Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
szabonagyur #58068 üzenetére
Ezzel a ProduKey-programmal megtudom nézni, hogy a laptopon előtelepített Windows-nak mi a száma?
Ha ez leírom, s újraformázom a lemezt, ismát felrakva egy WIN-t, betudom aktíválmi?
Egyébként a HP-laptopomon előretelepített WIN8.1-volt, s a használati utasításban le volt írva, hogy az előtelepített programmal hogyan kell lementeni a WIN-t. -
Steelmanus
addikt
-
-
kaldika
tag
.
[ Szerkesztve ]
-
gery2123
őstag
válasz
half333 #58094 üzenetére
Tegnap nekem is ilyen lett miután töröltem minden számítógépet az áruházból. Ha az egyik nem működő csempére rákattintasz akkor ki fogja írni hogy hmmm........... Ott lesz hogy megnyitás az áruházban vagy ilyesmi és arra katt. Az áruház nyílik és ki fogja írni hogy az app sérült javítás kell. Na ott javítás és kész is.
[ Szerkesztve ]
-
half333
őstag
Üdv! olyan problémám lenne h a csempék nem működnek. Tudna valaki megoldást rá?
-
general
addikt
A fájlkezelő ablakában nagyon hiányolom a win7 alatt megszokott infósávot alulról, be lehet azt kapcsolni valahogyan ugyanoda, alulra? Tehát amikor rákattintok egy fájlra, ott kiírta a fájl összes infóját.
Látom, hogy ugyanezt oldalra be lehet kapcsolni, de ott nagyon zavaró, ráadásul rengeteg helyet elvesz az ablakból. Pláne két ablaos fájlkezelésnél. -
zzola
titán
Frissen telepített rendszerem van, az energia gazdálkodásnál beállítottam, hogy ne legyen alvó mód és ne legyen képernyő lekapcsolás. Drivereket, rendszert frissítettem, felkerült pár program, a képernyő lekapcsolás pedig visszaállt 15 percre! Ezt miért csinálja??
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #58088 üzenetére
Köszi, akkor majd lesz valahogy.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #58086 üzenetére
Hát, azt hittem ms oldalán azért fent lesz szépen az x86-os is, meg is lepett a dolog.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #58080 üzenetére
30 napos nem kell, csak a 90 napos, és így csak x64-es van fent microsoft honlapján a win7 enterpriseból, amit nem értek. Most az is jó lesz, akár 1GB-rammal? Bár elég értelmetlen dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #58077 üzenetére
Valami mégsem OK, mert betallózom a hálózaton az asztali (Win7-es) gép megosztott meghajtóját, és felhasználónevet/jelszót kér. Nincs jelszavazva a megosztás, sőt maga a gép sem. Mindeközben TotalCommanderrel szabadon tudok garázdálkodni ugyanazon a meghajtón (írás, olvasás, törlés is) a tabletről. Mit csinálok rosszul?
-
KAMELOT
titán
Sziasztok! Feltettem a 8.1 simán megy sőt sokkalta gyorsabb mint a win 7.
Egy kérdésem lenne! A SAJÁT PC ikont szeretném megjeleníteni az asztalon, de a lehetőségek között csak az van hogy RÖGZÍTÉS A KEZDŐKÉPENYŐRE! Nekem az asztalra kéne!
Valaki tud segíteni?
És előttem már kérdezték én is megkérdem! Hol lehet letölteni a nyelvi csomagot?
Szerk: Köszi! WU az meg mi?[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #58075 üzenetére
Enterprise-nál van két kérdésem. microsoft oldaláról letölteném, de csak x64-es van. Nincs x86-os?, mert nem találom sehol. Had ne tegyek már fel a gépre, talán 1GB ram ha lehet benne, egy 64-bites os-t.
És, hogy lehet-e ugyan úgy, mint ultimate-nél később letölteni hozzá nyelvi csomagot?[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Megathanx mindkettőtöknek! (a büdös életben meg nem találtam volna....)
-
szabonagyur
félisten
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Borisz76 #58058 üzenetére
Na ezt még egyszer, részletesebben kérném: a Win7-es asztali gépen tudom, hogy a vezérlőpultban hol kell biztonsági mentést csinálni a belakott rendszerpartícióról, de a 8.1-es tableten nem találom az útmutatásod alapján sem. Hálózati meghajtóra készíteném el, ha lehet. Fontos volna!
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #58070 üzenetére
Viszont a 7-nél ugye nincs ilyen 90 napos próbaverzió időszak (mint win8), csak az a 30 napos és már ott is a 3. napos szól, hogy regisztráld..?
És persze xp upgrade sincs jó áron win7-re...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #58064 üzenetére
Hát, nem nagyon szeretnék már xp-vel szórakozni, de lehet akkor, hogy muszály lesz. Akkor egy 7-essel talán támogatottabb, valószínűbb? Vagy azzal sem, mert a 8 és 7 visszafelé támogatottsága kb. ugyan az.?
Jó volna már ezt a rendszert kihagyni, mert nem szeretem telepítgetni, driverezgetni, stb..Borisz76: írja, hogy a Windows 8.1 frissítési segéd használata nem támogatott a Windows XP-hez és a Windows Vista-hoz. Aztán, hogy a Win XP SP 3-mat telepítenie kell a számítógépére ahhoz, hogy használni tudja a Windows 8 frissítési segédet. Még ennyi infó sincsen róla, hogy milyen xp van rajta. Szóval majd kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
-
maross
nagyúr
válasz
szabonagyur #58062 üzenetére
Mivel lehet még?
szerk:
It is known that Windows 8 is different from previous Windows operational system. There is no sticker available on computer to list product license key. In Windows 8 or Windows 8.1 computer, product keys are saved in the registry and evaluated each time you load a Windows update.
blabla
regedit, HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion , productid
Ez megbizhato?
#58068 ezt nem mertem letolteni
[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
válasz
szabonagyur #58062 üzenetére
Most már ezt is tudom.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Ice&Lime #58063 üzenetére
Amíg nincs nálad addig nem fog kiderülni. 8.1-nél a processzor vagy chipet hamarább gátló tényező lehet, mint a driver hiánya.
Intelnél a C2D széria sem minden procival, de kb onnantól támogatott, de a C2Q széria sok darabja nem. Ebből kiindulva 10 éves gépen nem fog menni.
(#58066) Borisz76: a chipet hibát az Upgrade assistant sem dobja ki...
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Van egy ismerősnek egy desktop pc-je, nem tudom még milyen egyenlőre, csak azt, hogy xp van rajta. A kérdésem az lenne, hogy elképzelhető-e, hogy menne vele a 8.1? A legrosszabb esetben gondolom egy 10 éves gép lehet. Mondjuk a driver kérdés az, ami inkább kérdéses, a vga, hangkártya driverek például..
[ Szerkesztve ]
-
maross
nagyúr
Koszonom a segitsegeket, mindjart megnezem aidaval.
-
maross
nagyúr
Hello
Most vettem anyumnak egy laptopot, 8.1 win van rajta. Kerdesem: en nem latok ezen jo oreg matricat (pontositok, miniwin8 matrica van, kod nincs rajta), mi van ha megserul a win/ujratennem/vinyot cserelnek? SSD-t szeretnek tenni bele, es bar a szivem nem hasadna kette ha nem maradna meg az eredeti 8.1, nadeaze megiscsak na. Szoval ilyenkor mi a teendo, meghal a win akkor game over, vagy van valami modja az ujratelepitesnek?
[ Szerkesztve ]
-
Viktoár
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #58041 üzenetére
Közben túrtam a netet én is de nem találtam megoldást.Ez nem azt jelenti hogy nincs csak én nem ástam elég mélyre.
Azért köszi a segítséget.
-
ALLAT001
senior tag
Ablakszegélyeket nem lehet valahogy keskenyebbre venni?
-
Sanya
nagyúr
válasz
szundybence #58034 üzenetére
nem korszerűtlen, csak a microsoft nem engedélyez több memóriát 32 bites windows alatt, csak olyan 3,5Gb-ot. Természetesen PAE kernellel akár 64gigát is használ. Persze, maguk a programok csak 4gb-ot láthatnak maximum.
-
kengyel
nagyúr
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Jaj, már a Win2000 tudta ezt 15 éve, hogy lehet ilyen korszerűtlen a linux?
Igaz értelme nincs egyiknek sem 32 biten....... -
Petyyyyy
addikt
válasz
Azt hogy...?
Maximum PAE kernel enabled-del, de a 32 bites alkalmazásaid akkor sem tudnak 4GB-nál több memóriát megcímezni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
rgeorge #58033 üzenetére
Egy DDR2-es gép miért ne támogatna? DDR1-nél volt a maximum a 4x1 GB RAM. A kérdés inkább az, hogy a processzora támogatja e a 8.1-gyel bevezetett újabb utasítészkélet követlezményeket:
"Már a Windows 8-ra is jellemző volt egyfajta kettősség: ha a számítási teljesítményt és a memóriaigényt vesszük alapul, kevesebbel is beérte, mint elődje, a Windows 7 (sőt, ez a tendencia már a 7-essel elkezdődött), azonban mégis korszerűbb processzorokat követelt meg, mert a CPU-nak a PAE/NX/SSE2 utasításkészleteket is támogatnia kellett. A 8.1-es rendszer tovább szűkíti a kört, mert 64 bites változat esetében újabb kritériumoknak kell megfelelnie a központi feldolgozó egységeknek: a CMPXCHG16b, PrefetchW (AMD esetében ezt a 3DNowPrefetch helyettesíti) és LAHF/SAHF CPU utasításkészletek ismerete is alapkövetelmény lett, bár a Microsoft által hivatalosan listázott rendszerkövetelmények között ez nem szerepel."
Mire telepíthető a Windows 8.1 előzetese?
(#58036) rgeorge: Az igaz, hogy vannak olyan alaplapok, amelyek korlátozva vannak például slotok számában max 2 slot a 4 helyett, de ezeket elsősorban nem asztali PC-be szánják, hanem talán HTPC-be.
Vagy szomszédomnak az ASUS A7V8X-X LAN DDR I-es lapja még a dual-channel idők előtt 3 slot maximum 3 GB RAM. MIlyen alaplapod van egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #58030 üzenetére
Tudom, hogy nem vagy vele kisegítve, de én erre a gépre már nem költenék egy fillért sem (pláne nem egy 26 ezer forintos OEM Windows árát), amit majd egy következő masinán nem is fog tudni használni. DDR2-es memóriáért pláne nem fizetnék vagyonokat....
Javaslat: mindenképpen gépcsere (pontosabban alaplap + proci + 4 GB RAM), a régi holmikat meg megpróbálni eladni, amíg egyáltalán lehet... -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
GEPESZ66 #58027 üzenetére
Attól függ, mivel játszik. Manapság már a 2 GB memória nagyon kevésnek tűnik bármilyen célra, nem csak játékra. Tegyétek fel a Win8.1-et, használjátok a gépet a 2 gigával, és ha akadozik, döcög, akkor még mindig ráértek költeni rá. Ennyi memóriával viszont szerintem csak a 32 bites 8.1 jöhet számításba, ami viszont nem annyira jövő-kompatibilis.
szerk: pontosan milyen procis, milyen (DDR2-DDR3 ?) memóriás a jelenlegi gépe? Laptop vagy asztali gép?
[ Szerkesztve ]
-
GEPESZ66
veterán
Fiam gépén most váltok WIN7-ről WIN8.1-re.
A gépe már 4 éves, intel dual proceszorral, 2 GB-RAM.
Online játékokat játszik, Steam-en.
Felmerült bennem, hogy cseréljem-e le a 2 GB RAM-ot 4 GB-re. Viszont ez kb 11000 Ft.
Szerintetek van-e értelme?
Tudom, hogy a több RAM jobb, de van-e akkora előnye, hogy megszabaduljak a 11000 Ft-tól. -
kengyel
nagyúr
Jó reggelt Urak !
Hogy tudom elérni a csempén lévő fényképek változtatását ?
Beleraktam vagy húsz képet, de mindig csak egyet mutat
-
Viktoár
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #58021 üzenetére
Igen,igazad van.Metron megy de asztalról indítva b@szik felugrani.
Van valami módja hogy működjön asztalról is? (segédprogram,frissítés vagy valami hack?)
-
Ununqatrium
aktív tag
Hali. Van a Win 8-nak köze ahhoz, hogy az egér néha akadozva megy vagy nehezen akar mozdulni? Sima, normál felhasználás közben.
-
marquuard
veterán
Üdv. Minap frissítettem a Windows 8.1-et, újraindításnál meg konfigurálta a frissítéseket, aztán újraindult a rendszer. Most az a problémám, hogy ennyit kapok: "A frissítéseken végzett művelet nem sikerült, visszavonás". Ezt már negyedszer csinálja, a művelet végén újraindítja a rendszert és megint ezt az üzenetet kapom. Mivel orvosolható a probléma?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #58021 üzenetére
Nekem csak azóta ilyen, mióta a billentyűzet "fajtáját" megváltoztattam. Most teljes klav-ot használok, előtte OK volt...
-
-
Viktoár
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD #58019 üzenetére
Más böngésző nincs a tableten,gondolom alapértelmezett de megnézem.Ha alapértelmezett akkor van más tipped is?
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Tableten használnám az internet explorer-t de amikor a szövegmezőre kattintok nem ugrik fel automatikusan a virtuális billentyűzet.Máshol műkdik de az explorerben külön rá kell böknöm mindig ha írni szeretnék.Lehet valahol állítani hogy automatikusan felugorjon a billentyűzet?
-
gabesszg
aktív tag
Abba valaki tud segíteni, hogy extra nagy ikonos nézetet hol lehet minden mappában alapértélemezetté tenni (gyári fájlkezelőnél)?
-
Tiger.
nagyúr
-
ALLAT001
senior tag
Azt hol tudom beállítani, hogy a dedikált VGA legyen az alapértelmezett?
-
törölt tag
válasz
samgar #58012 üzenetére
Helló, a CHKDSK esetében ez előfordulhat. Mai nagy merevlemezeknél megeshet a 7-8 órás vizsgálati idő is, de ha kivárod, akkor a végén kapsz egy jelentést amibe látható lesz, hogy van e rossz szektor például. Jobb megoldás ha felteszel egy Hard Disk Sentinel-t is - szokott belőle lenne promóció is -, azzal aztán rengeteg információ birtokába lehet jutni.
-
gabesszg
aktív tag
Sziasztok! Adott 2 gép az egyik lan kábellel van összekötve a routerrel a másik pedig wifin keresztül. Próbálom beállítani az otthoni csoportot (a lanoson már be volt állítva) de nem tudok rákapcsolódni a wifissel. Mi lehet a gond?
-
szabonagyur
félisten
A T2330 nagyon régi, nagyon gyenge processzor, T2370-et használtam szóval tapasztalat.
Ha friss a rendszer egy jó darabig prögöni is fog amíg indexelés, WU és társait be nem fejezi, de esélyes, hogy utána sem fog lentebb menni sokkal.
Driver hiánya is lehet, maradj a Win7nél. -
Burki
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem egy régebbi Toshiba Satellite A200 notira a Windows 8.1-et. Egy T2330-as 1.6 Ghz-es pentium mobil processzor van a gépben, és az lenne a problémám,hogy furcsán magas a processzor terhelése.
Én úgy gondoltam,hogy a procinak bírnia kéne a 8.1-et, de nagyon úgy tűnik,hogy megfekszik tőle.
Folyamatosan magasabb fordulatszámon pörög a hűtő, és érezhetően jobban melegszik, mint Win7 alatt. Megoldhatja a problémát valamilyen driver, vagy lehet tweakelni valahogy a 8.1-et,hogy ne legyen ekkora teljesítményigénye?Előre is köszi a segítséget!
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #58006 üzenetére
Azt ismerem, de - eddig nálam - csak akkor csinálta ha pályaváltás volt. Azt meg minden megoldottam, hogy kiléptem, aztán újból betöltettem vele.
-
ALLAT001
senior tag
Sikerült elég sok problémámat megoldani, local userrel már nem kéri az email címem, nem gyűjt rólam adatokat (kikapcsoltam minden ilyen funkciót).
Viszont most a külső monitor nem megy.
Win8 nem látja, montior azt mondja power saving mode. Mit lehet ilyenkor tenni?
Illetve sem fényerőt, sem kontrasztot nem enged állítani a laptop kijelzőjén, azt írja h kalibráljam a kijelzőn, mintha egy külső monitor lenne
NVIDIA és chipset drivert is szedtem már le.
-
CoolMan
MODERÁTOR
Fejezzétek be az offolást veszekedést, személyeskedést! A következőnél már kiosztom a pihenőket. (premete) (ALLAT001)!!
-
kispx
addikt
válasz
szundybence #57998 üzenetére
Szerk.: látom. stornó.
Helyette:
Görgesd végig. Vagy a win billentyű megnyomása után kezd el gépelni a program nevét.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül