Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- iPhone topik
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Egy picit olcsóbb lesz a Google Pixel 10a
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
Aktív témák
-
Poviclo
csendes tag
Szisztok
Segítségre lenne szükségem, a WIN7 ezt írja:
"A(z) Felhasználói profil szolgáltatás szolgáltatás nem tudott bejelentkezni. A felhasználói profilt nem sikerült betölteni."
Ezt csak OK gombal tudomásul vehetem. Majd ismét bejelenkezés, és újra kiírja a fenti szöveget. És így tovább, tovább, tovább .........Mi tévő legyek?
Előre is köszi a válaszaitokat. -
Lenry
félisten
kékhalálozik a Windows, valószínűleg a vinyó haldoklik alatta, így úgy gondoltam, hogy újrarakom egy másik lemezre, aztán meg azt, hogy inkább átghostolom.
pro a ghostolás mellett, hogy nem kell újrarakni mindent, de kontra, hogy sose csináltam, egyszerre mindkét partíciót fel kellene szabadítanom, gyanítom, hogy a bootot nem tudná működőre megcsinálni, vagy ha mégis, akkor meg a Linuxos grubomat szúrná el.
szerintetek megéri a ghosttal szórakozni? főleg időben, azt is bele számítva, hogy a célpartíció jelen tartalmát át kell valahova ideiglenesen pakolni, aztán meg vissza a mostani rendszerpartícióra.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Olyasmikre gondoltam mint amikkel az XP-t is ki lehetett gyomlálni, hogy jobban fusson virtualizálva. Volt egy halom process, nyomtató támogatás, stb amik nélkül határozottan csökkent a memória és cpu használat. Ugyanez Win 7-re játék szempontjából átültetve kéne mivel az egyik gépen csak játékok vanak és semmi másra nincs használva.
-
Hiperwolf
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
littlemamba: Lehet, XP-alatt fel kéne tenni a drivert, aztán megkeresni, hogy hova telepített és azt átmásolni W7-re ugyanoda, de ez csak egy tipp, én nem csináltam.
Nem az eredeti címzetthez ment volna.
-
littlemamba
aktív tag
-
Laccoss
addikt
válasz
littlemamba
üzenetére
Próbáltad kompatibilitással felrakni a drivert?
-
littlemamba
aktív tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Már egy ideje foglalkozom a dologgal, az általad linkeltekkel már találkoztam, de ilyen mélységekben nem nyúltam volna bele a windows mappába. Ezért kerestem más megoldást. Viszont telepítőbe már integráltam, igaz xp-be vistafájlokat, többek között az audióvezérlőt, igaz azt nem a saját gépemre és nem saját lemezekkel, de megoldható volt,jól működött és ja hól tudom a mai napig is azzal telepít, ezért gondoltam, hogy ez most is járható út.
@ negyedes és gb4400 : köszi nektek, én is így láttam, azért jött az ötlet az integrálással. Az a vicc, hogy egyszer már valahogy sikerült megoldanom a dolgot, mivel kb 3 hónapig ment már rajta W7, igaz az első 3 napban ugyanígy kompatibilitási bajai voltak, viszotn utána megszűnt. Most belekerült nagyobb proci, több ram, és értelemszerűen vissza akartuk rakni a W7-et, de napok óta nem találok megoldást rá.
-
törölt tag
Csak trükközéssel lehet működésre bírni a cuccot, az a kérdés, hogy megéri-e. Amíg az XP támogatása él, és amíg az a régi gép bírja, jobb a stabil, és kompatibilis XP-vel használni.
-
negyedes
addikt
válasz
littlemamba
üzenetére
Hat erre nem igazan fogsz talalni win7 drivert mert nincs is. Nem supportalt. Maradjon az xp azon a gepen.
-
törölt tag
válasz
littlemamba
üzenetére
Úgy látom, hogy a neten sincs hozzá driver, a hivatalos oldalon meg főleg nem.
-
Laccoss
addikt
válasz
littlemamba
üzenetére
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, megnézem, és elmondom mire jutottam

-
törölt tag
Az olyan régebbi VGA-khoz, amik nem támogatják a DirectX9-et, azokhoz sajnos már elég nehéz megfelelő Win7 drivert szerezni.
-
törölt tag
válasz
littlemamba
üzenetére
XP drivert szerintem ne próbálj meg Win7-be integrálni, mert a gép olyan szépen elszállna, mint a fecske ősszel. Attól, hogy a Win7 alapból nem ismerte fel a VGA-t, attól még lehet hozzá valahol driver, esetleg az Aero nem fog működni. Írd le, milyen VGA-ról van szó, úgy talán lehet segíteni!
-
törölt tag
Kinéztem egy új notebookot, de az adatlapja szerint még Vistával jönne. Ilyenkor mi van, frissíthetem ingyen 7-re?
-
válasz
M@trixfan
üzenetére
Hali!
A játékokat nem foglalkoztatja, hogy nincs csoportházirend, vagy nincs telepítve a passziánsz vagy bitlocker, vagy egyéb win komponens (na jó talán a DX kivétel)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A játékoknak egy dolog kell, minél nagyobb CPU- Video- RAM- HDD- teljesítmény, meg egy jó alaplap, szóval egy minél bivalyabb komplett konfig...
Fire.
-
littlemamba
aktív tag
Segítségre lenne szükségem:
Hogyan lehet Xp drivert (konkrétan egy VGA driverét, a vga nem cserélhető) windows 7 telepítőbe integrálni?
Vagy van másik ötlet arra, hogy mi tévők legyünk egy régebbi géppel, amihez hiába vettünk w7-et, mivel effektíve használhatatlan mivel az vga csak xp-vel működik. Vga cserélhetetlen, tehát szoftveresen kellene megoldani. Tipp? -
M@trixfan
addikt
Tudnátok javasolni olyan cikket ami azzal foglalkozik, hogy minél jobban kizárólag játékra optimalizáljuk a Windows 7-et? Ilyen-olyan dolgokat találtam de egyik sem komplett igazán. Processek, registry, segédprogramok, memóriakezelés, felesleges Windows komponensek eltávolítása, stb...
-
Haart
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ahogy nézem a boot dolok a D-n voltak. Rendszer és elsődlegesnek írta. A c-t pedig sima elsődlegesnek rendszer nélkül, de igazából a win fájljai azon voltak szóval érdekes lett nagyon, nem tudom hogy sikerült neki de épp most húzom megint újra. Mostmár lerendeztem a telepítő partícionáló progijával.
-
-
vagamo
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszi kipróbálom
-
Haart
addikt
Segítsen pls valaki.
Most tettem újra a win-t. Viszont nemtudom hogy de a D meghajtóra kerültek a boot könyvtárak, ill azon is van ahogy a C-n is. Nemtudom hogy kerültek rá. Lemezkezelőnél azt látja hogy a D is redszerwinyó, holott azon nincs semmi ilyesmi. És ez miatt most nemtudom formázni a D-t.
Valami ötlet hogy formázni tudjam? -
válasz
vagamo
üzenetére
Hali!
Kapcsold ki a nyomtatót, távolítsd el ezt a drivert, indítsd újra a gépet.
A vezérlőpult/hardver és hang/eszközök és nyomtatók-ba lépje be, ha még ott az ikonja, töröld ki, majd nyomtató hozzáadása, kiválasztod hogy helyi vagy sem, következő ablak (usb-s, lpt stb) tovább és windows update. Le kell töltenie jó pár drivert a W7-nek, ha ez megtörtént(és ez több perc is lehet), akkor lehet, hogy ott lesz pontosan a nevévela listába, de ha nem az még nem jelent rosszat, katt a mégsem-re.
Most kapcsold be a nyomtatót, ha szerencséd van már az általa letöltött drivert fogja hozzá felpakolni, ami nem feltétlenül csak ehhez a HP-hez jó, és más is a neve, de az nem gond.Remélem segít.
Fire.
-
vagamo
őstag
Beteszem ide is mert talán win hiba és nem a nyomtatóé:
Sziasztok van egy HP1022-es nyomtatóm és egy win7 a driver elvileg a legfrissebb, de ennek ellenére nem megy a nyomtatás, mindig leáll a nyomtatáskezelő és hiába indítom újra kézzel ahogy ismét nyomtatni szeretnék megint leáll ezért semmit nem tudok kinyomtatni. Egészen máig a laptopomon jó volt, így ott nyomtattam, de mai naptól ott sem működik ugyan ezt csinálja semmi különlegeset nem csináltam azon a gépe! Érthetetlen számomra és gőzerővel keresem a megoldást mert szereződéseket kéne SOS-be nyomtatnom
mindig ezt az üzenetet kapom és hiába indítom újra:
-
pzstm
titán
Adakozz Te is a Microsoft és a Bing segítségével
Nagyon jónak találom az ötletet. Itthon is lehetett volna hasonlót csinálni árvízkárosultak részére pl. szerintem....

-
Poviclo
csendes tag
Szisztok
Segítségre lenne szükségem, a WIN7 ezt írja:
"A(z) Felhasználói profil szolgáltatás szolgáltatás nem tudott bejelentkezni. A felhasználói profilt nem sikerült betölteni."
Ezt csak OK gombal tudomásul vehetem. Majd ismét bejelenkezés, és újra kiírja a fenti szöveget. És így tovább, tovább, tovább .........Mi tévő legyek?
Előre is köszi a válaszaitokat. -
Lenry
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
-
concret_hp
addikt
van ilyen, hoyg ha felhúzom az ablakot a kép tetejéig akkor kinagyítja meg ilyesmik. ezeket hol lehet kikapcsolni?

-
Rica
senior tag
Sziasztok! Ismerős Angliában vett készre szerelt PC-t W7 gyárilag feltett angol nyelvű op rendszerrel. Hogyan tudná a magyar billentyűzet kiosztást rávarrni? Köszi szépen.
-
válasz
LLKobe
üzenetére
Hali!
1. Manuálisan törlöd a Windows\Prefetch könyvtár tartalmát
2. Vagy használod pl. a CCleaner progit, ami ezt elintézi helyetted, ha a haladó beállításnál bejelölöd, hogy a prefetch-t is takarítsa. Igaz ez (ahogy írja is) csak a régebbi prefetch adatokat törli, nem mindet.Fire.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
A következő kérdésem lenne: win7-nek valahogy meg lehet adni hogy kezdje újra nulláról a prefetch adatok gyűjtését?
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Igen a hangra gondoltam. Hát mikor wint telepítesz, akkor a hangártyát alapból nem ismeri fel. Szóval oda kell driver. És ha az eszközkezelőben megkeresed a hangkarit, majd nyomsz rá egy updatet és megadod neki, hogy neten nézzen utána. Hátha ő talála pont egy jót. De lehet hogy nem. Ezt nem tudom, hogy próbáltad már-e. Ezért mondtam az updatet. Vagy csak simán update a winnnél, ahol frissítéseket keresed, hátha oda is kiírja hogy van hozzá driver.
-
IfjVerIstvan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hmm, úgy tűnik ez egyedi probléma, illetve még nem találkoztam ezzel.

Btw, a fórum emlegették a easybcd-t (mint segédeszközt).
Az új verzió megérhet egy próbát. Persze csak óvatosan, mert ahogy nézem elég nagyot fejlődött, egy lépésben...
[link] -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
IfjVerIstvan
üzenetére
Hali!
Nálam a Windows-rendszerpartíció (C: ) aktívnak van jelölve, és nincs rejtett partíció, ami itt a fórumban az egyik hozzászólónak problémát okozott.
Szal még mindig nem tudom, mi lehet a para ezzel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Sok drivert alapból felrakott a Windows 7 telepítője vagy Update, de persze volt, amihez frissíteni kellett a gyártó oldaláról a drivert.
De most konkrétan nem vágom, milyen frissítésre gondolsz (most a hanggal kapcsolatos problémára válaszoltál gondolom
). Maga a rendszer frissített. Mint említettem, a hangdriver akkor sem volt jó, amikor a Windows által alapértelmezettként felrakott driver volt rajta, és akkor sem, amikor a gyártó oldaláról leszedettet pakoltuk fel. Persze én csak távirányítottam, így sajnos közvetlenül nem tudtam nézegetni, belemélyedni.
Most hétvégén viszont jön haza nővérem, hozza a laptopot is, majd akkor belenézek, sikerül-e, végső esetben legfeljebb megpróbálunk egy rendszer-újrahúzást, de azt tényleg végsú megoldásnak szeretném. Remélem megoldódik.Csak azért írtam be a topicba, hogy hátha találkozott-e már valaki olyan problémával, hogy csupán a rendszer "altatása" utáni "felébresztést" követően működik a hangdriver... Nekem elég furcsa...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Most lehet, hogy félreértjük egymást.

Tehát: Windows 7 UTÁN telepítettem a Linux-ot (Ubuntu 9.10), a GRUB szépen felismerte a Windows 7 partíciót, és így a Windows 7 és a Linux is bekerült a bootlistába.
Most épp arról beszélek, hogy lehet, hogy esetleg a Windows bootkezelőjével (! és nem a Linuxéval!) újra kéne variálni a GRUB-ot, mert értelmezésem szerint a fórumokon a problémámra épp ezt a megoldást javasolták.
Most a bootproblémák miatt nem fogom újrarakni a rendszert, mert amiatt nem is kell.
-
Gercsa
senior tag
off
Esetleg a hálózati beállításokhoz nem értetek?
Van egy ilyen problémám egy másik topikban, és teljesen tanácstalan vagyok. -
-
-
Gercsa
senior tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Előre is bocs, de 100% win7 hülye vagyok.
Odáig jutottam, hogy vezérlőpult. Nem tudom ez a klaszikus nézetre állítás hol van.
A magictune-t pedig azért raktam fel, mertelőtte is ilyen volt, és azt hittem megoldja a problémát, de nem sikerült.
szerk.: ja és a clearType-ot sem tudom hol kell kikapcsolni
-
-
Laccoss
addikt
válasz
Gercsa
üzenetére
Próbáld meg a ClearType-ot kikapcsolni ha nem segít akkor
Vezérlőpult - Klasszikus nézetre állítsd - Színkezelés - Minden profil - ICC profilok - És törölj mindent ami az Osztály oszlopnál nézve, az összes Megjelenítés profilt, kivéve az sRGB IEC61966-2.1-t.
Ez a szépiát veszi le a képernyőről, de hátha számodra is megoldás.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Miért van az hogy win7 alatt csúnyább a kép mint xp-n?
Felbontás ugyanaz meg a szinmélység és a frissítési frekvencia is, mégis zavaró, a ph-s fórumon pl. mintha a betűknek lenne egy vörös körvonala, olyan mintha nem lenne éles, nem fókuszálna a szemem, nagyon zavar!Egy samsung 770p monitorom van.
Felraktam a kompatibilis magictune-t, és beállítottam ugyanazt a sémát, mint amit xp-n használok, de mégis rosszabb a kép.Tudnátok ebben segíteni?
-
-conrad-
addikt
Köszönöm mindenkinek a segítséget, úgy néz ki sikerült.

-
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
egy idegesítő problémával találtam magam szemközt:
Társításnál lecserélem minden videofájlt, hogy winamp helyett VLC legyen az alapértelmezett lejátszó, de sajna csak egy újraindításig van így, mert utána visszaállít mindent winamp-ra... ez miért lehet? Winamp agent nem indul el a win indulásakor, szóval nem az állítja vissza. -
aclandiae
senior tag
Mihez használ a W7 100 MB-ot a HDD-n, mint a rendszer számára fenntartott elsődleges partíciót?
(ha formázom újra, akkor is megcsinálja) -
popp
aktív tag
válasz
Sub-ZeRo
üzenetére
Nem igazán értem miért veszne az összes adatom kékhalál miatt. Mert esetleg a win7 partíció ok, de ahol csak adatok vannak az miért sérülne a win7 esetleges pusztulása miatt.

Amúgy 30GB-os a rendszer partícióm, telepítés után kb. 16-18GB szabad hely marad rajta, pár hónap alatt pedig valamiért ez nullára redukálódik. Annak ellenére, hogy a programokat mindig a másik partícióra szoktam telepíteni, clean up-ot is futtatok időnként. Szóval számomra teljesen rejtélyes a dolog. 32bites win7 ultimate, 2GB ram van a gépemben.
Ez már a második alkalom, először újraraktam a 7-et, mert valami más gondja is volt, de én balga a meghajtót nem méreteztem át. Mondjuk amikor még anno először tettem fel, direkt megkérdeztem, hogy 30GB elég lesz-e és kb. az volt a válasz, hogy még sok is. -
-
Choken
csendes tag
válasz
Laccoss
üzenetére
Nem akkor van a baj amikor beadja azt az ablakot, hogy mit is csinálhatok a meghajtóban lévő lemezzel, hanem amikor onnan az autorun-t vagy más egyebet akarok indítani. Eddig azt csináltam, hogy manuálisan kerestem meg az install-t vagy a setup-ot de amit most szeretenék annál ez nem mükődik. ( pl ebben az esetben a Warhammer 40K II ami ugye ugy telepűlne, hogy steam felmegy, útána update majd telepűl a progi, de sajna mikor update-elné a steam-et akkor lótty...behal)
-
-
-
Laccoss
addikt
válasz
Balázs0916
üzenetére
-
Sziasztok!
Windows 7-et használok dual monitorral, kiterjesztett üzemben.
Tudtok ajánlani olyan programot, amivel meglehet oldani, hogy a win7 tálcája is végigfusson mindkét monitoron? Tehát magyarul szélesebb legyen a tálca is.
Remélem érhető voltam
Köszönettel,
Gábor -
Choken
csendes tag
Persze, szerintem megfelel neki. Eleve az volt rajta és sajna újonnan is probléma volt ez az autorun dolog, csak akkor nem foglalkoztam vele mert megtudtam oldani úgy a dolgokat, hogy nem jelentkezett a probléma, de sajna összeakadtam az első olyan dologgal amit nem tudok sehogy máshogy telepíteni.
-
Choken
csendes tag
Sziasztok,
Lenne, egy olyan kérdésem, hogy van-e valakinek valami ötlete, hogy miért is fagy a le a laptopomon a Windows 7 bármilyen autorun alkalmazás elindulása után pár másodperccel?
Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a baja, de már nagyon bosszantó mert nem tudok felrakni így bizonyos programokat.
Előre is köszönöm szépen a segítséget és remélem nem rossz helyen kopogtatok a kérdésemmel.
-
IfjVerIstvan
csendes tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
talán ez a megoldás működik:
[link] -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Dehogynem.Ha veszel laptopot, vagy egy alaplapot, win telepítés után, 3 dolgot szoktak tenni. (vegyünk a hangnál pl)
1. A driver cd, dvd betesz, majd install, resi, működik.
2.Ha nem jó cd-n lévő, net és vadászol hozzá egy, a legújabb drivert és felteszed, resi, működik.
3. Ha ezek sem jönnek be, akkor win update és próba cseresznye... a sündisznó is megmondta a síkárkefén... vagy sikerül találnia, vagy nem...Amúgy úgy értettem, hogy szerintem egyből a gyártó oldalára mentél fel és onnan leszedted a drivert. Lehet updaten meg kellene nézni. De ahogy olvasom, szerintem már azt is próbáltad... Akkor passz, nincs ötletem.
-
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hali!
Én épp az ellenkezőjét javasoltam.
Először a W7-et, aztán a Linux-ot, bár ez esetben gőzöm sincs hogy mi fog történni. Az biztos, hogy ha a W7-et telepíted a Linux "után", akkor csak a W7 fog elindulni, bár ez nem gond, ezt meg lehet oldani, be kell boot-olni a Linux lemezről és Boot Configuration. (Lehet, hogy ugyanez a megoldás másik esetben is)Fire.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
De jelenleg fent van az Ubuntu plusz a W7 is.
És a Linux-é a GRUB. Szóval a meglévő rendszerhez keresem a megoldást. 
De lehet, hogy végső megoldásként akkor marad az, hogy akkor megpróbálom a W7 kezébe adni az irányítást, csak nem tudom, fel fogja-e ismerni a Linux-ot, és berakja-e a bootmenübe.
(#25499) Sub-ZeRo: a Windows Update szinte soha nem jelent megoldást ilyen jellegű problémákra.

A "Vagy egyből gyártó oldala és ennyi..." alatt nem tudom, mit értesz...
Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4346, 100% Akksi
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 512GB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
- Samsung A17 mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

edisün, tessék 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)