Aktív témák

• Clemi

veterán

válasz Protoss #3874 üzenetére

NVIDIA nForce4 SLI MCP built-in, asus m2n4-sli, nforce4 mcp;

Oksa, mostmár tudjuk legalább milyen vassal van a gond.

Most perpillanat nem fogok mondani semmit, mert esetleg rossznéven vennéd, csak 2 dolgot megjegyeznék:

1.) Életem első konfigja (10 évvel ezelőtt) AMD-s volt. Kb 1 hónapig használtam, de mivel folyamatos kompatibilitás gonddal küszködtem már akkor is, lecseréltem Intel-re amihez azóta is ragaszkodom. Ez persze szigorúan privát, és szubjektív vélemény, de a családban senkinek nem javasoltam, azóta sem, és nincs is AMD-s konfigja.
    Igen, az Intel drágább, de nem is volt soha semmilyen gond senkinek a környzetemben.

2. Mikor megvettem a mostani alaplapom, hetekig bújtam a fórumokat, és erősen hezitáltam én is az nForceX chipset és az Intel chipset között. De miután begyűjtöttem temérdek információt, és tapasztalatot, döntöttem, és azt hiszem jól.

Lehet hogy egy kicsit drágább a konfigom, de a mostani alaplapom a harmadik procim, és a negyedik videokártyám szolgálja ki (generáció váltások miatt), de működik rajta minden, és hibátlanul működik. Igen, egy kicsit drága volt az alaplap, de nem 1 évre vettem.

A tanácsom pedig az, hogy a hálókártya gondoddal vagy fordulj a Gigabyte supporthoz, (ha már egyszer ilyen LAN van rajta: LAN: NVIDIA nForce4 SLI MCP built-in Gigabit MAC with external Attansic PHY; Support TCP/IP Acceleration) vagy vegyél olcsón egy PCI-os kártyát.

Amúgy azt írtad, hogy Realtek driver van a hálókártyádhoz. De az én olvasatomban, az általad megadott alaplapon Gigabyte LAN van! Az nem lehet, hogy a W7 rosszul ismerte fel a LAN chipsetet?

Aktív témák