- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
Khaal:
Egyszer megpróbáltam azt, hogy elindítottam a filmet és 5 percenként megmozgattam az egeret és lenyomtam pár billentyűt is. 10-15 perc múlva előjött ugyanaz a hiba.
És hogyha elmegyek gép mellől akkor nem mindig nyomom ki a monitort, tehát van hogy órákat áll úgy hogy nem nyúlok se a billentyűzethez, se az egérhez, ekkor nincs ez a hiba.
Nem lehet hogy a videókártyával van valami? Vagy a driverével? El tudom képzelni hogy videólejátszáskor bekapcsol valami képjavító feature-t és az hibázik és ettől hülyül meg a monitor. Vagy hülyeséget beszélek? -
marcias
őstag
Hi!
Utánanéztem egy kicsit, de a Dell Ultrasharp 2007 WFP kivételével nem igazán találtam S-IPS paneles 20 collos monitort, annak az ára pedig érdekes módon bő 15 ezret drágult. Lehet hogy nincs összefüggés, de mindenesetre érdekes hogy a Dell amerikai oldalán 3-4 hetes szállítási időket írnak erre a típusra, míg a többi modellnél ez 1-2 nap. Lehetséges lenne hogy a kereslet felfutása miatt nőtt meg az ára? Bármennyire is jó monitor, azért 100-105k-t nem ér meg nekem. Ugyanakkor szívesen megnéznék más márkájú S-IPS monitorokat, de pl a Samsung kínálatában alig van TN-esen kívül más (a 215TW nagyon tetszik, de az közel 150k-ba kerül). Összességében eléggé elbizonytalanodtam, nem is vagyok biztos benne hogy akarok új monitort ilyen árak mellett, pedig egyre több grafikai meló mellett már kezd zavarni a jelenlegi 713N. Nincs vmi jó tipped? -
törölt tag
Energiagazdálkodást a windows-ban néztem meg. BIOS-ban is ki kell kapcsolni? És mi a helyzet azzal a problémával, amikor a kép szétesik?
Amúgy ezen a monitoron is hányadék ahogy a divx kinéz, 720p már egy fokkal jobb de még az sem tökéletes, nagyon látszódik a tömörítés azon is. Ráadásul néha piros meg zöld utánhúzást lehet észrevenni, ami további zavaró tényező. Nekem ezelőtt 4-5 évig volt 19colos LG Flatron CRT-m (F900P), úgyhogy én eléggé hozzászoktam a kiváló minőséghez filmnézéskor, ezzel az újjal még meg kell barátkoznom... -
Myers
senior tag
Khaal!
Köszönöm!!!!! Szerintem tudtodon kívül óriásit segítettél, hogy megemlítetted az Ergotron termékeket!
Mert én pivot talpat keresek. Nem érdekel mennyibe kerül.
Vannak noname-k is? De hogy keressek rá? Én gugliban már próbáltam mindenhogy, ezekkel a szavakkal: (vesa 100 pivot portrait base) És ezek kombinációjával, de talpat soha nem hozott ki, mindig csak monitort.
-
PH 5.5
aktív tag
Új fejlemény: vista alatt sikerült beállítani, harmadik-negyedik próbálkozásra végül elfogadta, de xp alatt kattintgathatok rá akármennyit, nem akarja az igazságot. Újrahúztam már a driver-t is(uninstall, csökkentett mód, drivercleaner, ahogy kell) , de ugyanaz a helyzet.
-
Thomeee
tag
Üdv fönök! Hááát tudod én is láttam a hirdetést csak az a baj hogy a viewsonic gazdájával már felvettem ugyan a kapcsolatot csak az szombathelyen van és nem jár pestre elvileg..... én is láttam tudom hogy jo moncsi jo panellel...... de sajnos nem "helyben" van! Philips meg nem tetszik! Tőled is meg akarom kérdezni hogy érdemese megvenne 80K ért használtan azt a szép nagy 24es acer pva-s 6ms-es moncsit..... de csak d-sub kimenet van rajta... viszont tesztben azt irták nagyon szép képe van és utánhuzás nincs ha lenne rajta , jobban teljesitett 1es tesztekben mint dell társa amin ugye van dvi kimenet.... nagyon gondolkozok ezen a moncsin! Vagy esetleg most láttam egy helyen ujonnan Samsung 971P-t amia 19es kategoriában alegjobb..... spva panel stb..... 70K lenne ujonnan..... Vagy NEOVO X-19AV-t láttam most 45 ért használtan és ha jol néztem abban is pva panel van...... és 8 ms. De ezt nem mondom tutira mert a külföldi panelinfos oldalon 3 félét is mutat ebből..... szóval még vacilálok nagyon!
-
Thomeee
tag
Hát mondjuk ebben igazad van....... és kezdem érteni mit akarsz mondani.... és tudod mit megvenném az asust 80K ért nem érdekelne hogy 20as wide ..... csak a tükrözödő felület ne lenne...... tudom milyen élőben is láttam, sőt Acer laptopon is láttam ilyet.... kb Xerox monitorokkal is ugyan ez van ........ tükrözödnek.. Ha nem lenne ez megvenném :/ Ugyhogy mivel más ilyen tipusú moncsit nem kapok ennyi pénzért igy vagy veszek használtan vagy megveszem a 22es TN panelest
wáááá de bele lehet ebbe zavarodni!
-
Thomeee
tag
Háááát azért nem hiszem hogy olyan nagy lenne...... amugy igazad van de ha reálisan gondolkozol akkor nemjobban megéri a 22es Tn mint a 20as pva? ha jobb panel lenne benne mint pva, tehát amiket irtál sips spva.... és az is 80-90 lenne akkor megvenném de igy nagyon elgondolkozok hogy 79K ért megvegyem azt az Asus moncsit amiben pva panel van és ha 1 fokkal talán jobb a 22es TN panelnál...... érted....... Amúgy akkor rosszul fogalmaztam amiket felsoroltam régebbi hsz-ben moncsikat, ott 60-80K között volt az ár és én arra mondtam hogy az ár az nem számit....... de azért 100 fölzött bizti nem adnék ki pénzt monitorra max talán majd fél év múlva benevezek egy lcd-tv re
-
Thomeee
tag
hááááát tudod nem tudom...... a pénz nem lenne akadály akarok egy jo tft venni akár 2-3 évre is érted.... világ életemben 17"es crt-m volt és azért egy 22es mégha TN paneles is nagyobb..... és hát nem tudom azért nem sokkal jobb az asus pva panelja a tn panelnál... ráaádsul eléggé tükrözödik a felülete.... ha nem lenne wide talán megvenném de a 20as wide annyira kicsi...... és hogy a hozzászolásomat alátámasszam itt 1 link a betekintési szögekről.... [link]
Nézzétek meg az asusnál hiába a pva panel ide vagy oda olyan a betekintési szög kb mint 1 TN panelesnél.... Azért a többinek sztem jobb Főleg az LG nek nagyon jó........ de lehet én látomrosszul! -
Thomeee
tag
Amugy az egészben az a vicc hogy extrém digitálban véletelnül rossz árat vittek le és 68900FT volt ez az Asus 20as wide..... és sokan nem is hitték el de megrendelték kivitték a moncsit rossz áron aztán rájöttek gondolom 4-5 nappal késöbb és visszrakták az árát.... mert nem ennek akarták levinni!
-
[lAyCsI]
addikt
Kösz a választ, a következők vanak
Van egy fasza 100Hz-es Pana TV-m (4:3) amit nem szivesen cserélnék le, mert semmi bajom vele. Másrészről nekem nem teccenek a 16:9-es LCD-k TV-k képe, sztem tévézésre sokkal ideálisabb a normál CRT... szerintem, ill ha lenne keretem venék egy 107-es Plazmát és összecsapnám a képét 4:3-ra, de ez sajnos megintcsak nem jáccik
De a legfontosabb az egészben a ráfordítható összeg, és ez jelen felállás szerint max 60 rózsi... amúgy közelről nézném a monitort, de már gondoltam arra is hogy lehet majd felszerelném a falra...a kérdésem viszont még mindíg adva lenne: elég a konfigom egy 22"-es monitorral játékra egy darabig? milyen felbontást lehetne elérni vele max hogy azért ne legyen gány a kép?
-
d@minator
addikt
Ezt azért csinálják, hogy minél több "bőrt" lenyúzzanak rólunk... És ez sikerül is nekik...
A többi fórumon nézem több emberke már lecserélte a VGA-ját DX9-ről DX10-re de már cserélni akarja DX10.1-esre holott a DX10 még ki sem hűlt. Éppen ezért a gyártók bármit megtesznek velünk. -
TazLeacher
nagyúr
Miért? Számít, hogy milyen kábellel kötöm össze?
Ez már be lett linkelve nekem is, de azt senki nem írta le, hogy a változásoknak hogy kéne működni. Doom-ba is megcsináltam, amit kell azt semmi. Az lenne a kérdésem, hogy nincs olyan progi, ami menet közen kiírja felbontást? -
d@minator
addikt
Köszi a megerősítést. Bár most jutott eszembe lehet, hogy gyenge a VGA-ja azért akar 19"-est.
Régebbi játékokhoz (COD2, BF2, NFS) 1680x1050-ben elég lehet a 7600GT v. X1650Pro.
Újabbakhoz (VEGAS) X1950Pro/XT, 7900GTO/GTX.
Legújabbakhoz (Airborne, Crysis) 8800GTS, 2900Pro -
Primőr
aktív tag
azt akartam, hogy a a monitor teljes felületét kitöltse a film, úgy, hogy ne vágjon le belőle semmit. Ezek a fekete csíkok oldalt azt jelentik, hogy nem 19 colban nézed a filmet egy 19 colos wide monitor esetében, hanem kb 17 colban... tehát a wide-osok nem tudják megjeleníteni teljesben a filmet képhúzás nélkül...
-
Andie
őstag
Igazad van, elszámoltam, 14ezer pixel különbség. Ez nem jelenthet különbséget, ráadásul a wide-nél kevesebb pixel van, igy ott gyorsabbnak kéne lennie a játékoknak. Egyszerüen nemtalálok benchmarkot a neten, akárhogy keresgélek. VAgy 1280x1024es doom3 timedemo eredményeket irnak,v agy 1440x900-at. A kettö nincs összevetve ugyanazon a gépen.
Köszi a felbontási listát! Majd ezeket figyelem, ha túl gáz 1440ben.! -
Andie
őstag
Köszönöm!
Mik a váltófelbontásai az 1440*900-nak?
Másik fontos kérdésem: benchmarkolta már valaki, hogy van-e sebességkülönbség az 1280x1024 vs 1440x900 között?
Elvileg az 1440x900 az kevesebb pixel, kb 100ezerrel. Tehát elvileg gyorsabbnak kéne lenni. Egy doom3 benchmarkot, vagy 3dmarkot látott már valaki erre vonatkozólag? -
Daert
őstag
Így már értem,nekem most pár évig biztos meg lesz ez az LG204wt.Elsősorban játszom,nagyobb moncsit meg nem tud még annyira sem meghajtani a rendszerem mint a mostanit.
LCD-tv-n én is gondolkozom,de majd csak akkor,ha lesz egy normális szolgáltató aki normális minőségben biztosítja a tv műsort. -
Vortex07
tag
Az kicsit tulzas hogy a ''215TW panelja van benne'', inkabb korektebb ha azt mondjuk h Samu altal gyartott S-PVA, ugyanis a panel meg nem minden [peldanak akar a 2007FPW-t is mondhatom ahol az elso reviziok szornyu szinsavosodassal kuzkodtek [firmware hiba] vagy a 244T borzalmas input lagje amiert az elektronika felelos [remelem jol emlekszem es ez volt az a monitor amelyiknel annyi panasz volt]]
Ami azt illeti van meg 21''-es wide: HP F2105 [link] es itt [link] meg az elobbi hozzaszolasban emlitett Gatewaynel is jobbnak tartjak a kepminoseget -
Djuree
félisten
1920*1080 a legnagyobb felbontása de ehhez full hd tv kell, ami felejtős.
persze vagy 100 másféle felbontást is be lehet állítani.
sokkal jobb a képe a játékoknak mint egy mai csúcs pc-nek, és nem kell fejleszteni.
ha nincs több szászezrem azt mondták a nagy szakik jobb a wide tft erre a célra.
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
Ezt a csillagozást majd kipróbálom, demost egy picit már fáradt vagyok. Reinstall is elmarad, majd talán holnap...
Na, felraktam ezt winDVR3-at. De ez egy rakás... semmire nemjó, nemtalál meg semmit, és ennek tetejében még azt sem engedi meg, hogy én állítsam be a csatornákat. És ezért még pénzt is kérnek, pfuj. A DsCaler meg elállítja a hangot (SBLive). Törlés és reboot után szerencsére megjavult. Esetleg más program nincs? (mindjá szétnézek azér google-val)
wwhy: Adtak hozzá DVI kábelt.
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
Digital Vibrance. Igen ez volt az. újra barna a fórum! Köszönöm!
(azt megkell jegyeznem, hogy képekkel meg videoval semmi baja nem volt, csak a böngészőben, meg játékban)
Megnéztem azt az oldalt amit linkeltél, bár ottvan a listában a trackmania is, nálam vhogy mégse akar menni. (terveim szerint este úrjrarakom a win-t talán majd utána)
PCTV: a soros portos távírányító van nekem is. De én a saját programját használom. Abban van egy profiles.ini fájl és azt kell szerkeszteni. Viszont úgy működik, hogy a program aktuális nevére reagál (amit az ablak tetején ír ki) ezért nemtudtam beállítani az mplayer-re, mert az mindig beteszi a film címét is. De majd megnézem azta programot amit mondasz. Meg megnézem azta dscaler-t meg a windvr3-t is, hátha. A sajátjában nincs scan&pan (vagy csak vak vagyok, szal ha vki tudja, hogy merrevan az ne tartsa magában).
Köszönöm a helpet, sokat segítettél.
Btw, az enyémben sem lehet megnézni a panel típusát. Viszont abban az angol tesztben amit linkeltél ([link]) ott megmérték a két monitor teljesítményét is. Szal ez egy 3. módszer. Márcsak egy teljesítménymérő kell. (tudom egy multiméter is elég, de nincs kedvem a 230-as vezetékkel vacakolni, hogy rátudjam kötni...) -
Trak
addikt
Nyugi, dicsérni akartam, hogy összeszedted, csak lehet, hogy nem jött le egyértelműen a hozzászólásomból
Hiába van google, meg ph kereső, látod, hogy kevesen használják, sokszor nem is ad egyértelmű választ, meg az emberek alapvetően lusták...
Majd összehozunk egy első hozzászólást valamikor (felhasználjuk alapnak, amit írtál), és akkor talán könnyebb dolguk lesz. Megírjuk, aztán megkérjük Racecam mestert, hogy ellenőrizze, javítsa, esetleg tegyen hozzá, és rakja be az első hsz.-be.
wwhy: Sajnos nincs.
De a PH-n tesztelték:
[link]
És az ebben a PH tesztben szereplő Asus-nak elvileg ugyanaz a panelja:
[link]
[Szerkesztve] -
Trak
addikt
Csak kis szőrszálhasogatás:
''A legtöbb játékban jobb a 16:10 mint a 4:3''
5:4-es arány elterjedtebb jelenleg LCD monitoroknál, mint a 4:3.
''Széles 19''-es magasságban egy sima 17''-esnek felel meg, tehát nem túl nagy darab, csak szélesebb.''
Egy széles 19-es alacsonyabb, mint egy normál 17-es, a széles 20-as kb. egymagas egy normál 17-essel.
Amúgy nagyjából jó.
Mégegyszer ennyi kiegészítéssel (a főbb paraméterek magyarázata, pixelhiba magyarázata, monitor tesztelése pixelhibára, stb), meg 1-2 linkkel össze lehet rakni majd egy első hozzászólást, és akkor nem lesz annyi mindennap felmerülő kérdés. Egyszer el is kezdtem csinálni, de mint sok mást, azt sem fejeztem be, időhiány és lustaság miatt -
Khaal
őstag
Kifelejtettem:
DVI a mai világban már szinte kötelező, a HDCP támogatás szükségessége szerintem még kialakulóban van (Rip-ekhez felesleges, blu-ray/HD-DVD meg még aranyáron van, bár ki tudja mit hoz a jövő).
Beépített hangszórók kb semmit se érnek, szvsz egy 5-6 ezer ft-os 2.1 cucc lemeszel bármilyen monitorba épített megoldást.
Saját tapasztalatok:
1680x1050 / 20''-on nagyon kicsik a betűk (1024x768-as CRT után)
A fekete az P-MVA-n se fekete, de a TFT az már csak TFT.
A 176/176 betekintési szög ellenére akkor is csak szemből tökéletes a kép.
Filmet nézni egyszerűen király a wide (kb 2x akkora kép mint a 17''-es CRT-n).
FPS-ek nagyon jók wide-ban, csak megizzasztják a gépet.
1680x1050-re még 2D-ben is kevés a Gef2. -
andris1986
csendes tag
Nekem a 60hz megvan szerencsére, viszont az egyedi felbontást lehetővé tevő fül nem aktív és nem tudom hogy miatt. 3.73as magyar a powerstrip és nem regisztrált, bár nem találtam arra semmi információt hogy ez bármiféle funkcióvesztéssel járna.
Az öteletek várom. Emberek huszas wide monitort ne vegyetek. 19est meg 24est alapból támogatja a windows a többit meg nem -
X Factor
addikt
Első linked nem l22 hanem s20, a második pedig megnyugtatlak műanyag, westendben lévő media marktban volt hozzá szerencsém onnan tudom, eleinte őt akartam venni, csak mire meglett pénz, már nem nagyon találtam, így neten rendeltem w3-at.
Ezt jól mondod, w1 no dvi és más design, w2 új design, w3 dvi van már rajta és w2 design.
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Nem lehet megszokni a búgását.
Nerm azért vettem fsp zen-t,coolink u8 hűtőt 2.5öd hdd-t hogy a monitor ''túlharsogja''.
Ráadásul most csendben van,ezek szerint idő kell amíg bemelegszik és brummogni kezd.
(Most hogy bekapcsoltam 5 percre rá már el is kezdte...)
Amúgy én kipróbáltam a boltban még mielőtt megvettem volna.
Ott nem volt semmi hangja,hoszabb használat után jön elő.
Én nem ajánlom senkinek a samsungot.Egyáltalán nem egy alsókategóriás árú monitor,ennyi pénzért már lehet normális monitort is kapni.
De aki olyan hülye mint amilyen én voltam két hete és mégis meggyőzi magát hogy ez biztos csak egyes darabokra érvényes meg hogy majd jól meghalgatom a boltba, annak gratulálok.
(Ha visszaviszem garanciába ,akkor úgy fogok járni mint a fórumtársunk aki 225BW-vel járt így.Bevitte nem találtak semmit,újra bevitte állítólag kicserélték az összes elektronikát de ugyan úgy zümmögött tovább)
Ja igen,én 100% fényerőn használom és itt is brummog -
flegos
senior tag
Hát nem tudom, búgást hogy lehet megszokni (persze ettől még nem rosszak a Samuk) én különösen allergiás vagyok a magasfrekis hangokra, tv monitor, videokari, hacsak kicsit is sipol (zúg) félórát se birok ki megörjít.
Az is igaz lehet, hogy akinél nem zúg lehet esetleg csak nem hallja, vagy éppen egy olyan tipust kapott ki aminél normálisra sikerült a táp.
Aki érzékeny az ilyen hangokra mint én is azoknak ez valóban problémát jelenthet. A VGA-mat lecseréltem mert pl jaték közben is hallottam, hogy sipol pedig elég hangosan nyomtam, hát na örüljön aki nem hallja ezeket a hangokat!! -
Vincsó
aktív tag
''Szerintem egy 20''-as monitoron semmi gond nincs az 1440x900-as felbontással a játékokban, de ezt csak saját tapasztalatomból tudom mondani''
Nekem nincs ilyen wide monitorom szóval csak tippelni tudtam milyen a képük nem natív felbontásbanDe ha nem veszel észre különbséget az bíztató
MIndenkinek:[link]
Ez eléggé olcsónak tűnik... ennyiért szinte ajándék lenne, tapasztalat infomráció a boltról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest