Hirdetés
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JamesHun
addikt
sziasztok
ha a kb3200970-es összegző frissítést nem tudja telepíteni és mindig próbálkozik van valami ötlet, mit lehet tenni, hogy "megegye"?
sajna nem tudom már betenni, hogy ne akarja ezt a frissítést leszedni
jah és egy friss telepítés pár hetes pendrives telepítővel 0 telepített progival
-
szőr Artúr
tag
válasz
istvankeresz
üzenetére
Legyőztem a lustaságomat és megkerestem: a nagyobbik kérdőjeles törölhető, a resethez szükséges.
https://m.reddit.com/r/Windows10/comments/40rhnd/why_does_the_windows_installer_make_4_partitions/ -
istvankeresz
aktív tag
válasz
szőr Artúr
üzenetére
Elvileg a két kérdőjelesből az egyik a "biztonsági mentés" ahonnan vissza tudod állítani a windows-odat, a másik meg talán hibernáláshoz tárhely. De nem biztos.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Az mitől lehet, hogy miután betöltődött a win10 nem jelenik meg a Tálca és a kurzol nyíl sem? Addig minden a megszokott szerint megy, azaz bekapcsolás után jön az indítóképernyő, ott kéri a jelszót (megadjuk) Enter és utána a háttérkép van csak semmi más. Sem a Tálca nincs sehol, se a kurzol de az Asztalon lévő gyorsindító ikonok sincsenek.
Délelőtt megpróbálom (egy kis segítséggel) lefuttatni a Kaspersky Rescu-t. De addig esetleg valami ötlet?
Előre is köszönöm.
Nem az én gépem, de azon a gépen van vírusirtó program, az avast! Ha ez segít valamit is. -
prabhu
senior tag
válasz
szőr Artúr
üzenetére
Ez már csak ilyen.
-
prabhu
senior tag
válasz
apatyas
üzenetére
Elvileg, ha beállítod, akkor nem tölt le forgalomkorlátos neten (ki kell lőni a frissítések továbbküldését is). Ha mégis, akkor futtatás: services.msc és Windows Update letilt. Mehet a háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (bits) is. Így nem fog magától frissülni a Win, ha mégis akarod, akkor meg engedélyezed és lefuttatod havi 1*.
A másik dolog ami még szükséges: letiltani a telemetriás vackokat. Ezt például Destroy Windows Spying-gal és Spybot Anti Beacon-nel lehet megoldani.
A hátránya ezeknek, hogy a Defender nem lesz használható, de szerintem amúgy sem az
-
apatyas
Korrektor
Most az halálosan komoly, hogy tiszta telepítéshez Minden partíciót le kell szedni a merevlemezről, s nem maradhat rajta az adatpartíció? Ezek megbuggyantak?
-
1stVikman
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Engem csak az idegesít, hogy az előző verzióban ez működött nekem. Azaz nem volt sem zártképernyő, sem login képernyő, simán induláskor az asztalra tett, ugyanígy alvó módból ébredésből, és rendesen kép volt a bejelentkezési képernyőn.
(#51666) Tybor66
Köszi a tippeket, ne búsúlj, nem rajtad múlott a dolog.
-
Den Hadnagy
senior tag
Köszönöm a válaszokat... a megoldás zavarbaejtően primitív volt: molex lehúz, reboot, leállít, molex vissza, reboot. Voilá.
A HDD amúgy 2008-as, a mai napig tökéletesen jól van, köszöni szépen

THX még1x!
DH
-
TIstvan4
tag
válasz
Den Hadnagy
üzenetére
Szia!
Vigyázz a régi wincsidre!
Lehet eltünt a partició tábla,és ezért nem látja a rendszer. -
Tybor66
tag
válasz
Den Hadnagy
üzenetére
A Lemezkezelőben próbáltál betűjelet adni a meghajtónak/partícióknak?
-
Den Hadnagy
senior tag
Sziasztok!
Volt egy legális W7 pro-ról frissített W10-em. Ma gondoltam, hogy nyomok neki egy tiszta reinstallt. Minden le is futott rendben, de az eddig hibátlanul működő ezeréves IDE csatlakozós hdd-m nem látszik a rendszerben... A W10 SSD-ről fut, az eszközkezelő látja a vinyót, installkor (amikor kérdi, hogy hova települjön a rendszer) is mutatta, sőt a foglalt hely mennyisége is stimmelt, de a fájlkezelő alatt istennek sem látszik semmi.
Mi lehet a baj?
Köszönettel :
DH
-
-
apatyas
Korrektor
válasz
üzenetére
És ezektől hogy lehet megszabadulni? Forgalomkorlátos mobilneten lakik a gép, ez így rohadtul nem elfogadható:
Programkód PID Cím Küldés (B/s) Fogadás (B/s) Összesen (B/s)
svchost.exe (netsvcs) 8 217.79.128.200 129 421 559 421 687
svchost.exe (netsvcs) 8 217.79.128.202 74 389 356 389 430
svchost.exe (netsvcs) 8 13.107.4.50 112 32 923 33 035
svchost.exe (netsvcs) 8 217.79.128.201 59 17 021 17 080
svchost.exe (netsvcs) 8 msnbot-191-232-139-2.search.msn.com 450 517 966Van még tovább is a listán, de ez az észveszejtő. Reggel elvileg végzett a frissítésekkel.
Sz: időnként abbahagyja, pl amikor kifejezetten figyelem az erőforrásfigyelőt, aztán később megint elcsípem hogy fülel.
Sz2: lehet, hogy valami paradise bay nevű játékszerűséget töltött le, mert egy órája még nem volt rajta a start menü tetején frissen telepített játékként. Akkortájt nyomtam a csempéjén jobboldalt jobbklikk eltávolítást, erre feltelepítette a barom. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő lenne a kérdésem. A gépemen lévő Win 10 pro 64 bit pro op. rendszer 0xc000014c hibakóddal (boot/Bcd fájl hiánya). Csak egy 4 gb pendrive van nálam, amire nem fér fel a helyreállításhoz használt windows pro 64 bit oprendszer. Az megoldható hogy win 10 home op rendszer 64 bit telepítőlemezével (ami ráfér a 4 gb pendrive-ra) próbáljam helyreállítani a hiányzó bcd. fájlt? Ha nagyon nagy marhaságot kérdeztem, akkor előre is elnézést kérek

-
prabhu
senior tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Ez stimmel és én értem is, a kérdés, hogy a MS is így gondolja-e ezt?

-
-
Űrvándor
csendes tag
Sziasztok Segítséget kérnék a megoldásra!
A új frissítés óta a mappák megnyitásához mindig rendszergazdai jóváhagyást kér.
-
válasz
1stVikman
üzenetére
Koszi, de ezeken lepesrol lepesre ahogyan leirtad tul vagyok.
Ahogy a kollega is irta, ''soha'' beallitva, ennek ellenere keri, igaz csak meg egy enter kell neki mert ures a jelszo,
de azt, hogy egy enterre felebredjen es egybol az asztal legyen azt nem tudom elerni.
Ugyanez van altatas, hibernalas, es a monitor off allapotbol visszajovet.
Vagyis ha gepeszkedek, akkor nem ez, hanem az a lockscreen vagy mi a bubanat.
Akkor viszont azon kell kattintgatni, tehat se ez, se a logon ne legyen, azt en nem tudom beallitani az n windowsomon. De ezeket itt 2 honapja itt lefutottam, kepekkel illusztralva, de megoldas nincs.
Mimt ahogy a megosztott meghajtoim anomaliara, es a wifi szarakodasra sincs megoldas. -
Headless
őstag
Sziasztok egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy windows 10 gépem, amelyről elérek egy élinuxos smb megsztást host névvel, ip-vel is elérem, de nem ugyanazt mutatja. (üres mappák). Nincs ip ütközés, másik gépről ip címről is tökéletesen megy. Korábban erről is ment, a hétvégén távollétben vált elérhetetlenné. reboot volt mind a samba server mind a kliens gép. Változatlan hostnévvel megy ip-vel nem router restart is volt. semmi.. Muszáj az ip címes elérés számomra...
-
prabhu
senior tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
Hát igen, végül is egy teljesen más gép az jelentős hardvermódosítás

Többet nem írok, mert az már lehet valaki illegális megoldásnak gondolná. -
movax
őstag
válasz
pataslogeza
üzenetére
Amikor utoljára használtam pl. magyar office-t, a "mindent kijelöl" valami olyasmi volt, hogy Ctrl+Shift+O és akkor azt mondtam, hogy édes jó anyukáját a magyarításnak. Rég volt és azóta nem használok magyar nyelvű szoftvert, semmilyet.
Ha meg angolul használsz minden szoftvert, akkor egyszerűen nem tudod, hogy minek hogyan mondják magyarul. Arról nem beszélve, mennyire kontraproduktív az egész, egy angol fórumon és általában a neten elveszel.
Ennek ellenére megpróbáltam segíteni a kollégának. Elnézést, többé nem teszem, hozzád fogom irányítani. Bár ha ilyen arrogánsan válaszolsz neki is, nem hinném, hogy menne valamire vele...
Máskor lépj be te és segíts a kérdezőnek, ezért van a fórum, nem a nagypofájú mellébeszélésért.
-
apatyas
Korrektor
válasz
fojtviki
üzenetére
No. Végül is, a webes, segítséggel élőknek fenntartott linkről feltelepült a 10 home. Az Aidában win8.1 kulcsot ír még mindig de új lett 8hvx7 végű, ugyanitt az explorerhez a régi kulcs van. Rendszernél aktivált 10 home, új termékazonosító vég aa104.
Ha megy, örömésbódottá.
Csak a vele szállított applikációk ne lennének ilyen fosok
(Keyword: kiskapu) -
nyunyu
félisten
válasz
szőr Artúr
üzenetére
Közben eszembe jutott még egy példa: nem túl régi, magyar Office, az Excelben a függvények nevei is magyarok voltak...
Kifejezetten istenes, hogy az Office 2010-ben (14.0) már csak a képlet varázslóba írandó függvénynevek magyarok pl. SZUM()), de az xlsx-be angolul menti őket (SUM()), így tetszőleges nyelvű Excel megeszi őket.
Office 95 (7.0?) környékén még az xls-be is a lokalizált Excel nyelvén írta, így az angol Excel nem tudta betölteni a magyarral mentett fájlokat...
-
prabhu
senior tag
válasz
Hegyirabló
üzenetére
OEM vagy retail verzió? Az előbbit úgy tudom nem lehet átvinni. Az utóbbira van módszer.
-
szőr Artúr
tag
válasz
szőr Artúr
üzenetére
Közben eszembe jutott még egy példa: nem túl régi, magyar Office, az Excelben a függvények nevei is magyarok voltak...
-
szőr Artúr
tag
válasz
pataslogeza
üzenetére
Nem írt akkora ökörséget.
Én sem használok magyar szoftvereket, hasonló okok moatt. Amire konkrétan emlékszem, az olyan volt, hogy a magyar menük miatt az Alt+... kombinációk át lettek írva.
Mondjuk XP és vele egyidős Office volt amit magyarítva láttam, azóta nem tudom, mi a helyzet. -
válasz
apatyas
üzenetére
Hat erdekes. Pont igy voltunk mint te. 8.1 home. Leszedtuk a telepitot. A laptopbol kivettuk a hdd-t es egy ssd ment a helyere. De automatikusan aktivalt lett. Semmi serialt nem kellett beirni. Akkor nekunk szerencsenk volt
Jobban mondva, eloszor frissitessel probalkoztunk, online. Az viszont 99%-on megallt es ugy is maradt. Na ez utan jott amit fentebb irtam
-
apatyas
Korrektor
Üdv! Letöltöttem az összefoglalóban linkelt média bigyón keresztül a home magyar x64 verziót iso-ban. De itthon telepítéskor nem fogadja el az Aidából kiolvasott win8.1 kulcsot, aminek vége w8d2d. A Rendszertulajdonságokban azt írja aktiválva van a win8.1-em, nullával kezdődik és aaoem a termékazonosító vége, így a nulla miatt esélyem sincs a telepítőben használni. ( a 8.1 járt a laposhoz, és magyar)
A verzió rossz amit leszedtem, vagy már nem fogadja el a régi 8.1-es kulcsot? -
pataslogeza
aktív tag
Ha csendben maradtal volna, akkor megorizhetted volna azt a latszatot hogy ertesz ahhoz amihez hozzaszolsz, de igy mar biztosan tudom hogy nem sok kozod van az informatikahoz, kulonben nem irnal ilyen okorseget.
De igen, a ctrl + s az mentes a magyar windowsban is, meg az osszes tobbi billentyuparancs is ugyanaz a magyar windowsban mint az angolban.
Azt allitod soha nem hasznaltal magyar szoftvert, de akkor honnan tudod hogy rettento nagy baromsagok vannak a magyar forditasban? Nem erzed az ellentetet? Ket allitas van a hozzaszolasodban, de azok utik egymast.
Irj ide nekem tizet azokbol a rettento nagy barom forditasokbol, en meg berakom a kepernyomenteseket roluk, amik vagy megerositik az allitasodat, vagy megcafoljak.
Angolul sem tudsz. Ha tudnal, akkor le tudtad volna forditani magyarra azt az egyszeru, harom szavas mondatot, de azt irtad nem tudod magyarul mert angol windowsod van. -
Sziasztok!
Van nekem egy öreg laptopom, van azon egy Windows 10. Na most tegyük fel, hogy szanálom a laptopot, formázom a meghajtóját. De veszek egy új, rendszer nélküli laptopot, amire felteszem a Windows 10-et.
Tudom ezt utána aktiválni a régi laptopon volt Windowsal?
Microsoftot kell hívni? Egyáltalán lehetséges "átmenteni" a Windowst?
Köszönöm!
-
ron8
senior tag
Hy! Tervezem egy win10 megvételét. Mennyire ajánlott hardverapron kulcsot venni? Csak mert sokkal olcsóbb mint bárhol egy boxos verzió....
Köszi -
Kobe
veterán
szaisztok
van egy 1 tbos külső vinyóm, ami alapjáratból 931 GB-os. A problémám, hogy 50 GB-nyi hely eltűnt róla valahogy az éterbe. Az összes mappa ami rajta van, kb 851 GB, szabadnak viszont csak 30GB-ot lát.
Nincs rajta bekapcsolva a rendszervisszaállítás, rejtett mappákban sem találtam semmi orbitális nagy filet, mi foglalhatja még ezen kívül ??
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Mikor lett rá telepítve a Win 10?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
üzenetére
Köszi.
Semmilyen formában nincs Win10-em külső tárolón. Lényeg, hogy működjön az új tulajnál, ha csinálok egy teljes visszaállítást. Korábban Win7 volt rajta és azt nem szeretném, ha emiatt bebuknám a 10-es verziót, mert Win7-re állna vissza. Vagy ez nem fordulhat elő?
-
nyunyu
félisten
Heh, W10 magától átállítja a boot sorrendet az UEFIben a telepítés végeztével?
Ilyet se láttam még.

-
törölt tag
válasz
dgyuri0123
üzenetére
Szia,legegyszerübben,a gépházban a teljes visszaállítással,adatok megtartása nélkül.

Vagy újratelepíted lemezről-pendrive-ról.
-
nyunyu
félisten
válasz
nyunyu
üzenetére
Ez okozhatott zavart húgom telepítés elején kékhalálozó laptopjánál, hogy régen MBR+NTFSre * volt formázva a pendriveom, és most simán csak letöröltem róla a Win7 telepítőt, és fájlrendszer szinten másoltam rá a különböző Win10 ISOk tartalmát?
Ilyen nincs, ez volt a probléma.
Rufusszal felhúztam a W10 ISOt a pendrivera (átformázta GPT+FAT32-re), így hibátlanul fut a telepítő.
"Rosszul" formázva csak két opció volt a BIOS boot opcióinál, most helyesen formázva viszont megjelent két új, és az UEFI storage device-ot kellett választani.
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Ha eladok Win10 -es gépet, hogyan tudom legegyszerűbben "eltűntetni a nyomaimat "? Köszi a segítséget előre is.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Nem telepítettél még pendrive-ról?
Ha jól lett kiírva az ISO, a gép boot beállításai rendben vannak, akkor elindul a Windows 10 telepítő a pendrive-ról. Illetve egyes gépeknél fontos, hogy bootoláskor a megfelelő eszköz legyen kiválasztva! -
1stVikman
senior tag
válasz
Tybor66
üzenetére
Szia!
De igen, és hiába állítom be, hogy a zárolási képernyő hátterét használja a bejelentkezési képernyőn, nem marad meg a beállítás.
Gondolom amiatt, mert kikapcsoltam a zárolási képernyőt levette a hátteret is. Most csak sima egyszínű háttér van, és nem tudok képet betenni.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi!
Amúgy mi az az aktív particíó. És ha behelyeztem az USB drive-ot, akkor automatikusan betölti az ISO-t? -
1stVikman
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Na megtaláltam egy megoldást, de közben már Tybor66 is megírta:[link]
Lényeg visszaállítottam először mindent, ami eddig el volt állítva (gpedit.msc-ben a zárolási képernyős rész, illetve a netplwiz-es mókoláshoz is visszakerült a pipa.
Gépház/ fiókok/ Bejelentkezési lehetőségek alatt létrehozta, egy jelszót a rendszerhez, majd leállítás.
Indítás után ugyebár kéri a jelszót a bejelentkezésnél, belépsz, majd vissza navigálsz ugyanoda, de ekkor már lesz ott egy legördíthető menü, amit Tybor66 írt. Belövöd "Soha"-ra, majd és ekkor is leállítottam a gépet.
Megint indítás, belépsz jelszóval, ugyanide visszanavigálsz, és törlöd a jelszavad úgy, hogy megadod a régit, az újat meg üresen hagyod, és ment.
Ezután nem szórakozik többet a zárolási képernyővel sem indításkor, sem alvó állapot után.
Az üröm az örömben, hogy most boot-nál már nincs ott a beállított hátterem, csak egyszínű háttér lett.

Bárhogy próbáltam, nem jöttem rá eddig, hogyan maradhatna meg a beállított kép jelszó és zártképernyő nélkül. -
Többször volt már kérdés, de nem láttam megoldást/nem működött:
ha a start/keresés gomb nem reagál, mit lehet tenni rebooton kívül?
a Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”} parancs újabban már a Get-AppXPackage részen elhasal, a powershell megtagadja az együttműködést.
Régebben fél óra töprengés után aszonta valami használatban van és nem tudja frissíteni. Ez most jelentős fejlődés
-A hagyományos start menüt nem szeretném visszaállítani, nekem tetszik az új.

-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Valószínűleg utolsó kérdés: azt a 3 particíót automatikusan alakítja ki a gép?
-
King Unique
titán
válasz
nyunyu
üzenetére
Ez eleve hardverfüggő is lehet, hogy melyik gép, milyen paraméterekkel bíró boot pendrive-ot kajál meg. Vannak olyan vasak, amelyeknél Legacy módban aktív partíció sem szükséges, illetve UEFI-ben akár NTFS-ről is tudnak bootolni. Valamint egy sima fájlkezelős formázás csak a fájlrendszert állítja át, de attól még a partíciós séma, aktív partíció stb. megmaradnak.
(#51636) hóborc:
Ha clean install történik az adott lemezen, illetve nincs rajta másik Windows, akkor igen, létrehozza őket automatikusan. -
nyunyu
félisten
válasz
King Unique
üzenetére
Ez okozhatott zavart húgom telepítés elején kékhalálozó laptopjánál, hogy régen MBR+NTFSre * volt formázva a pendriveom, és most simán csak letöröltem róla a Win7 telepítőt, és fájlrendszer szinten másoltam rá a különböző Win10 ISOk tartalmát?
Mondjuk az asztali gépemen kipróbálva simán elindult róla a "hibás" Win10 install.
*: bootsect /nt60 /mbr-rel volt bootolhatóvá téve.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Én a szemét letakarítását illetően telepítésnél magára a célmeghajtóra (HDD / SSD) gondoltam, nem pedig a pendrive-ra. Utóbbit nyilván újrapartícionálja a Rufus az ISO kiírása előtt, tehát nem gond, ha más fájlrendszerre volt formázva. De akár le is lehet gyalulni a diskpart módszerrel, ha valaki nagyon biztosra akar menni, illetve szeret parancssorban pötyögni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
"Azért telepítettem NTFS bootot, mert egy YouTube-videós úgy állította be. Ő miért úgy csinálta?"
Lehet nála éppen Legacy boot volt, annál kell általában a Windows telepítőknél NTFS fájlrendszer + aktív partíció. De a Win8.1/10 telepítő akár Legacy módban is bebootol egy sima FAT32-es pendrive-ról.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
Rendben, köszönöm!

Az a baj, hogy én erre a pendrivera már rátelepítettem NTFS típusú bootot. Ha berakom megint a Rufusba, akkor teljesen átalakul Fat32-re vagy még maradnak belőle szemetek, ahogy mondtad?
EDIT: Azért telepítettem NTFS bootot, mert egy YouTube-videós úgy állította be. Ő miért úgy csinálta? (Esetleg más régió miatt (a videós külföldi)?)
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
De, a Rufus nyilván megformázza a pendrive-ot. UEFI boot esetén FAT32-re + a GPT partíciós sémát is beállítja rajta. Utóbbi elvileg nem feltétlen szükséges, mert általában MBR alapon is bebootol a pendrive, inkább amolyan biztos, ami biztos módszer.
A másik hozzászólásban az a 3. pont más, azt akkor kell alkalmazni, ha pl. valakinél rajta maradt a lemezen egy korábbi telepítés szemete, vagy a lemez MBR / GPT partícióstílusa nem stimmel. Normál esetben nem kell azzal szórakozni, illetve maga a Windows telepítő UEFI boot esetén egy szűz lemeznél nyilván beállítja a GPT | NTFS paramétereket + létrehozza az alábbi partíciókat is a rendszer számára.
-
törölt tag
válasz
King Unique
üzenetére
A 2. linkedben a 3. lépést nem értem: ha a Rufusba berakom az üres pendriveot, akkor az nem formattálja meg?
-
vlevi
nagyúr
válasz
üzenetére
Ha uefi-vel bootolsz, akkor szinte semmit nem kell varázsolni. Leformazod a kártyát fat32-re, és az iso tartalmát egyazegyben rá!ásolod a pendrivera. Ennyi. Az uefi ugyanis nem bootrekorddal működik, hanem a fat32 filerendszer efi könyvtárából inditja a bootolási folyamatot.
-
King Unique
titán
válasz
üzenetére
Semmit nem kell külön állítgatni, csak a legördülő listából kiválasztani a harmadik opciót, ha UEFI boot van. A fájlrendszert és minden egyebet automatikusan beállítja maga a program. Erről egy korábbi hozzászólásban már volt szó, ahogyan arról is, hogy Win8.1/10 ISO-k esetén elég lehet akár a manuális fájlmásolás módszere is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Windows 10 Home N-et szeretnék telepíteni egy pendrive-ról. Mivel a Microsoft MediaCreationTool-je nem ismeri fel, ezért a Rufust szeretném használni. A MediaCreationTool-lal készítettem egy ISO fájlt úgy, mintha egy DVD-re írnám.
Alaplapom tipusa: H110M-K, ha bekapcsolom a gépet, akkor egy UEFI felület jelenik meg.Rufus:
1. Milyen fájlrendszert válasszak?
2. A bootolható lemez készítésénél az ISO képfájlt válasszam?
3. Milyen particíos sémát és célrendszer típusát alkalmazzak?UEFI:
1. Miket módosítsak a beállításokon? -
klepto
addikt
Egyelőre marad, bár lassan teljes gépcsere lesz

Ha mindenem új lenne (az alaplap is), az esetben mi történne?
Más: Édesanyám gépén meghalt az alaplap pont Win 10 frissítése után pár nappal. Vinyó maradt, de új lap, és proci került a gépébe (AMD volt, Intel lett), és bár féltem tőle, a hardverváltozás után is elindult. Persze picit döcögősen, mivel minden meghajtót ki kellett cserélnie, de ezt elvégezte magától, és azóta is hiba nélkül üzemel, és semmit nem kellett manuálisan újra telepíteni, de még újból aktiválni sem
-
raidx
őstag
válasz
klepto
üzenetére
Ha az alaplap maradt mehet az új HDD-re a Win 10. Amint netet talál beaktiválja magát. Win 10-et tudsz MS-től letölteni és adathordozóra kiírni. Jó megoldás, ha letölröd a MediaCreationTools progit MS-től és az leszedi naked a kiválasztott wint amit akár ISO-ba is elkészít.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Mi történik akkor, ha elszáll a rendszerlemezem, de nincs dobozos, fizikai adathordozón lévő Win 10-em, mivel a neten keresztül frissítettem, amikor ingyenes volt.
Ebben az esetben, ha a szűz HDD-re visszatelepítem a dobozos WIN7-et, frissíteni tudom újra WIN10-re, vagy ez esetben meg kell vennem a dobozos WIN10 verziót?
Esetleg a jelenlegi licenc kulcsom alapján le tudok tölteni valahonnan legális WIN 10-et az újra telepítéshez? -
Tybor66
tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ezt ellenőrizted már? Gépház/Fiókok/Bejelentkezési lehetőségek/Bejelentkezés szükséges- SOHA
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Milyen beállítás kell ahhoz, hogy a Classic Shell start menü háttere fehér legyen. Ugyanaz a beállítás 4 gépen, mégis az egyiknél kék. Classic Skin kell.

-
viperabácsi
addikt
Üdv
Érdeklődnék találkoztatok -e már olyan problémával , hogy a one drive egyszercsak nem akar szinkronizálni a gépről ?
-
válasz
1stVikman
üzenetére
Akkor sorstarsam udvozollek eme bugosok taboraban.
En 1 hetig probalkoztam az idiota zarkepernyo kikapcsolasaval,
egyszer sikerult, esakkor helyette bejott a bejelentkezo. Ahol be kell potyogni a jelszavadat.
A kettot egyutt megszuntetni lehetetlen, marmint akinel ilyena rendszer.
Mimdent megprobaltam, a legalis gephaz-vezerlopult, eredmeny semmi, kulso programok, regedit buhera, gpedit, stb. A problema megoldhatatlan.Qqcqqc,
Nem hasznalok virusvedelmi szoftvereket, igy a DaemonTools akadalytalanul telepult.
Valamint egy valahol valamikor olvasott tipp alapjan miutan a DT feltelepul, ezt kovetoen a megfelelo pillanatban megszuntettem a wifi kapcsolatot, igy reklammentes, es mindenmentes. -
AthlonXP
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Fog menni, de a 2Gb ram még nethez is kevés, akár XP-vel is.
A böngészők és a sok "flashes, meg csili vili, háttérben töltök minden szart, mert csak" weboldal, semmi perc alatt felzabálja a 2Gb ramot, mindegy milyen oprendszert használsz..
Sajnos ma már egy "sima netezős" géphez is legalább 4Gb ram ajánlott.
-
2Gb RAM-al elmegy a Win10 olyan szinten mint net, yt? Egy Sata2 SSD és egy C2D társaságában. CSak elébe megyek mire számítsak.

-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Akkor már inkább PowerIso, a DT-t nekem a vírusirtók nagy része nem is engedi letölteni.
-
Daemon Tools.
A beepitett (nekem) 80%-ba hasznalhatatlan, leven nem csak iso van, azokkal pedig semmit nem tud kezdeni.
Hasonlo a beepitett kepnezegetohoz, van, de nincs is.Ha mar itt vagyunk, a w10-es gepemen a powerpoint mit szoszol egy pps megnyitasaval 10 masodpercet,
kiirja hogy a fajl kuldese, feltoltese a microsoftnak, aztan
dolgozok rajta, mostmar mindjart megnyitom, par pillanat...
Ugyanez a muvelet xp-n merhetetlen ideig tart, kb. negyed masodperc.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elektromos autók - motorok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Hardcore café
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)