Hirdetés
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nem maradt titok a Galaxy A26, A36 és A56 kapcsán
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanya
nagyúr
válasz
labeda #26079 üzenetére
Szia! Az első inkompatibilis hardver apple termékek usb-s "gyorsabb" töltésére szolgál, vsz nem fog menni még.
Az intel usb3 driver megint zavaros, elvileg uninstalláld és úgy frissítsd a windows 8-at, akkor natív driverrel menni fog. Emellett a legújabb intel usb3 windows 7-es driver elvileg megy windows 8 alatt is, elvileg probléma nélkül
-
Steelmanus
addikt
válasz
dobobazsy #26091 üzenetére
Igen, a topikban tossszor irtak hogy teleiteskor ha van ilyen menupont a BIOS-ban hogy valasztani lehet, UEFI es Nem UEFI DVD mod akkor a telepietes idejere at kell allitani a hagyomanyosra. Altalaban ez lapspecifikus, de volt olyan hogy el sem indult a telepites ha UEFI modu DVD volt bealltva.
Nekem hagyomanyos BIOS-os a lapom de en vegig olvastam a topikot es sokszor olvastam a problemarol. -
Gorneck
legenda
Mail app vmi oknál fogva nem szinkronizál. Lehet ezzel kezdeni vmit?
-
kkdesign
senior tag
Hali, olyan problémára keresek megoldást, hogy a gépem egyszer csak fogja magát és leáll. minden szó nélkül. Megjárta már augusztusban a szervizet, de szoftveres problémát mondtak, azóta tegnap jött elő újra a probléma most windows 8 alatt is. KB 2 óránként van ez a leállás, anno a windows újratelepítéssel kihúzta idáig ( win 7 is volt rajt, meg mostmár 2x a Windows 8 is. Néztem eseménynaplót és a képen láthatók azok amik ehhez kapcsolódnak :
hogy tudnám ezt megoldani? -
dobobazsy
őstag
válasz
Steelmanus #26090 üzenetére
hogy érted, hogy nem UEFI dvd olvasóra?
telepítés előtt kellett volna ezt beállítani? -
-
dobobazsy
őstag
válasz
CyberPunk666 #26087 üzenetére
a biosban?
most beállítottam úgy, hogy az SSD az első, a DVD olvasó a második. de így is ugyan az..
win bootnál elkezd olvasni a dvd, miután abbahagyta rögtön jön is be a kezdőképernyő.. -
-
dobobazsy
őstag
válasz
CyberPunk666 #26085 üzenetére
nem szeretném újratenni, mert órák óta azzal foglalkozok, hogy újra úgy be legyen lakva, mint előtte.
ma délután telepítettem újra az SSD-re a rendszert..egyébként egy másik kérdésem is lenne:
az első pár bootolásnál a win bootlogot kb fél vagy 1 másodpercig láttam bent.
de most addig bentvan, ameddig a DVD olvasóm villog és olvassa a semmit. tehát lemezről szeretne elérni valamit. ez mitől van? miért lassítja az indulást?nem ezért vettem SSD-t
[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
válasz
CyberPunk666 #26083 üzenetére
igen, jól mondod, eddig soha nem láttam őket a Window intézőben, csak a telepítőben..
ezért is akarom elrejteni
az egyiket sikerült is, viszont a másiknál kiírja, hogy gebasz lehet, ezért még nem mertem.
mit tegyek? ha törlöm gond lesz belőle?[ Szerkesztve ]
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
átköltöztem SSD-re, és azóta lett 2 fölösleges meghajtóm a Windows Intézőben. mind a kettő "rendszer számára fenntartott"..
ezeket el tudom valahogyan rejteni, hogy ne látszódjanak fölöslegesen? sajnos elég zavaró számomra
előre is köszönöm! -
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem egy free CD/DVD író programot ami működik Win8-al? A Nero nem akar indulni
köszi.
-
ielektros
senior tag
válasz
petrusz82 #26068 üzenetére
Nekem eddig soha de tenyleg soha nem volt gondom az ujraaktivalassal alaplap csere utan. Lehet online nem mukodott, de telefonon siman, Volt hogy az automata is eleg volt, es egyetlen egyszer egy eros angol akcentussal magyarul beszelo kedves lanyka segitett az aktivacios problemaimon
De szerintem nem lesz gondod neked sem.
Es ha minden ok akkor ehhez a gephez vehetsz egy Win8 upgrade -et 9000.- -ert.
[ Szerkesztve ]
-
Macsugape
csendes tag
válasz
CyberPunk666 #26067 üzenetére
Igen-igen, ott próbáltam eddig is, és mindet (óra, hangerő, hálózat stb...) lehet állítgatni, hogy off/on, csak ez el van halványulva és off-on van.
-
petrusz82
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Alaplapom meghibásodása miatt az OEM licenccel rendelkező Windows 7-et nem fogom tudni aktiválni, ezért gondolkozom azon, hogy megvásárolom a Windows 8 valamelyik változatát. Tudom, hogy friss még a rendszer, és nem is váltanék ilyen hamar, ha nem lenne muszáj.
Szerintetek van -e olyan használható mint a 7-es, vagy csupán kínlódni fogok majd vele. Értem ezalatt a hardvertámogatást, stabilitást. Mennek -e a játékok alatta rendesen?(inkább újabbak)
Sok hozzászólást elolvastam már és igazából azt szűrtem le, a használók fő gondja a Metro felület, a start menü hiánya, valamint ehhez hasonló apróságok.Ha jól értelemezem a licencet, akkor a 8-as akárhányszor feltelepíthető, nem kötődik géphez(alaplap). Ez külön fontos lenne, hiszen alaplap meghibásodása esetén nem kellene új Windowst is vásárolni.
Szóval szerintetek érdemes rá váltani egy munkára, kis játékra, filmnézésre használt asztali PC esetében, vagy inkább vásároljak egy Windows 7 változatot? (Bár ennek ára sajnos elég magas)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Macsugape
csendes tag
Sziasztok!
Feltelepítettem a teljesen eredeti Win8-at az Acer Aspire 5750-es laptopomra, és olyan problémám volna, hogy a jobb alsó sarokba a rendszerikonok közé nem lehet a "Power" ikont, kitenni, tehát tiltva van, amikor rányomok, hogy testre szabjam a dolgokat, akkor az halvány, szóval rá sem lehet kattolni, esetleg valakinek valamiféle ötlet?
(Így nagyon macerás a vezérlőpultban állítgatni mindig, hogy energiatakarékos vagy teljesítmény centrikus legyen... :-S )
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz
Steelmanus #26056 üzenetére
Parancssor? Felejtős.
Powershell a jövő -
Sanya
nagyúr
megvettem a windows 8-at vagy 2 napja. Nagyon szokatlan, eddig 2 szoftverem nem megy vele, de mókolással az egyik megoldható.
A másik az asus express gate szolgáltatása még nem megy windows 8 alatt, vagy mégis?
-
StLui
veterán
-
Steelmanus
addikt
Jelenleg a W8 egy 160 GB-os vincsin van, de szeretnem a masik vincsimet (W7) is bekapcsolni, es ugy szeretnem hasznalni hogy ne is lassa a W8-as. Az nem eleg hogy elveszem a betuket a particiokrol, hanem unmountolni szeretnem azert hogy pl. a Lomtar nem tudjon hozzaferni.
Aki csinalt ilyet a MOUNTVOL parancsal, Kernek egy kis segitseget. Jelenleg igy nez ki a rendszer W8 alol.
Az F:\ DVD iro.Ezt kerdest tevesen a W7 topikban is feltettem, de ide szantam.
-
Vistaboy
veterán
-
StLui
veterán
Igényeltem MC kódot, megkaptam. Win8-at tiszta telepítéssel raktam fel az azzal együtt vett SSD-re, de most jóval hamarabb elakadtam, mint az előző gépnél, ahol ugyanígy telepítettem, valami gondja volt a win8 kóddal. Akkor itt azt a tanácsot kaptam, hogy csináljam meg ugyanazt amit a másik gépen tiszta telepítés után az aktiválós mizériával. Sikerült is, aktíváltnak írta a gépet-win8-at, de most MC kód megadása, telepítése és gép újraindítása után kiírta a gép, hogy ez már egy felhasznált win8 kulcs, vegyek újat.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Vistaboy #26036 üzenetére
"nem hinném, hogy hardver vagy szoftvergond lenne."
Akkor mi már lenne?
"Win7 nem csinált ilyesmit"
Mert a win7 egy 3 éves rendszer, amire már sp is van és minden drivert célirányosan arra írtak.
"Pedig nekem az van, ráadásul minden driverből és szoftverből a legújabbat használom, ami elérhető."
Nem jelent semmit, a legújabb nem jelent azonnal w8 kompatibilis drivert. Mivel egy egy 2 hónapos rendszer.
Ráadásul a kis gyártóknál megesik a felraktam működik féle tesztelés, ráírom, hogy w8 ready, aztán a kékhalál csak később jön.A lényeg, hogy bármelyik driver, vagy hw okozhatja. Esetleg az eseménynaplóban érdemes körülnézni, hogy pontosan milyen műveletek okozták ezt.
-
bon
őstag
válasz
kozicsd #26046 üzenetére
Nekem is akadtak lassulási problémáim több gép esetében is Windows 7 alatt, Windows 8-as rendszert még nem telepítettem ilyen vezérlős gépre. Egymástól független hardver felépítésű gépek voltak, a közös egyedül az Atheros vezérlő. Sajnos semmi okosat nem találtam ami használt volna.
-
kozicsd
tag
Sziasztok!
Mióta Win 8 van a gépemen, az internet sebesség nagyon belassult. Egy Wifi adapteren keresztül csatlakozok az itthoni hálózathoz. A gyártó honlapjáról le is töltöttem a win8-hoz való driver update-et, mert a windows 7-es driverrel bsod hiba volt.
Egyébként külföldi oldalakon is írják, hogy belassult pár embernek :S Valakinek tapasztalat e téren -
Vistaboy
veterán
Nem. AVG Internet Security 2013 licencem van.
A Skype volt idáig az egyetlen olyan program, amire rá tudom mondani, hogy biztosan előhozta ezt az ablakot. Amikor feltettem, naponta többször is előjött, kilépéskor meg hibaüzeneteket irkált. Azóta már visszatettem az MSN-t, azzal nem csinálja.
(#26040) bon: Pedig nekem az van, ráadásul minden driverből és szoftverből a legújabbat használom, ami elérhető.
(#26038) csixy: Nem hinném, mert már Win7 alatt is SSD-m volt, ott nem láttam kék halált egyszer sem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Érdeklődnék, hogy másnál mennyire gyakran fordul elő "kék halál", azaz amikor kiírja, hogy: "A számítógép problémát észlelt, ezért újraindul. Összegyűjtünk pár információt, majd újraindítjuk a rendszert... blablabla..."
Nekem pár naponta egyszer általában megcsinálja, hibakódként már rengeteg mindent írt, mindig más programnál jön elő, így nem hinném, hogy hardver vagy szoftvergond lenne. Másnál előfordult?
Ui.: Win7 nem csinált ilyesmit, azért kérdem...
Természetesen legális Win8 OEM verzióm van, magyar nyelvű.
MOD: Hasonlóan néz ki, mint ez:
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Pár hete érdeklődtem, hogy okozhat-e problémát ha ugyanazzal a winlive fiókkal jelentkezem be ugyanazon hálózatba kötött két win8-as számítógépen, van egy 3. gép is, de az még win7. Azt az infot kaptam, hogy nem gond.
Annyiban végül gondot okozott, hogy amint be akartam lépni az otthoni csoportba a második win8-as géppel is amin ugyanaz volt a felhasználó, egyből összeomlott a hálózat, nem látott senki senkit win7-es gépről sem. Kiléptem az otthoni csoportból a második ugyanolyan winlive-os géppel, és megszűnt a probléma.
Amúgy nem is értem igazán ezt az otthoni csoportot, hogy mire való, de eddig mindig összekapcsoltam vele a gépeket. -
válasz
re_mod #26029 üzenetére
Ha a telepítő nem fogadja el a kódot, az elég érdekes helyzet, ugyanis azt jelenti, hogy vagy nem ilyen médiához való kódot adtak, vagy teljesen hibás a kód. Mivel automata generálja őket egy algoritmus alapján, így elég kicsit az esélye, hogy tényleg hibás. Bár aztán bármi lehet.
-
xxSanchez
őstag
válasz
re_mod #26029 üzenetére
Pár héttel ezelőtt ugyanígy járt valaki. Akkor valaki azt tanácsolta neki, hogy aktiválja telefonon, de ez utólag kiderült nem a legjobb, mert ha más is megkapta ezt a szériált és ő is aktiválja telefonon akkor kilövi a tied. Várj reggelig és hívd fel a Microsoft Magyarországot, vagy menj vissza a boltba és balhézz.
[ Szerkesztve ]
-
re_mod
tag
válasz
CyberPunk666 #26030 üzenetére
Ok, csak arra kérdeztem hogy elvi szinten lehetséges hogy hibás a kód a telepítőn?
-
re_mod
tag
Sziasztok!
Olyan problémával kerültem szembe hogy eredeti Windows 8 telepítőcsomagról próbálnám telepíteni egy gépet és a telepítés elején a sorozatszám megadásakor nem fogadja el a kódot. A csomagot saját kézzel bontottam ki és a kék tokon lévő kulcs mellett lévő sorozatot egyszerűen nem fogadja el.
Egyébként Win8 Win32 Hungarian 1pk DSP OEI DVD -ként van azonosítva a telepítő.
Létezhet-e egyáltalán ilyen vagy mi lehet ilyenkor ? A kód tutti helyesen van beírva mert 5x néztem át karakterenként
-
Tibi86
aktív tag
válasz
CyberPunk666 #26014 üzenetére
Abszolút egyet kell, hogy értsek veled, jól látod a dolgokat.
Nem kötekedésből írtam az előző hozzászólást, csak utólag feldolgoztam az infókat. -
Visormail
addikt
válasz
Csabee. #26016 üzenetére
Külső programmal kikapcsolhatod ha akarod pl a Skip Metro Suite-al (charms bar-t kell kipipálni).
-
Csabee.
nagyúr
válasz
CyberPunk666 #26015 üzenetére
Azt se szeretnem ha atlatszosn elojonne mert zavaro.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Csabee. #26013 üzenetére
Ha csak a sarokba viszed oda jobb oldalt akkor átlátszó marad, csak akkor jön elő rendesen, ha a sarokba viszed majd behúzod oldalt középre.
Szóval konkrétan a bezárásnál ennek nem kéne zavarnia. Max, akkor ha olyan programot használsz aminek a kezelőszervei jobb oldalon vannak. (bár nem, mert csak egészen fenn az X és egész lenn a tálcán jön elő, szóval akkor sem.)
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Tibi86 #26008 üzenetére
Nyilván nincs akkora siker, mint a 7. Nagyon más körülmények között jelent meg. Egyszerűen össze sem lehet vele hasonlítani. Akkor lenne a hetes jó alap, ha 2017-ben jelenne meg a 8.
Sőt, akkor sem, mert a pc piac csökkenőben van. 1 év alatt esett 11%-t, ami bődületesen nagy szám.A win7 sikerét csak egy olyan oprendszer múlhatja felül ami egyszerre van jelen a táblákon, laptopokon, asztalikon, és mobiltelefonokon. Ez pedig még legalább 2-3 generáció, mire ezt a szintet elérjük.
Amúgy az indexes cikk még másban is ferdít, a w8-t meg lefele húzza.
w8 netes részesedés két hónap után 1.74, a w7 5.8 volt. Még ha nagy is a lemaradás, azért nem kell mér rájátszani. Maradjunk a tényeknél.
[ Szerkesztve ]
-
Csabee.
nagyúr
Udv!
Segitseget kernek!
Win8 nal amikor az x-re kattintok, mert bezarnek valamit akkor, folyamatosan kijon a jobb oldali win8-as szar hogy kereses stb... Ezt hogy lehetne kiirtani? Nagyon idegesito. -
törölt tag
Sziasztok!
Lenne gy kis problemam mkor bekapcsoltam a gepet ez a latvany fogadott. Nem tudom fog-e latszani a kepen, de olyan mintha, a fenyero le lenne veve, kozben pedig maxon van.
-
Kriccs
tag
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy a DreamSpark azt dobja ki, hogy a win8 nem elérhető kis hazánkból. Mit lehet ilyenkor tenni? Csak e miatt regisztráltam be az egyetemen és kértem licenszet.
Kössz!
-
deathtania
senior tag
igen, azt csináltam anno, hogy kicseréltem, és most a saját upgrade-s kulcsom van bent, de nem jelent meg az MCE frissítő funkció. mindegy, megtalátam a windows 8 downloadert, lehúzok egy W8at az MStől, és csinálok egy telepítő pendrive-ot, aztán újrahúzom a történetet...
-
zsírsámán
senior tag
Továbbá még lenne egy olyan kérdésem, hogy le lehet valahol korlátoznia nethasználatot? Történt ugyanis, hogy kellett kicsit írogatnom út közben, kikapcsoltam az utorentet, nem indítottam el semmilyen programot csak a beépített levelezőt, mobilról megosztottam a netet és kb 5 persz alatt 130 megát megevett a gép (Mármint netet) Ezt meg lehet valahogy előzni?
-
zsírsámán
senior tag
"The message could not be delivered because you have exceeded the maximum number of messages per minute. Please try again later." Most kaptam ezt a kis szösszenetett a beépített levelezőtől
Ezt mégis miért kell lekorlátozni?
-
szabeska
addikt
Sziasztok!
[erre] valakinek valami javaslata?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Monster Hunter Wilds teszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...