- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jediweb
aktív tag
válasz
jediweb #37903 üzenetére
Letöltöttem a catalyst 13.11 béta és jó lett. Az IE mint a villám, hálózat nélkül is elindul
és nem makkol 2 percig ha van hálózat .. ezek elég nagy bugok voltak ( tudom nem minden környezetben volt de nálam igen)
Kimaradt a szélessávú ablakos belejentkeztetés , illetve nem jőn be autó , hanem a win8 jobb oldali menúből
lehet. Bár kétszer kell loggolni(Digi) mert elsőre hiba majd másodikra megy be nem tom lehet valamit állítani kellene Na de egy átlag user nem úgy áll neki mint egy rendszergazda-- hühümm
Letötlti a 3.5 GIGA majd otthagyja... hümm hümm -
kenyesan
csendes tag
válasz
jediweb #23763 üzenetére
Szia
Gondolom a Hálózat és megosztási központban az ikonon jobb gombbal kattintva a menüben az engedélyezés/letiltás opciót használod. Az asztalra kitett parancsikonnál is ezt próbáltad? Esetleg próbáld meg a szimpla bal gombos kattintást is, ilyenkor is vált a letiltott és engedélyezett állapot között. Annyi külömbség van a két ikon között, hogy ha a megosztási központban egy engedélyezettre kattintasz ballal a tulajdonságait nyitja meg (a letiltottat engedélyezi), de az asztalon már ki-be kapcsolgatja.
Csak egy ötlet, hátha bejön...(Én kikapcsoltam a dupla kattintást, de ha te nem akkor neked dupla bal katt kell)
-
-
törölt tag
válasz
jediweb #23739 üzenetére
Pontosan értem, mit szeretnél. Lehet, hogy én vagyok hülye, de nem emlékszem, hogy XP-n ezt hogy lehetett megoldani egy parancsikonnal. Írd le, hátha eszembe jut valami!
Én egyébként is routerrel csatlakozom az internethez, így nincs csatlakozó ablak sem, a router automatikusan csatlakozik. A tűzfallal meg letiltom annak a programnak a net hozzáférését, amelyikét akarom. -
törölt tag
-
vlevi
nagyúr
válasz
jediweb #22734 üzenetére
"ssd-nél mit számit, sec perc se, indul 20sec-en belül..."
Nekem is SSD-m van, és én is kikapcsoltam a hibernálást. Nem a hely miatt, mert 128G-n elfér a néhány giga swap és hibernálás. Ha 64G-s meghajtóm lenne, már jobban vigyáznék a helyre, de pont azért vettem 128-ast, hogy ne kelljen...
Volt, hogy bekapcsolva hagytam, de nekem Win7 esetén gyorsabban indul a gép normál módon, (SSD-ről), mint hibernálásból. Ez azért van, mert hibernálásból visszatérve a videókártya elég sokat gondolkodik, hogy most akkor mi a ... van?
És a Win8 is bootol HDD-ről néhány másodperc alatt, tényleg nagyon gyors. Az átverés csak annyi benne, hogy tovább tart bejelentkezni win8-ra a live accounttal, mint win7-re a hagyományossal. És még utána jön a desktop és egyéb limlomok betöltődése, ami egy miliszekundummal sem lett gyorsabb. Pl. Catalyst, vírusírtó, skydrive betöltődés és szinkronizálás, satöbbi, ez mind ugyanannyi ideig tart win8-on is, mint hetesen. És ez a több idő, nem a boot. Mondjuk talán ebben segít a hibernálás, mert olyankor ezeket sem csinálja meg. De SSD-n ez is szinte felesleges, mert ezek is betöltődnek 2-3 mp alatt."Nem a boot idő miatt, hanem mert 14 ablak nyitva, valamiben baromira benne vagyok, és nem végzek vele éjfélig, holnap meg folytatnám ugyanott."
Nos igen, ez az egy, ami indokolja a hibernálást. Én itthon nem dolgozok, ezért nincs ilyenre szükségem. Melóhelyen néha jól jönne, de ott úgyis használhatatlan, mert ha lebont a hálózat, meg az Oracle szerver, akkor kezdhetem elölről a bejelentkezést, nem ér semmit az, hogy hibernálva volt a rendszer. -
ST05
őstag
-
ST05
őstag
válasz
jediweb #22286 üzenetére
én norton internet securityit használok , igaz win7 és chromnál jött elö ez a probléma, ( eszközök ,ott bövitményeknek be tett a norton egy bövitményt , ami ugyanigy minden oldalt "nagyon" le csekkolt, talán nálad is egyfajta virusellenörző, bár ie10 -et még nem is láttam ,
nálam a bövitmény tiltásával megoldodott -
-
törölt tag
válasz
jediweb #21822 üzenetére
Ja az volt
Nagyon értelmesen van ám összerakva a honlapjuk, Windows 7 -nél rákérdezett korábban, hogy 32 vagy 64-bites telepítő kell e a többi Logi cucc esetében, de most nem tette - hirtelen arra gondoltam, hogy esetleg kombinált 32/64-es telepítőt tettek ki, viszont én is megtaláltam a 64-bites telepítőt most, szóval azt rakom fel. Köszi
-
Воланд
titán
-
jediweb
aktív tag
válasz
jediweb #20874 üzenetére
Nem tudom másnak érdekes -e de úgy túnik mindne kezd beállni , újrainstalláltam a win8 sta ide AHCI-re állítva és annyi változás történt, hogy a videó kártya 25-28 fokról ( alap win alatt max internet )
33-35 fok lett és nem értettem miért a proc 28 fok a winyok 25-28 fok a videó is annyi volt érdekes mint a vinyók 25-28
Ma látom visszaállt a videó kártya hőmérséklete a régi értekre szintén szoba : 25 fokvinyó 28 fok
video 28 fok
proc 28 fok
system 28 fok Hihetetlen azt nem értem a videó hőmérséklet mitől állt vissza
hajtva is max 49fok de ez annyi is volt mindig -
Bodor
veterán
válasz
jediweb #20767 üzenetére
Igen, neked írtam. Biosban nem lehet fixálni, mert az oprendszer lett IDE módban telepítve. Ha meg csináltad amit az előző hozzászólásomban írtam, akkor az újraindításkor lépj be a biosba, és a képen látható részben az IDE módot állítsd AHCI-ra.
Mindegy hogy hogyan cserélgeted a SATA kábeleket, csak az SSD a SATA3 0 portra legyen dugva.
-
Bodor
veterán
válasz
jediweb #20762 üzenetére
Azt jelzi, hogy nem AHCI módban telepítetted az oprendszert. Tehát a SATA mód IDE-re van állítva a biosban.
Újratelepíteni nem kell a rendszert, mert utólag is át lehet állítani.
IDE módban futó Windowsban:
regedit.exe/HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
jobb oldalt duplaklikk a start kulcsra, értékét átírod 0-ra.
ezután restart, AHCI mód be, és örömboldogság. -
Bodor
veterán
válasz
jediweb #20756 üzenetére
1. Alignálás legyen rendben ! ( Ha a WIN 8 telepítőjével formáztad az SSD-t, akkor rendben van)
( Legegyszerűbben az AS SSD Benchmark programmal győződhetünk meg róla [Zöld - OK] )
2.Ellenőrizni, hogy megy-e a TRIM
( Erre jelenleg e legjobb alkalmazás a Hard Disk Sentinel legújabb változata.)
3. 10 % szabad helyet hagyni az SSD-n. ( Mindegy , hogy particionált vagy sem az a szabad hely)Ennyi amit Windows 8 alatt meg kell tenni az SSD optimális működésének érdekében. Bármi máson változtatni, vagy bármi mást beállítani az SSD kímélése, vagy a gyorsaság miatt, teljesen felesleges.
-
rétisün
veterán
válasz
jediweb #20546 üzenetére
akkor már nem egyszerűbb úgy telepíteni, hogy nem csinálja ezt a system-partíciót? akkor csinálja csak (én legalábbis úgy vettem észre) ha csak simán üres területre telepíted a win-t, ha előtt csinálsz oda egy partíciót (akár a telepítő is megcsinálja) nem hoz létre ilyen system partíciót.
illetve utólag is meg lehet szüntetni ezt a system partíciót, és összevonni a keletkezett üres helyet rendszerpartícióval.
-
vlevi
nagyúr
válasz
jediweb #20463 üzenetére
Melyik az a plusz egy meghajtó?
A rejtett 350 megás?
Vagy a D:, ilyenek?
Azért jelöli ki ezeket a meghajtókat a rendszer mentéshez, mert vannak rajta olyan dolgok, amik a visszaállításhoz szükségesek. A rejtett 350 megás partíció egyértelmű, hogy kell. Ha a D: meghajtót is menteni akarja, az azért lehet, mert van telepítve valamilyen program, aminek valamilyen szervize onnan fut. Nekem pl. a simraceway játék volt ilyen. Amint telepítettem, a backup menteni akarta a dét is. Ahogy uninstalláltam, rögtön nem volt erre szükség.Nézz be a registrybe, a services részbe, van-e ott olyasmi, ami a d:-ről fut?
-
Bodor
veterán
válasz
jediweb #20475 üzenetére
Symantec tényleg profi.
(#20479) mexel: De lesz TRIM IDE módban is, ha helyesen telepítesz.
-
Bodor
veterán
válasz
jediweb #20460 üzenetére
Ha létrehozod egy másik meghajtóra a lemezképmentést, akkor a program a végén felajánlja, hogy készíts rendszer visszaállító ( bootolásra képes) lemezt, mely lemez tulajdonképpen használatát illetően megegyezik a Norton Ghost boot lemezével, és evvel hidegen vissza tudod állítani a rendszeredet az elmentett állapotba, ha esetleg be sem indul. Ugyanúgy, mint a Norton Ghost-nál.
Természetesen ha az a +1 meghajtó amit kiválaszt, a 350MB-os rejtett , ami az indító fájlokat tartalmazza akkor minden rendben van, mert az is kell ahhoz hogy rendesen induljon a rendszer. -
andris811
tag
válasz
jediweb #20234 üzenetére
Igazság szerint én maradnék az ingyenes dolgoknál (esetnél ugye chip magazinhoz jár kód...), de köszönöm a választ!
(#20238) stewe780: Én se gondoltam, hogy az a baj, míg a microsoft support-tal nem beszéltem, mert ott mondták, hogy többeknek összeakadt a gyorsindítással és a kezdőképernyő alkalmazásaival. Miután letöröltem minden működött rendesen, és visszakapcsolhattam a gyorsindítást is. Úgyhogy én most várok, míg kiadnak egy 100%-ig kompatibilis ESET verziót.
-
törölt tag
válasz
jediweb #19641 üzenetére
Helló, a lemeztöredezzségmentesítőnél amit ha elindítasz akkor megjajtók optimalizálása ablak jelenik meg, nos ebben klikk a beállítások módosítására ekkor újabb ablak optimalizálás ütemezése, és ott a meghajtóknál a kiválasztás... ekkor megint egy ablak, pipákat kivenni a tartós állapotú meghajtó particiói elől (SSD), melyből alapértelmezés szerint kettő van, a kisebbik a Windows 8 idejében már 350 MB-os (Windows 7-nél még csak 100 volt).
-
rétisün
veterán
válasz
jediweb #19670 üzenetére
igen, le kéne tesztelni, csak gondolom senki se bukná el szívesen a win7-ét pl., ha esetleg valahogy mégis foglalkozik az MS azzal, hogy továbbra is használod azt a rendszert, amire az upgrade-t letöltötted.
mondjuk egy vistát fel tudok ajánlani ilyen célra, persze az is kéréds, honnan fogjuk tudni, hogy már nem használhatom. megszűnik az 'aktivált' státusza a rendszernek, nem kapok rá frissítést, esetleg bejön a fekete képernyő a figyelmeztetéssel, hogy nem eredeti a win-em?
-
rétisün
veterán
válasz
jediweb #19652 üzenetére
akkor asszem mégis jó lesz az a régi vista upgrade-re.....
bár, ha tényleg nem foglalkoznak vele MS-ék, hogy az upgradelt rendszert használom-e továbbra is, legegyszerűbb a mostani rendszert upgradelni, és használni mindkettőt, de ez már pofátlanság ilyen olcsó win8 mellett
-
válasz
jediweb #19644 üzenetére
Igen az a media center. Egyszerűen felébreszti a gépet és akkor keres frissítést. És sajnos talál is. De most meg lett adva neki hogy mikor keressen így már nem ébred fel.
(#19655) Hunork: Épp most tárgyaljuk, hogy a media center ébreszti fel a gépet.
Amúgy meg ne a rendszert hibáztasd mert szarok a programok amiket veszel, vagy ahonnan vetted. Majd jön rá frissítés ha a uplay vagy mi a tök meg az ea összeszedi magát.
Ez így félkész áru játékos szemmel ez egy elég erős kifejezés. Másnál is van gond vagy cask nálad? Nálam amúgy csak steam van és semmi buhera nem kellett neki hogy elinduljon. -
-
válasz
jediweb #19564 üzenetére
Főiskolai hallgatók és oktatásban dolgozók kaphattak korábban otthonra is Windows és Office csomagokat kvázi ingyen. Most lassan kezd kifutni ez a dolog. Technikailag minden mehet fel újra, maximum telefonon kell aktiválni. Van egy számítási eljárás ami meghatározza, hogy mi számít új gépnek, többnyire azt szokták mondani, hogy az alaplap cseréje. Ettől függetlenül nagyon nehezen meghatározható ez olyan esetben mikor saját magad építed a gépedet. Az egész OEM konstrukció arra van kitalálva mikor megveszel egy brand gépet és van rajta egy előtelepített Windows.
-
válasz
jediweb #19326 üzenetére
Talán nem kellene elkezdeni a személyeskedést. De amint fent leírtuk, a vállalati verziókban nincsen ott ez a menüpont amit keresel, mert ott nincsen ilyen funkció. Ezért írtam, hogy furcsa verziód lehet, mert a vállalati is az, nekem is ilyen van. Sok torrentes forrásból szintén ilyen verziókat lehet beszerezni, ezekre nem lehet az MS oldalán leírt módon felrakni a Media Center-t. Illetve akkor sem, ha Enterprise Windows 8 verziód van. Amit a boltban megveszel legálisan, vagy a hivatalos MS oldalról töltesz le, ott lesz ilyen menüpont. Ha már fent van a media center, akkor a rendszer tulajdonságainál azt fogja írni, hogy Windows 8 Pro with media center.
v-paci: Nem vagyok MS alkalmazott, de elég közel állok hozzá, maradjunk annyiban.
Amúgy az a legfontosabb, hogy vegyék a licencet, a jogalapot nem akarja vizsgálgatni senki.
-
válasz
jediweb #19162 üzenetére
Sajnos általában ez van, mivel az upgrade nem ellenőrzi a jogalap forrását és legalitását. Eleve egy registry trükkel a régi W7 és Vista upgrade lemezekkel is lehetett tiszta telepítést csinálni. Továbbra is azon van a hangsúly, hogy jogilag mi legális és mi nem, technológiai akadályok nincsenek igazából semmire. MS úgy szokta mondani, hogy becsületkassza van.
Milyen verzió a OneNote és milyen böngésző?
-
evilskati
aktív tag
válasz
jediweb #19047 üzenetére
Próbáld meg azért mindenképp felrakni a DirectX-et, meg Visual C++ Redist... Package-t is.
Genius007: Nekem angolban az Add features to windows 8 néven van ez a beállítási lehetőség, ahol hozzá lehet adni a key-t.
De úgyis eléred, hogy beléspz a windows updatebe a vezérlőpultban, és az ablak bal sarkában is ott lesz: "Szolgáltatás hozzzáadása" (nemtudom hogy van magyarul). Ott megadod a keyt és elvielg kész.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hegesztés topic
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nintendo 3DS és DS topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest