Hirdetés
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
Aktív témák
-
hogolyo
csendes tag
Sziasztok
Ismét lenne 2 kérdésem win7-el kapcsolatban.
1: Gainward videokártyát használok és a HDMI kimenete a TV-re, a D-SUB pedig egy Iiyama CRT monitorra van kötve. A gond az, hogy ha kikapcsolom a monitort - mondjuk filmnézés közben - akkor visszakapcsoláskor megszűnik az extended desktop funkció. Minden ablak visszaugrik a monitorra és a TV átvált jel nélküli üzemmódra. Ilyenkor egy gyors képernyő felismerés és felbontás állítás után vissza lehet rakni mindent újra, de azért gondolom lehetne ezt valahogy elegánsabban is csinálni. "Természetesen" a TV-t ismeri fel elsődleges kijelzőnek amit folyton meg kell így cserélni, bár a csere után is a TV marad 1-es és a monitor 2-es hiába a monitor az elsődleges :S Van erre valami orvosság, hogy stabilan lefixáljam a beállításokat?2: Telepítettem korábban egy Win-7-et a gépre. 4 vinyó van a gépben (van 1-2 régebbi darab amitől nem akartam megszabadulni, ha már szépen működik). Az egyik vinyó egy nagyon régi WD (csak tárolás), 1 sata Samsung (csak tárolás), 1 régi IDE Samsung (korábban XP rendszervinyó volt, még nincs formázva régi XP rajta) és egy új Sata Seagate. A legújabb vinyóra felraktam annó a Win7-et amit levágtam rendszer partíciónak arra automatikusan csinált egy 100Mb os részt magának (gondolom indítófájlok tárolására). Ment is minden rendben, de jött egy nagy ötlet, hogy felteszek egy ubuntu Linuxot az öreg WD-re. Felment gond nélkül, de nem akart többé indulni a rendszer
Azóta leszedtem linuxot és win7-et is (persze volt még móka közte de ez lett a vége). Win7 vissza és nem indult a gép ismét, olvasgatás közben találtam egy tippet a bootfix /fixmbr parancs talán segít. Nem segített, de meglett, hogy a bootmgr a Satas Samsung vinyóra mászott fel. Most kicseréltem, és ez az elsődleges meghajtó, viszont szeretném, ha a rendszer ott maradna a rendszer meghajtón és az indító fájlok sem másznának át máshová. Van valami módja, hogy visszamozgassam?Bocsi a sok rizsáért, lehet kicsit sok volt a háttér sztori
Előre is köszi a válaszokat. -
-
hogolyo
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
a meghajtók tulajdonjog átruházása teljes siker

Viszont a rendszergazdaként futtatás már kicsit bajosabb
beállítottam, hogy rendszergazdaként fusson a kompatibilitás fül alatt, viszont minden indulás előtt kérdezi, hogy engedélyezem-e a programnak a fájlok módosítását. :S -
hogolyo
csendes tag
Húú Srácok gyorsak vagytok és nagyon vágjátok a témát

1000 köszi. Du kipróbálom ezeket, és jövök az új kérdésekkel

-
hogolyo
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
Nagyon köszi mindkettőtöknek a gyors válaszokat.

Meg lehet csinálni, hogy adott programokat minden indításnál admin jogkörben indítsak, vagy jobb ha megszokom ezt az indítást? Gondolom biztonsági előnyei vannak ezen újításnak, de egy fájlkezelő program esetén elég gázos, ha nem engedi a fájlokat/ könyvtárakat módosítani

Hogyan tudom saját tulajdonba venni a könyvtárakat? Lehet olyat csinálni, hogy minden meghajtó minden könyvtára és fájlja az én birtokomba kerüljön egyszerre? Egyenlőre 1 felhasználó van a gépen és szerintem ez így is marad, szóval jó lenne ezt most az elején 1 füst alatt elintézni
-
hogolyo
csendes tag
Sziasztok
A hétvégén telepítettem Windows 7-et a gépre, de sok évi XP használat után van 1-2 (3-4-.....) meglepetés benne.

Tudtok segíteni, hogy vajon mi a bánatért nem tudok alapból adminisztrátori jogkörrel alapból könyvtárak tartalmát módosítani? A Total Commander menteni szeretné az ini fájlt, de nem engedi, mert írásvédett :@ Ugyanezen felhasználó névvel telepítettem a programot magát és mégsem hajlandó működni.
Másik kérdés. Adott egy rakás régi könyvtár amit XP alatt csináltam és írási jogot oda sem kapom meg vmiért alapból.
Most néhány könyvtáron csináltam egy ideiglenes megosztás más felhasználóval című dolgot, de azért nem szeretném ezt mindenfelé eljátszani
Van vhol egy átlátható leírás 100 oldal alatt amiből kiderül, hogy általános dolgokat hogyan lehet beállítani win7 alatt?
Még1 kérdés
Xp alatt előszeretettel használtam a "gyors indítás" eszköztárat a tálcára szögezve. Itt csak olyat találok, hogy rögzítés a tálcán. A kettő kb ugyanaz? vagy lehet valahogy hasonló indítófájl gyűjteményt csinálni a néhány legfontosabb programomról?Előre is köszi
Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Kuponkunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Huawei P60 Pro - kamera(telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Jackson elektromos gitár
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest