Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

Sziasztok!

Van egy érdekes problémám, ami azért a Win7-hez kötődik, mert sem XP-n, sem pedig Vistán nem jelentkezik, csak a hetesen, s nem egészen értem a magyarázatát. Van egy 2009-es játék, a World Snooker Championship 2009. Ezt akarom feltelepíteni. A telepítés el is indul, az UAC-nek megadom az engedélyt, és már megy is a telepítő. Megadom neki a telepítési mappát, és tovább. Szépen másolgatja is a fájlokat a telepítési mappába, de az egyik fájlnál megáll, és kiírja, hogy nincs írási jogom a telepítési mappába, és a wsc2009.dat fájlt nem tudja bemásolni. Ha az ÚJRA gombra kattintok, akkor ismét jön a hibaüzenet, akárhányszor próbálom. Ekkor inkább a KIHAGYÁS gombra kattintok, és a fájlt kihagyva folytatódik a telepítés a többi fájllal rendesen. A telepítés véget ér, de a progi nem működik, mert hiányzik a telepítési mappából a wsc2009.dat fájl. Ezért azt csináltam, hogy kitallóztam a DVD-ről, MÁSOLÁS, majd a program mappájába beillesztettem, s a program így már működik. Érdekes, így már engedi bemásolni, nem írja, hogy nincs írási jogom. Több dolgot nem értek. A telepítő miért csak ezt az egy fájlt nem tudja bemásolni a mappába, holott a többi húsz-huszonöt fájlt ugyanabba a mappába meg igen? Miben különbözik ez az egy fájl a többitől? Vagy ha nincs írási jogom a mappába, akkor a többit miért engedi bemásolni ugyanoda? Ha nem lenne írási jog a mappába, akkor a többit sem szabadna engednie bemásolni, és kézzel, a copy-paste módszerrel sem tudnám utólag feltenni a wsc2009.dat fájlt. Ebben nincs semmi logika.
    Valahol azt hallottam, hogy a Win7 védi a Program Files mappát is, ezért egy másik, fizikailag is külön merevlemezre próbáltam feltelepíteni, mindenütt ugyanez történt. Az az egy fájl nem megy fel a telepítővel, csak külön, kézzel kimásolva. Ja! És kikapcsolt UAC mellett is jelentkezik a hiba, tehát nem ez a gond.
    Már nagyon elegem van ettől a hülyéskedéstől! Ha valaki tudja a jelenség magyarázatát, kérem ossza meg velem! Köszi!

Aktív témák