-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
-
Döglött Róka
veterán
válasz
prabhu #93989 üzenetére
Tobbszoroseb bizonyitottad mar, hogy nem ertesz az os-hez. Ezert figyelmen kivul hagyom a hozongesedet, mindenki jobban jar.
Abban egyetertunk hogy otthon mindenki ugy barmolja szet maganak ahogy csak akarja, ezt tobbszor leirtam, ezert nem ertem miert jottel ezzel az onjelolt admin maszlaggal
En csak azt nem szeretnem ha az onjelolt power userek tanacsaira hallgatva laikusok is szetbarmolnak.
@Lalikiraly: Telemetria barmelyik geptulajdonos altal megtekintheto es meg csak el sincs dugva.
Keretlen programokat a laptopgyartok raknak. Candy crush = pasziansz, ami amugy csak egy installer a start menudben.
-
D@ny7
aktív tag
-
-
válasz
prabhu #92098 üzenetére
Nem tudom megbontani, garanciális a gép. BIOS-ban pedig nem sikerült tiltani, mindig látja mindkét lemezt a telepítő.
Közben egy másik topicban olyan választ kaptam, hogy ez a 32 gigás nem is egy valódi SSD, de ebben van igazság, és ahogy mondod is, 32 giga nagyon vékony a Windowsnak...
-
Cs1csó
titán
válasz
prabhu #91775 üzenetére
????
Simán "legális" lesz de az MS tuti nem fog emiatt rád szállni. Olyan megoldást is tudok hogy KMS-el aktivált Windows 8.1 lett felfrissítve Windows 10-re - lassan már 4 éve - és azóta SEMMI sem kell egy Windows 10 újratelepítés után simán aktivált lesz a rendszer. SŐT a Windows 10-et aktiválás nélkül is lehet teljes körűen használni minimális megkötések vannak kettőt tudok:
- vízjel a jobb sarokban ami mindenen átüt - le lehet szedni
- hátteret nem lehet változtatni - valaki írta hogy Group Policy-ben kell átírni valamit és ez is kijátszhatóUpdate-ek jönnek defender működik stb.
Az MS nél hobbivá degradálodott a Windows ami réges-régen a zászlóshajó volt, sok ilyen cég van pl. a Disney sem animációs filmekből tartja fenn magát.
-
band1103
őstag
válasz
prabhu #91673 üzenetére
prabhu és akaido nagyon köszönöm!
Eggyel előrébb vagyok. Bár nem tudok angol de a crome ba ágyazott fordító közelebb vitt kicsit.
A lényeg hogy ez lett:If your version does not ship with the Group Policy Editor, Run regedit to open the Registry Editor and navigate to the following key:
HKEY_CURRENT_USER\ Software\ Microsoft\ Windows\ CurrentVersion\ Policies\ Explorer
Change the value of NoClose to 1. If NoClose does not exist, create the DWORD value and give it a value of 1.
Nekem Explorer kulcs nem is volt a Policies-ban úgyhogy létrehoztam azt és a NoClose -t is.
Így most semmit nem tudok választani a start menü főkapcsolót választva.
Még újraindítást se amit szerettem volna de arra majd találok más megoldást.
Még egyszer köszi! -
Döglött Róka
veterán
válasz
prabhu #91552 üzenetére
Hat inkabb ne javasolj ilyeneket. Update nem megy konstans, defender autoprotection pontosan ugyanugy mukodik mint barmelyik masik virusirto, ugyanugy egy filter driver ul ra a filerendszerre, telemetria nem tekeri a hattertarat.
Nem tudom mit tapasztaltal de kerek en is LSD-t.
Telepites utan frissulnek a store appok elso belepeskor ez jokora tekerest okoz, leszedi a kumulativ csomagot 150-600 mega buildtol fuggoen jo sok pici driverrel benne. HDD-ket ezek rendesen megkinozzak, de csak egyszer.
Aki szar hardver miatt vallal biztonsagi kockazatot, kapcsolja ki inkabb a gepet es menjen csirket etetni.
-
erikke17
őstag
-
King Unique
titán
válasz
prabhu #90604 üzenetére
Az egy dolog, hogy te így szoktad, de mások már nem feltétlen. Amiket felsoroltál, azok csak opcionálisak és nem kötelezőek! Illetve aminek leginkább lehet értelme, az az adatvédelmi beállítások testreszabása és a frissítések ideiglenes elhalasztása. De pl. az utóbbi is csak akkor, ha valakinél tényleg gond van. Ha nincsen, akkor nyilván nem kell. Max. a funkciófrissítéseket (build upgrade) halasztani, ha nem akar egyből az új verzióra váltani.
(#90602) Puma K:
Normál esetben azokat érdemes beállítani és testre szabni, amik az előbb említve voltak. Az egyéb beállítások, külső programokkal történő tiltás, eltávolítás stb. kizárólag csak opcionális dolgok és azokat is nyilván csak ésszel szabad csinálni. Az olyanok meg, hogy teszel fel külső Start menüt, vagy sem, szintén csak opcionális. Szerintem bőven jó a beépített is + a Start gomb jobbklikkes menüje. -
Puma K
nagyúr
válasz
prabhu #90604 üzenetére
A telepítésnél azokat nyomtam amit te is írtál és a CC-vel is leradíroztam ami nem kell.
Viszont a Classic Shell és O&O ShutUp10 honnan szerezhető be biztonságos forrásból?
A frissítésekre ezt a beállítást használtam:
How to stop automatic updates in Windows 10 - link
majd lentebb a "Configuring automatic update options" részen olvasható opció szerint engedélyeztem:
"2 - Notify for download and auto install."
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
prabhu #53351 üzenetére
Nekem pár napos tapasztalatom van, ráadásul ugyanabba a gépbe került vissza, csak a cpu lett cserélve.
unaccessable boot device kék-halált dobott az indításkor, és csökkentett módban kellett kivenni az inteles drivereket, majd újraindítás után már jó lett.
Igazából szerintem ez 50-50. Vagy felismeri, és elindul, vagy nincs szerencséd, és összeakad valami.BIOS beállítást is érdemes előtte átnézni, mert ez a UEFI-s AHCI-s IDE-s korszak tud meglepetést. Ha tök máson volt telepítve az eredeti, akkor lehet, hogy meg sem fog moccanni, amíg nem állítod át.
-
margithid
veterán
válasz
prabhu #53262 üzenetére
És ez benne lesz a win10 pro verzióban? Vajon mikortól? Tavasz?
Nekem már az is jó lenne, ha 1 hetet el lehetne halasztani...
Azért ez nagyon gáz, csomó oylan videó van ahol éppen fontos meló közben indul újra win10, legalább valami jelzést adnának ilyenkor, hogy újra fog indulni.
Na mindegy, reméljük meg fog oldódni nemsokára! -
DS39
nagyúr
válasz
prabhu #53138 üzenetére
őőő, Windows 10-re is van alternatíva, nem értem teljesen az álláspontodat.
igen G cuccot ne kötelező használni, vehetsz Apple terméket is, de ha Androidos telefonod, tableted van, akkor kénytelen vagy, hiszen google fiók nélkül nem sok mindent lehet vele kezdeni. arról nem is beszélve, hogy a MS a G, az FB, és az A mind gyűjt adatot, ez még egy dolog, de ha telepítesz egy alkalmazást mobilplatformon, az alkalmazás készítőjének is gyűjt adatot a program, ami szintén kikapcsolható nagyrészt, de noname cégek kezére jutnak a névjegyek a telefonodban, az sms-eid, ha nem figyelsz. ehhez képest az MS még kisgyerkőc ezen a téren. -
StLui
veterán
válasz
prabhu #53021 üzenetére
mert talán már csak upgradelni lehet a megmaradt lehetőséggel. Utána gondolom már csinálhatnám a tiszta telepítést
ga h55m d2h, ez az alaplap, nem tudom lehet e pendrive-ról telepíteni rá, win7SP2 itt van lemezen a fiókba, ez tűnt a kézenfekvőnekupdate: elérte a 99%-ot, szóval ismét megy a várakozás, csak meddig? 98-ról 99-re kb fél óra kellett
-
Pala
veterán
válasz
prabhu #51818 üzenetére
Ezek a leirasok nem teljesen pontosak! Ha vegrehajtod az itt leirtakat, attol a driverek sajnos meg ugyanugy telepulhetnek, tobb gepnel is tapasztaltam.
Ha biztosra akarsz menni, akkor a Goup Policy Editor (vagy Home verzio eseteben egy kis registry turkalas) hasznalata szukseges az alabbi modon: [link]
-
-
tpeter77
addikt
válasz
prabhu #51759 üzenetére
köszi
ma letöltöttem INNEN egy telepítő iso fájlt, de csak annyit tudtam kiválasztani hogy magyar és win10 (normál nem N vagy egynyelvű) magyar nyelvű, és hogy 64 bites, erre már jött is a 4GB méretű Win10_1607_Hungarian_x64.ISO fájl.
Honnan tudhatom hogy a Home vagy a Pro változat telepítőjét töltöttem le?
Ez gondolom tök hivatalos, bátran telepíthető. Elfogadja a gyári Win7 és Win8.1 termékkulcsait?
üdv. -
-
betyar1974
senior tag
-
szőr Artúr
tag
-
sz.mich
tag
válasz
prabhu #51549 üzenetére
Alaplapot nem cseréltem, viszont, ami fontos, hogy a virágboltos 7es verziót "aktiváltam", mivel nem akartam havonta újrarakni a rendszert (és azért nem a saját kódommal, mert azt ugye 10re frissítettem). Ezért az alaplapban a virágboltos 7es verzió "aktív". Én csak azért térnék vissza a 10re, mert az eredeti, meg jönnének a frissítések, naprakész lenne az oprendszer, szóval nincs neki különösebb oka. Én is jobban szeretem, ha eredetiek a dolgok, nincs para, csak ugye anno, mikor váltottam, a 10 nagyon nem jött be. Emiatt meg lehet, hogy elcsesztem az eredeti verzióm...?
Szóval ilyen esetben mit kéne tennem? Húzzam újra a 7et, és próbáljam megetetni vele az eredeti kódot, hátha? Vagy egy 10es verziót tegyek fel, és abban használjam a kódom? Azért ez a sok kérdés, mert nekem nem 20 perc újrarakni a gépet, meg ismét feltenni minden drájvert', plusz helyére tenni a dolgokat... Ha van valami konkrét ötlet, akkor időt spórolva az alapján haladnék.
-
Ragnar_
addikt
válasz
prabhu #51417 üzenetére
Köszi, teljesen formatálásos telepítés volt, nincs előző verzió..(# CirrMee különben tényleg csak 20 Gb
, azt néztem, hogy a 70-es partíción nincs csak 15Gb hely, és Win7-nél általában maga a Win könyvtár volt a nagy)... Jah, Users könyvtár + 20Gb.. Azzal lehet valamit kezdeni ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest