- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
JamesHun #136779 üzenetére
Lásd a már linkelt útmutatót, ahol világosan le van írva a teendő.
0xC004F211
Windows-licenc van az eszköz hardveréhez hozzárendelve. Ha jelentős hardvermódosításokat végez, például kicseréli az alaplapot, az eszköz következő indításakor a Windows nem talál majd megfelelő licencet. Ha a Windows elő volt telepítve az eszközön, és Ön olyan módosításokat hajtott végre, mint például az alaplap cseréje, új licencre lesz szüksége.
Új Windows-licenc vásárlásához válassza a Start > Gépház > Frissítés és biztonság > Aktiválás lapot, és végül A Microsoft Store megnyitása lehetőséget.
Aktiválási beállítások megnyitása(I)Ha rendelkezik olyan Windows-termékkulccsal, amelyet a hardvermódosítás előtt használt az eszközön, válassza a Start gombot, majd a Gépház > Frissítés és biztonság > Aktiválás , lapot, és végül a Másik termékkulcs megadása lehetőséget, és írja be.
Egyébként nincsen W8/8.1 Ultimate, utóbbi a W7-nél van/volt...
-
King Unique
titán
válasz
JamesHun #136776 üzenetére
• A Windows 10 újraaktiválása hardvermódosítás után
• How to reactivate Windows 10 after a hardware change
• Újraaktiválás telefonos automata ügyfélszolgálaton keresztül
• Segítség a Windows aktiválási hibáihozIlyenkor azért szokás leírni, hogy pontosan mi a hibakód az aktiválásnál, futtatva lett-e már a gépházban az aktiválási hibaelhárító, ha Microsoft-fiókkal van használva a rendszer akkor abba belépve ki lett-e választva és aktiválva az új eszköz, milyen típusú és honnan vásárolt licencről, termékkulcsról van szó, stb...
Egyébként igen, a Windows 10 a 1511-es verzió óta elfogadja aktiválásnál a Windows 7 és 8.1 termékkulcsokat is, mármint értelemszerűen akkor, ha érvényes, eredeti termékkulcsokról van szó.(#136775) apollo12:
Esetedben dettó, nem ismert a hibakód, nem ismert hogy a linkelt újraaktiválási módszerek ki lettek-e már próbálva, stb. Ha tényleg érvénytelen a termékkulcs, meg ilyen pár ezer forintos bazári forrásból vásárolva, akkor viszont nincs min csodálkozni... -
hhgygy
senior tag
válasz
JamesHun #121870 üzenetére
Én vettem először 5000 valahányszázért egy no-name usb-c to HDMI-t ment is, de időnként eldobta a jelet, ilyenkor a tévén kiírja a felbontást, mintha most dugnád be és megakad a kép meg a hang, aztán továbbugrik.
Most vettem kb. duplájáért egy Hamát, egyelőre kopp-kopp, ezzel nincs akadás. -
King Unique
titán
válasz
JamesHun #119554 üzenetére
Lásd egy másik válaszban leírtakat, illetve az ismert hibák listáját.
-
Geth
veterán
válasz
JamesHun #86039 üzenetére
Ha jól értem be van kapcsolva az IGP is a diszkrét mellett, és külon van kötve a két megjelenítő.
Klónozni csak ugyanarra a GPU-ra kötött kijelzőt lehet, és csak olyan felbontáson/frissítési rátán amit mindkettő tud. Az alapelv, hogy nem tudják "megosztani" a kimeneteket klónozáskor.
A D-sub-ot (ősöreg VGA csati) felejtsd el ha lehet, mert az analóg, és minden tekintetben rosszabb.
A legegyszerűbb, ha beszerzel egy DVI-HDMI átalakítót, mert az csak egy olcsó, passzív eszköz.
Ha nem használod valami speciális célra, én le is tiltanám az IGP-t diszkrét GPU mellett, csak bekavarhat, de segíteni nem segít (ha amúgy elég kijelzőt meg tud hajtani a diszkrét kártya a digitális kimenetein).(#86042) Sequadon: Tehát 1 db. NAS, több megosztás van? Nincs egy NAS user, aki minden csatolni kívánt megosztáshoz hozzáfér? Amúgy milyen márkájú NAS?
-
Csupingo
veterán
válasz
JamesHun #86039 üzenetére
Másik bemenet nincs a monitoron, csak hdmi? Talán eltérő a monitor és a tv felbontása (frissítése), azért nem engedi a másolást. A kiterjesztett módot lehet ilyenkor használni, az eltérő beállításokat is enged. Ha a TV-t az alaplapra kötötted, az max. filmet nézni jó, mert ha játékot indítasz arról a kijelzőről, akkor a prociban lévő igp-t használja, ami nem túl acélos.
-
movax
őstag
válasz
JamesHun #70882 üzenetére
Command prompt-ba told be ezt:
cipher /U /N
Ez megmutatja, hogy a rendszerben van-e titkosított fájl, annak függvényében lehet tovább gondolkodni.
Esetleg Run-ba írd be: certmgr.msc és nézd meg a Personal-ban, nincs-e véletlenül valami.
Vagy egyszerűen: amikor kéri, hogy backupold, dugj bele egy pendrájvot és backupold a kulcsot, nem fog zavarni utána.
-
JamesHun
addikt
válasz
JamesHun #70882 üzenetére
OneNote, Firefox és Thunderbird frissült tegnap, lehet valamelyik frissítése miatt hozza be?
annyit találtam, hogy régen a 1password egyik frissítése után jött fel mindenkinek aki használta, mert egy mappát vagy filet betett titkosítottnak a progi és ezt érzékelte a win10
-
King Unique
titán
válasz
JamesHun #42093 üzenetére
A külső programok ezért is jobbak, mert azokban ugye van.
Az első lépésben mutatják a partíción a változásokat és fölül lévő pipára kattintva lehet elindítani a tényleges műveletet. Így, ha valamit elcseszünk, akkor még mindig van lehetőség visszavonni.
Adatmentésre azért vannak arra specializálódott programok is, mint pl. a GDB | EaseUS stb. Igaz, ezek általában fizetősek. Illetve törölt partíciók helyreállításához még a TestDisk is használható. -
-
válasz
JamesHun #42075 üzenetére
az Easeus Partition Mastert ajánlom, otthoni használatra ingyenes és tudja, amit szeretnél, én egy jó ideje ezzel szabok partíciókat, eddig még nem volt vele bajom
mondjuk ilyet, amit a Windows már összevont, olyat még pont nem bántottam vele
-
istvankeresz
aktív tag
válasz
JamesHun #41412 üzenetére
Hmm, érdekes. Be van frissítve? Lehet, hogy valamelyik frissítés felülírt valami. Ha nincs befrissítve, akkor frissítsd, hátha felül ír valamit.
Ezt találtam nemműködő alt+tab-ra. Csekkold le.
Excel 2010-el van a probléma. Lehet megoldja.
-
watador600
senior tag
válasz
JamesHun #25929 üzenetére
Nekem csak a gép szerencsétlenkedik
Többi eszköz látja.
Éjszakánként, kivan kapcsolva mind a két router. (T-home-os hoki, meg egy TP-Link)(#25930) JokerMaffia
Lapozófájl mennyire van állítva? Lehet az kevés neki, szokott ilyet produkálni.
Másik probléma: energiagazdálkodási lehetőségeknél a kijelző kikapcsolását állítsd soha-ra és az megoldja szerintem.
-
TRob1
veterán
válasz
JamesHun #25874 üzenetére
Egy 32c550-es Samu tv-nél nekem akkor volt ilyen gond, mikor a leírása szerinti DVI PC nevet választottam neki a bemeneti név listából. Aztán nagynehezen rájöttem (miután már mindent próbáltam a pc-n), hogy ha átállítom simán PC-re a nevet!, akkor meg jön a hang is a kép mellé.
-
.LnB
titán
válasz
JamesHun #24889 üzenetére
Oké, köszi.
Van a laphoz az MSi updater program, azt egyszer lefuttattam. Nem szoktam ilyen progikat használni, csak kipróbáltam. Lehet az okozta akkor a bajt... Egy hete sincs meg az új gép, és egy hete sincs fent az új rendszer. Kicsit sűrűek most a dolgok ezért nem tudtam még kiszűrni, hogy mi okozhatja.
Most jut eszembe, hogy azt elfelejtettem írni, hogy a régi gépemnél is volt ilyen egyszer (vagy talán kétszer), azt a Win10-et a megjelenés óta használtam. Szóval ezért gondoltam a Win10 hibájára. Alaplap, proci, ram lett cserélve. És friss telepítés után megint előjött egy teljesen más gépen. De korábban a régi gép esetében megszűnt az ilyesmi, gondoltam biztos valami Win Update után.
-
-
-
Vistaboy
veterán
válasz
JamesHun #11862 üzenetére
Persze, töröltem, mindent úgy csináltam, ahogy írták. El is kezdte leszedni, majd telepítéskor a fenti hibaüzenetet dobta ki. Bár az igaz, hogy még csak egyszer próbáltam. Adok neki még egy esélyt, de ha megint ez lesz, tényleg hagyom a fenébe, majd hétvégén végigzongorázok rajta párszor, most nincs időm ülni felette.
MOD: Most 10.352 MB-ot szed le, eddig 6 GB volt...
(#11872) gyurkikrisz: Nálam elsőre leszedett 6 GB-ot, majd utána, amikor sikerült elindítanom, lehúzta még egyszer, annak dacára, hogy már ott volt a telepítő. Most meg már 10 GB-ot szed, ezt még megvárom és utána tényleg ennyi. Még jó, hogy DIGI nettel nem kell néznem a gigabájtokat.
-
BiP
nagyúr
válasz
JamesHun #10836 üzenetére
Na, ezt ki is próbálom ezzel a legújabb,mai patch-csel.
(#10838) westlake+tothjozsi96 (#10837): Korábban ez már volt téma. Aktiválni fogja, de papíron még nem lesz legális, ha személy szerint nem jogosult az MSDN-re.
(#10841) GhostRider23: Tegnap vagy mikor jött új Catalyst. (ill. a 15.7 frissebb változata jött Windows Update-en)
(#10846) KIRA\/NOVA: a MS pont most adott ki valami programot hasonló célra.
(#10849) bakkir: Most így nem tudom, hogy a HDD/SSD része-e a hardverkulcsnak, de talán egyszerűbb, ha átklónozod a mostani rendszert az SSD-re, azon frissíted, és úgy tuti jó lesz majd. No meg gyorsabban is végzel.
Közben ahogy olvasom, többiek szerint működne úgy is, ahogy írod. -
-
viralmind
aktív tag
válasz
JamesHun #9811 üzenetére
Hello!
En legalis win 8.1-rol frissitettem 10-re, 240-es iso bemountol es upgrade.A 8.1 magyar nyelvu volt, angol nyelvu iso-t hasznaltam az upgrade-re.Az upgrade adott valasztasi lehetoseget, hogy szeretnek -e megtartani valamit vagy mindent toroljon, en az utobbit valasztottam, nem voltam biztos benne, hogy jot tenne egy elozoen magyar rendszerre rahuzni egy angolt, meg amugy is frisset akartam.Eleg hamar megvolt a procedura kb 20 perc.Kaptam egy tiszta win10-et amire rogton lehuztam az elerheto magyar packot win updaten keresztul .A windows szepen aktivalta magat miutan beleptem a msa fiokkal.Tehat azt tudom mondani hogy mukodik a dolog, de nyilvan nem biztatnalak ra, csak sajat felelossegre.Mostanra belaktam, mukodik szepen , a 8.1-en hasznalt programjaimmal nem volt gondom minden fut rajta szepen.Mondjuk az upgrade-kor valasztott reset ellenere ami ugyan szepen lepucolt mindent a total commander megmaradt
de gyanitom ez is csak azert mert az a c gyokerbe rakja magat.Ezen kivul tenyleg lepucolt mindent.Egyetlen problemam van meg vele, hogy a notimban talalhato halokartyahoz nem igazan sikerult normalis drivert egyellore megirni mert az egyikkel ami meg a win8-hoz van azzal folyton eldobalja a netet, a win10-es driver pedig ugyan stabil de a savszelesseg fele jon at csak. Remelem kesobb lesz hozza javitott driver.
-
premete
veterán
-
Воланд
titán
válasz
JamesHun #7522 üzenetére
"Microsoft Account notifications
If you don’t have your Microsoft Account (MSA) connected to your PC, starting in the next build you’ll start seeing notifications asking you to do so. You’ll need to connect the MSA that you registered for the Windows Insider Program with (and accepted the “Microsoft Windows Insider Program Agreement”) in order to continue receiving new Windows 10 Insider Preview builds (both Fast and Slow rings) from Windows Update. If you already have your MSA connected to your account on your PC, then you’re all set. We’re introducing new infrastructure in Windows Update to help us deliver new builds more effectively to Windows Insiders, and ensure that we’re flighting builds to people who have registered and opted in to the program. Connecting your MSA also allows seamless access to Windows Insider-only functionality in the Windows Feedback app and Insider Hub too.
This change is for the Windows Insider Program ONLY, and is specific to how we’re delivering the Insider Preview builds. Once available on July 29th, you do not need an MSA to upgrade Windows 10 on your Windows 7 or Windows 8.1 PCs if they are not receiving Insider Preview builds. You will not be required to use an MSA on new PCs that come with Windows 10 preinstalled or clean installed from media. Some features in Windows 10 do require an MSA to use, such as downloading apps in the Windows Store.
" -
Воланд
titán
-
törölt tag
válasz
JamesHun #7185 üzenetére
A 8-nál megvetted a rendszert, az így kapott kóddal tudtad aktiválni. Ha upgrade licencet vettél (ez volt akciós), akkor a tiszta telepítéssel nem lehetett aktiválni (persze de, csak hivatalosan nem). Jelenleg úgy néz ki, hogy az első telepítésnek muszáj upgrade-nek lennie, és csak utána lehet iso-ból tisztán telepíteni. Hogy ott megint hogy lesz az aktiválás, nem tudom. Talán az online fiókban lesz tárolva valami.
Bekérhetik a kódot, én meg megadom a szomszédét. Ettől nem lesznek előrébb.premete: Igen, erre amúgy kíváncsi leszek, meg arra is, hogy Insideres rendszeren a tűzfallal megakadályozott frissítés meddig működhet.
-
azopi74
addikt
válasz
JamesHun #6237 üzenetére
"szerintem nincs az a "szoftverrendőrség" akinek lenne képe megbüntetni egy legális MS kulcs alaplapcsere utáni használatát"
OEM licenszet dobozosként használni ugyanúgy "nem jogtiszta" dolog, mint egy virágbolti Windowst.
De amúgy szerintem meg úgy általában nincs az a "szoftverrendőrség" akinek lenne képe megbüntetni egy illegális otthoni Windows használatot, és nincs is olyen "szoftverrendőrség", aki ilyesmivel foglalkozna...
-
vlevi
nagyúr
válasz
JamesHun #5914 üzenetére
"azért frissíthetnék az insider oldalt, mert még mindig a 74-es van fent"
Nem fogják, mert az insider oldalról mindíg csak a slow ringben letölthető ISO-k vannak kinnt, ezek az újabbak (122, 125, 130) pedig fast ring. Ennek az okáról azt olvastam korábban valahol, hogy a fast ringbe bekerül minden változtatás, nem foglalkoznak azzal, hogy mennyire stabil a rendszer. Ez tényleg egy nagyon teszt verzió. A slow ringbe csak az kerül ki, ami már azért így-úgy használható. Aki annyira kocka, mint itt a PH! tagok, azok nyugodtan próbálkozhatnak a fast ringgel, az azonnal kipróbálható dolgokkal. A slow pedig azoknak van, akiket érdekel ugyan az újdonság, de azért annyira nem, hogy minden hibát toleráljanak, vagy akár nem is annyira ámítógépbu...k, mint mi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Quadro FX 570 eladó
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged