Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Aktív témák
-
cigam
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
Hm. Akkor ezen a szép bonyi útvonalon mi a túrót lehet álítani? Hogy alvás után még ébredjen fel n perc elteltével, és hibernálja magát?
-
fatal`
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
Start->cmd.exe -> jobb klikk -> futattás rendszergazdaként -> beírod: powercfg -h off -> kész

-
cigam
titán
válasz
concret_hp
üzenetére
Lehet egyszerübben is előcsalogatható, de Vezérlőpult -> Energiagazdálkodási lehetőségek -> Sémabeállítás szerkesztése. Itt alul a Speciális energiaellátási beállítások módosítása. A megjelnő új ablakban(Energiagazdálkodási lehetőségek) Itt a menüben elnavigálsz az Alvó állapot -> Hibernálás menüpontra, és itt beálítod, hogy telep/hálózatról működtetve, mennyi idő után kerüljön hibernált állapotba.
Egyébként furi, mert az alap sémákban Soha-ra van álítva, vagyis alváskor ne legyen hibernálva.
-
cigam
titán
válasz
creed30
üzenetére
Hm. a TrustedInstaller "lehetőséget nyújt a Windows-frissítések és a választható összetevők telepítésére, módosítására és eltávolítására. Ha le van tiltva ez a szolgáltatás, akkor előfordulhat, hogy sem telepíteni nem lehet a számítógépre a Windows-frissítéseket, sem eltávolítani róla."
Nem vmi rendszerkomponenshez szükséges dolgot/dologhoz tartozó tartalmat akarsz törölni? A fotón nem látszik az elérési út.
Ha bátor vagy, akkor futtasd adminként a windírstat-ot.
-
concret_hp
addikt
alap kérdés, van egy hyberfil.sys fájlom a C-n, de sose használom a hibernációt, hogyan lehet eltüntetni?

-
creed30
aktív tag
sziasztok!
windirstat progi segítségével szeretnék helyet felszabadítani a vinyón,tehát a fölösleges fájlokat törölném
az a gond hogy a rendszer nem engedi,csak ha trustedinstaller-től engedélyt kérek
segítsen valaki légyszíves,jó lenne ha valaki olyan megoldást tudna amivel nem minden fájlhoz külön kellene engedélyt kérni,mert az sokáig tartana
várom a segítséget,köszi!
-
Morden24
nagyúr
Miféle személyeskedés volt itt?

-
cigam
titán
válasz
jani-wan
üzenetére
Csak tippelek, de a "Start menü testreszabása" listában van olyan menüpont, hogy keresés a programok között és a vezérlőulton, ill. keresés egyéb fájlokban és könyvtárakban. Ennek pedig 3 opciója:
- keresés nyilvános mappák nélkül
- keresés nyilvános mappákkal
- ne keressen -
jani-wan
tag
üdv
van egy érdekes problémám.
Ha a Win7 startmenű keresőjébe bármit beírok azt csak az Internet Explorer kedvencek mappájában keresi.
Hogy lehet ezt beállítani?Az Indexelési beállításokat végignézegettem, de azzal nem jutottam előrébb, és a reinstall nem igazán opció.
Előre is köszi a segítséget.
J
-
törölt tag
A további személyeskedésekért azonnali minimum egy napos ban jár!
-
cigam
titán
válasz
creativehun
üzenetére
Lemezellenörzés volt? Lehet vmi hibás bejegyzés a fájlrendszerben.
-
creativehun
csendes tag
Visszavittem a tulajnak azzal a kikötéssel,hogy gondolja át a dolgot és szóljon mert nem tudok vele mit kezdeni de nagyon szívesen újrarakom neki az eredeti Win7-et. Szóval ami miatt erre a következtetésre jutottam az az volt,hogy nem ismert objektum,nincs fájlkiterjesztés,nem nyitható meg,nem látható de a zárolt,védett fájlok közt sincs.Nincs elérési útvonala-legalábbis nem mutatja egy progi sem- nem törölhető nem módosítható rendszergazdaként sem. Ez van.Sok dolgok vannak földön s égen..................

-
cigam
titán
válasz
creativehun
üzenetére
Ráböx egérrel a 46GB-os (legnagyobb) foltra(ekkor a felső listában is mutatja a nevét/elérési útját), majd lenyomod a DEL gombot, és máris törli.
Egyébként mi a neve/elérési útvonala ennek a fájlnak? -
creativehun
csendes tag
-
cigam
titán
válasz
creativehun
üzenetére
Az ilyen rejtéjes helyfoglalások megoldására is remek program a WinDirStat. Ez végignyálazza a lemezt, és grafikusan is megmutatja mi mekkora helyet foglal. Segítségével könnyű kiszúrni miért nincs elég hely a lemezen.
Esetleg egy lemezellenörzést (chkdsk) is rá lehet ereszteni, biztos ami biztos.
-
fatal`
titán
-
creativehun
csendes tag
válasz
Morden24
üzenetére
A "C" egy külön rendszerpartició.A vinyó az 2 particióra van osztva ebből a "C" -re lett telepítve az OP rendszer.A laptop nem az enyém de anno én telepítettem fel a tulajnak rá a rendszert ami akkor teljesen korrekt is volt és ment is december óta aztán most hívott,hogy folyton jajgat a rendszer mert tele van de Ő nem lát semmi amit letörölhetne...azóta a gép már nálam van mert ott helyben kb. 40 perc alatt én csak 4 giga üres helyet tudtam produkálni.Titkosítás nincs rajt...a tulaj nem is értene ehhez én meg nem raktam fel rá semmi hasonlót más meg állítólag nem nyulhatott hozzá.Szóval ötleteim elfogytak.
-
Morden24
nagyúr
válasz
creativehun
üzenetére
Ha nem külön partíció (ebben az esetben kell neki egy betűjel a lemezkezelőben), akkor nem lehet, hogy valaki valamilyen titkosítást alkalmazot előzőleg bizonyos mappákra?
-
fatal`
titán
válasz
Barthezz2
üzenetére
Töröld el a fiókot és hozd létre újra, csak ott lehet. Ha gmailről van szó, akkor be kell pipálni, hogy manuális beállítás és a google oldalán ott van a pop3 meg az smtp cím. A külső SMTP-t sok szolgáltató tiltja, úgyhogy javasoltabb inkább a szolgáltatóét használni. Ezért a legkényelmesebb az IMAP, de ott ugye, mint mondtam, ha egyszer elolvastál egy levelet, akkor az mindenhol olvasottként fog megjelenni. Weben, mobilon, mindenhol.
-
creativehun
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Valami kis tippet vagy segítséget szeretnék kérni mert sajna megállt a tudományom.A gond a következő: Op rendszer Win 7 pro 32 bites a "C" meghajtó ami 70 giga fullon tele azonban ha belelépek 15 giga látszik..ergo azt sem látom mitől lehetne tele.
Bejelentkezve rendszergazdaként vagyok,a rejtett fájlok és mappák látszanak és a rendszer visszaállítás ki van kapcsolva.
Szét túrtam már minden fellelhető helyet de sajna tippem sincs..minden okos ötletet nagyon köszönök előre is.
Üdvözlettel: creativehun -
cigam
titán
válasz
potyi23
üzenetére
A microsoft-tól letöltöd a Windows 7 USB/DVD Download tool-t. Ez a telepítőlemezt átmásolja a pendrive-ra (ha jólemléxem letörli, szóval fontos dolog ne legyen a pendrive-on. Miután végzett, erről a pendrive-ról indítva a netbook-ot már települ is.
-
potyi23
senior tag
Hi.Mini notebookra szeretnem usb kulcsrol telepiteni a win7/64 bites rendszeremet.Valaki tud rola leirast adni?
-
cigam
titán
Elkövettem egy "hibát" mikor a live-id azonosítótt gépeltem be, véletlen nem .hu volt a vége, hanem .com
Namost a W7 okosan megjegyezte, így két lid-t ajánl fel, és alapértelmezettként a rosszat. Nagyon zavaró, hogy az msn indításakor sikitozik, hogy nemtud bejelentkezni, hogy a live toolbar bejelentkezés-re bökve választani kell. Hol tudom ezt a fals azonosítót törölni? -
€uro
őstag
Sziasztok!
64 bites W7 alá keresek hangerőszabályzó programot. Valamilyen volume mixer féleséget. Csak a Master és a CD-In bemeneteket akarom állítgatni. Illetve szeretném még, hogy a hangerőszabályzás - beleértve az elnémítást is - gyorsbillentyűvel is vezérelhető legyen.
Szóval, egy egyszerű, kis programocskára lenne szükségem. Talán ingyenes szoftver is van erre a célra.
Ha ismertek ilyen programot, ajánlatok légy szíves!
Windows Gatget nem érdekel!
Köszönöm!
-
creed30
aktív tag
sziasztok!
Előre is elnézést nem pont a fórum témához kapcsolódik a kérdésem,de biztos tud valaki válaszolni.
Szóval ha neroval írok ki DVD-t van egy olyan funkció hogy nagy dvd kompatibilitási mód,és ez arra vonatkozik ha legalább 1GB ot írok:
Tegyük fel írok egy 800MB-os avit,ebben az esetben logikus hogy nem jelölöm be az opciót,viszont ha később írok ugyanerre a DVD-re szintén 800Mb-ot (és itt jön a kérdés
) akkor sem kell bejelölni?
a dvd-re írt adatmennyiség már meghaladja az 1 GB-ot,viszont az újabb dvd-re írt adatmennyiség nem
tehát mindig az adott írt adat nagyságát kell nézni vagy sem?
bocs ha túlbonyolítottam
tényleg csak a biztonság kedvéért

-
A múltkor szóba került a windows live mail kontra outlook dolog. Na most én utóbbiról váltottam most az előbbire, és lenne egy kérdésem azokhoz, akik a wlm-et használják.
Ez a mail címem be van állítva telefonon is, és eddig nem volt gond belőle, most viszont, amit a live mail egyszer leszed gépre, azt a telefonom már olvasottként tölti le, és így nem is jelez, hogy új mail van. Ez outlook-nál nem így volt. Mit lehet ezzel kezdeni?
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ninc mit.

Szívesen.
Thunderzolee:Szívesen.
Többet tud, beállítások stb. Csak óvatosan vele, előtte egy biztonsági mentést hozz létre, egy jó tanács. Én egyszer XP alatt tettem fel ilyet és program telepítés és kipróbálás után 3 percel az XP cd ott csücsült a meghajtóban és telepítést készítette elő.
Csúnyán hazavágtam a rendszert. Volt egy olyan opció benne, hogy optimalizáljuk a rendszert. Ó, miért ne, katt, majd kikapcsolt mindnent úgy, tűzfal stb, hogy nem lehetett semmivel sem visszahozni.
Onnantól nem használok ilyeneket. 
-
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Köszi, közben registryben megoldottam ezen leírást követve.

Ez a Windows 7 Manager ez olyan mint a CCleaner, csak többet is tud (ahogy elnéztem)? Bár inkább Tweak UI-ra hasonlít
Köszi a tippet. 
nme2:
Ja, letiltottam, akié a noti lesz, úgyis csak netezni fog vele, nem hiszem, h bármi hiányolná majd nála. -
pok.tom
aktív tag
válasz
pok.tom
üzenetére
sikerül kideríteni a problémát.
Unokaöcsém "néha" ide szokott ülni a gép elé (szakértő) és msconfig, majd ő "feltuningolja a gépet"
maximális memória
-
nme2
csendes tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Szerintem nincs. Én is meg vagyok nélküle, soha nem volt még problémám emiatt.
-
válasz
molnarpeter
üzenetére
Thunderzolee:Úgy sem megy ha vista kompatibilis módba teszed?
Ezt próbáld ki. -
Még egy kérdés.
Parancsikonokról a nyilak eltüntetése?

Ezzel próbáltam, de nem ment.
i4s.hu/2009/08/windows-7-parancsikon-nyil-eltuntetese.htmlTalán a 64bites verzió miatt?

Bár itt mintha magyaráznák, h miért is nem sikerült. De akkor hogy van az, h van akinek megy ezzel a programmal Win 7 alatt is? -
fatal`
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Alapból semmihez nincs társítva.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Előzőre valaki?

Az is valami lenne, ha a progi nevét tudná valaki
-
Hát igen, egyetlenegy program szokott nyavalyogni XP-alatt is, a Company of Heroes.
Ennek mindig kellett a lapozófájl is.
-
LordDarkness
aktív tag
válasz
pukkancska
üzenetére
Hát ez így tényleg egyszerűbb mint ahogy én akartam új win felrakás utána meg törlés.
Kösz mindenkinek a segítséget! Üdv! -
pukkancska
tag
válasz
Thunderzolee
üzenetére
Nincs nagyon szükség rá.
De kb. 256 kezdeti és vég értéket azért hadhatsz a biztonság kedvéért, nehogy egy program ez miatt nyavajogjon. -
molnarpeter
nagyúr
Hello!
Társítási cuccos... A *.bin file-okhoz az eredetileg társított progit valaki ki tudná nyomozni, hol találom fájlkezelőben? Sikerült a Wordpad-et beállítani
Még az is megfelelne, ha resetelni tudnám a társításokat. Előre is kössz! 
Thunder:Szerintem a minimális lapozófájlnak állíts be 16 MB-ot, az a legkevesebb, maximálisnak pedig saját belátásod szerint. Bár nekem 2 GB RAM-mal se használja sokat

-
Halee!
Érdeklődnék, Win 7 64bit 4GB ram társaságában fut egy notin.
Szükség van a lapozófájlra?
XP alatt is kikapcsoltam (régen), azt hittem ha van elég fizikai memória, akkor lapozófájlra nem lesz szükség, de úgy látszik (még mindig) automatikusan van.
Kikapcsolhatom, vagy hagyjam, mert az jobb?

-
pukkancska
tag
válasz
LordDarkness
üzenetére
Számítógép/ Jobb klikk- Kezelés/Lemezkezelés: kattints a formázni kívánt hdd-re majd válaszd a formázást
-
válasz
LordDarkness
üzenetére
Inkább lemez kezelés, és adj neki egy betűjelet. Utána látni fogod.
-
bobalazs
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
sima formázást neki ne gyorsformázást.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Most tetem a gépbe egy formázatlan winyót és a sajátgépben nem látom de biosban és az eszközkezelőben is látom.
Winből is megtudom csinálni?
-
-
Májsztró
addikt
Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- RTX 5090-es, 5080-as stb... GAMER laptopok + dokkolók + licencek
- Bialetti kézi kávéőrlő
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)