Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
#93794560 #124442 üzenetére
Akkor egyrészt ne is. Másrészt az hogy neked milyen kinézet tetszik, mi nem, az leginkább szubjektív. Nekem meg a 7-es aerós, gejl, idejétmúlt felülete nem tetszik, a muzeális Windowsok puritán, fapados megjelenése meg pláne nem. A W8.X-féle flat már inkább, csak az nem lett tovább fejlesztve, helyette megtörtént a W10-nél, aminél már tetszetősebb, az tetszik.
-
-
Geth
veterán
-
King Unique
titán
válasz
#93794560 #115480 üzenetére
A KB4535996 eleve csak választható frissítés, vagyis nyilván nem települhetett automatikusan. Max. akkor, ha te magad nyomtál rá a letöltés és telepítés opcióra, vagy időközben esetleg változtattak (?) a besorolásán. Viszont ha esetedben feltelepült és nem volt utána semmilyen gond, akkor nyilván nem igazán téma. Ha esetleg lett volna, akkor meg eltávolítod, vagy visszaállítod a rendszert a korábbi állapotba, ha be volt kapcsolva a rendszer-visszaállítás.
Egyébként ma van patch kedd, este 7-tól jön a szokásos havi összesítő frissítés, ami már nem választható, hanem kötelező lesz. De szükség esetén azt sem feltétlen muszáj azonnal telepíteni, mivel lehet pl. szüneteltetni is a frissítsek telepítését. -
válasz
#93794560 #115482 üzenetére
Nincs ilyen, hogy javított változat egyazon néven. Ha másik frissítés lenne, akkor más lenne az elnevezése. Problémát csak a felhasználók egy részénél okoz, te ezek szerint nem tartozol ebbe a körbe. Szerintem felesleges azt keresni, hogy nálad miért van minden rendben.
-
válasz
#93794560 #109271 üzenetére
Igazad van.
Szerk: Amúgy ez egy júniusi probléma. Nem értem, miért nem csináltak vele valamit.
-
-
_DiEGO_
őstag
válasz
#93794560 #107894 üzenetére
Talán Default-ra állt át és alaplapin adja ki a képet . De inkább már had Ő írja meg hogy mi is van . köszi
néha egyszerűbb a dolog mint hinné az ember , csak pont azt nem nézi vizsgálja meg. Egyből pánik , hogy Lbsztm
De ha el is netán , akkor is kis idő múlva bejön az első BIOS tartalma és felülírja a frissíthető BIOS tartalmát az eredetire ! HA , ha meg szó szerint elhalna a frissíthatő BIOS , akkor az elsődleges átveszi a szerepét, a hibásat lekapcsolván. -
_DiEGO_
őstag
válasz
#93794560 #107889 üzenetére
Az meg csak megkönnyíti a felhasználók életét a sok frissítéstől ! mert mindig a legfrissebb integrálások bent vannak illetve be- és illetve kikapcsolnak szükséges dolgokat, hogy végfelhasználónak azzal ne kelljen bajlódniuk. Mindezt nfo -ban le is van írval .
Akár fatebringer vagy kori netán Séf Mester munkái , mind megbízhatóak és szinte napra frissek max hóNapraNem mai srácok , nem tegnap kezdték . Másokról nem is tudok, nem is kell.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
#93794560 #107875 üzenetére
Virágbolti telepítőről sok mindent el tudok képzelni.
Hamisított Windowst még senki nem látott és nem is hallottunk róla ! Minden Windows a telepítés végéig eredeti : onnan számít majd az , hogy :
1. Van CD key és azzal legálisan aktiválom
2. Valamilyen nem legális aktiválóval aktiváljuk be a Windowst. ( Pl: W10_Digital_Activation_1.3.7 )
A telepitők és a telepitett Windows-ok az illegális aktiválás pillanatáig legálisak. -
Ricco_hun
senior tag
válasz
#93794560 #107878 üzenetére
Resetnek megteszi hogy vagy fél órára kiszedtem belőle az alaplapi elemet, nem?
Zoleee: 2 gépet is elkúrtam csak hogy biztos legyen. Az egyik egy gigabyte b360 hd3m, intel 9100f procival, ddr4-gyel. A másik egy régebbi intel foglalatos, asszem 1150-es Asus z68 lap i5 2400 procival, ddr3-mal.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
#93794560 #107875 üzenetére
De 1, sosem volt gond ezzel a telepítővel. Mások sem jelezték hogy sorra tenné tönkre nekik a gépeket. 2, hogy a francba tud ilyet csinálni egy win telepités?? Mind a két gép annál a lépésnél halt le amikor telepítés után bementem a biosba, az újonnan telepített meghajtót tettem az első helyre a boot szekvenciában, save&exit, újraindul, és már nem kap jelet a monitor. Utána már hiába húzom le a meghajtót, nem segít. Valami történt, de azt sem tudom mivel. Mit csináljak? Vegyek új alaplapot?
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
#93794560 #107872 üzenetére
Nem vagyok benne biztos hogy a háttérben bejön a bios. De a gép bekapcsol. Ventiket pörgeti. Ha vinyót dugok rá, azt felpörgeti. De ilyen van, hogy egy ssd-re telepített (esetlegesen szar, vírusos stb) win10 megöli a biost?
Igen, kivettem az elemet, lehúztam minden meghajtót, ugyanúgy semmi.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
#93794560 #107860 üzenetére
Virágbolt. De eddig nem volt gondom ezzel. Most meg egy telepités, egy bootszekvencia átállítás és nincs többé videojelem. Hdmi-n sem küld ki semmit. Azt érzekeli a monitor hogy valamihez csatlakoztatva van, mert amikor kihuzom a dvi kábelt akkor jön a check signal cable üzenet. Amint bedugom a monitort, a monitor bal felső sarkában villog felváltva hogy analog/digital (ekkor még folyamatosan ég a kék ledje) aztán megáll digitálison és ekkor mintha alvó üzemmódba kapcsolna. A háttérben bekapcsol a gép, de vakon vagyok.
Teljesen tanácstalan vagyok. 2 gépem sötétült el. Azt se tudom most mi döglött meg hardveresen, ha egyáltalán megdöglött valami. -
Cs1csó
titán
-
válasz
#93794560 #105824 üzenetére
Ott a kép, ami mutatja, hogy be van pipálva.
Vagy az alatta szereplő két opciót is be kell pipálni? Mi az a "Windows Communication Foundation HTTP-aktiválás"?
Szerk.: Találtam egy cikket, ami szerint azt a két al-opciót is be kell pipálni. De akkor miért választható al-opcióként szerepel, ha anélkül nem is működik a fő opcióba beírt 2.0?
-
quailstorm
félisten
válasz
#93794560 #105257 üzenetére
Nálam 3/3 gépen rossz. Keresésben nem akarok webes eredményeket látni, nem hiszem, hogy ez nagy bűn.
Fő gépemen most rakom fel in place upgrade segítségével újra, mert elkezdett mindenféle hülyeségeket csinálni ha uwp hív natív appot, nincs engedély meg nem találja.
Miért nem lehet azt csinálni, hogy nem ezzel telnek az órák, nem értem.Most egy darabig tiltom a frissítést ezek után, aztán majd visszanézek.
Igen használom az o&o toolt, de az csak ui, nem csinál semmi illegális dolgot. Elmúlt években nem okozott gondot hogy webes keresést tiltottam. Binget tiltottam.
-
törölt tag
válasz
#93794560 #103981 üzenetére
Igen, teljesen szigorú azért sincs alapértelmezetten bekapcsolva ez a funkció a Defenderben. Elég sok meló a kivétel programok engedélyeket hozzáadni. Én be sem kapcsoltam, egyrészt átlagos tudatos netezés mellett nem találkoztam ransomware vírussal, másrészt ezekre a legkönnyebb előre készülni: rendszeres biztonsági mentés külső HDD-re és felhőbe, így nem tud kárt okozni.
-
TRob1
veterán
válasz
#93794560 #102463 üzenetére
Vagy kiiktatta/kikapcsolta valaki a blur-t a tudtod nélkül, vagy nem 1903 van rajta, vagy vmi "csoda" történt.
Mert tudtommal minden 1903-on "elbaxxa" alapból. Én legalábbis eddig csak olyanokkal találkoztam... De aztán lehet h itt is vannak kivételek.
(#102462) svgyula:
Ööö... majd Ő leírja (vagy lehet h nem).
Mert sztem nem 120GB, mert sztem nem win telepítés...stb. -
Kékes525
félisten
válasz
#93794560 #99930 üzenetére
+ (#99938) csicso82 +1
"Usually, the issue is prevalent in systems having Realtek’s 5.1 sound card. Because the Realtek’s 5.1 sound card is working properly in Windows 7 and 8.x, users are looking towards Microsoft for the solution to this issue. Microsoft support personnel announced that they are working on the issue. However, Microsoft has still not provided a fix."
Ez szerintem azt jelenti, hogy a Realtek's 5.1 hardverei és/vagy szoftverei nem teljesen megfelelőek Windows 10 alá. Ha Windows 10 lenne a hibás, akkor legtöbbször miért csak a Realtek’s 5.1 -es kártyáknál jön elő? Az hogy 7 és 8 alatt jól működtek, az még nem indok, mert más driverek kellenek 10 alá. Ha többi gyártó tud megfelelő drivert írni Windows 10 alá, akkor a Realtek miért nem? Lehet, hogy a hardvereiken is módosítani kellene, hogy jobb drivereket lehessen írni a hangkártyáikhoz.
-
Cs1csó
titán
válasz
#93794560 #99924 üzenetére
+1 Kékes525
A hangkártya gyártók lustaságát nem kell a Microsoft-ra kenni.
Ha összekapnák magukat és DIREKT a 1809-es és a 1903-asra is már előre írtak volna patent driver-t az általuk gyártott hardverre nem lenne gond. Csak egy driver-t megírni magasan képzett szakemberek magas órabérrel teszik és ehhez nem füllik a foguk a gyártóknak.
-
Kékes525
félisten
-
Necronom
senior tag
válasz
#93794560 #99399 üzenetére
Sziasztok,
Tegnap meg elertem helyi halon a kis kiszolgalo szamgepemet, ma pedig mar nem...
Semmi sem valtozott, ma bekapcsolom es nem erem el...(termeszetesen mas gep eleri, csak ez az egy nem, a TV boxom is latja)
Semmit se valtozott pedig..hibauzenet nincs, csak annyi van hogy " a mappa ures"Hol kezdjek hozza?
Udv: Necro
-
Kékes525
félisten
válasz
#93794560 #99086 üzenetére
Betudnál tenni egy linket? Windows 10's new look brings back rounded corners Ez az? Egy kis "csicsa". Jó irány, nem szeretem a szélsőségesen leegyszerűsített felületeket.
-
Silious
tag
válasz
#93794560 #92232 üzenetére
Köszönöm!
Sajnos ez volt az első program amit telepítettem, hogy hátha lenne valami szoftveres visszajelzés, de sajnos semmi változás.Teljesen új energia sémát létrehoztam, ahol a winyó leállásnak az ideje 2000 perc, de hiába, ugyanúgy lekapcsolgatja.
Egyszerűen nem tudok rájönni mi lehet a baja, és egyre idegesítőbb. -
válasz
#93794560 #92170 üzenetére
Ez igy nem igaz, nalam dualboot van es a win ugyanazon a konfigon ugyanazt a beepitett Toshiba green 1Tb hdd-t egy hasonlo munkamenet alatt kepes 30-40x is pihentetni-felporgetni, a linux meg 1x se csinalja ezt ha nem nyulok a vinyohoz, ez egy passziv hattertar.
Valamikor 1-2 eve itt a topikba is feltettem de megoldas nem lett, hetek alatt 1000 fole ment az indulasok szama. Es mindegy volt neki hogy sata vagy usb csatolon volt, akkor is piszkalgatja. Es nem a hdd smart adatokban van a hiba mert hallom hogy 5 percenkent csapkodja a fejet parkoloba. -
TRob1
veterán
válasz
#93794560 #89896 üzenetére
Én meg sokáig nem is gondoltam hogy még létezik kékhalál (míg nem olvastam itt ettől-attól), win7-en láttam utoljára (azt meg 2012-ben használtam utoljára)
Rohadt gáz hogy nem tudok egyik gépünkön sem kierőszakolni legalább egy halványkék rosszullétet, ha már a kék halál nem akar jönni. .Sőt mi több, anyum dell laposán is frissítve lett azzal a csúnya, visszavont verzával, és most jött arra is update, de az sem akar semmi "jóságot" produkálni, pedig az még amd radeonos is, szegényke.
-
Kékes525
félisten
-
törölt tag
válasz
#93794560 #88382 üzenetére
Nem mezei törlés történik, hanem a WinSxS spéci tömörített mappában a frissítés maradékaival dolgozik, tömörítés és rendszerbe integrálás miatt CPU és idő igényes folyamat. És amikor így törlésre flageli, csak következő boot után lesz ténylegesen tiszta. Ha a technikai részletek is érdekelnek, olvasd el ezt.
-
törölt tag
válasz
#93794560 #88266 üzenetére
Javítások ebben a frissítésben: https://support.microsoft.com/en-us/help/4462933/windows-10-update-kb4462933
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#93794560 #88231 üzenetére
Ahogy mondták, Volume Edition, kötve hinném hogy egy bolti gépen ilyen lenne. Sztem csak a nagytudásúak nem találták a COA matricán a serialt, és akkor eszükbe jutott hogy mennyiségi licensznél nincs külön, hát akkor biztos ez is az. De nem, Win8 óta az előtelepített oprendszer serialok a BIOS-ban figyelnek, onnan olvassa ki a telepítő. Igazából mindegyik nem VE Win verzió így kezdi, aztán ha nem talál akkor feltételezi hogy külön vetted, és akkor kér csak serialt (amit a külön vásárol Windowshoz meg kaptál).
-
Geth
veterán
válasz
#93794560 #78130 üzenetére
Evvan
De most már tudod, hogy a firmware köti meg (persze ha minden más teljesül, pl cpu...).
Amúgy nem véletlen, hogy ez terjedt el, tekintve, hogy a legtöbb desktop és notebook gép ilyen, mármint 64 bit-et enged csak az UEFI-jük.
Olyan ritka, hogy a netbootos megoldásomba se vettem fel az IA32_EFI ágat -
-
Slavia
aktív tag
válasz
#93794560 #76710 üzenetére
This update includes quality improvements. No new operating system features are being introduced in this update. Key changes include:
Provides support to control usage of Indirect Branch Prediction Barrier (IBPB) within some AMD processors (CPUs) for mitigating CVE-2017-5715, Spectre Variant 2 when switching from user context to kernel context (See AMD Architecture Guidelines around Indirect Branch Control and AMD Security Updates for more details). Follow instructions outlined in KB4073119 for Windows Client (IT Pro) guidance to enable usage of IBPB within some AMD processors (CPUs) for mitigating Spectre Variant 2 when switching from user context to kernel context.
Addresses an issue that causes an access violation in Internet Explorer when it runs on the Microsoft Application Virtualization platform.
Addresses an issue in Enterprise Mode related to redirects in Internet Explorer and Microsoft Edge.
Addresses an issue that generates an access violation on certain pages in Internet Explorer when it renders SVGs under a high load.
Addresses additional issues with updated time zone information.
Addresses an issue that might cause the App-V service to stop working on an RDS server that hosts many users.
Addresses an issue where user accounts are locked when applications are moved to a shared platform using App-V (e.g., XenApp 7.15+ with Windows Server 2016, where Kerberos authentication isn't available).
Addresses an issue with printing content generated by ActiveX in Internet Explorer.
Addresses an issue that causes document.execCommand("copy") to always return False in Internet Explorer.
Addresses an issue that, in some instances, prevents Internet Explorer from identifying custom controls.
Security updates to Internet Explorer, Microsoft Edge, Windows kpp platform and frameworks, Microsoft scripting engine, Windows graphics, Windows Server, Windows kernel, Windows datacenter networking, Windows wireless networking, Windows virtualization and Kernel, and Windows Hyper-V. -
TRob1
veterán
válasz
#93794560 #76520 üzenetére
Jelenleg full xar a rendszered? Nem értem ezt a tiszta telepítés mániáját az embereknek. Én pl. 8-as óta nem tettem újra a rendszert, mégis hibátlan.
Ez a tiszta install is kb olyan mint az ssd óvása...Ha update után vannak gondok akkor még megérteném. De sokan nem is próbálnak frissíteni, csak "Tiszta telepítés"
Vagy ennyire sok a szabadidő? Vagy nem használ senki semmit a gépen csak a win-t? Felmegy win plusz pár játék és kész? Semmi beállítás? Semmi plusz program?
Bocs, de számomra ez érthetetlen. Biztos én vagyok a fura hogy úgy használom a rendszert évek óta minden gépen ahogy kitalálták (update), és nem mindig "tisztán". (Jah, és minden ismerősöm is ilyen fura mint én
)
-
Norbi887
aktív tag
válasz
#93794560 #76412 üzenetére
Szia! Nagyon köszönöm a választ, ezzel most megnyugtattál valamelyest engem is : )
Igen, nállam is megoldja egy egyszerü ki-és bejelentkezés, és igen, csak az utóbbi hetekben jelent meg nállam is.
Akkor hát gondolom majd várnunk kell egy új frissitésre, ami majd remélhetőleg orvosolja a hibát. Legalábbis reméljük
Köszi a választ még egyszer, -
pc360
addikt
válasz
#93794560 #75406 üzenetére
Egyáltalán nem azzal van baj, ha valakinek nincs X gépe. Azzal van baj, ha 10-et erőltet rá ok nélkül.
beluudj: Ha ez jött le bárkinek a mondandójából, akkor kérlek, mutass rá! Próbálj meg csak egyetlen ilyen mondatot idézni! Sejtésem szerint nem fog menni. Vajon miért lehet ez?
megema: Átfogalmaztam, nyilván volt rá okom. Majd még azt is magyarázzam meg, hogy miért tettem?
Nem-nem. Kész véletlen, hogy a HD Sentinelből létezik Linuxos verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Autós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Mini PC
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest