- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoz
őstag
válasz
Dumi86 #141479 üzenetére
Letöltéssel (2 perc) és újraindítással együtt volt 14 perc, egy közel 10 éves 3. gen i5-ön.
Ha az aláírásodban szereplő K31AN-ről van szó, arra a Google Pentium J2900-at mond... ami mindent megmagyaráz, az a Atom hulladék proci már akkor is harmatosan gyenge volt amikor legyártották...
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #141479 üzenetére
Majd kipróbálom, de nem feltétlen lesz szerintem 2 óra, meg attól hogy "egyes felhasználóknál" ilyen hosszadalmas volt a telepítése, nem biztos hogy általánosítani kellene az összes Windows 10 felhasználóra akik azt telepítették. + Ha a múltkori esetet nézzük, ahol nálad szokás szerint problémás egy-egy kumulatív frissítés telepítése és akkor is jött a külföldi fórumokon egyes felhasználóknál szintén szöveg, másoknál meg itt gond nélkül és gyorsan lefutott a telepítés, akkor ugye megint nem feltétlen kellene általánosítani.
Igen, nem kell sokadszorra a műhiszti, világosan le lett írva ebben a topikban is már többször, hogy a "C" / "D" preview kumulatív frissítéseket nem kötelező telepíteni és alapesetben nem is kell, a Windows Update sem telepíti automatikusan, az hogy ezt egyesek nem képesek felfogni és csak azért is telepítik, utána meg csodálkoznak itt ha >>>náluk<<< (nem feltétlen mindenkinél) gondot - esetedben ugye nem, max. lassan települt - okoz, az már egyéni probléma. + Ha nagyon gyenge a PC és/vagy a szoftverkörnyezet problémás és amiatt lassú a frissítés telepítés, az megint más dolog, ahol ha esetedben másfél óra másnál meg 10 perc volt az említett frissítés telepítése, akkor ugye nem biztos hogy az előbb említett "órákig" az általános, meg lehet inkább nálad nem stimmelnek ott a dolgok... -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #141476 üzenetére
Mármint kinél órákig, nálad a saját hw/sw környezetedben, meg ha csak választható frissítés és nem kötelező telepíteni akkor miért telepíted, vagy ha már telepíted és nem megy olyan simán akkor miért csodálkozol annyira egy preview frissítésnél?
Majd esetleg valamikor rápróbálok, de nem hiszem, hogy egy / több óráig fog települni, nálam a korábbi választható frissítéseknek sem kellett annyi, sőt annyi idő alatt már egy standard (nem enablement package) in-place upgrade is lefut. -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #141473 üzenetére
Az gondolom megvan, hogy ez eleve csak "preview" besorolású válaszható frissítés és ennek okán nem kötelező telepíteni, a Windows Update sem telepíti magától.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #139568 üzenetére
Igen, ezt ismerjük, hogy egyes felhasználóknál ez + az van, de az jellemzően nem nagyon derül ki, hogy pontosan milyen csillagállás mellett lesz sikertelen a frissítés... Elhisszük, már akinél ez van, mert ugye másoknál gond nélkül települt ez is, ahogyan az előzőek szintén.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #139563 üzenetére
Mármint pontosan melyik frissítés és melyik Windows 10-verziónál?
Ha a varászgömbből jól olvasom ki, akkor pl. 21H1-nél a KB5007186 nálam települt gond nélkül és újraindítás illetve véglegesítés után is bootol és működik a Windows 10 rendesen. Igen, valóban már-már vicc, hogy egyeseknél gond nélkül települ minden frissítés, míg másoknál ki tudja milyen elcseszett szoftverkörnyezet vagy egyéb okból állandóan probléma van... -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #139163 üzenetére
Mármint mit is, hogy egyesek nem képesek felfogni, hogy a választható "C" / "D" frissítést nem kötelező telepíteni és nem is szükséges, mert annak fejlesztéseit és javításait a következő havi kötelező "B" frissítésnél amúgy is megkapják, meg ha a Windows Update-et felülbírálva önként nyomnak a telepítésre és náluk esetleg gondot okoz, akkor miért is csodálkoznak preview frissítés lévén és ilyenkor kinek is a hibája? + Ha itt is leírják többen, hogy náluk gond nélkül települt és nem tapasztalták az említett jelenséget, + magad is leírod hogy külföldi fórumukon sem panaszkodtak eddig így erre a frissítésre, akkor miért is akarunk általánosítani, hogy minek adják ki mintha mindenkinél gondot okozna ami ilyen formában szimplán nem igaz? Na szóval igen, hagyjuk a hablaty dumát, köszi...
-
OldMike
őstag
válasz
Dumi86 #139157 üzenetére
A telepítés nálam is elég sokáig tartott, közel 15 percig, bár ebben benne van a keretrendszer letöltése és telepítése is. Az újraindítási procedúra időtartama kb. átlagos volt. Feltelepítette a PC-állapotellenőrzés alkalmazást is. Kicsit félve, de elindítottam, tartva hogy esetleg mást ír, mint eddig, de szerencsére most is alkalmasnak találta a gépet a W11 telepítésére.
-
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #134565 üzenetére
Igen, már tölthető onnan.
De nem feltétlen kell kapkodni, mert elvileg 19 órától úgyis frissülni fog a Microsoft szoftverletöltőoldala, ott az MCT is 21H1-re, + vélhetően a gépházban a Windows Update is majd felajánlja opcionális frissítésként, stb.
Kösz az infót!
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #134285 üzenetére
Nem, nyilván nem, mivel a 21H1 verzió hivatalosan még nem érhető el a nagyközönség számára.
Max. az Insider csatornán lévőknek, meg akik pl. UUP-ről töltötték le a 21H1 ISO-t és azzal csináltak upgrade-et vagy clean installt. + 20H2-re a 21H1 amúgy is csak Enablement Package lesz, ami eleve hamar megvan, meg eddig is már bele lettek pakolva a havi CU-kkal a 21H1 funkciók.
-
GST_Leslie
csendes tag
válasz
Dumi86 #134242 üzenetére
Nekem bejött az AVG.
Nem használok un. buherátor progikat, kivéve az MSI Afterburner-t és a Core Temp-et...
(Amúgy IT-s vagyok, rendben szokott lenni a masinám, de ezt most nem tudom mire vélni...)
Olvastam pár külföldi fórumon hasonló hibát, de vicc volt, amit az MS helpdesk adott javaslatot... OS integritás ellenőrzés, explorer kill, stb. Volt aki azt írta, hogy egyszer csak megszűnt a hiba... -
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #133943 üzenetére
Mármint te az UUP-ről beszélsz, ami abban a válaszban most csak a 21H1 ISO miatt lett megemlítve ha valaki annyira nem bírja kivárni amíg a szokásos letöltési forrásoknál is elérhető lesz, nem azért mert okvetlenül azt kellene használni, mindig az onnan letölthető CMD eszközzel generálni az ISO-t.
Az nem újdonság, hogy a szokásos konzumer letöltési forrásoknál elérhető ISO nem feltétlen mindig teljesen naprakész, de időnként szokta frissíteni a Microsoft, volt már erről itt szó többször (példa). Ha mindig teljesen naprakész W10 ISO kell, akkor viszont előnyösebb az UUP-s, annál pl. 2004 és 20H2 verziók esetében még a legutóbbi preview CU-val (KB5001391) integrált változatok is elérhetők. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Dumi86 #131239 üzenetére
szerencsekerek.eu, senki sem játszik vele?
Pedig elég hiánypótló... Amúgy most nem értem, akkor a böngészőkben (pl. Chrome) sem fog működni így?
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #130014 üzenetére
Miért ne jönne? Home és Pro kiadásoknál még májusig támogatott a 1909-es verzió, Education és Enterprise kiadások esetén pedig 2022 májusig.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #129246 üzenetére
Letöltöttem én is és valóban .631-es már a 20H2 ISO, ami majdnem teljesen naprakész, csak a decemberi CU hiányzik. Szóval frissíti időnként a Microsoft mint már említve volt és pont ezért nem létszükséglet annyira az integrált telepítő, mint a korábbi Windowsoknál.
Kösz az információt! -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #128379 üzenetére
Igen, nem meglepő, mivel ma van a hónap 2. keddje, azaz patch kedd.
1903 és 1909 verziókra a KB4592449, 2004 és 20H2 verziókra meg a KB4592438 számú kumulatív/összesítő frissítés jött, + a kártevő eltávolító, .Net kumulatív és az SSU szokott még ilyenkor.
Amúgy a Microsoft Update katalógusból is már letölthető. -
válasz
Dumi86 #128379 üzenetére
Ezt leánykori nevén 2020-12 Összesítő frissítés Windows 10 Version 20H2 x64-alapú rendszerekhez néven illetik.
Én megvárom a hozzád hasonló "bátor aligátor" versenyzők reakcióit (már, ha egyáltalán lesz még net-jük, vagy amikor újra tudnak írni ide, miután újrahúzták a rendszerüket stb stb...), addig elhatárolódom...
-
Cs1csó
titán
válasz
Dumi86 #128059 üzenetére
Ezt tettem én is - még a friss telepítés után - de most megint megjelent. Sehol sem találok rá beállítási lehetőséget a gépházban (a gépházban nálam gyakorlatilag MINDEN - is - ki van kapcsolva ami nem:
- háttérben futó alkalmazásként engedélyezve van a GÉPHÁZ és a WINDOWS BIZTONSÁG
- a mikrofonhoz hozzáférés is engedélyezve van asztali alkalmazásoknak
- alkalmazások és más küldők értesítéseinek az engedélyezése itt a gépház van és biztonság és karbantartásKb. ennyi. Semmi más.
-
Orlin
addikt
válasz
Dumi86 #127983 üzenetére
PCI\VEN_8086&DEV_1603&SUBSYS_1ACD1043&REV_09
Ő az.
Ide kellene beírni? -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #126030 üzenetére
Ha a szokásos szoftverletöltőoldalra kirakták, akkor értelemszerűen a Windows Update-nek is fel kell kínálnia. Viszont olyan lehet, hogy van akinél előbb, másnál utóbb, nem feltétlen lesz WU-n egyszerre elérhető minden eszközre, stb. De ha valaki most annyira upgrade-elni akar, akkor adott a lehetőség, lásd frissítési segéd és MCT, illetve 2004-es verziónál csak a 20H2 Enablement Package telepítése kell a 20H2-re váltáshoz.
De, már a TechBench esetében is működik a 20H2 letöltési link és a 64 bites, magyar standard ISO jó combos, 5,6 GB körüli, az angol meg 5,7 GB. -
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #125595 üzenetére
Elvileg igen, a Windows Update alapesetben az elérhető legújabb funkciófrissítést ajánlja fel az eszközre, hacsak esetleg átmenetileg nincsen az adott hardveren blokkolva a legújabb verzió, mert akkor korábbi verziót. De a frissítési segéddel / MCT-vel / legújabb verziós ISO-val indított in-place upgrade-del ez esetben is megoldható a közvetlen upgrade a legújabb verzióra. Aki 2004-es verzión van, annak meg csak egy Enablement Package lesz a 2009, mint 1903-as verziónál a 1909.
-
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #124890 üzenetére
Mármint a 2004-es verziónál kérdezed, mert pl. 1809 és 1903/1909 verzióknál már jött 16-án választható frissítés. Valószínűleg a 2004-es verziónál is fog, de hogy pontosan mikor az passz, a múlt havi KB4571744 is átcsúszott erre a hónapra. Amúgy nem feltétlen mindig fixen a hónap utolsó péntekén kell jönni ezeknek a választható kumulatív frissítéseknek, hanem valamikor a hónap 3-4. hetén, de lehet kivétel, lásd az előbbi példát.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #124489 üzenetére
Azt nem mondom, hogy biztosan amiatt, de szvsz köze lehet hozzá. Sőt, ha a korábbi verzióknál a gépházban be volt állítva a 365 napos halasztás a funkciófrissítésre, akkor sem jelentek meg a választható "C" és "D" kumulatív frissítések, csak a standard "B", ha jól emlékszem. Ha ez a helyzet, akkor pedig hiába várod, nem fogja felajánlani a Windows Update, max. a következő hónap "B" kumulatív frissítését. Viszont ha okvetlenül telepíteni akarod, akkor a Microsoft Update Catalog forrásból letöltheted manuálisan az önálló telepítőt. Ha telepíteni akarod, mert amúgy nem kötelező és a következő havi "B" frissítés elvileg tartalmazza az előző havi "C" / "D" javításait, fejlesztéseit is, elvileg.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #124482 üzenetére
A KB4577062 a hónap "C" kumulatív frissítése (bővebben) 1903 és 1909 verzióknál, amit csak választható frissítésként ajánl fel a Windows Update. Viszont ha már várakozik egy opcionális frissítés, mint pl. a 2004-es funkciófrissítés, akkor lehet nem feltétlen fogja ott megjeleníteni és felajánlani a Windows Update, nálam sem jelent meg ilyen alapon1909-es verziónál, max. a KB5476947 .NET kumulatív frissítés települt automatikusan. Külön választható frissítések menüpont meg a 2004-es verziónál van a gépházban (példa), 1903/1909 esetén nincsen ilyen formában.
-
Keem1
veterán
válasz
Dumi86 #120954 üzenetére
Mindjárt megnézem újraindítás után. Az Intel VGA drivert frissítettem, bár kétszer is rundll32 hibát dobott, hogy "nem, engedélyezett művelet: write" vagy valami ilyesmi. A többire nem talált frissebb drivert. Itt nincs wifi driver, ez desktop, nem laptop.
Most megállt 37-38%-nál, a lapozható 501 MB.
Nem mondom, hogy tuti megoldódott, mert van ilyen, 5-ből 3-szor jó, máskor meg 10-12 GB alatt nem áll meg. Egyik nap elkezdett belassulni a gép, szaggatott a böngésző, mint a fene, hát megnéztem, 14,7 GB memória volt használatban, gondolom, lapozott a gép a HDD-re, mint az állat (a lapozófájl az SSD helyett HDD-re van téve, mondván, úgyse nagyon lesz használatban... hát tessék).Ha bezárom a Chrome-ot, akkor kb. pont annyival megy lejjebb. Most 1,4 GB, általában valahol egy és két GB között szokott menni, ha bezártam, 2,2-nél több szabad ram növekedés nem volt (pl. az említett kritikus, 14,7 GB-Chrome szaggatós eset).
-
Keem1
veterán
válasz
Dumi86 #120942 üzenetére
Valami memory leak lesz, az szinte tuti. Újraindítottam a gépet, hogy majd figyelem a memória használatot, azonnal elindítottam a task managert, indítás után 13%-tól tudtam követni, semmit nem indítottam, 24%-ig ment fel, ott megállapodott.
Jött a Chome, 33%. Total Commander 34%.
Most írom ezt és várom hogy mi történik, 34-35% körül billeg (5 GB).Remélem, megtalálom a bűnöst.
Jó lenne ha megtalálnám, mert nem memóriaszivárgás miatt van 16 GB ram a gépemben, hanem mert szoftvereket tesztelek, és alkalomadtán 2-3 virtuális gép fut egyidőben.
-
Keem1
veterán
válasz
Dumi86 #120941 üzenetére
Ez még nem jutott az eszembe, de átnézem a drivereket, köszi.
A mostani Windowsok update tekintetében elkényeztettek, kézzel szerintem kb. egy évtizede nem frissítettem drivert. Nem is gondoltam, hogy ilyesmi még előjöhet. Sőt, kézzel egyet se tettem fel, mind a Windows-zal ment fel.Így nézek ki jelenleg:
-
zolee001
őstag
válasz
Dumi86 #120862 üzenetére
Biztos vagy benne?
Csak szemezgetés az elmult hét termései közül az MS aggresszivitásából,most éppen a nyomorult edge full screenes exit gomb nélküli "Get started" képernyöje ami default brwoserré teszi a edget-et
https://www.windowslatest.com/2020/06/19/windows-10-v2004-is-now-being-forced-on-those-still-using-v1809/https://www.windowslatest.com/2020/06/15/windows-10-update-tablet-ui-extra-spacing/
https://www.windowslatest.com/2020/06/07/windows-10-full-screen-setup-prompts-are-back/
-
vlevi
nagyúr
válasz
Dumi86 #120615 üzenetére
Miért is lenne másképp, mint az összes korábbi build updattel???
Most azt olvastam a PC fórumon, hogy a lemezkarbantartó nem jegyzi be az utolsó karbantartás idejét, ezért állandóan b***tatja a meghajtókat (SSD-t is) a W10.
Megnéztem, tényleg úgy szerepeltek a meghajtók, mintha sosem futott volna rajtuk semmi, pedig az alapértelmezett heti-re volt kapcsolva.Fenntartom a korábbi véleményemet, hogy ennyi elb***tt frissítés azért a W7-nél nem volt.
-
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #120351 üzenetére
Arról nemrég volt szó, hogy a 2004-es verziónál van egy, a meghajtók optimalizálását érintő bug, ami majd vélhetően hamarosan javítva lesz.
Igen, lefut automatikusan, de ez függ attól is, hogy a használatból adódóan mikor szükséges, mennyit van használva a Windows 10 és van-e ilyenkor üresjárati állapot amikor lefuthat, milyen (napi/heti/havi) ütemezés van beállítva, stb. Azaz az előbbiek függvényében a pár napja futott utoljára még nyilván nem feltétlen jelent hibát. -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #120230 üzenetére
Igen, nyilván és helyi idő szerint majd este 7-től, szóval most még hiába vársz róla infókat, meg hogy felkínálja a Windows Update. + A szokásos weboldalom meg lehet tekinteni melyik verzióhoz milyen frissítést adtak ki, bár ott a 2004 még nincs a listában.
-
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #120185 üzenetére
Akkor az is pipa, Home kiadásnál is alapesetben csak opcionális frissítés, meg lehet ott is 35 napig lehet halasztani.
Ha magától / manuális keresésre felajánlja a Windows Update a 2004-es funkciófrissítést és nincs ilyen szöveg, akkor elvileg nagy gond nem lehet és mehet az upgrade. De biztos ami biztos alapon lehet előtte rendszermentést készíteni, + upgrade után 10 napig amúgy is van lehetőség visszaállni az előző Windows 10-verzióra. -
King Unique
titán
válasz
Dumi86 #119273 üzenetére
Igen, a korábbi híresztelésekkel (28.) ellentétben végül valóban ma, azaz 27-én jött meg a 2004-es verzió, már a Windows Update is felajánlja választható frissítésként, a Microsoft weboldaláról és TechBench-ről is letölthető az ESD / standard consumer ISO, az MCT is frissült 2004-re, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Bittorrent topik
- Xbox Series X|S
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TV antenna és jelerősítés
- Bluetooth hangszórók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest