- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
qqcqqc #154015 üzenetére
Ez sem rossz, sokat tud.
Kicsit más kellene nekem: hasonló, mint GPU-Z "Sensors" módjában, amikor kiírja, hogy hány W-ot fogyaszt a VGA és azon belül akár azt is is, milyen eredményt kérek(átlag, csúcsok, grafikon mekkora idő-sávban, stb...).
Ez a pillanatnyi fogyasztási adat kellene nekem minél több hw-elemre, mert kíváncsi lennék, hogy miből tevődik össze a PC-m teljes fogyasztása, a gyártók által összevissza megadott adatok helyett.
Ebből a kívánság listámból tudott több elemet a példának hozott zenpower Linux-os szoftver, ennek keresném egy W-os analóg változatát. W-os zenpower változat nincs!
Eddig még nem jött velem szembe hasonló W-os progi.
Úgy emlékeztem, hogy a HWiNFO tudja, de nem találom ezt a funkciót benne mégsem. -
-
-
válasz
qqcqqc #142785 üzenetére
Hallod... Tud ez a Microsoft.
A szóban forgó Zotac mini gépecske egy izolált, netmentes helyen lesz használva, 1 darab kamera néző szoftver fut rajta amivel 9 IP kamerát kellene megjelenítenie.
Namost ez hardveres támogatás hiányába, a Microsoft általános driverrel nem megy mert beleszakad a szerencsétlen ezeréves AMD proci.
Fogtam a gépet, átvittem a másik épületbe. adtam neki LAN-t és visszakapcsoltam a Winupdate-t.
És apám, nem tudom mi van a Win driverupdate helyen összegyűjtögetve de 1 perc múlva villant a monitor, leszedte magának azt a drivert ami nem volt Zotacéknál, AMD-éknél, se sehol a világon.
Gép a helyére visszavisz, beüzemel és tökéletesen teszi a dolgát.
Gratula a Microsoftnak ezért a teljesítményért. -
-
King Unique
titán
válasz
qqcqqc #140027 üzenetére
Nemcsak szerintem, hanem eleve részben user error is, ha adott a lehetőség előzetesen informálódni a gyártói / egyéb specifikációk és leírások alapján hogy pontosan mi van annál a PC-nél, valamint megtekintetni - már a fájlkezelőben a meghajtóikonnál a kis lakat is elég szemléletes... - és lementeni a helyreállítási kulcsot vagy akár kikapcsolni a titkosítást, ellenben egyáltalán nem él a lehetőséggel a user, szükség esetén nem kér segítséget sem hozzáértőbb felhasználótól ha laikus, stb., ezen nincs mit ragozni...
Meg ilyen alapon akkor gondolom ha épp nem a BitLocker a téma, hanem pl. az adatmentés, adatbiztonság és elszáll a rendszermeghajtóként használt SSD, ahol még véletlenül sem volt a rendszerről és a fontos adatokról máshol biztonsági másolat, akkor az ugye megint még véletlen sem a user felelőssége, mert ő éppen nem hallott ilyenről és nem tudja mi az... Hát igen, lehet akár így is hozzáállni, csak akkor ugye utólag nem kell csodálkozni ha nem tetsző vége lesz, ennyi.
-
King Unique
titán
-
laskr99
addikt
válasz
qqcqqc #129533 üzenetére
Nincs munka lemez, 2 lemez van, 1 SSD és 1 HDD. HDD-n fontos adatok vannak, szóval nem lehet törölni, SSD a rendszer. Szóval az itthoni gép van melóra használva.
Napközben melózok, de ha a wint kell azon az egy SSD-n tesztelni, akkor nem tudok dolgozni, home office, ez van
-
King Unique
titán
válasz
qqcqqc #127503 üzenetére
Ha a másik W10 is Pro lenne és tartozik az adott gépnél már Pro kiadáshoz digitális licenc, akkor elvileg termékkulcsot sem kell megadni és beaktiválódhat automatikusan. Viszont 1 OEM/Retail licenc normál esetben egyszerre csak 1 eszközön, 1 rendszeren használható, többnél már előfordulhat aktiválási probléma, hibaüzenet. Bár nem minden esetben, mert pl. korábban a felsőoktatásban osztogatott MSDNAA Retail licenc egyidőben akár 2 gépen, 2 W10 rendszeren is használható volt (példa).
-
-
Geth
veterán
válasz
qqcqqc #102722 üzenetére
Egy böngészésre, multimédia fogyasztásra és játékra használt gépet nyugodtan ki lehet kapcsolni.
Egy böngészésre, multimédia fogyasztásra és játékra használt gépet nyugodtan altat a tulaj (pont van ilyen a családban).
1-2 mp < 10 mp < 30 mp < 60-120 mp
Én a balszéléről választottam értéket.
Fun fact: amióta altatást használok, szinte alig megy kihasználatlanul a gép, mert vagy altatom, vagy alszik magától. Régebben (nem volt megbízható hardveresen/szoftveresen az altatás, stb) többször volt, hogy inkább hagytam bekapcsolva, főleg ha távolról is el kellett érnem.(#102724) Lauda: így van. Pontosabban desktop gépet hibrid altatom. Laptopon sima altatás, és ha x idő múlva még mindig nem kel fel/lecsökkenne az akksi töltöttség y szint alá, felkel és hibernál
Természetesen ha valami olyan frissül, akkor restart. -
svgyula
addikt
válasz
qqcqqc #102715 üzenetére
+1 Biztosan arra fele nincs soha vihar! Nálunk sajna 10 perc alatt keletkezik olyan zivatar, hogy a két utcával arrébb becsapó villám a hálózaton mindent agyonvág. De egy bekapcsolt gépet a szomszédnál a fába csapó villám elektromágneses impulzusa is kiteríti. Halt már meg így mobilteló is.Ezért nálam is ha elmegyek nyáron itthonról mindent áramtalanítok. Ja mielőtt valamelyik okostojás jön az "áramvédő" eszközökkel azt felejtse el. Az felénk csak a villám becsapásának a távolságán múlik mekkora kárt okoz! A haveromnál a lekapcsolt kapcsolókon keresztül égett ki az összes villanykörte
mondjuk ott 50 méterre volt a "forrás". Ezért használok olyan elosztót amiben a kapcsoló mindkét szálat megszakítja. De lehetne estig sorolni azokat a károkat amit csinál egy hirtelen jött zivatar. Arról nem is beszélve, hogy a gépem bekapcsolt állapotban azért eszik rendesen! Az 500-as táp határon dolgozik.
-
-
-
Yeffy
veterán
válasz
qqcqqc #91908 üzenetére
Megprobaltam, a listadrol az elsot nem talaltam, a tobbi nagyja aktiv volt, de beallitgattam oket, plusz ezt az smb akarmit is, restartoltam, de meg mindig ugyan az a hiba.
Latja a masik gep a megosztott meghajtot, mint eddig, de nem enged be.
Valami jogosultsag beallitas hianyzik vajon? -
pc360
addikt
válasz
qqcqqc #82224 üzenetére
A Revo helyett inkább GeekUninstaller, de amúgy jah, ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
qqcqqc #81912 üzenetére
Az valóban más, akkor úgy már érthető. Aztán az mondjuk megint más dolog, hogy otthon a mindennapi használatra ezt az Insider megoldást pont a sűrű frissítések és az esetlegesen instabil és bugos buildek miatt én nem különösebben preferálom. Max. alkalmanként külön partícióra, avagy fizikai lemezre feldobok egyet, aztán megnézem éppen hol tartanak.
-
King Unique
titán
válasz
qqcqqc #81909 üzenetére
Egy szimpla, havi összesítő frissítés után nem kapcsol vissza, hanem kizárólag csak a build upgrade-ek, azaz a funkciófrissítések után. Az utóbbiakból meg van évente max. 2, de ha valaki sima féléves csatornát állít be, avagy halasztja 1 évig, akkor megint kitolható. Amúgy meg nem mintha sokáig tartana utána pár kattintással kikapcsolni, vagy akkora meglepetés lenne, amikor már a 8-8.1 upgrade-nél is így volt.
SSD-nél valóban nem létszükséglet a gyorsindítás (fast startup), mivel SSD-vel anélkül is elég gyors a bootolás. Viszont kötelező jelleggel kikapcsolni sem feltétlen muszáj, inkább csak indokolt esetben. Vagyis, ha valaki pl. multiboot megoldást használ és egyes rendszereknél (pl. Linuxok) gondot okoz a Windows félhibernálásos állapota, amiatt nem tudnak rendesen hozzáférni egy partícióhoz stb. De, ha mondjuk a BIOS-ba kell belépni, vagy másik rendszert kell indítani, akkor az egy újraindítás után megoldható bekapcsolt állapotban is.
-
SUPREME7
őstag
válasz
qqcqqc #80633 üzenetére
Megvolt, tiszta vicc, komolyan, csináltam hálózat alapbeállítást, újraindítás után mindkettőn feldobta, hogy engedélyezem-e, hogy lássa-e a hálózaton a többi gépet, persze igen, erre a fő gépen megjelent a HTPC gépem, meg tudtam nyitni, látszódtak a megosztott mappák, HTPC-n nem látszik a fő gép, újraindítottam, erre mi történik? A HTPC-n látszódik a fő gép, de nem lehet kapcsolódni, most meg a fő gépen nem látszik a HTPC ...... komolyan nem hiszem el.
Van valami használható thirdparty szoftver ami erre hivatott?
Eset smart security van mindkettőn, gondoltam hátha az szól bele, de kikapcsolva mindkét gépen is ugyanez. De egyébként is otthoni hálózati beállításokra van állítva, és eddig emlékeim szerint nem is volt gond, bár otthoni csoportból nyitottam meg mindig a HTPC megosztott mappáit
-
huan
őstag
válasz
qqcqqc #79337 üzenetére
Szia!
Köszönöm!
Igen, olvasom, hogy javították a 17666-ban, de hogyan kell engednem a frissítést, ha a windows update-ben nem lát újabb frissítéseket?
windows update: A számítógép naprakész
Hol kell engedélyezni, hogy megtalálja a 17666-ot?
Windows 10pro Insider Preview x64 verzió:1803 build: 17661.1001 -
csixy
addikt
válasz
qqcqqc #76387 üzenetére
Ezt hogy gondolod? Mondjuk ismerek x darab outlokos email címet, akkor szerinted ezt mindet kisajátíthatom a saját céljaimra a jelszavak ismerete nélkül? Ez így nem működhet, nagy baj is lenne, ha működne!
(#76386) rokafiu77:
Live linuxról bootolván menthetők róla az adatok, ha nem titkosítottak. Ezután újratelepíthető a gép ugyanazzal a verzióval (pro, vagy home), ha legális volt rajta a windows előzőleg , például akár offline fiókkal is és beaktíválja magát,DEaz eredeti MS fiók tulajdonos át tudja tenni a fiókjához kapcsolt aktivációt a saját újabb alaplapjára és akkor fuccs az aktivációnak. Ez így nagyon helyes dolog. A vas elveszhet bár ,de szerencsés esetben (ha más nem ismeri a hozzá tartozó MS fiók adatokat) a saját aktivációs jog nem vész el. -
Yogi Bear
aktív tag
-
Kam1kaze
aktív tag
válasz
qqcqqc #69236 üzenetére
Hiába kerestem anno hozzá, külföldi oldalakon is, nem találtam. Most visszagondolva, talán az egyik működött, de ott meg akadozott a hang, vagy recsegett. Kösz az infót, mondjuk már nem lesz rá szükségem, mert a régi eladásra kerül majd. Most is direkt EMU csipeset vettem, mert abban nem csalódtam. SB Audigy Fx-et is kipróbáltam előtte, de nem sokkal volt jobb az integráltnál, mivel az is Realtek csipes.
-
tibike8
őstag
válasz
qqcqqc #69091 üzenetére
Akkor 'megnyugodtam', hogy nem csak nálam van ez. Az egyik gépemen rendben működik a win10, a másikon meg sokszor nem jön be a start menü, ha rákattintok, de az óra sem reagál jobb oldalt ekkor. Gondolom össze függ a kettő. Azt van, hogy napokig/hetekig jó megint. Most pár napja megint nem jó.
-
válasz
qqcqqc #68081 üzenetére
Akkor valami zavar volt az erőben, nekem nem ezeket adta ki.
Feltelepítettem, de sajnos a helyzet változatlan. Lehet a rendszeremmel van baj, mert a Windowsos alkalmazások, úgy mint a számológép, képnézegető...stb. nem indulnak el, lehet köze van a telefonos témához is.
Mindegy, a másik gépen megy, én meg majd átküldöm bluetooth-on. Köszi a tippet!
-
-
válasz
qqcqqc #67006 üzenetére
Igen volt ilyen, én nálam az Anniversary rakoncátlankodott emiatt, akkor csináltam tiszta telepítést egyszer.
Az létrehozta magának a megfelelő particiókat... azóta egyik update-el sem volt gond szerencsére.Szerintem az is baj, ha valaki saját maga kézzel particionál, pl nem csinál külön recovery meg EFI particiót, hanem egyben tartja és arra telepít, stb.
Meg az is, ha valaki az első régi windowsról update-elt kiosztásban van még... ezeknél jobb lehet egy újratelepítés partició törlés után, úgy hogy engedni a windowsnak, hogy maga hozza létre UEFI boot-al.Ez a legtisztább amit egyszer valamikor úgy néz ki célszerű meglépni.
Másik ami bekavar ezek miatt ugye a multiboot több rendszerrel, linuxxal stb.
Nálam így néz ki amit magától csinált.
450MB + 100MB + a maradék használható.
Akinél nem ilyen, gondolom emiatt is szívathatja/elhasalhat az update.
-
Antonio
senior tag
válasz
qqcqqc #64994 üzenetére
mármint SMB-t?
máshol meg azt olvastam hogy az legyen bepipálva (bár lehet az SMB2-3 volt). én meg itt tudatlanul lebegek az ürességben
mi előtt rákeresnék google ba és el is vesznék az információ értelmezésében megkérdem:
ha kikapcsolom akkor nem szenvedek semmilyen hátrányt (később), vagy nem lesz máshol a rendszerben valami kalamajka? -
Mr-Pamacs
senior tag
válasz
qqcqqc #62190 üzenetére
Igen volt cserélve táp. FSP 400 W táp van jelenleg (kb 5-6 éves), a régi Chieftech helyett. Valamint ezt kizárnám, mert a windows csere előttig nem volt gond a géppel (igaz akkor nem volt benne még SSD csak az 5 vinyó). XP hónapokig ment leállítás nélkül. Esetleg tudom ezt valahogy tesztelni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest