- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Magisk
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior11
veterán
válasz
dgyuri0123 #98347 üzenetére
Nálam szépen megy a youtube, Firefox alatt azért kicsit lassabban, mint Chrome-mal.
-
Ferenc.
tag
válasz
dgyuri0123 #73611 üzenetére
Nekem tegnap éjjel indult újra magától, s fogalmam nincs mitől. Legfrissebb win 10 és build van a gépen. Eseménynapló 63 -as kernel-power hibakódot ír és ennyi, a szokásos.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #73284 üzenetére
Senki nem használja média megosztásra a Win10 DLNA szolgáltatását?
-
válasz
dgyuri0123 #66377 üzenetére
Gépház/Rendszer/Tárterület/ - Tárterületsegédnél egy link : "Válassza ki, hogyan szabadítsunk fel tártelületet"
Ezen belül Ki lehet pipálni a régi verzió törlését. Jah és itt írja azt is hogy 10 nap után automatikusan törlődik.
Én pont most töröltem, 15 giga plusz hely lett. -
Boonen007
őstag
válasz
dgyuri0123 #66373 üzenetére
Komolyan? Akkor kivárom, kb 2 hete lett új Win-em amikor bekerült egy SSD a laptopba, így újra nem akarnám rakni, de ha azt mondod, hogy eltűnik, simán jó, elférek az SSD-n.
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #51651 üzenetére
Mikor lett rá telepítve a Win 10?
-
törölt tag
válasz
dgyuri0123 #51646 üzenetére
Szia,legegyszerübben,a gépházban a teljes visszaállítással,adatok megtartása nélkül.
Vagy újratelepíted lemezről-pendrive-ról. -
C. s.
addikt
válasz
dgyuri0123 #42386 üzenetére
30 Mb/s. Már reggel óta nem tölt le semmit. Ami lejött, azt több szakaszban szedte le (kb. 2-3), de reggel negyed-fél 8 óta semmit sem változott a helyzet. A $WINDOWS.~BT mappa mérete a TC szerint 7769 M folyamatosan. Mekkorának kellene lennie, ha 64 bites W8.1-ről frissítek?
Más:
"A Windows kiadása: a telepítéskor válassza a Windows azonos kiadását."
Csak annyit ír, hogy Windows 8.1. Semmi Home vagy Pro. Akkor most melyiket válasszam?
-
VoidXs
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #41552 üzenetére
Lemezkarbantartóval (annak is rendszergazda módjában, bal alsó sarokban) tudod csak az egészet törölni, mert néhány fájlt hagyományosan nem enged.
-
python1
veterán
válasz
dgyuri0123 #39587 üzenetére
Nem nagyon hallgatok PC-n zenét,de akik áttértek és sokan emiatt,azok mind pozitívan nyilatkoztak.
Mozin egyértelmű a javulás és még amit észrevettem,hogy kevesebb energiával beéri mint a 7-es.King Uniqe: Szerencsére nekem sem volt vele problémám,eddig csak pozitívan tudok róla nyilatkozni.
Irobai munkára is tökéletesen megfelel. Gyerkőcöknek,asszonynak is 10-esek mennek,bolondbiztosra állítottam mindent nekik,tehát egyszerű mint a faék. -
saelin
veterán
válasz
dgyuri0123 #39503 üzenetére
Ha nem adsz/adtál meg vpn kapcsolatot, akkor nem is lehet bekapcsolni. Ha a speciális beállításokra gondolsz, az meg lehet hogy a rendszer bugja, hogy mindig visszakapcsolja.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #39406 üzenetére
Start-ikon jobb egérgombos menüjében Lemezkezelés?
-
King Unique
titán
válasz
dgyuri0123 #39098 üzenetére
Az elején megdobta a puffer, azért lódult meg, de utána már beállt arra asebességre, amit valójában tud az eszköz. Azt, hogy pontosan mit ügyködtél a driverekkel, azt nem tudni, de akár ott is elcsesződhetett valami, ami miatt most nem működik megfelelően. Ha gépházból eltávolítod az USB-eszközt, akkor az leszedi az eszközillesztőt is. De az nem akkora probléma, mert eleve újracsatlakoztatáskor a rendszer újratelepíti azt. Bár nem muszáj, de egy restartot talán érdemes lehet közbeiktatni.
Amúgy ilyen problémám nekem 2,5" külső HDD-nél volt, ahol az USB chip, pontosabban a rajta lévő régi firmware-rel nem működött jól WIn8.1 alatt. Annál is szakadozott és ingadozott az adatátviteli sebesség, állandóan "lebökött" 0 KB/s-ra, állt egy darabig, majd újra felgyorsult. Win7/10 alatt érdekes módon semmi gond nem volt vele. Aztán egy firmware frissítés megoldotta a problémát. De ugye utóbbi egy pendrive esetén nem igazán játszik...
-
King Unique
titán
válasz
dgyuri0123 #39087 üzenetére
Mondjuk másolás közben meg lehetne nézni feladatkezelőben, hogy milyen folyamatok terhelik a gépet, akár a vírusirtó is foghatja. Továbbá még az eszközillesztő eltávolítása, majd újratelepítése, illetve a diskpart törlés, majd tiszta partícionálás, ami eszembe jut.
Meg aztán nem ártana a pendrive-okat másik gépen, másik OS alatt is kipróbálni, hogy kiderüljön hol a hiba. Ha egy Windows-frissítés cseszett el valamit, akkor azzal nem sok mindent lehet kezdeni. Bár nálam most a 10586.318 build van fent, de ilyen hibát nem tapasztaltam.Azért a 8-9 MB/s adatátviteli sebességért nem kár...
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
dgyuri0123 #39087 üzenetére
Pendrive-on inkább exFAT-ot kellen használni, hátha jobb lesz.
-
norba69
senior tag
válasz
dgyuri0123 #38866 üzenetére
Jól érted, a teljes gmail címed a felhasználóneved.
Megbizonyosodhatsz róla a login.live.com -n.
Ha be tudsz lépni vele, akkor az a felhasználóneved. -
norba69
senior tag
válasz
dgyuri0123 #38852 üzenetére
Ha online a fiókod, akkor a felhasználóneved úgy néz ki, mint egy emilcím (mert az is). azt kell beírni a fölkínált rövid név helyett.
Bonyolultabb a helyzet, ha egyszer már engedted a netplwiz által felkínált rövid névvel elindulni, mert akkor a rövid névre létrehoz egy helyi (offline) fiókot.
Valahogy ki kellene derítened, hogy a C:/Users mappában látható rövid nevek közül melyik az online felhasználódé.
Ha ez megvan, akkor indíthatod a netplwiz parancsot, tedd vissza a pipát, a felkínált felhasználók közül válaszd ki a rövid névnek megfelelőt, vedd ki a pipát, nyomd meg az OK gombot, a feljövő jelszóbekérő ablakban írd át a felhasználónevet a felkínált rövid névről a teljesre, írd be kétszer a jelszót, ok, újraindít. -
válasz
dgyuri0123 #38852 üzenetére
helyi/microsoftos fiók között váltottál, ezért tér el a név. Ha microsoftos fiókról van szó, nyilván ugyanaz a név ami https://login.live.com email/jelszó.
Jelentkezz be microsoftos fiókkal, aztán ha akarsz váltasz helyi fiókra ott megadhatod tetszőleges névnek ami kell. -
válasz
dgyuri0123 #38849 üzenetére
-Oda mit írjak?
A jelenlegi jelszavadat. Többször nem kéri el. -
norba69
senior tag
válasz
dgyuri0123 #38842 üzenetére
A netplwiz használatakor nem elég a pipát kivenni, a jelszóbekérő ablakban a felhasználónevet át kell írni a rövid alakról a teljesre.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Megadsz mondjuk egy négyjegyű számot & jelszó helyett azzal tudsz belépni. Sokkal gyorsabb, mint a jelszó.
-
válasz
control userpasswords2 futtatásban.
ki kell venni a jelszókérést.
win 7 óta így van. -
pjen
félisten
válasz
És ha ujra telepíted és nem adsz meg jelszót?Hamar megvan és levan a gond.
-
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #38838 üzenetére
A jelszót át lehet állítani egy pin kódra. Azzal már nagyon gyors lehet a belépés.
Illetve logouton mintha lenne egy új írás, hogyan lehet kikapcsolni a bejelentkező képernyőt.
-
pjen
félisten
válasz
dgyuri0123 #38838 üzenetére
Nem,legalábbis nekem nem,pedig3 gépen is megy itthon.Szerintem beállítás kérdése.
-
vlevi
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #29267 üzenetére
Ha van mentésed, az sosem árt.
Amúgy a frissítés valóban nem töröl semmit, sőt a visszaállás lehetősége is megmarad.
De, ha belefutsz valami nagysz...ságba, és nem indul az újonnan felrakott rendszer, akkor csak a backup segíthet.
Macrium Reflect Free -vel csináltam legutóbb backupot, megleően gyorsan dolgozik, merem ajánlani. Ja, és a visszaállítás is sikerült vele, ami nm utolsó szempont -
válasz
dgyuri0123 #29267 üzenetére
nem töröl semmit, de ezt ki is fogja írni kezdés előtt, nyugodtan kezdj neki. ha inkompatibilis programot talál, arról még a frissítés megkezdése előtt szólni fog, uninstallálni kell a folytatáshoz (ez nálam eddig kizárólag a Daemon Tools-t jelentette, de az egyébként is okafogyottá vált, mert a Win10 beépítve tud virtualCD meghajtóba ISO-t mountolni)
természetesen egy backup ettől függetlenül sosem árt, de az eddigi tapasztalataim alapján még nem volt problémám
(középvállalatnál vagyok rendszergazda, szóval pár upgradet már lefuttattam)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Nintendo Switch 2
- Gumi és felni topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged