Hirdetés
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Honor Magic V2 - origami
- iOS alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobilhasználat külföldön
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
student
őstag
az belehet állitani valahogy kiegészitő progi nélkül hogy egyből az asztalon kezdjen ne a start screenen?
-
TRob1
veterán
válasz
Hege1234 #22396 üzenetére
Ez így van.
Sztem nincs semmi baj ezzel az új felülettel, jól kezelhető, könnyen megszokható.Amúgy meg még az életben nem jelent meg olyan oprendszer/program hogy valakik ne sírtak volna miatta hogy így nem jó úgy nem jó (és persze nem is fog soha az életben - mondjuk ez igaz minden másra is a világon. Az emberek már csak ilyen örök elégedetlenek - ráadásul még akkor is, ha nem kötelező vmit használniuk, mint ahogy ezt az új wint sem
)
-
Hege1234
addikt
sztem a hiba ott van hogy nem szedik ki a sok szarságot
amik előre vannak telepítve és ezért ódzkodnak tőlepedig ha az ember mindent kitöröl és a saját
számára fontos hasznos programjait tenné bele
egyből nem kéne registryben állítgatni hogy eltűnjön
mert meglátná hogy jó ha minden kéznél van és nem kell telehányni az asztalt -
NZKK
tag
válasz
< CyberBob > #22390 üzenetére
Furcsa, hogy hogy lehet valamit ennyire gyűlölni, hogy mindenféle hekkekkel elérem, hogy nehogy még egy fél percig is lássam, míg a "desktop" csempére kapcsolok.
Ha valaki ezt egyszer elmagyarázza nekem...
[ Szerkesztve ]
-
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Notebook2012 #22382 üzenetére
-
Bodor
veterán
Apropó. Hozzáértők segítségét kérném abban a kérdésben, hogy a Modern UI-s kezdőképernyőn való keresésben miért nem találja meg azokat a fájlokat, amiket a start menüs keresésben viszont megtalál, mert az egész gépem indexelve van. ??
-
válasz
Notebook2012 #22382 üzenetére
Nem lehet kikapcsolni. Max valami buheráló programmal.
-
Hege1234
addikt
sziasztok!
win8 x64 frissen telepítve
jelszóval ellátvaés ha be akarok lépni valamilyen mappába akkor rendszergazdai hozzáférést kér
belépni beenged miután rákattintottam hogy rendszergazdaként
csak bizonyos mappáknál csináljameg is osztottam és beállítottam hogy teljes hozzáférés legyen a mappákhoz de semmi
ezt hogy tudom kiiktatni ?
-
Notebook2012
tag
Sziasztok!
Windows 8-ban, hogy lehet kikapcsolni ezt a "metro" felületet? Ami a start tárcát helyettesíti.
-
Bodor
veterán
válasz
Mikulásbá #22377 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy asztali vagy laptop, mert amit kérdeztél, arra benne van a válasz ( és arra is amit még nem kérdeztél)...
Természetesen WIN8-ra is ugyanúgy jó a cikk, ha nem lenne akkor nem linkeltem volna, vagy kiegészítettem volna.
Indexelést felesleges kikapcsolni. Sosem szoktál beírni semmit sem a start menü keresőjébe?Optimalizáláshoz saját tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
Tudom hogy van rá logikus magyarázat, de nem tudom mi:
A gépem folyamatosan (több-kevesebb kihagyással) egy rövid dallamot játszik le "pity-paty-puty" ezzel mit jelez, és hogyan tudom megrendszabályozni? -
yuri90
tag
Az mitől lehet hogy nem tudom beállítani hogy a hivatkozásokat ne IE-ben nyissa meg?Vmiért szürke a mező az internet beállításoknál ahol ezt meg lehetne változtatni.Ötlet?
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mikulásbá #22373 üzenetére
Szinte semmit nem kell vele csinálni, telepíthető ugyanúgy, mintha sima HDD lenne. Az XP-vel kellett trükközni, mert az alapból nem ismeri az SSD-t mint fogalmat, és HDD-ként kezelte. Defrag, meg ilyenek. Win7, 8, viszont már felismeri, hogy SSD-ről van szó, ezért pl. a defragot rögtön ki is kapcsolja, és csak azt hagyja meg, ami tényleg használható SSD-vel is.
Sokan mondják, hogy kapcsolj ki lapozófájlt, indexelést, meg a ....m tudja még miket, de a lapozófájlra néha némelyik programnak szüksége van, az indexelés nélkül pedig tudtommal nincs rendes keresés. Prefetch és hasonlók is maradhatnak, mert igaz, hogy SSD-n mindíg marhagyors a betöltés, de bajt nem csinál. Az csak olvas, semmilyen hatása nincs az SSD-re. -
Egy új SSD kerül egy laptopba,hogy telepítsem rá a Windows 8-at?Ahogy kicsomagolom,és beteszem simán a helyére,majd rá az OP,és a winnel létrehozni+formázni a partíciót,vagy előtte célszerű formázni-és létrehozni-a partíciót pl. egy másik gépel külsőként csatlakoztatva?
Valamint van-e különbség,hogy lemezről vagy pendrive-ről telepítek?
[ Szerkesztve ]
-
Folee
tag
Segítséget szeretnék kérni.
Szerintetek régebbi (6-7 éves) programok, amik XP-n vígan futnak, W8 alatt is futni fognak? Van a W8-ban olyan funkció, mint a W7-ben, hogy XP-t szimulál (vagy valami ilyesmi, nem értek hozzá)?
-
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #22355 üzenetére
Még annyit,hogy mi a kötelező határidő az aktiválásra? Van megadva rajta időpont?
Ha december 31-e és azon belül aktiválom,akkor és ha mégis vissza tenném a Win 7-t akkor majd később a Win 8 Pro újra aktiválható FULL-ként?
Arra vagyok kíváncsi,hogy teljesen azonos azzal ami fullként nem upgradeként árulják,ami egy gépre többször is aktiválható?
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
nicu71 #22358 üzenetére
Gyári IE-t futattom most ami alapból járt a Win8-hoz /nem tudom ez hanyas/,de sokkal jobb igazatok volt. Youtube egyáltalán nem akad,ha több ablakban is 1080 videot futtatok sem,Facebook sem akadozik,viszont néha a chat listán elgondolkozik 1-2 másodpercig aztán ennyi. Köszöntem szépen a segítséget,remélem nem kapp el semmilyen vírust a régi Expoler-ek hez képest. Vírusírtó nincs fent a gépen,viszont gyárilag egy Windows Defender ügyel a gépre és a tűzfalam is bevan kapcsolva,meg persze most már a frissítéseket is bekapcsoltam.
-
kkdesign
senior tag
Hali, olyan gondom lenne, hogy feltelepítettem az AVG-t kb 2-3 napja, majd most mikor bejelentkeztem, kb 10 percre rá a műveletközpont kidobta, hogy minden vírusvédelem, meg tűzfal kikapcsolva. AVG-t nem is engedi visszakapcsolni, a windows defendert pedig igen. Akkor most ez hogy is van ? akkor vírust kaphattam ? vagy ez még ilyen kis windóz 8 baki lenne ? mert megy az avg is, kiírja, hogy a számítógép védett..
-
jediweb
aktív tag
Nehogy hagyd magad lebeszélni róla, mert kell az .... persze ha a saját weboldalamat látogatnám akkor esetleg nem ,, de pont akkor jó ( esetleg egyszer ) amikor kell , egyébként ha megtalálnak, akkor azért tiltogat ... a IE10 is jó , nem értem miért kell a wint szapulni használjon mást és kész .. mert az a szimpi miért kell a másikat fikázni ... nem értem a stílust .... nekem is van chrome is fennt előfordul pl fordításra azt használom ... egyébként szerintem a win csinál valamit, gyors boot ide vagy oda , azért az kicsit látszólagos, mert nem minden van kész, pl egy word-öt vagy akármi mást lehet futtatni, de az netre kotor valamit ,de az szerintem a win8 ...
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
válasz
Warter #22360 üzenetére
milyen kék ablakra gondolsz? Dual bootos vagy?
mert akkor szimplán MSconfigban Windows7-re ráállsz és nyomsz egy defaultot.
MÁS: SkyDrive frissítés
Tudom nem a legfrissebb, de most volt időm megírni, és hátha valaki még nem tud róla/nem olvasott róla -
Warter
addikt
Szeretném azt a ronda kék ablakot a boot képernyőn lecserélni. Hogy tudom ezt megtenni vajon? Sajnos a Windows 7 Boot Updater nem működik valami miatt.
-
nicu71
addikt
válasz
TechN7ne #22334 üzenetére
Hát régi gépezeteknél valóban akadhat a facebook meg yt is,de azokban szinte minden más is!
nagyon nem értek egyet a win update hozzáállásodhoz,haldokló rendszereket én pont a kikapcsolt update-nál láttam,mindenféle trükkös tűzfalak,és egyéb okosságok társaságában,jellemzően xp-n
Internet explorer pedig már a 9 től felfelé teljesen megbízható,és mindenekelőtt biztonságos is,inkább ízlés dolga ki mit favorizál. -
szeva000
addikt
válasz
backupm már nekem is van win 7-ről.(ma megvettem én is az ssd-val,igaz azt adom el sztem)...Frissíteni mindenféleképpen a win7-re kell vagy alapból mehetne egy szűz win8-ra a szériaszám?
-
jeni
félisten
válasz
köszönöm
-
Igen, ez így működik, pontosabban kellene működnie. Viszont melegen ajánlom, hogy a W7 rendszerről legyen mentésed egy arra alkalmas backup/restore progi segítségével (ha létezik a 100MiB-os rejtett partíció, akkor azt a rendszerpartícióval együtt kell elmenteni, logoutomban találsz klónozó tesztet, erre alkalmas progikkal)
Ha valami balul sülne el vagy akármilyen okból visszatennéd a W7-t, akkor 10 perc alatt megvagy és még aktiválni sem kell majd.
Én magam még nem csináltam ilyen klasszikus értelemben vett upgrade-t W7-ről 8-ra, viszont egyik ismerősöm(aki szintén szakmabeli, user error kilőve) már tapasztalt furcsaságot, pl ilyen upgrade alkalmával eltüntette a W8 a extended partíciót minden logikai meghajtóval együtt, lehetett partíció recovery progival visszavarázsolni -
GRaul
őstag
akkor, végülis király cuccot kaptam.
Illetve arra is ma jöttem rá, hogy nincs külön 32 illetve 64es serial.
Mert a seriallal mind a két fajta rendszert tudom telepíteni.
Gondolom ez itt a fórumba már le lett írva
De nekem ez még új volt. majd lassan nekiállok és elolvasom végig a fórumot.
Hátha találok még vmi újdonságot -
GRaul
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #22347 üzenetére
kérlek nézd meg a 22348 hozzászólásom, h jól értelmezem e
-
jeni
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #22347 üzenetére
az eredeti aktivált win7-re felrakott win 8 pro upgrade aktiválva ha nem válik be akkor a win7-t újra lehet aktiválni,mintha nem tettem volna fel a win 8-t?
-
GRaul
őstag
Szia!
Igen van egy xp matrica kóddal a gép alján.
De most akkor nem teljesen értem a dolgot.
Mert ha jól értelmezem akkor tisztán is tudom telepiteni a win 8at a csomagba megadott kóddal.
De akkor miért Upgrade a neve?
Igazából csak akkor tudnám upgradnek értelmezni ha ténylegesen valamilyen rendszerelőkövetelmény kellene hozzá (pl h legyen a gépen, jogtiszta xp vagy win 7)Vagy értelmezzem úgy, hogy ez az én lelkiismeretem múlik?
Mert van eredeti winem itthon....
De ha akarnám akkor nem is kellene....[ Szerkesztve ]
-
"MErt az olyan lenne mintha a 40ezreset vettem volna meg"
Közel sem, mert a 40K-snál nem bukod be a korábbi OS-t, használhatod azt is, viszont upgrade-nél azt az OS-t, amiről van számlád, és az képezi jogalapját az upgrade használatának, na azt bukod. (értsd: Egyidőben a W8-al már nem használhatod)
(Én is előkerestem az XP-s számlám, az már nem érint, nehogy a W7 Ult. full retail-em-et (100K volt anno és most sem olcsó) szecskázzam le egy W8 OEM miatt)[ Szerkesztve ]
-
-
-
mexel
veterán
válasz
Onderon #22309 üzenetére
Valóban. Ha nem használnám semmire csak nézném a csempéket a wc-n ülve a falon lévőket akkor nem is akadna meg semmi.
Azért xp-n és hetesen nem találkoztam ennyi ilyen érdekes dologgal. Minden oprendszernek vannak hibái, itt inkább furcsa dolgokkal találkozom. Én használni akarom, és tesztelem, próbálok sokmindent, ki kell ismerjem. Semmi olyat nem buheráltam amit eddig sem. Valahogy a platformcsere után nem úgy viselkedik ahogy kellene, még az xp is jobban viselte az ilyesmit. Itt elég kevés beavatkozási lehetőség van, elég önkényesnek tűnik nekem a rendszer. -
-
JamesHun
addikt
ti bekapcsolva hagytátok az automata karbantartás baromságot, vagy kikapcsoltátok?
Olyna biztonsági mentés már nincs a win8 ban ami win7 ben volt, hogy a komplett C ről csinál egy backupot és ha gond van onnan visszaállít mindent? -
GRaul
őstag
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem.
Vettem egy SSD-t és kaptam hozzá egy Win 8 Upgradet ingyen.
1. Tudom a 64 bites Xp-t Upgradelni win 8ra?
2. Illetve ha van egy 64 bites win7 haveromnak akkor az megoldható, hogy valamilyen webes felületen keresztül megadom annak a serialját és úgy upgradelem? Mármint fizikálisan nem upgradelem.Köszönöm az infókat
Üdv Misi
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Kernel #22330 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget,de ezek az opciok sem segítettek előrébb jutni /kipróbáltam most/.
Sajnos ha nyitva van a Facebook vagy Youtube a háttérben,beakad az egész böngésző alkalmanként. Viszont,ha nem használom ezt a két oldalt,minden más tökéletesen akadás mentesen fut. Nem tudtam rájönni a probléma okára eddig,de Win7-Win8 egyaránt ugyan ez a reakció. Eddig azt hittem,hogy alapból megvan terhelve ez a két adott oldal és mindenkinél akadozik valamennyire. Barátaimnál és ismerőseimnél is színt úgy akadozik csak ez a két oldal,de más semmi. Köszöntem még1x a segítséget,nagyon aranyosak vagytok!
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Felpakoltam a Win8 x64-et a régi Win7 helyére, és lenne egy olyan gondom, hogy egy bizonyos mappát írásvédetté tett, és az olvasása is rendszergazdai jogokkal lehetséges csak. Pl ha bele akarok lépni tcmd-ben, vagy valamilyen program használni akar onnan valamit, akkor rendszergazdai joggal kell indítanom. Az írásvédettséget nem engedi kikapcsolni(látszólag kikapcsolja, de amikor ismét rámegyek a tulajdonságokra, akkor megint írásvédett). Mit tudok tenni? Nem szeretnék minden egyes appot ami használja rendszergazdai joggal indítani.
szerk.: Exét pedig egyáltalán nem tudok futtatni belőle, még rendszergazdival sem.[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
az ki lett már beszélve itt valahol, hogy hogyan lehet tetszőleges mappákat berakni a windows photo app-ba? tök jó, hogy a flicker accountomat hozzá tudtam adni - egyébként tényleg - de még jobb lenne, ha mondjuk a d-n megtalálható mappámat hozzáadhatnám. vagy éppen amelyiket.
-
Kernel
nagyúr
válasz
TechN7ne #22310 üzenetére
Celeron G550 (2600 MHz), integrált GPU, 2 db full HD Youtube videót (két ablakban) egyszerre lejátszik, 80 % körüli terheléssel. FF, Chrome tökmindegy. Akiknél akadás van, gondolom a hardveres gyorsítás, driver-kompatibilitás környékén kellene keresni a hibát.
Killa-sample lejátszótól függően 70-80 %, de például a PotPlayer (ami nálam alapból a DXVA-kimenetet használja), 10-20 % között ingadozik:
-
ST05
őstag
válasz
TechN7ne #22321 üzenetére
sztem ezek a dolgok erösen hardvere függök, igaz uj Ivy-m van ,de videkortyám nincs (hd4000 van)
de egyszerre 4 ablak mozillába 1080p, sem akadoznak ha rángatom ha nem ..(You have version 11,5,31,2 installed) ez az uj van neked is fenn ,vagy itt sem preferálod a frissitéseket ?
: )
fraps -el csak teljes képernyöbe tudtam megnézni ami 25fps, néha több is (30)[ Szerkesztve ]
-
ST05
őstag
válasz
TechN7ne #22319 üzenetére
majd megprobálom mert érdekel. de konkrétan laggol ugy szakadozik?
hogy izzasszak rá ? vmi 1080p-sel mozzillába?
x64 es mozzillárol beszélünk vagy már nincs megkülömböztetve?
facebook nál meg csak akkor érzek lassullást ha lelapozok (pár napot vissza) ami több tiz vagy száz oldal) -
TechN7ne
nagyúr
Van fent egy Dual-Core Optimizer,amit ha úgy emlékszem még az alaplapi gyári lemez felpakolt a gépemre. Már volt rá példa mikor állandóan frissítettem,de ezt a fajta problémát nem orvosolta semmi sem.
Biztos vagyok benne,ahogyan az előttem is hozzászóló említette,Adobe Flash lehet a ludas.[ Szerkesztve ]
-
-
ST05
őstag
válasz
TechN7ne #22315 üzenetére
kapásbol létezik az egyik win update, ami a magok közti terhelést osztja el, mint valamikor volt az amd-khez egy driver amit fel kellett tenni a 2 magosokhoz, (amd dual core optimizer) ez még az athlon x2 nél volt
viccen kivül simán okozhat egy rakás problémát szerintem a win update-ek hiánya nálad, amiröl nem is gondolnád ki tudja, klehet még egy yutub vidit is megtudnál nézni
komolyan nemtudom milyen akadásrol van szó, talán használd az update-eket akkor megjavul
bezzeg service pakkot használsz ugye? pedig az sem más mint az update-ek ,csupán csokorba kötve ! -
TechN7ne
nagyúr
válasz
student #22305 üzenetére
Nem próbáltam,de meg mondom az őszintét nem is merem,nem nagyon kockáztatok. Win8 telepítés után is az első net használatnál rögtön Mozillat állítottam be alapértelmezettnek. Mondjuk mostanság már mind1 milyen nagy teljesítményű gépe van az embernek,Facebook meg Youtube ígyis-úgyis akad mint az állat!
ST05: Haldokló rendszert én személy szerint mindig csak bekapcsolt frissítések mellet láttam,állandóan többet tölt és halál lassú.Nálam jelenleg is kivannak kapcsolva a frissítések és egy cseppet sem hiányoznak,majd én frissítem amire szükségem van.Senkiben sem bízok,csak saját magamban...
-
mexel
veterán
Érdekes dolgokat csinál ez a win 8. Cseréltem lapot és procit alatta, alig lehetett feléleszteni. Azóta minden drivert feltettem, most működik.
Viszont van egy program (3dmark2005) amit előtte sikeresen feltelepítettem és futtattam is. most viszont nem lehet letörölni a régit, illetve manuálisan kiszedtem még a registryből is, mindenhonnan. Újratelepíteni viszont nem lehet, mindig a windows mappába akarja telepíteni. ha kijelölök más helyet, a telepítő lefut, de nem ír sehová semmit. Mi lehet az oka? Az office 2007 sem települ.
Holnap újrahúzom a rendszert, mert ez csak próbarendszer egy darabig, de azért ez érdekes. van ötlet mi lehet az oka? -
ST05
őstag
válasz
TechN7ne #22302 üzenetére
de valami azért kell azt beláthatod
norton azért elég sok csunya magacs cucctol megóvott, meg nagyon tetszik az a feature, hogy a letöltött fájlok rol ,kapok egy statot mennyien használták biztonsággal avagy sem,
nekem mint egyszerü felhasználónak nagyon megkönnyiti mit merjek és mit ne,
egyet tudok, mióta nortonozom, semmivel nincs gondom, ellenben a sok évig használt nod--al ,ami azért idönként meg tudott betegedni,
, windows update szükségességébe pedig ne menjünk bele, én bizom bill gates-ben,
azt meg hogy mi szükséges lehet te tudod , de az emberek 98 százalékának nem mond semmit az hogy KB77455684
ugyhogy amit felajánl felteszem, többnyire mind security update,,
elég sokat láttam már haveroknál update-mentes gondolkodást, nos nekik mindnek én tettem ujra a rendszertmert már használhatatlanra koptak, nekem még xp-m is van ami több mint 5 éves update-ek megovják, ezen a kezdö felhasználói szinten amin én vagyok, ez számomra nem kérdés
-
TechN7ne
nagyúr
Ezek a vírusirtók csak lassítják az egész rendszert és ő maguk egy hatalmas vírus! Oda kell figyelni mire kattint az ember és a tűzfal meg be legyen kapcsolva,10év tapasztalat után csak ezt tudom javasolni mindenkinek! Meg persze a Internet Explorer-t nagyívben elkerülni és mozillát vagy google chrome-t használni. Automatikus frissítéseket sem tartom egészségesnek ha be van kapcsolva mindig,csak a szükséges dolgokat szabad.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24