- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
movax
őstag
válasz
Hegyirabló #135759 üzenetére
Nem okoz semmilyen gondot. Telepítés után adsz neki netet és winupdate, akkor leszed mindent, ami kell neki, és amit egyébként telepítés közben szedett volna. Ráadásul net nélkül tudsz helyi fiókkal telepíteni (ha home és ha nem kell a MS-fiók).
-
PitLee
őstag
válasz
Hegyirabló #132862 üzenetére
Ez érdekes.
Ez idáig nem hinném, hogy probléma lett volna vele vagy csak nem figyeltem és magától helyreált, de most olvasom a hsz-d lenézek az órára 10:53, mondom magamban " biztos valami egyéni probléma és valamit nem j..." eddig jutottam a gondolattal amikor a szemem láttára váltott 9:54-re
Ilyen beállítások mellett csinálta, a kép már a szinkronizáció után készült, és valami 15 óra és akárhány percet mutatott szinkron előtt.
-
mpo
veterán
válasz
Hegyirabló #132862 üzenetére
A vicc kategória az, amit az Unio nyári-téli időszámítás címen művel.
Reggel elindítottam a gépet. Láttam, hogy nem állította át.
Manuálisan kellett szinkronizálnom.
Ennyi. -
nullpoint
őstag
válasz
Hegyirabló #126261 üzenetére
Ja, önző vagy. Fogadjunk te azt is megköveteled hogy egy új autón működjenek a fékek. Hát nem szégyenled magad?
Amúgy kiváncsiságból bekapcsoltam a lapost, azon van W10 1803 enterprise. Átállította az időt rendesen, lehet hogy mivel nem engedem rá az frissítéseket, így nem volt esélye elcseszni a kevés normálisan működő dolgot.
-
válasz
Hegyirabló #126258 üzenetére
Nem kellett volna annyi antispy izét kipróbálnod (pl O&O) és akkor most nem volna problémád.. De ha már találtál egy ideális bűnbakot (MS), akkor elégedett lehetsz..
-
Geth
veterán
válasz
Hegyirabló #126265 üzenetére
Aham, ez korrekt és teljes bizonyítás
Akkor majd Microsoft javítja
-
válasz
Hegyirabló #126265 üzenetére
-
Geth
veterán
válasz
Ellenem sehogy nem is lehetne, nincs ezzel semmi gond.
Van rá egy pici esély, hogy lokális a hiba (Nálad van) és nincs mit megoldania? Én még nem láttam kizárva ezt az opciót.
-
válasz
Hegyirabló #126261 üzenetére
Nem velem szemben önző hanem a windowsal szemben. Van windows community oldal, írd be a problémádat és válaszolni fognak. Redmontban valszeg nem ez a legnagyobb problémájuk, hiába mondod, hogy "oldják meg". Millió felhasználóból 990000-nél működik. Ez elég jó arány. Próbálj ki bármi más rendszert, ott is lesznek/lehetnek problémáid. Vagy el tudod fogadni, hogy tökéletesség nem létezik, vagy bosszantod magad apróságokon. A döntés a tiéd..... Kizártnak tartom, hogy nem megoldható a gondod....
-
válasz
Ezt nem gondoltad komolyan ugye?!
-
válasz
Kicsit önző álláspont de oké, ez a tiéd....
Azért annyit nem ért ha elfogadsz (mást úgy sem tudsz csinálni), hogy tőkéletes rendszer nincs! Nem volt és soha nem is lesz. Milliónyi hardver, milliónyi szoftver környezet + a userek milliónyi (sokszor szar) beállításai... erre lehetetlen 100%-os tökéletességgel optimalizálni bármit is. -
válasz
Hegyirabló #126254 üzenetére
Értem. Azért megnézném a beállításokat. Dátum stb
-
Geth
veterán
válasz
Hegyirabló #126254 üzenetére
A csomó mindenki más mindig kívül esik a radaromon. Evvan
A kihívás teljesítve, itthon megy (saját ntp szerver), mindenhol máshol ahol jártam megy (Mo-n hu.pool.ntp.org amit használok). -
válasz
Hegyirabló #126247 üzenetére
Valami más lehet. Router pl, ha onnan veszi az időt
-
Geth
veterán
válasz
Itt megugrotta mindegyik rendszeren (hosszú hosszú évek óta). Lehet nem a win10-el van a baj?
Szerk: hékás, ez másnál is működik, nem csak nálam, fú de ciki
-
mpo
veterán
válasz
Mert egy órát voltál távol, persze hogy 1 órával többet mutat.
-
Geth
veterán
válasz
Hegyirabló #123630 üzenetére
amiért kifizettem x összeget, az működjön nekem az elvárható módon
Azt az apróságot még hozzáteszem, hogy az EULA-t is elfogadjuk amikor telepítünk.
És akkor még bele se mentünk, hogy máshol se hibátlan szoftvert kapsz a pénzedért.
Ilyen ez a popszakma. -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #123630 üzenetére
Ó dehogynem, pont azért ragozod ennyire a témát...
Írjad, csak tudod legközelebb inkább mást traktáljál vele, meg ha csak erre futja, akkor máshol offoljál vele, köszi.Meg ez a topik tudtommal elsődlegesen a Windows 10-et érintő kérdésekkel, a használat során felmerülő problémák megoldásával, megválaszolásával foglalkozik, nem az egyéni "vélemények" másik félre ráerőltetésével. Meg ez a még neked áll feljebb szitu sem világos, ha nem a másik fél, hanem eleve te kezded el... Valamint ha már sikerült megoldani az említett problémát, találtál itt instrukciókat hozzá, + másik tagoktól javaslatokat, akkor nem világos mégis mire volt jó ez az egész... + Nem kellenek az ilyen-olyan megjegyzések ide, meg nyilván nem állítottam magamról, de azért kösz.
Egyébként ha van egy probléma, akkor talán annyira nem meglepő, ha azt meg kell oldani, meg ilyen-olyan megoldásokkal, még ha neked unalmas is. Illetve ha egyesek nem képesek - mint ahogy magad sem - pontosan leírni, hogy náluk a helyzet, akkor nem meglepő, ha elsőre max. találgatni és az általános megoldásokat javasolni lehet egy bizonyos konkrét megoldás helyett, ilyen egyszerű... Azt meg nem világos honnan vetted, hogy egy fizetős szoftvernél nem fordulhat elő soha semmilyen gond, pláne úgy, hogy egy Windowst ki tudja ki milyen hardverre telepít, milyen szoftverkörnyezettel, esetlegesen miket módosít a rendszerben, stb. Meg pont emiatt, ha valakinél valami már abnormális módon annyira nem akar működni, akkor lehet nála nem stimmel valami, nem feltétlen mindenkinél alapból úgy működik a rendszer, pláne ha arra mások ellentétes tapasztalatai is rácáfolnak.
Lényeg a lényeg, hogy ha sikerült befejezned a hőzöngést és az offolást, akkor akár vissza is lehetne kanyarodni az eredeti menetrendhez, lásd az előbb leírtakat, köszi.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #123624 üzenetére
Nem, csak ha már sikerült megtalálni azt az esetet, kérdéseket-válaszokat, a linkelt esetleges megoldásokat, akkor neki lehetett volna állni azokat alkalmazni, ami ha nem használ, akkor célirányosan kérdezni a probléma, annak megoldása felől a mesedélután helyett. Ellenben az nem teljesen világos, hogy most ezt a sok, attól a témától részben eltérő "okosságot" minek nyomatod, meg mit vársz, majd én / más bólogatni fog mindenre amit leírsz, pláne ha nem teljesen ért vele egyet és nem azt tapasztatalja?
Ha ezt, akkor igazán felesleges volt...
Ekkora felhasználói tábornál, ilyen változatos hardver- és szoftverkörnyezetnél az lenne a meglepő, ha egyáltalán nem lenne senkinél, semmilyen hiba. Szóval vannak, bár érdekesek azok a bizonyos "cikkek" is, ahol beszámolnak arról, hogy "egyes felhasználóknál ez+az van", de azt jellemzően soha nem képesek leírni a kedves hozzáértő szerzők, hogy azon hibák pontosan milyen csillagállás, milyen feltelek teljesülése esetén jönnek elő... Mert van akiknél igen, míg másoknál egyáltalán nem, pl. felrakom az opcionális "C" / "D" frissítést több Windows 10-es rendszere és nem tapasztalom, amit abban a bizonyos cikkben írtak, pedig kipróbálnám, tesztelném én szívesen.
Apropó, az imént említett KB4566116 számú "C" frissítés 1903/1909 verzióknál csak opcionális, választhatóként ajánlja fel a Windows Update, vagyis nem kötelező telepíteni, még mielőtt ráfogná valaki, hogy ezzel frissült automatikusan a Windows 10 és esetlegesen amiatt volt valami gondja.
Pont te példálóztál azzal, hogy másoknál mi van, mi nem működik...
Meg na látod, ha téged nem érdekel az, hogy másoknál mi van, akkor engem/mást miért érdekeljen az, hogy nálad nem működik 1 adott alkalmazás, ha nálunk meg igen. Meg ha többeknél előfordul, akkor evidens, hogy van ilyen hiba, ellenben az már nem, hogy általánosan így működik az adott alkalmazás, illetve nem működik, ha közben másoknál meg használható, ennyire logikus ez.
Hát, ha egyes más fórumokon a hibakeresés, probléma megoldása helyett egyből olyan választ adtak, akkor az jól tükrözi az ottani hozzáértést...
Apropó, ha majd befejezted az élménybeszámolót és az offolást, akkor beszámolhatnál arról, hogy sikerült-e megoldani a problémát a korábbi esetnél linkelt leírások alapján, vagy ha más nem megy, akkor akár egy Windows alól indított "javító upgrade-del". Bár itt is tipikusan az van, amit előzőleg írtam: se a Windows 10 verziója nem ismert, se a frissítettségi állapota, sem az hogy az említett probléma mióta áll fenn, alapból ilyen vagy egy adott frissítés telepítése / egyéb módosítás óta, stb. Ez esetben meg ugye lehet találgatni, futni a + köröket, hogy kinél éppen mi van, meg mire kiderül a lényeg... -
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #123624 üzenetére
Amit meg nagyon kérek, hogy ne bántódjon meg senki, a karcos szavak nem személyeknek szólnak!
Én aztán tényleg Windows-párti voltam, az év legelején képes voltam más fórumokon vitába szállni olyanokkal, akik valamilyen hibakeresés/javítás kérdésre azonnal a "- Telepítsél helyette inkább Linuxot, mert a Windows 10 szar!" választ adták.
Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy egy ilyen elkötelezett Windows felhasználó, mint én (és még rengeteg), hogyan jut el idáig, hogy kis túlzással egy rakás szerencsétlenségnek tartja a Windows 10-et. Végigjártam 3.1-től Windows 95-öt (amit egyesek egyenesen "nagy kiterjesztésű vírus"-nak hívtak), Windows 98, majd a szuper XP, de volt nem annyira sikerült Vistám is (mert ingyen kaptam az egyetemtől), 8-8.1 a laptopon, párhuzamosan vele a 7.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #123620 üzenetére
Örülök, hogy sikerült egy bő 2 héttel korábbi esetre reagálni, bár amikor ez téma volt itt, akkor elmaradt.
Amúgy miért ne lehetne azt írni, azt feltételezni, ha éppen nálam, vagy másoknál meg több gépen, több Windows 10-nél is megfelelően működik a Fényképek alkalmazás?Az egy dolog, hogy nem a leggyorsabb és kissé lassú, de attól még a normál működés nem az, hogy egyáltalán nem indul, nem nyitja meg a képeket, stb. Akinél az utóbbi van és tartós az állapot, ott feltételezhetően igen, nem stimmel valami, amire vannak általános megoldási javaslatok, lásd a linkelt leírásokat. Az meg a másik, hogy igen, ki tudja kinél éppen mi van elcsesződve és okozhat abnormális működést, meg több esetben az elején állított "minden rendben", "nem történt semmi" kijelentéseknek utólag gyakran ki szokott derülni az ellenkezője...
Mit mondjunk ki, meg ki szerint, szerinted, honnan tudod előre mi lesz a jövőben, milyenek lesznek a soron következő Windows 10-verziók?Vannak bizonyos hibák, az tény, meg most az aktuális 2004-es verziónál, illetve egyes hardvereket érintően driveres, de azért az ilyen rakás szar kijelentésekkel lehet nem ártana csínján bánni, pláne hogy már 1+ milliárd eszközön fut Windows 10, illetve ha valami annyira az, akkor mondjuk lehet nem használnák ennyien. Meg örülök neki, hogy nálad a W7-nél állítólag nem volt annyi gond, de attól még másoknál lehetett, nálam sem volt anno problémamentes, meg az évek alatt egyre növekvő hiányosságai is egy idő után zavaróak lettek, azért is volt felüdülés a modernebb Windowsok megjelenése, azokra váltani.
A gépházban a resetelés, vagy a Store-ból az alkalmazás újratelepítése azért még nem feltétlen mókolás, ha komolyabb szinten kell belenyúlni, az már inkább. Attól hogy fizetős OS, az még nem zárja ki szükség esetén a felhasználó beavatkozást, meg úgy, hogy ki tudja kinél milyen szoftverkörnyezet van, esetlegesen milyen nem kívánt módosítások történtek a rendszerben, úgy meg pláne.
Nem olcsó egy Windows 10, igen, bár ugye nem feltétlen csak a magyar viszonyokból és itteni szinten mérve mi olcsó, mi drága dolgokból kell kiindulni, meg nem mintha a korábbi XP, Vista. 7,8.X Windows-verziók annyival olcsóbbak lettek volna kiadástól és OEM/Retail licenctől függően. Na meg akik ugye megvásárolták egyáltalán teljes áron a W10-et szokásos forrásból és nem az ingyenes váltást használták ki, használják ki akár most is, vagy éppen oktatási / egyéb intézménytől kapott licencet, vagy az xy webáruházból ~ 1500 forintért vásárolt extra olcsó termékkulcsokat... -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #123133 üzenetére
Mármint az SSD-n, illetve rendszerpartíción (C) a foglalt/szabad terület mérete változik, nem az SSD mérete, tárolókapacitása. Az előbbi oka lehet pl. az átmeneti fájlok, bekapcsolt rendszer-visszaállítás, lapozófájl méretének növekedése/csökkenése, Windows Update frissítések telepítése, esetleg böngésző disk cache, stb.
Ha alapból van elég szabad lemezterület az SSD-n, akkor viszont felesleges azzal foglalkozni, hogy most +/- pár-néhány GB hova lett. Ha nincsen, akkor téma ez, meg akkor lásd másik válaszokban leírtakat: [link], [link]. -
válasz
Hegyirabló #122682 üzenetére
-
válasz
Hegyirabló #122680 üzenetére
Szia. Ilyen névvel
Mindig lesz ilyen, van akinek sosem lesz negatív élménye. De örülök, hogy eddig minden rendben. -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #122605 üzenetére
Ha ténylegesen nem volt folyamatban frissítés, újraindítás stb. is megvolt, akkor lehet, bár én nem tapasztaltam eddig a 2004-es verziónál.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #122600 üzenetére
Ha utólag tényleg nem piszkáltad, akkor a személyes helyett szervezeti használatot állítottál be a telepítésnél, mert más oka nem nagyon lehet.
Nem tudom, nálam naprakész és normálisan lefrissített W10-nél nem sárgul be, érdekes milyen dolgok vannak itt egyeseknél.
De itt ugye még a W10 pontos verziója (2004?) sem derült ki, meg hogy az mennyire naprakész, stb.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #122579 üzenetére
Ha a csoportházirendben esetedben meg lett piszkálva a Windows Update működése, akkor nem meglepő a "Bizonyos beállításokat a szervezet kezel" üzenet a gépházban. Ahol a "Konfigurált frissítési házirendek megtekintése" opcióra kattintva értelemszerűen megtekinthető, mik lettek beállítva. Ha azt akarod, hogy ne legyen ilyen üzenet, akkor meg értelemszerűen kikapcsolod a konfigurált frissítési házirendeket, meg amiket beállítottál. Már ha valóban ez a cél, meg ha fontosabb hogy ott milyen üzenet jelenik meg, minthogy célirányosan be lett állítva frissítési házirend.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #122458 üzenetére
Miért, a hivatalos leírás, + egy bővebb útmutató alapján talán nem megy, Microsoft-fiókod van, létrehoztad már?
+ Ha esetedben is (?) a jelszó nélküli automatikus bejelentkezés a cél, akkor a következő kérdés gondolom majd az lesz, hogyan lehet a PIN-kód kérését kikapcsolni, amiről szintén volt szó itt: kérdés | válasz. -
válasz
Hegyirabló #122458 üzenetére
hozzáadsz egy MS fiókot a profilodhoz a Gépházban
-
Zοltta
senior tag
válasz
Hegyirabló #121945 üzenetére
Mégis milyen SSD-ről van szó ami csúcskategóriás volt, mára meg már kuka lett? Én Rufus 2.7-et használok. nálam az a tuti windows telepitésre.
-
válasz
Hegyirabló #121943 üzenetére
Innen már nem lesz probléma. Ez miatt újítottad fel az egész vasat? Persze nehéz belőni, de én tuti, hogy a telepítő, meghajtó kombóra gyanakodnék ilyen hibánál.
-
válasz
Hegyirabló #121938 üzenetére
Memória tesztet próbáltad? (tipp.)
-
válasz
Hegyirabló #121938 üzenetére
Hát akkor nálam okosabb ember kell neked... esetleg a meghajtó amire telepíted nem lehet hibás?
-
válasz
Hegyirabló #121934 üzenetére
Telepítő, tuti, hogy jó?
-
válasz
Hegyirabló #121932 üzenetére
Szerintem az kevés ram, nálam 8 gigával egymenetbe futott le mindig.
Be tudja töltögetni a ramba ami kell neki egyszerre.
Vagy fene tudja.
De nem hiba.Szerk, látom nem normál reboot, akkor passz.
-
válasz
Hegyirabló #121932 üzenetére
Windows telepítés közben legalább kétszer (vagy egyszer? de az tuti..) újra is fog indulni. Ez a természetes.
hagyni kell, hogy csinálja a dolgát... -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #121924 üzenetére
Ha macOS alatt nyitod meg a Microsoft szoftverletöltőoldalát, akkor az MCT és ESD ISO helyett közvetlenül a standard ISO letöltési lehetőségét fogja felajánlani. De a fájlkezelős másolás módszerrel megoldható az ISO tartalmának a pendrive-ra másolása, valamint ha UEFI-s telepítéshez FAT32 fájlrendszerű pendrive kell az adott gépnél, akkor az
install.wim
fájl darabolása is a másik válaszban linkelt bejegyzés alapján. -
válasz
Hegyirabló #121924 üzenetére
Ugyanúgy ahogy linuxon [link] is lehet, wimlib van MAC-re is, lehet split-elni fat32-höz.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #121260 üzenetére
How to create hotkeys for Windows sleep and shutdown
• Shut down:
Shutdown.exe -s -t 00
• Reboot:Shutdown.exe -r -t 00
• Lock:Rundll32.exe User32.dll,LockWorkStation
(and yes, that one works on 64-bit systems)
• Hibernate or Sleep:rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0
-
vlevi
nagyúr
válasz
Hegyirabló #121254 üzenetére
Ezt írd be a parancssorba.
C:\Windows\System32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState 0,1,0 -
válasz
Hegyirabló #118987 üzenetére
"Mindez akkor történt, amikor a friss rendszeren elkezdtem telepíteni a ... raid drivert."
Akkor ne telepíts raid drivert...
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Hegyirabló #118987 üzenetére
A teljesség igénye nélkül:
1) Hibás táp
Sajnos sokszor nem elég üresen kimérni a feszültségeket, terhelés változás során is produkálhat furcsaságokat.
2) Öreg/hibás SATA vagy más kábel
Egy régi SATA kábel cseréje újra néha csodákra képes.
3) Elöregedett/eldurrant kondik az alaplapon (ezt néha szemmel is lehet látni, felpuffad/kinyílik)
Felújítás de leginkább csere.
4) Memória hiba
Memtesttel kideríthető.
5) USB vezérlő/alaplapi chipset hiba
Alaplap csere. -
movax
őstag
válasz
Hegyirabló #118578 üzenetére
Egy hardvertesztert ráeresztenék, csak hogy kizárjam az ilyen jellegű problémákat. Majd rendszer-reinstall. Ha akkor is játssza az agyát, akkor korábbi driverekkel próbálkoznék. Ha ezután is, akkor ráfognám a kormányra/ellenzékre, az mindig megold mindent.
-
FattyDove
őstag
válasz
Hegyirabló #118576 üzenetére
Itt nem valami vírusirtó vagy tűzfal vagy egyéb ilyen "rendszerokosító" program kavar be?
-
válasz
Hegyirabló #117225 üzenetére
Van benne ilyen funkció?
-
El-Telya
csendes tag
válasz
Hegyirabló #117223 üzenetére
Hello.
Próbáld ki a HWiNFO-t[link] . -
CirrMee
addikt
válasz
Ha esetleg használsz Afterburner -t, az ki tudja dobni oda.
-
válasz
Hegyirabló #117225 üzenetére
Jah ok.
-
válasz
Szia. cpu-z? De miért kell melegszik?
-
sz.j
nagyúr
válasz
Hegyirabló #116349 üzenetére
Nálam manuálisan kellett az óraátállítást csinálni, mert a win több óra után sem csinálta meg automatikusan ...
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #116347 üzenetére
A normális nyilván az, hogy automatikusan átállítja, meg annál az alapértelmezett eleve a bekapcsolt állapot a gépházban és a vezérlőpultban egyaránt. Amúgy nálam is magától átállította, illetve volt ahol manuálisan kellett szinkronizálni, de ott csak azért, mert közben átbootoltam Linuxra és lett +/- 2 óra eltolódás.
-
Cs1csó
titán
válasz
Hegyirabló #116353 üzenetére
Sok mindentől függhet:
- pl. mikor volt az utolsó szinkronizáció én pl. éjfél körül kapcsoltam ki a gépet és kb. 8-kor be, lehet aki korábban már kikapcsolta ott frissített
- mennyire lett belenyúlva a rendszerbe, milyen programok vannak stb. -
OldMike
őstag
válasz
Hegyirabló #116349 üzenetére
Csak most néztem meg a gép óráját, de nem állt át. Be van kapcsolva a nyári időszámítás, de le kellett szinkronizálni manuálisan, hogy jót mutasson.
Csak a téli időszámítás kezdete után váltottam W10-re, így most jött el az első átállás, és nem volt automatikus. Előtte kb. 7 évig volt W7, ott sosem volt ilyen probléma.
Persze nem haltam bele a munkába -
UnSkilleD
senior tag
válasz
itthon van két gép az egyiken átállította automatán a másikon nem, én sem értem
-
Cs1csó
titán
válasz
Nekem is amint rámentem a Gépház - Idő - szinkronizálásra
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #115731 üzenetére
Megújulnak majd az alkalmazásikonok, ami az említett UWP appok esetében már megtörtént. Vagyis csak az előbbiről van szó, nem vírusról.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #115214 üzenetére
Egy fizikai tárolóeszköz idővel nyilván tönkremehet, online tárolóhely megszűnhet, törölhetik onnan a fájlokat, stb., ez nem újdonság. De pont ezért kell több helyre menteni és időnként megismételni, frissíteni a mentést, új eszközökre, tárolóhelyekre menteni és akkor nem lesz gond.
(#115215) GEPESZ66:
Mármint hogyan is próbálod, az SSD-re telepített Windows 10 újraindítása után, vagy kikapcsolt gyorsindítás utáni leállítás és gépindítás után? Először ezt kellene tisztázni, nem véletlenül volt leírva. Ha stimmel, utána jöhet a billentyűzet, azt is lehetőleg hátlapon lévő USB-porthoz csatlakoztatni, abból is első körben 2.0-shoz, stb. -
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #115208 üzenetére
Annyiban lehet kockáztatás a telepítés a mostaninál, hogy az ugye csak választható frissítés, vagyis nem telepíti magától a Windows 10 sem, hanem csak és kizárólag külön felhasználói megerősítés után települ, vagyis lényegében a felhasználó felelősségére. Másrészt viszont nem feltétlen, mert ugye lehet éppen nem okoz semmilyen problémát, valamint ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás, van biztonsági mentés (+) a Windowsról, biztonsági másolat a fontos fájlokról, stb., akkor kevésbé, vagy egyáltalán nem téma ez. Sőt, ezek megléte az elsődleges, kritikus fontosságú felhasználásnál meg kb. alap. Ebből kiindulva arról a fontos és értékes költségvetésről gondolom ez eredetin kívül van minimum 2-3 db biztonsági másolat, egymástól elkülönülő offline és/vagy online tárolókon, fizikai tárolók esetén egymástól fizikailag, akár földrajzilag is elkülönítve. Ha nincsen, akkor az adatbiztonság szempontjából kb. 0...
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #115202 üzenetére
Igen, lehet akár szüneteltetni is a frissítést, ha (?) esetedben gondot okozott, de ennél pont nem feltétlen kötelező, mert eleve csak választható frissítés. Meg ugye már akinél előfordult a linkelt cikkben említett jelenség hardver- és szoftverkörnyezet + xy beállítások, vagy ki tudja minek függvényében, mert pl. nálam több gépen sem, meg itt a topikban is írták többen, hogy gond nélkül települt náluk.
A következő összesítő frissítés meg majd jövő hét kedden (03.10.) jön, az már nem válaszható, hanem normál módon települő lesz. -
nubreed
veterán
válasz
Hegyirabló #115200 üzenetére
Azért az MS nagyon tud, na.
Egyre hitványabb amit művelnek...
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #109320 üzenetére
Egyrészt a "netplwiz" a kulcsszó, amire itt a topikban is rá lehet keresni, valamint vannak leírások a témában (példa). Ha az a cél, hogy alvó állapotból ébresztve se kérjen, akkor azt alapesetben a gépházban lehet beállítani, de akár csoportházirendben és parancssorban is (bővebben). Azt viszont nem éppen reális, hogy utána még manuálisan rá kelljen nyomni a belejelentkezésre, ha ez a cél, akkor nem kell kikapcsolni az előbbi módon. Meg ha amúgy sincsen beállítva semmilyen jelszó, akkor értelme sem nagyon van.
-
zoli62
addikt
válasz
Hegyirabló #109262 üzenetére
Nem ide.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #109274 üzenetére
Abban a leírásban több módszer is fel van sorolva, ahol pl. a registry-ben beállítható az alapértelmezettnél kisebb érték is a leállításhoz, volt akiknél a gyorsindítás kikapcsolása javított rajta, stb. Szóval ha tényleg minden és megfelelően ki lett próbálva, akkor az elég érdekes, ha esetedben állítólag semmi nem használt. Ahol konkrétumok nélkül nem éppen reális, hogy mások kitalálják, hogy vajon pontosan mi okozhatja. Meg azt alapvetően neked kellene tudni, hogy ha korábban kellően gyorsan leállt a rendszer, akkor azóta pontosan milyen változások történtek a játék törlésén kívül, aminek köze lehet a problémához. Vagy ha közvetlenül utána jelentkezett és más módosítás nem történt, akkor kérdéses, hogy annak esetleg nem-e lehet köze hozzá. Továbbá ott van az is, hogy többféle módon is meg lehet oldani a leállítást, ahol kérdéses, hogy csak egyik használatánál (pl. Start menüből), vagy más módon próbálva is lassú-e.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #109267 üzenetére
Akkor nem, akkor maradnak a linkelt leírásban lévő módszerek, mert találgatni nem nagyon fog senki. A programok leállítása meg értelemszerűen úgy értendő, hogy ami meg van nyitva külön, esetleg fut a háttérben, azt, nem az egyes alap rendszerfolyamatokat. Sőt, alapesetben szokás a Windows leállítása előtt bezárni az egyes megnyitott programokat. A linkelt cikk meg szép és jó, csak ott éppenséggel 1809-es verzióról van szó, meg ott is csak akkor jelentkezik a lassú leállás, ha USB-C eszköz van csatlakoztatva, illetve nincsen a leállítás előtt eltávolítva.
(#109271) gb4400:
Ja, pl. 1903-ra felajánlja választható frissítésként, vagyis nem települ automatikusan.A Home, Pro kiadásoknál 1809-esnél régebbit meg amúgy sem érdemes telepíteni a támogatás megszűnése miatt, ahol szükség esetén lehet halasztani is a funkciófrissítéseket.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #109270 üzenetére
Meg lehetne csinálni, de az update ismét felajánlaná a 1909-et.
-
törölt tag
válasz
Ugyanez a jelenség nálam ma jelentkezett először. Hagytam egy ideig pörögni, aztán amikor csak nem akart leállni, a bekapcsológomb hosszú nyomvatartásával állítottam le. Ez egyelőre csak az egyik gépemen jelentkezett. Mindkettő automatikus frissítéssel megy.
1. Lenovo Ideapad 120S-14IAP --> Ezzel a géppel teljesen jó a leállítás.
2. Lenovo Ideapad 330-15IKB --> Ennél jelentkezett a leállítási hiba.Mindkettőn 1909 - 18363.476 kiadású Windows van.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #109267 üzenetére
Azért vannak szenzációs megállapítások ebben a cikkben, pl:
"Also, make sure there are no running programs on your computer. Close them first then try shutting it down."
Persze, majd minden, egyébként a rendszerrel együtt futó programot külön leállítgatok! -
King Unique
titán
válasz
Mivel konkrétumok nincsenek, nem lettek megadva, ezért jobb híján lehet próbálgatni pl. ezeket az általános megoldási javaslatokat.
-
válasz
Hegyirabló #108626 üzenetére
Végülis mit állítottál, hogy ugyan olyan lett, mint a frissítés előtt? Hátha később másnak is előjön.
-
válasz
Hegyirabló #108623 üzenetére
Esetleg vedd ki az átlátszóságot. Mondjuk nálam pl nem változott a színe.
-
válasz
Hegyirabló #100800 üzenetére
Nálam ez hozta meg a kívánt eredményt. [kép]
A többiek meg sem értették a kérdést: Ikon is volt, ki is tudom választani mit akarok eltávolítani, de az eltávolítás tényéről nem kaptam visszajelzést ( se a sikertelenségről). Nem akartam mindig a lemezkezelőben megnézni hogy sikerült-e. -
King Unique
titán
válasz
Nyilván a Windows 10-nél is van erre lehetőség és ráadásul ugyanúgy a megszokott helyen, a tálcán érhető el az ikonja. Az alábbi kép önmagáért beszél.
-
törölt tag
válasz
dehogynem
nézd meg a tálcádon a felfelé fordított háromszögre kattintva mi van elrejtve...ott találnod kell 1 pendrive kinézetű ikont
-
Máté94
addikt
válasz
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #97397 üzenetére
Ha sok program fut, és/vagy lassú merevlemez van a gépben, akkor igen. Valószínűleg a hibrid alvás miatt van.
(energiagazdálkodás > séma beállításai > alvó állapot > hibrid alvás engedélyezése). Kikapcsolhatod, ha nem zavar, hogy áramszünet esetén elveszik amit nem mentettél.
Ha nincs rá hatással, akkor egy program vagy driver is okozhatja. Meg amúgy is. -
törölt tag
válasz
Hegyirabló #95865 üzenetére
Szívesen.
-
törölt tag
válasz
Hegyirabló #95863 üzenetére
-
plejik
addikt
válasz
Hegyirabló #79642 üzenetére
Windows 10 recovery menü, és ott állj vissza az előző verzióra, majd utána frissítsd az új rendszerre. Nálam is jött a frissítés, fekete képernyő, visszaálltam, újra húztam a frissítést és minden "jól megy", amennyire egy windows-on mehet..
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Párom gépét 3 napja raktam újra emiatt a jelenség miatt.
Minden indításnál csak fekete képernyő volt.
2. nekifutásra jött be a rendszer......meguntam, újraraktam.
Azóta jó, nincs vele gond és ez a hiba sem jött elő. -
törölt tag
válasz
Fene tudja, mikor mi baja van a rendszernek. Nálam egyszer fordult elő. A bekapcsológomb nyomva tartásával kikapcsoltam a gépet. Az második indításra már jó volt minden. Azóta nem találkoztam a jelenséggel.
-
kezo0
addikt
válasz
Hegyirabló #73453 üzenetére
Vannak – elvileg megbízható – oldalak, ahol fent vannak régebbi buildek is, korábban volt már itt szó erről a topikban, esetleg keress rá.
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Hegyirabló #73453 üzenetére
Ezért javasoltam a cimborádnak is ezt a verziót felrakni egyből és nem ráfrissíteni.
Akár HIVATALOS oldalról is. Letöltöd, rányomod egy pendrive-ra és mehet is a telepítés
-
kezo0
addikt
válasz
Hegyirabló #73439 üzenetére
Nálam mindig ez történik, akárhányszor nekifutok az upgrade-nek a 1709-re, úgyhogy részemről egyelőre maradtam a 1703-as verzión, nincs annak semmi baja...
-
Blue Thunder
senior tag
válasz
Hegyirabló #73439 üzenetére
Hát elég konkrétan kiírja mit tud/ mit tehet.... újból el kell kezdeni a telepítést, valószínűleg lehetett akár egy áramkimaradás vagy bármi. Ha van rá lehetősége (akár nálad mint ismerős), letölteni a legfrissebb verziójú win10-et azt elkezdeni azzal (1709)
-
válasz
Hegyirabló #64800 üzenetére
"Vagy lecsukom a fedelet, felnyitom, és újraindul."
A bios-ban kell beállítani hogy a fedél lecsukásra ne reagáljon semmit..! Nálam ez az első laptop beüzemeléskor. Különben minden lecsukáskor altatni/hibernálni akar(na)..
-
TRob1
veterán
válasz
Hegyirabló #64777 üzenetére
Éspedig? Konkrétabban? Mert ebből semmit nem tudtunk meg. (És még tanácsokat sem tudunk adni, ha esetleg nem egyértelműen win10 hiba)
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #51706 üzenetére
Vagy inkább MCT bug, már többen panaszkodtak hasonlóra...
Ha csatlakoztatáskor az OS, fájlkezelő, lemezkezelő stb. látja a pendrive-ot, ellenben egy bizonyos program nem, akkor nyilván az utóbbi hibája. Nem lennék meglepődve, ha ugyanazon gépen egy másik program kapásból felismerné őket. Illetve én inkább csak az ISO-t szoktam letöltetni vele, ellenben a kiírást más mással csinálom.(#51711) betyar1974:
Tele van a net jobbnál jobb leírásokkal, csak rájuk kell keresni:• UEFI, jelenkorunk grafikus interfésze
• Windows 10 telepítése lépésről lépésre -
TRob1
veterán
válasz
Hegyirabló #51704 üzenetére
Pl. hogy nincs beledugva pendrive.
Ha mégis, akkor meg talán nem megfelelően van formázva. (De ezt elvetném, szerintem az előbbi
)
Más felismeri? -
prabhu
senior tag
válasz
Hegyirabló #51677 üzenetére
Ez stimmel és én értem is, a kérdés, hogy a MS is így gondolja-e ezt?
-
prabhu
senior tag
válasz
Hegyirabló #51671 üzenetére
Hát igen, végül is egy teljesen más gép az jelentős hardvermódosítás
Többet nem írok, mert az már lehet valaki illegális megoldásnak gondolná. -
prabhu
senior tag
válasz
Hegyirabló #51658 üzenetére
OEM vagy retail verzió? Az előbbit úgy tudom nem lehet átvinni. Az utóbbira van módszer.
-
movax
őstag
válasz
Hegyirabló #46119 üzenetére
Hasonló volt nálam is az elején, de aztán megjavult. Pontosan nem tudom, mitől, de az energiagazdálkodási menüben beállítottam, hogy fedélnyitásra ébredjen fel, és kikapcsoltam a wake timers beállítást. A laptop saját control center-típusú programjában (Sony Vaio) bekapcsoltam a Rapid wake-et és egy-két újraindítás után működni kezdett. Ha van a gépednek hasonló progija, érdemes benne szétnézni.
Ha wireless egered van, az eszközkezelőben az egérnél ki kell kapcsolni azt az opciót, hogy felébresztheti a gépet és az egeret is ki kell kapcsolni az alján levő kis kapccsal (ha van), különben nem alszik el (benne hagyott wireless-vevővel)
-
válasz
Hegyirabló #45137 üzenetére
Egyrészt türelmesen vártál?
Másrész van elég hely a lemezen?
-
cintula187
addikt
válasz
Hegyirabló #45137 üzenetére
A jubileumi update óta nekem is hasonló. Hol lehet valahol a policyban vagy máshol "elrejtve" az update -et állítani? Nem a vezérlőpultra gondolok.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #28853 üzenetére
"Csak power gombra reagál."
Nálam ilyen max akkor van Win8.1/ 10 alatt, ha akksiról megy a noti és egy bizonyos % alá van merülve, illetve hosszú időre van lehajtva. Akkor nálam is csak a power gomb megnyomására reagál. Ha ok a %, vagy hálózatról megy, akkor simán ébred a fedél nyitására is.
-
King Unique
titán
válasz
Hegyirabló #28849 üzenetére
Ezt nem értem...noti fedél lehajt ---> alvó mód ---> felhajt, akkor be kéne jönnie a bejelentkezési képernyőnek. Nálad abszolút nem? Az fura... Nincs semmi elállítva energiagazdálkodásnál, driverek ok?
Nálam működik, bár a multi-boot miatt a fast startup = gyors rendszerindítás ki van kapcsolva. Viszont emlékszem, hogy friss TH1 és nemrég TH2 upgrade után is működött az alvás, amikor még nem kapcsoltam ki.bizony, kapni fogsz a X-es hívektől, ilyen szentségtörő kijelentésekért...
-
Mardel
őstag
válasz
Hegyirabló #28849 üzenetére
Ez ilyen windows 10 betegség.
Én Win 7-ről frissítettem, ott tökéletesen működött a hibrid alvás vagy csak az alvó állapot funkció.
Win 10-nél hibrid alvásból nem kel fel, csak ha a tápegységet kikapcsolom egy rövid időre és úgy indítom a gépet.
Sima alvó állapotból meg azonnal felébred, nem marad úgy.
Akkor regeditben kellett turkálni, hogy a DVD írómat észrevegye a win10.
Volt hogy gép leállításánál dobott egy kék halált.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #26790 üzenetére
Nekem senki?
-
sirály12
őstag
válasz
Hegyirabló #23158 üzenetére
A fontos adatokat gondolom már kimentetted a vinyóról, akkor egyszerűen csak format és egy win7 telepítés, hogy tiszta legyen minden. Sem démon tools sem semmi egyéb ilyen ketyere.
Ekkor frissítesz win10-re.
Majd format és tiszta telepítéssel mehet a win10 megint.
Így jogtiszta is lesz, és nem lesz tele szeméttel sem. Az egyész max 1 óra. -
törölt tag
válasz
Hegyirabló #23158 üzenetére
Milyen vírusirtó van rajta? Addig kapcsold már ki. Az SPTD nem lett telepítve a Daemon tools telepítésekor? Azt sem nagyon csípi .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- VR topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest