
Ha előbbi a helyzet, csak bejelentkezel az ms fiókoddal és kész. Ha utóbbi, újat szükséges venned
-
svgyula
addikt
válasz
Pete55555 #76465 üzenetére
Szia! Van szünetmentes tápod? Gondolom nincs. Akkor még az is lehet, hogy a BIOS-ban a "power less" funkciónál az "on" van beéllítva. Ez azt jelenti ha elmegy az áram egy pillanatra akkor a gép újra indul. Ugyanitt találsz még olyan beállítást, hogy "wake up" itt választhatsz, hogy mi keltheti fel a gépet. ezeket "off" módba állítod és csak te indíthatod újra a gépet. Az "őrnagy"
úr pedig nem nézegeti a szobádat amíg nem vagy otthon.
-
mrbego
aktív tag
válasz
Pete55555 #76465 üzenetére
Szia,
a feladatkezőlben a (Teljesítmény fülön) Processzor részben írja, hogy mióta fut. A memória fülön nem mutatja (csak mert az a képet likelted be).
Ebbe mondjuk a Gyorsindítás opció bekavarhat, ha be van kapcsolva.Egyébként úgy rémlik, hogy a BIOS-ban van (legalábbis régről úgy rémlik) olyan opció, hogy áramszünet után mit csináljon (maradjon kikapcsolva, kapcsoljon be stb.).
-
Geth
veterán
válasz
Pete55555 #70753 üzenetére
Amikor W7-es gépeken upgradeltem, kimentettem előtte a genuine ticket xml módszerrel. Nem rögtön radíroztam
Múlt időbe írom, de ma is kimenteném, ha elém kerülne egy. Persze a kulcsot is ki lehet olvasni.
1511 előtt el se fogadta a korábbi kulcsokat, akkor különösen jó volt ez a módszer. Tiszta telepítés, de aktiváció szempontjából upgrade-nek számít.Nem mondtam, hogy ne használd a lemezt. Én nem használom, mert nincs rá szükség
Értem a use-case-t, én nem futottam volna bele, de Te nem tudom mit csinálsz, ha nincs optikai -
-
movax
őstag
válasz
Pete55555 #70239 üzenetére
Rendszernek szerintem kell minimum 100 GB, hogy kényelmesen meglegyél. Nekem például 47,8 GB helyet foglal el minden a C partición, úgy, hogy windows - 24 GB, programok - 8 GB, user mappa - 6 GB, plusz pagefile, ProgramData stb.
De ha van egy ötszázas ssd-d, akkor akár 150-200-at is adhatsz neki, nem bánja, sőt.
A másik particion tarthatsz zenét, filmet, miegymást.
-
quailstorm
félisten
válasz
Pete55555 #70244 üzenetére
Ez most is így van, csak megnőtt a Windows meg az appok. Nekem már lassan a 130GB-os rendszerpartíció se elég.
De az meg kínos, ha újra kéne rakni a rendszert, de egyben van az egész, és van rajta mondjuk 400GB film és zene...
Szóval ha engem kérdezel, csak a méretek változtak.Programoknak én se hoznék létre külön partíciót. SSD-hez meg nem értek, egy 128-as van, egyben hagyva. Meg kell nézni a wear leveling partíciók közt tud-e dolgozni.
-
pc360
addikt
válasz
Pete55555 #70239 üzenetére
A programok normális esetben a rendszer-partíció része. Semmi értelme a programokat külön partícióra telepíteni, de azt még a HDD-n se volt. Nem is értem, hogy jött ez.
HDD-n azért volt értelme a rendszert ÉS a programokat egy partícióra pakolni, mert úgy könnyebb volt menteni és töredezettségmentesíteni. Egyrészt SSD-n nem kell mentesíteni, másfelől pedig nem olyan nagy a mérete, hogy külön tároló partícióra legyen szükség. Harmadrészt, ha jól tudom, egyben hagyva egyenletesen használod a "felületét", míg egy bizonyos szektornál kettébontva ez már nem igaz (ebben nem vagyok 100%-ig biztos, így cáfoljatok rám nyugodtan!). Szóval én személy szerint semmilyen külön partíciót nem hoznék létre, főleg nem a programoknak.
De hogy válaszoljak is a kérdésedre, bőven elég az 50 giga programokkal együtt, ahogy a Win 7-nek is elég volt. Valószínűleg csak egy lemezkarbantartást kellett volna futtatnod, hogy ne fuss ki abból a helyből. A Windows Update és egyéb temp maradványok szokták csak "megenni" a tárhelyet, ami nagyjából orvosolható dolog (nem azt mondom, hogy 100%-osan, de az 50 GB rendszerint elegendő, de a 60 tuti).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest