- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
válasz
Johnny Cage #2689 üzenetére
205BW előtt vagyok most ami ugye "csak" 700:1 kontraszt arányos
a PH! teszt alapján a fényerőt 50-re a kontrasztot 75-re vettem és én bizony nem látok bevilágítást sehol max alul egy nagyon nagyon picivel fényesebb a fekete de amúgy hibátlan szerintempersze mondanom se kell mikor elsőre bekapcsoltam a monitort a fényerő 100-on !!! a kontraszt meg vagy 90-en volt!!!
majdnem megvakultam -
Rover623
félisten
válasz
Johnny Cage #2689 üzenetére
Szerintem a 700:1 vs. 1000:1 nem igazán lényeges...
Más lenne a helyzet egy 10x-es difi esetén...akkor nem lenne vita hogy melyiket... -
Rover623
félisten
válasz
Johnny Cage #2686 üzenetére
Vhol érthető...
Ha megnézed a táblácskáimat, a 20"-os moncsik a legkisebb pixelméretű panelekkel készülnek...kivéve az 1400x1050-es felbontásúakat...az szvsz egész jó választás lenne a gyengébben látóknak...wide-osban pedig a 22-esek felelnek meg jobban ebből a szempontból. -
Necc
addikt
válasz
Johnny Cage #2657 üzenetére
Bocs, de csak általános tapasztalataim vannak TFT-ről illetve egyik ismerőöm egyik "populáris" műszaki boltba dolgozott, és gyakran betértem hozzá, ahol volt lehetőségem akár közvetlen közelről is megnézni az éppen aktuális TFT (és plazma
) "csodákat" így általánosságból csak annyit tudok mondani, hogy a Fujistu-Sienems monitoroknak nagyon szépek és élethűek a színei, jó betekintési szögekkel már régóta míg a Yakumo-t csak szídni tudom, de ezzel nem mondtam se technológiát, se átmérőt és típust sem. A többi márkát azért nem sorolom mert vegyes képeim vannak róla (vannak jó típusok és rosszak is azonos márkán belül természetesen).
Ezek most nem az én szavaim és tapasztalataim, egyik ismerősömnek van pont olyan monitorja, és ő tökéletesen meg van vele elégedve (206BW). A sokak által "borzalomként" emlegetett bevilágítás látható a monitoron, de filmnézés közben úgysem zavaró, teljes képernyőnél (játékok) meg nem is látszódik. Főleg CoD-ozik az ismerősöm, ahol ugye a szürke-szürke váltás (rengeteg a füst a játékban) erősen igénybe van véve, és nem vett észre eltérést vagy utánhúzást a CRT-ről való váltás után, és összességében meg van elégedve a monitorral. A monitor panele ismeretlen mert ahol jelölve kellene, hogy legyen a panel, az a rész üres. És ugye a 206BW és a 226BW ugyanaz a monitortípus, csak más átmérővel. A 225BW bevilágítása állítólag erőteljesebb és zavaróbb is, de ez ugye itt nem az "Állítólag" című műsor ezt én is csak úgy hallottam, így ne vedd fixnek. Illetve ezek a monitorok már túlélték a korábbi TFT-k betegségeit (ezt már ismét saját tapasztalatból mondom), azon 2-3 év alatt míg az üzletbe jártam ismerősömhöz gyakorlatilag láttam, hogy hogy fejlődik a TFT technológia, így szerintem ma már nemigen lehet melléfogni ennél a pénzösszegnél és méretnél, de ez csak általános vélemény.
Amúgy én 71-72K-ért egy 22"-os BenQ monitort néztem ki, ha nem változik a tervem (azaz nincs a monitornak "buktatója") akkor kb. 2 hét múlva már fix véleményt is fogok tudni mondani a monitorról.
-
wwhy
veterán
válasz
Johnny Cage #2657 üzenetére
Részemről rábólintok
kb. 2 hónapot nyüstöltem, míg másik irodába került, rossz tapasztalatom egy szem se. Csak ki kell békülni azzal, h a Samukban a panel típusa változó (a 206BW-mben CPT volt). Előtte egy LG 206WTQ-WF volt nálam, és nyugodtan mondhatom, hogy egetverő különbség nem volt. A színeket meg tökéletesre úgysem lehet belőni, x% kompromisszum elfogadása bármilyen TFT esetébe kötelező. Talán még az 1,5 millás EIZOnál is
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #2645 üzenetére
?
-
d@minator
addikt
válasz
Johnny Cage #2637 üzenetére
225BW csak 700:1 kontraszt arányú.
-
wwhy
veterán
válasz
Johnny Cage #2637 üzenetére
Mondhatni egykutya. Amelyik tetszik
LG és Samu azért jó, mert jobb helyeken adnak rájuk 3 nap pixelgarit. Amúgy meg ... TN-ből nem lesz szalonna
(szögek, kontraszt kb. uaz, a többi körítés: forgatható, hány fokban dönthető stb.)
-
wwhy
veterán
válasz
Johnny Cage #2631 üzenetére
Több hónapos kutatás eredményeképp a ma még kapható legolcsóbb *VA-s 20-as a Belinea 102035, kb 80e körül. A többi ennél drágább
A DELL - E207WFP nem *VA, csak a 2007WFP, de az ismét 88e körül van.
-
Trak
addikt
válasz
Sajnos ilyen árban nehéz lesz, nincs óriási kínálat sem, és sajnos drágán mérik őket.
De hátha valaki mégis tud valamit... -
Khaal
őstag
válasz
Ez az, hogy újan már csak TN-es monitort kapni 20-20" méretben, néhány elszórt helyet leszámítva, ahol el lehet csípni egy Dell 2007WFP-t vagy Belinea 102035W-t.
Kis szerencsével találni FuSi S20-1W-t vagy Viewsonic vx2025wm-et is. Ez utóbbi háromban ugyanaz a P-MVA panel van, 8ms válaszidővel (én a FuSimon nem látom ennek hátrányát). Dellben vagy S-IPS vagy valószínűleg inkább S-PVA van.
Újan viszont ezek nem hiszem, hogy 80 alatt megkaphatóak (árban verhetetlen a TN). -
Khaal
őstag
válasz
Johnny Cage #2626 üzenetére
A TN panel ideális, amennyiben nincs rá túl sok pénze az embernek, és minél nagyobb képátlóra hajt. A reakcióidő már a másik típusú paneleknél is egész jól lecsökkent, minden másban meg gyengébb a TN (színhűség, betekintési szögek, bevilágítás, fekete).
-
ikori
csendes tag
válasz
Johnny Cage #2626 üzenetére
Mert? Mert nincs szép képe(pixeles, gyengébb szinhűséggel), mert nem lehet ágyból nézni, mert alulról, oldalról nézve sötétedik? És mi az ellenérv egy S-PVA ellen ami 6ms-es? Semmi, csak a tévhit, hogy látszik a 6ms, vagy a 8! Akinek ez látszik, az nézzen TN-t.
-
d@minator
addikt
válasz
Johnny Cage #2617 üzenetére
Bár az LG oldalán 22"-t írnak, szerintem az LG nem 22"-os hanem csak 21,6". Ha ez igaz akkor a Samsung 223BW is egy lehetséges alternatíva már a DVI miatt is. De többe is kerül - 65 ezer
A 206BW a 2ms miatt drága. Egyébként teljesen jó ha elég a 20". (30-40 cm-ről nézed)Ha igaz a feltevésem akkor az LG-ben tuti nem LG panel van. A 206BW-ben sem valószínű, hogy Samsung panel van. Ezért a bevilágítás zsákbamacska.
A bevilágítás még azonos típus esetén is eltérhet. -
Johnny Cage
addikt
válasz
Johnny Cage #2605 üzenetére
...vagy a másik kiszemelt a SAMSUNG - 206BW lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged