- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shad0w
senior tag
ATI-nál, hogy hívják a "Digital Vibrance"-et? (Omega 2.6.75a)
És merre találom? -
Shad0w
senior tag
Egy monitor beüzemelése minimum 10 perc (mer ugye csodálod, vigyázol rá, balfaszkodsz a talp összeszerelésével... (saját tapasztalat
)), ráadásul 20-30 perc mire bemelegszik és ezt nemfogja megvárni a futár, nemis kell megvárnia. Azt írtad, hogy hiba esetén ingyen van a futár, szal ha 3 nap múlva jön vissza a futár akkoris ingyen lesz sztm.
Amire figyelni kell, hogy a csomagoláson nelátszódjon horpadás (kartonon nagy gyűrődés) éshogy meglegyen a garanciapapír, lepecsételve. -
-
Shad0w
senior tag
Nem. Mégis az alap a szebb. Megpróbáltam lefényképezni, egy képet, de úgy nemlátszik a különbség (hiába egy mobil nem erre való..) Vki igazán kölcsönadhatna egy ilyen kalibrátort nekem, vagy beláthatná már egy kisker is, hogy az egyszeri beruházás egy ilyenbe visszahozná az árát, mert én pl hajlandó lennék olyan 5000 Ft-ot is fizetni egy ilyen kalibrálásért...
-
Shad0w
senior tag
Sztm úgyjársz a legjobban, hogyha elmész egy boltba és megnézed, hogy látod-e egyáltalán különbséget a 20'' és a 22'' között. (én nemlátom a pixeleket, már 40-50 centiről, de azis lehet, hogy csak vak vagyok...)
szrk.: ill, dehogynem látom a pixleket, nagyon is jól látom a pixeleket, csak megkülönböztetni nem tudom egyiket a másiktól...
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
válasz
Norbi_01 #1752 üzenetére
Úristen, mit tettek azzal a 226BW-vel?! Hát az nagyon messze van attól amit a sajátomon látok. Szal azaz összehasonlítás felejtős. (CRT-n is megnéztem, a jobb oldali képek semmivelsem jobbak, mint a saját moncsimon, bár nem egymás mellett néztem, de nemhiszem, hogy számottevő lenne a különbség)
-
Shad0w
senior tag
válasz
Norbi_01 #1616 üzenetére
Hiába kötöd ki, hogy milyen panel legyen a monitorodban, hogyha a samsung se írja rá, akkor a boltos se fogja kitalálni... (gy.k.: Mondom nem írja rá, sehovase, belese, a szervízmenübese, sőt magáról a panelról is lekaparták...) Maximum használtan tudsz még olyat venni amin felvan tüntetve.
Az elállás joga pedig csak távol lévő felek közti szerződésre vonatkozik (pl. futárral rendeled). Nyílván ha előtte megtudod nézni, akkor nem kell elállni a vásárlástól, ha még megsem vetted. -
Shad0w
senior tag
válasz
d@minator #1555 üzenetére
Megnéztem kvék4-et meg a 3dmark-ot is, és nemtaláltam olyan opciót, hogy natívnál nagyobb felbontást is engedje, úgy mint az asztalon. Szal, izé, hát, ööööö, bocsi...
. De ha tucc szerezni egy CRT-t akkor elvileg nincs akadálya. Vagy talán még ha analóg madzaggal tugod rá a monitort, de ez csak tipp. (nemtom már, hogy hovakevertem az analóg madzagom, szal ezt nemtom most megnézni...). Illetve maradnak a segítőkész fórumtársak.
N3v3r7and: Beszámolót nefelejtsd majd el!
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
válasz
N3v3r7and #1467 üzenetére
Ha hinni lehet annak a tesztnek. Ha jobban megnézed a képeket, akkor a text-esnél jól láccik, hogy teljsen más beállításokkal fényképeztek, talán a fényképező is más volt. És az, hogy képtelenek voltak bekalibrálni, az arra utalhat, hogy nem nagyon erőltették meg magukat. Egy ph-s tesztet sztm meglehetne várni, ha lesz. Rudi-t kell érte baszogatni...
Dell 2007WFP-nek is ugyanaz a panel mizériája van mint a 226BW-nek, tehát ki kell fognod a jót, de sztm a 20'' akkoris kicsi, ellenben sokkal szebb (aszondják az okosok). A HP-ról meg nemtok semmit.
Ha az árak miatt akarsz sietni, akkor netedd, a 226BW már nemlesz drágább, maximum olcsóbb. -
Shad0w
senior tag
válasz
current #1435 üzenetére
Akkor ha másnak sincs ötlete, vidd vissza a boltba, lehetőleg a gépeddel (de ha azzal nemis, legalább a vidkarival) eggyütt, és ha nem a monitor a rossz akkor megtudják nézni, hogy hol a hiba.
szerk.: Ja, és ha meglett oldva, nefelejtsd el megosztani velünk.
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
válasz
current #1433 üzenetére
Nem értettem sehogy. De arra gondoltam, hogy előbb kapcsold ki. Azt már próbáltad, hogy kikapcsolod, radugod csak DVI-n és úgy be? Elvileg mennie kell.
(Régen mintha hallottam volna olyan történetet, hogy külön kellett a video kari DVI kimenetét bekapcsolni, de én még nem találkoztam vele) -
Shad0w
senior tag
válasz
Vortex07 #1329 üzenetére
Nemtud rá ügyelni. Eleve a panel mizéria azért jött elő, mert nagyon sikeres lett a monitor, és a samsung nem akart lemaradni a profitról, ezért bevont más gyártókat is. Ennek azlett a következménye, hogy remlott a minőség, és a nép felháborodott. És a végén már rásem írják a monitorra, hogy milyen panel van benne. A Samsung szerint azért, mert közben megoldódott a panel hiány, és mostmár mindegyik Samsung paneles, ezt vagy elhiszi vki vagy nem (én nem...).
Viszont a 226CW pontosan ugyanazt a panelt fogja tartalmazni mint a 226BW(S), csak a háttérvilágítás lesz az új fejlesztés. Sztm, márcsak a panel biztossága miatt is megéri a 226CW-t választani. De akinek nincs plusz 20 e Ft-ja az sem jár rosszul a 226BW-vel sztm, akármilyen panel is legyen benne. -
Shad0w
senior tag
De a TFT eredendően képtelen a villódzásra, mert nem változik a pixelnek a fényereje két frissítés között. (elvben
)
Végső megoldás: win reinstall. (előtte arconisal lelehet menteni az egész C meghajtót, és ha mégsem jött be a reinstall akkor 5 perc az egészet visszatenni) -
Shad0w
senior tag
Mit vétett az 1130-as hozzászóló? (nem láttam, csak most tűnt fel, hogy hiányzik egy... Vagy annak vagyok szemtanúja, amikor a moderátorok jól végzik a dolgukat?)
-
Shad0w
senior tag
válasz
Pako_VF #1115 üzenetére
A 226BW egy jó monitor, kiemelkedik a többi TN közül, viszont a színei, a betekintési szögei, azok erősen eltérnek egy CRT-től (filmeknél, játékoknál nem észrevehető, de böngészésnél, és bizonyos vörös színű képeknél nagyon zavaró. Talán ha lenne kalibrátorom akkor az orvosolná). A bevilágítása az nagyonjó egy TN-eshez képest, nálam csak alul van egy minimális, seholmáshol. Az amit feketének jelenít meg az homogén a többi részen.
A helyedben én kivárnám a 226CW és a 2232BW tesztjeit, mert azok már az új háttérvilágítással érkeznek, és csak minimális az árkülönbség (karácsonyra talán még lejjebb is megy az áruk). Mostmár kicsit bánom, hogy elsiettem a vásárlást, de amikor megláttam, hogy 80 ezerért kinálják a 226BW-t akkor lecsaptam rá...(Meg amúgyis, mire elérhető árba kerül egy jó monitor, addigra megint lesz egy jobb)
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
válasz
gurabli #1106 üzenetére
Grafikára TN-t ne. Bármi mást, csak TN-t ne! (ugye TN-en kívűl csak xVA és S-IPS van?)
Pako_VF: ''Nincs pénzem olyan monitorra amin lehet grafikai munkát végezni, ezért veszek olyat amin nem lehet.'' Ezt a logikát soha nemfogom megérteni...
Szvsz a 226BW nemjó grafikára. (szerencsére nekem nincs is szükségem rá)
-
Shad0w
senior tag
Hm, A 2232BW 369 euro (90563 huf). Ez kb. egy tizessel drágább mint a 226BW. És hogy mit is kap ezért a user? Sokkal nagyobb kontrasztarányt és nagyobb betekintési szöget. Sztm megéri kivárni legalább az első teszteket (külföldi oldalakon szeptemberre sztm már megjelennek).
A 206BW és a 226BW már kifutó termék, ezért már nehéz is beszerezni (edigital-ból én rendeltem az utsó 226BW-t, legalábbis azóta nemvolt raktáron..)
Ja és 20'' vs 22''. Ezis egy érdekes kérdés. Ha 20''-os mellett döntesz akkor számíts arra, hogy minden összetöpörödik pl. a betűk, amiket nem minden esetben lehet állítani (böngészésnél még nemgond, de pl. játékban én még nemtaláltam olyan opciót ahol a betűméretet lehetett állítani. 17''-os crt-n elvileg az 1280x960-as felbontással lehet elérni ezt a hatást). És effektíve kisebb képért ugyanannyit izzad a géped. (köszönhetően az ugyanakkora felbontásnak)
Ez csak az én véleményem. TE döntesz... -
Shad0w
senior tag
válasz
current #1041 üzenetére
Előttem szólónak teljesen igaza van. De azért akkor most megpróbálom helyretenni a dolgokat.
Tehát, adott a videókártyád DVI-I dual link csatalakozója, ami azt jelenti, hogy az összes létező DVI szabványt ki tudja szolgálni (magyarul az összes kis pöcök rajtavan). A te monitorod viszont megelégszik a DVI-D dual link szolgáltatásaival, hiszen ettól a DVI-I csak az analóg részben különbözik amire egy TFT-nek nincs szüksége. Ezért neked olyan kábel kell aminek minda2 vége DVI-D dual link.
Remélem mostmár képben vagy. (btw, ugyanez van leírva abban a cikkben amit linkeltél...)
-
Shad0w
senior tag
Tv tuneres téma: Újra nekiestem a DScaler-nek. Aztán egy kósza ötlettől vezérelve átállítottam a tuner típusát PCTV Rave-re és a hang megjavult. A kép szélére odateszi a két fekete csíkot, ahogy kell. Sőt van benne egy olyan opció, hogy érzékeli a fekete sávokat, és akkor azt levágja, ezzel mégszélesebb lesz, ha olyan műsort nézünk ahol a tetején és az alján is van fekete sáv. Szal már csak a távírányítót kell belőnöm és jólesz. Köszönöm a helpet mindenkinek.
Na de nem offolok itt tovább a tv tuner-el, innentől majd megkeresem a saját topicját... -
Shad0w
senior tag
Ezt a csillagozást majd kipróbálom, demost egy picit már fáradt vagyok. Reinstall is elmarad, majd talán holnap...
Na, felraktam ezt winDVR3-at. De ez egy rakás... semmire nemjó, nemtalál meg semmit, és ennek tetejében még azt sem engedi meg, hogy én állítsam be a csatornákat. És ezért még pénzt is kérnek, pfuj. A DsCaler meg elállítja a hangot (SBLive). Törlés és reboot után szerencsére megjavult. Esetleg más program nincs? (mindjá szétnézek azér google-val)
wwhy: Adtak hozzá DVI kábelt.
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
Digital Vibrance. Igen ez volt az. újra barna a fórum! Köszönöm!
(azt megkell jegyeznem, hogy képekkel meg videoval semmi baja nem volt, csak a böngészőben, meg játékban)
Megnéztem azt az oldalt amit linkeltél, bár ottvan a listában a trackmania is, nálam vhogy mégse akar menni. (terveim szerint este úrjrarakom a win-t talán majd utána)
PCTV: a soros portos távírányító van nekem is. De én a saját programját használom. Abban van egy profiles.ini fájl és azt kell szerkeszteni. Viszont úgy működik, hogy a program aktuális nevére reagál (amit az ablak tetején ír ki) ezért nemtudtam beállítani az mplayer-re, mert az mindig beteszi a film címét is. De majd megnézem azta programot amit mondasz. Meg megnézem azta dscaler-t meg a windvr3-t is, hátha. A sajátjában nincs scan&pan (vagy csak vak vagyok, szal ha vki tudja, hogy merrevan az ne tartsa magában).
Köszönöm a helpet, sokat segítettél.
Btw, az enyémben sem lehet megnézni a panel típusát. Viszont abban az angol tesztben amit linkeltél ([link]) ott megmérték a két monitor teljesítményét is. Szal ez egy 3. módszer. Márcsak egy teljesítménymérő kell. (tudom egy multiméter is elég, de nincs kedvem a 230-as vezetékkel vacakolni, hogy rátudjam kötni...) -
Shad0w
senior tag
Megjött ma a Samsung 226BW monitorom!
Az első örömök után jöttek a szomorú dolgok:
1. Miután a Prohardveren közölt icc profilt is betöltöttem, a színek nagyon sokat javúltak, de a harsány színek azok nagyon harsányak (pl.: ennek a fórumnak a barnája is), a nagyon élénkek meg túlontúl élénkek. Feltételezem, hogy ez ellen nem lehet tenni. (Hát ha a tesztekben azvolt, hogy ez messze jobb a többi TN panelesnél, akkor nemis akarom elképzelni, hogy milyen a többi...)
2. Ez a nagy felbontás szép és jó, de van egy játék (eddigmégcsak 1-et próbáltam) a Trackmánia Nations. Szal gyorsan beis állítottam az 1680x1050-es felbontásra (ugye ez a natív), ennek ellenére széthúzza. Nemtudom, hogy miért. (ellenben megtaláltam azt az opciót, hogy kisebb felbontásokban meghagyja a fekete sávokat a szélén, így legalább lehet játszani)
3. Van egy Pinnacle PCTV Pro tv tunerem. De amikor kiteszem teljes képernyőre természetesen aztis széthúzza. Nincs rá vmi mód hogy az megtartsa a képarányt? Vagy egy másik program esetleg ami tudja ezt? (de akkor már bill-el vezérelhetőnek is kell lennie, hogy betudjam lőni a távírányítót) -
Shad0w
senior tag
Hi.
Elolvastam a topikot, és arra jutottam, hogy Samsung 226BW vagy 225BW monitor kell nekem, de még mindig lenne pár kérdésem:
- a 226BW-nek van vmilyen búgása?
- a 225BW-nek is megvan ez a panel mizériája, hogy nemlehet tudni milyet raknak bele?
- lehet egyáltalán S-es (samsung) panellal kapni a 226BW-t? Hol?
Alapvetően filmnézésre kell a monitor, de néha játszok is (pl. kvék3), és olyankor sztm nemárt a kisebb válaszidő, ezért inkább a 226BW felé hajlok.
Válaszokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged