- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
Ez nem ország-függő. Az ember véleménye ritkán változik. Ha mégis, az leginkább tévedés, vagy ami rosszabb képmutatás, köpönyegforgatás. Sokan meg vannak győződve a tévedhetetlenségükről, és azokat támadják, akik próbálnak rávilágítani a tévedésükre. Jelen esetben csak ízlésről van szó, abban nem igazán lehet tévedni. Változni változhat.
Semmilyen cmd nincs. Van egy darab dll, ami a kellő időben meg van hívva. Vagyis semmilyen látható jele nincs. Sem az asztalon, sem a futó folyamatok között. Mintha gyári lenne. A gyári helyen a színbeállításoknál a színerősséggel állítható az áttetszőség. A blur ennél komplikáltabb, van külön gui(ami nálam nem igazán működik) esetleg registry, de nem is nagyon kell hozzányúlni.
-
bzoley
veterán
Nem is az volt a baj, hanem az, hogy pont te voltál, mint minden hekkelést mélyen elítélő
De megkaptad a választ.
Amíg észrevehető jele nincs, az fut a háttérben, ami akar, memória meg van bőven, elfér benne. A gyári megoldás lehet, hogy legalább ennyi többletterhelést jelentett volna, ha benne hagyják. Amúgy még nem az igazi, időnként előugrál egy figyelmeztetés, hogy ez még béta, valamint két fájllal szerinte nem kompatibilis(az a verzió, amit én használok). De már így is jobb, mint volt. -
Marci__
tag
-
< CyberBob >
őstag
Pedig a start menü ami hiányzik igaz ritkán de akkor nagyon. A másik a minialkalmazások amik mindig kint vannak. De ez a kettősség ami zavaró mint pl. keresés vagy a beúszó menük. A lényeg ha az asztalon vagyok nem akarom látni a metro semelyik részét. De mint írtam korábban van rá megoldás így nem érdekel csak stílusosabb lett volna ha meghagyják a választást. Ennyi.
-
< CyberBob >
őstag
A mindenre szót nem véletlenül húztam alá. Egyértelmű, hogy sok embernek megfelel a metro adta lehetőségek, ők a tipikus tartalomfogyasztók. Ehhez jól passzol az érintőképernyő és a leegyszerűsített és elnagyolt felület. Viszont ehhez felesleges és kihasználatlan egy mai pc. Nem beszélve arról, hogy fizikailag életképtelen egy 23 colos monitort egy méterről tapogatni. Ha viszont már részben szükség van a felhasználónak asztali programokra is akkor a két felület közötti ugrálás nagyon zavaró és felesleges. Ha viszont maradok az asztalon akkor legyenek meg azok az eszközök amik eddig is voltak. Jó dolog a fejlesztés, csak ha az új megoldás kevesebbet tud elődjénél mind funkcióban mint praktikusságban akkor hagyják meg a választás lehetőségét. Persze ennek már nincs jelentősége mivel rengeteg jó megoldás van.
-
Peter789
senior tag
és már megint nem érted...
az elég unalmas topik lenne, ha mindenki csak azért jönne ide hogy leírja hogy mekkora istencsászár lett ez az új OS... sokan azért jönnek ide, mert valami gondjuk van vele, de Te egyből leoltottad hogy milyen béna hogy nem tud vele együtt élni, minek akarja áthangolni... lol... na jó, részemről vége a témának, ha még ebből sem esik le hogy mit akarok / unk mondani, akkor nincsen értelme tovább fűzni...
és hogy legyen egy kis ON is: ezen a csodás modern startmenüfélén hol lehet OSK-t előhívni? ha billentyűzeten elkezdek gépelni akkor lehet keresni, de ha nincsen bill. vagy el van rejtve, akkor hogyan keressek?
-
Peter789
senior tag
még mindig nem érted a lényeget, ugye?
ok, legyen ez az alap beállítás, ha valakinek így tetszik használja így... de miért kell annyira elbutítatni mindent, hogy még kikapcsolni se lehet? ez a baromira zavaró, a "gyógyegér mindenki ezért tüntessünk el minden beállítást, ne is zavarja" hozzáállás... valami advanced menüben amit jól levédenek 25 visszakérdezéssel, igazán ott lehetne jópár extra beállítás, ami xp-n és w7-en is már csak registry hackeléssel volt elérhető, vagy még úgy sem... aki annyira retardált hogy eszetlenül kattintgat mindenhol és úgy elállít mindent hogy használhatatlanná teszi az os-t, az ellen nincs semmi védelem, de aki ésszel használja azt ne xopassák már az ilyenek miatt
-
< CyberBob >
őstag
Először is nem utálatról van szó, csak én nem használom a metrot így felesleges látni bármeddig is. Másodszor van megoldás az eltüntetésére és ebben jobb a StartIsBack mivel ténylegesen az asztal indul míg a Start8 pár másodpercig beúsztatja a metro kezdőképet. Ez egy hiba a Start8 kivitelezésében amit majd javítanak, de addig is jobb a másik program. Ennyi a történet, fölösleges belegondolni azt ami nincs is.
-
< CyberBob >
őstag
Itt a fórumon feltett konkrét kérdésre válaszoltam és ajánlottam két programot. Az egyikhez még le is írtam miért jobb szerintem. Ha valaki ilyen típusú alkalmazásokat keres akkor nem akarja használni a Win8 táblára/telefonra kitalált "újításait" így teljesen a témához kapcsolódott az amit írtam. Erre te (persze kéretlenül) rögtön úgy érezted, hogy ki kell állni a metro mellett pedig egy rossz szót nem írtam róla és még csodálkozol, hogy válaszoltam.
Tényleg nem kéne erőltetni. -
pzstm
titán
itt még lehet nem, de tervezek írni róla.
-
< CyberBob >
őstag
Egy fórumtárs kérdezte, hogy lehet-e alapból desktop-ra érkezni amire egy szimpla linkel válaszoltam direkt kommentár nélkül nehogy valakinek a lelkébe gázoljak. Erre te jöttél azzal, hogy hogyan lehet ennyire gyűlölni a metro felületet és kértél egy magyarázatot annak mellőzésére. Amikor meg leírtam a véleményemet (tudod amit te kértél) arra válaszul írod kárörvendve, hogy reméled (röhögőgörcsöt kapsz) majd vírust kapnak akik használják a kerülő megoldásokat. És igen ez egy fórum ahol leírhatod a véleményedet mint mindenki más viszont a hozzá állásod több mint furcsa.
-
< CyberBob >
őstag
Nekem meg az furcsa, hogy ezt fontosnak tartottad leírni ide. De ha már engem találtál meg vele akkor válaszolok. Nem gyűlölöm (nem is értem egy programmal kapcsolatban hogy lehet ilyet írni) és nem is zavar a metro, csak számomra felesleges kacat ami még ronda is. És mivel nem tervezem használni sem most sem a későbbiekben így egyértelmű, hogy kell egy alkalmazás ami megspórol nekem évi 365 felesleges kattintást ha már az MS erre nem volt képes. A "mindenféle hekkekkel" kifejezést sem értem mivel semmilyen rendszerszintű módosítás sem történik, csak egy "mezei" alkalmazás van telepítve.
-
Hege1234
addikt
sztem a hiba ott van hogy nem szedik ki a sok szarságot
amik előre vannak telepítve és ezért ódzkodnak tőlepedig ha az ember mindent kitöröl és a saját
számára fontos hasznos programjait tenné bele
egyből nem kéne registryben állítgatni hogy eltűnjön
mert meglátná hogy jó ha minden kéznél van és nem kell telehányni az asztalt -
zack
nagyúr
Szerintem ez nem szoftveres gond volt. Valami a rendszer vinyóval lehetett, ami időközben helyreállt, bár ez lehet csak pünkösdi javulás lesz. Vinyón van vagy SSD-n?
Mert ha SSD, akkor lehet az elektronika xarakszik...A probléma leírása ebben a stílusban viszont parádés volt.
(#22234) gézu
Nem beszéltünk össze.
-
-
Szia!
Bejelölted ugye a szolgáltatásoknál telepítésre? Utána újraindult a gép, majd a Windows töltőképernyőnél megint elkonfigurálgatott, majd megint újraindult? Utána automatikusan betöltődött a rendszer úgy ahogy szokott, vagy kissé többet várakozott nálad a Windows logonál?
Mert nálam a Win logonál konkrétan meghalt a rendszer.
A coreinfo ezt írja a procimra:
Az AMD meg ezt: [link]
Tehát támogatott. A virtualizáció is be van kapcsolva!
================
Amúgy egy kulccsal hány telepítési/aktiválási ciklust lehet elvégezni ugyanarra a gépre online (természetesen legálisan. Már korlátlan?)?
Üdv. core2
-
vlevi
nagyúr
Na, igen, csak vannak beidegződései az embernek, ami itt nem működik.
Jobb alsó sarokban nincs kint az óra, nincs értesítési terület a taskbaron (mert taskbar sincs).
Tudom, fel-felvillannak dolgok, ha valamit akar közölni, de az nem látszik csak egy ideig, ráadásul desktop alkalmazások nem tudnak oda írogatni.
Ha pl. várok egy letöltésre, ami még néhány perc, és elkezdek valami metrós appban csinálni közben bármit, nem veszem észre, hogy készen van a letöltés.
A jobb egérgombos "helyzetérzékeny" menüvel sem vagyok kibékülve. Az a 4-5 opció, ami ilyenkor választható, teljesen szétszórva jelenik a meg a képernyőn, holott egy 5x5 centis területen is elfért az elmúlt 15 évben.
Harmadik, hogy az androidban hozzászoktam, hogy van vissza gomb. Itt nincs. Ráadásul, ha kilépek egy alkalmazásból, akkor a start képernőre dob vissza, és nem az előzőleg használt progiba. Tehát, ha olvasom a leveleimet, és ott rákattintok egy hivatkozásra, elvolvasom, ami ott volt, bezárom a böngészőt, és a start képernőn találom magam.
satöbbi. sok-sok apróság, amit lehet magyarázgatni, hogy csak 1-2 kattintás és ugyanott vagyok, ahol eddig, de szerintem ezek mind zavaró apróságok, és sok kicsi sokra megy alapon az ember egyszercsak megunja és visszarak valami olyat, ahol kényelmesen dolgozhat.
Indítófelületnek sem olyan kényelmes, mint volt előtte a start menü, mert feleslegesen nagyok a csempék, amiknek ráadásul a felületének az 60-70%-a nincs kihasználva, mert a hagyományos windows ikonok nem töltik ki.
Amúgy én már túltettem magam ezen a szarametró dolgon, mert egyet sem használok közülük. Levelező, naptár, időjárás még csak-csak jó lenne, de azon a csempén nem fér el annyi információ, amennyire én kíváncsi lennék, például ne csak 1-1 levelet villogtasson, 1 naptári bejegyzésnél többet szeretnék ott látni, és a 4-5 napos előrejelzésnek is örülnék. De ezek abban a csempés kialakításban kivitelezhetetlenek, mert a megszabott területbe nem férnek bele. Ezért inkább letöröltem a metrós dolgokat. Néhanéha végignézem, van-e valami újdonság a store-ban, de elég kevés még. Mondjuk ez az egy dolog, ami még érthető, hiszen a Windowsnak is kellett sok év, mire desktop alkalmazások megjelentek minden feladatra.Szerinted ez a cleartype teljesen rendben van?
Balra Firefox, jobbra IEAmúgy simán el tudom képzelni, hogy videokártya, vagy driver, vagy izé, de akkor is ronda.
"Nekem ezek a nem lekerekített sarkú gombok nem jönnek be,"
Asszem az az egyetlen dolog, ami viszont szerintem nem rossz. Nekem inkább az ablakok sarkai nem tetszenek. Hát, eléggé olyan ........ -
vlevi
nagyúr
Nem a win8 a baj ugy altalaban, hanem az uj felulet. Erzodik rajta, hogy meg nincs kesz. Sok dolgot nem tudsz vele megcsinalni, amit a hagyomanyos desktopon igen. Raadasul nem is titkoljak, hogy az uj feluletet kismeretu tablakra optimalizaltak, es nem 20-23-27" meretu monitorokra. Egyszeruen helypazarlas az, ahogy fullhdben megjelennek az uj alkalmazasok, minimalis informaciotartalommal. egy olyan kijelzon, ami a tablakban van, ami negyedakkora, mint a monitorom, ott ertheto a dolog, de monitoron nem nez ki jol. es meg desktopon is vannak furcsasagok, pl az, hogy nehol ronda a cleartype. ilyen az internetexplorer, az um office, vagy akar az intezo cimsora. ez a legkevesbe ertheto szamomra.
-
vlevi
nagyúr
Hát, úgy nagyjából ez van, és más semmi. desktop alkalmazások nem nagyon fognak ide írni.
Ráadásul, ha nem vagy elég gyors, akkor eltűnik onnan, és sosem látod többet. Viszont az is nonszensz, hogy minden értesítésre azonnal ugorjak, mert különben nem látom.
Na, mindegy, gyúrni kell még ezen bőven, mert még sok apróságba lehet belekötni. -
oO7
őstag
a metro alkalmazások tudnak olyan értesítéseket küldözgetni különféle alkalmakkor... ha üzenetet vagy emailt kapsz vagy ha IE-ben lejön egy letöltés vagy ha valami calendar értesítés esedékes vagy ilyesmi... igazából ugyanaz, mint régen a tray-nél a kis buborékos értesítés, csak metro alkalmazásoknak (ez ugye jelen pillanatban a buktatója a dolognak, amennyiben valaki hagyományos desktop alkalmazásokkal akarja betámadni a Win8-at)
-
vlevi
nagyúr
De azt te sem tagadhatod, hogy ugyanezeket a feladatokat nem metrós, hanem hagyományos desktop alkalmazásokkal jobban el lehet végezni.
Pixel vadászatról csak annyit, hogy gyere ide, és találd el a képernő jobb felső sarkát. Nem fog sikerülni, mert az egér átszalad a második monitorra. Oké, ha visszahúzgálom, akkor eltalálom, de ez megint egy teljesen felesleges kör. Desktopon nincs szükség a metro felületre. Neked még minden vicc új, te még tudsz lelkesedni a metró felületért, de sokan vagyunk itt, akiknek 10-15 éves beidegződései nem működnek, és emiatt vagyunk morcosak.
Majdcsak belejövünk egyszer, de autós hasonlattal élve, időbe telik, míg az ember átszokik az európai közlekedésről az angol módira. Hogy ballal váltunk sebességet, és balra megyünk a körforgalomba. Aztán, utána már nem gond, sőt, aki ott nő fel, annak meg az a furcsa, ha valaki nem úgy közlekedik. -
bzoley
veterán
"11782: feltétlenül szükséges ilyenekkel teleszemetelni a topikot? ez nem költői kérdés"
Ez a Win8 topic, nem NZKK játszótere, és nem értem miért fáj neked, ha valaki megoszt egy Win8-hoz készült alkalmazást olyanokkal, akik hasonlót keresnek. Tetszik, nem tetszik, akadnak olyanok(nem is kevesen), akiknek nem tetszik a "modern"ui, vele az új start, ettől még nekik is ugyanolyan joguk van ide írni, kérdezni, egymást segíteni. Nem kell szeretni, nem kell hozzászólni, főleg, ha nem kérdeztek, de minősíteni őket semmilyen jogod nincs, nem vagy különb náluk.
-
A registryből kell kipucolni őket vagy kézzel vagy ccleanerrel.
#11749: igen, úgy néz ki, műxik vele a rearm parancs. Kérdés, mi hiányzik a próbaverzióból, ami a teljesben megvan?
-
bon
őstag
Nekem se megy a linkelés, de ez nem meglepő, gondolom olyan funkciót (bővítményt) használna a fórum motor ami Metro IE10 alatt nem támogatott (semilyen bővítmény nincs támogatva). pl,java. Ilyen esetben simán át kell váltani az asztali funkcióra, az alsó sorban lévő menű segítségével.
-
< CyberBob >
őstag
Pont ez a lényeg, hogy attól mert téged zavar valami még mások leírhatják a véleményüket nem kötelező minden alkalommal reagálni rá.
A lebutítást arra értem, hogy kivették a start menüt (a ki-be lépek a metro-ba az nem váltja ki), nincsenek minialkalmazások (még ha lennének metros megfelelői akkor sem tudom kitenni a desktopra), az ablak fejlécek már több éve is elavult kinézetű pasztell színeket kaptak (mondjuk ez szubjektív) minden lapos a menük összefolynak ahogy az ablakok sem különülnek el egymástó árnyék hiányában. Ha szerintük a metro a jövő hagyták volna úgy a desktop nézetet ahogy volt.
Amúgy nyugodtan futhatunk egy kört jövőre is, de felesleges mert a metro nem tudja és nem is célja leváltani / kiváltani a desktop alkalmazásokat / felhasználást, ez egy telefonra és táblára kitalált felület amin a végletekig leegyszerűsített alkalmazások futnak.Krissz5435: már válaszoltak neked így nem ismétlem meg.
-
< CyberBob >
őstag
Az alapvető probléma az hogy az MS a telefon és tábla kütyük miatt erőlteti asztali gépen is a metro felületet az egységesítés miatt. Csak vagy választhatóvá kellet volna tenni a felület indítását (és akkor téged sem zavarnának a másképp gondolkodók) vagy ha már a metro az elsődleges irány akkor nem kellett volna mesterségesen butítani a desktop felületet. Ha annyival jobbak a csempés alkalmazások akkor majd mindenki azt fogja használni kényszer nélkül is. Viszont a PC-s vonalon akkora a kontraszt a két megvalósítás között, hogy a többség nem is érti mi ez az új "izé" és mit keres a Windows-ban.
Krissz5435: a metro és az egész grafikus felület csak egy igen kicsi része az új opprendszernek az átlag felhasználónak nagy dolog mert azt látja elsőnek és gőze nincs, hogy mivel dolgoztak a programozok évekig. A lényeg az ami alatta van, nem véletlenül kisebb a gépigénye és gyorsabb. Jobb a hardver támogatás jobban kihasználja az eszközöket és persze biztonságosabb.
-
bzoley
veterán
"Azt elfogadom, ha valakinek nem tetszik, de azt nem amikor kategórikusan kijelenti, hogy hülyeszar."
Óó, szóval te nem tudod elfogadni, ha valaki ócsárol valamit, ami neked tetszik, de te bármit nevezhetsz "semmihaszna baromságnak", és az teljesen rendben van, mert az neked nem tetszik. Ügyes."...sokszor előjött már a dolog: _Nem kötelező Win8-cat használni_"
Igen, ezt sokat szokták emlegetni, akik mindenképp írni akarnak valami negyon okosat, csak épp semmi értelmes nem jut eszükbe, vagy többre nem képesek. Számukra ez csak annyiból kellemetlen, hogy azoknak, akiknek írogatják, nagy többségben tudják(velük ellentétben), hogy a Win8 nem csak a Startból áll.
Nem lenne baj, ha kevesebbet próbálnád osztani az észt, szerintem ez nem neked való feladat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Router gondok
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest