- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vortex07
tag
válasz
d@minator #1488 üzenetére
Ami nem vált világossá hogy ha a gépem nem bírja az 1680X1050-et egy 20''-as monitor tudja-e az 1440X900-at? (Egyértelmű hogy kicsit csúnyább lesz a kép)
Nem elég egy 19'' - es 50cm-ről nézve?
De igen tudja, elmeletileg majdnem minden felbontast tud, ami kissebb mint a monitor nativ felbontasa. Azt meg, hogy eleg-e szerintem nem tolunk kene kerdezd hanem magadtol
Ezért nem akarok túl drágát venni 2-3 év múlva úgyis lehet cserélni (MVA,stb).
Ilyen alapon sosem lesz jo monitorod, barmikor veszel monitort mindig lesz olyan [sot ez holtbiztos] ami 2-3 ev mulva jobb lesz.
A felsorolt monitorok kozul nekem csak az LG 204WT-hez volt szerencsem, nekem tetszett a kepe TN-hez viszonyitva. Nem azt mondom hogy a tobbi nem lehet jobb, de en elegedett voltam vele. -
Vortex07
tag
Figy! Felhivod az uzletet es megkered oket h nezzek meg. Most neztem es irja a dobozon is h milyen verzio. Az enyemen ez all:
P/N: ET.F16WE.A02
tehat a ''part number''-t kell nezni (P/N) de lehet hogy a model szam is tartalmaz utalast a panelra:
Model No: AL2416W A
Version AL2416W As
(az ''A'' betu igy szunettel van feltuntetve,es lehet hogy az A reviziora vonatkozik)
Sok sikert a vasarlasnal! ;) -
Vortex07
tag
Na igertem egy rovid beszamolot az Acer AL2416W-rol.
A02-es reviziot fogtam ki, tehat nem TN paneles. Elso benyomas az volt hogy ''hu bazze, ez mekkora''A dobozban amugy talppal osszeszerelve van elhelyezve, 'szal attol a perctol hogy kiemelted a dobozbol, 2 perc es maris uzemkepes. A VGA kabel amit mellekelnek nagyon minosegi, majdnem olyan vastag mint a kisujjam. Azt viszont nem ertem hogy ha mar nincs a moncsin DVI akkor miert nem tettek ra legalabb 2 VGA bemenetet.. mondjuk igaz, ez entry level kategoria...
Szinek: majdnem olyan jok mint az IPS paneles LCD TV-m (LG 32LE2R) valamint hozza kb a regi monitorom szintjet (Samsung 970P). Driverbol a gammat le kellett vegyem 3%-ra ahhoz hogy a kep megfelelo legyen, ekkor a szinek valosaggal eletre kelnek.
A szinekre szerintem az a legmegfelelobb jelzo hogy termeszetesek, nem olyan elenkek mint pl a Samsung monitoroknal. Szerintem ez elony, nem szeretem ha a szinek mar mar ''neonszeruen'' vilagitanak. A feketejevel elegedett vagyok, szep sotet, a bal oldalon kicsit vilagosabb.
Hattervilagitas: talan az egyetlen hatrany amit felfedeztem: a bal oldalon a hattervilagitas erosebb mintha, tehat a a fekete vilagosabb, es ha nem csal a szemem akkor enyhen pirosas is. Beallitva a gammat viszont (sotetebbre,3%) ez kevesbe eszlelheto, de azert latni hogy ott van. A baratnomnek pl ha nem szolok, eszre sem veszi.
Jatekokban: nem tapasztaltam utanhuzast, viszont a VSYNC-et shootereknel muszaj volt kikapcsoljam, maskepp borzalmasan laggolt az eger. VSYNC nelkul minden OK volt es furcsa mod a kep sem esett annyira szet mint anno a 970P-nel, lehet ez a magasabb felbontas -> alacsonyabb FPS miatt van.
Tobb jatekot kiprobaltam hogy lassam a konfigom (C2D 6300 @ 2800Mhz, 2Gb RAM, 8800 GTS 320) hogy viszonyul az 1920*1200-as felbontashoz:
-Halo2: minden maxon es meg AA-val is siman jatszhato volt
-WoW: minden maxon, az AA-t visszavettem 2x-re. Az FPS mutato nem volt ugye kiakadva 60fps-nel mint eddig, de altalaban 40 folott volt
-Ghost Recon AW2: minden maxon tokeletesen futott
-TItan Quest: minden maxon, tokeletesen futott
-NFS Carbon: minden maxon, tokeletesen futott, viszont eleg bena maga a jatek, alapbol nem tamogatja ezt a felbontast, egy speci ''loader'' kell amivel be lehet allitani, es a kep igy kicsit nyujtva lesz oldaliranyba (a kerekek ovalisak)
-STALKER: az egyetlen ami gondot okozott a konfignak, szerintem alaptalanul elvegre nem nez ki olyan jol mint amennyira megerolteto a rendszer szamara. Kicsit vissza kellett vegyek a minosegi beallitasokbol hogy jatszahato legyen, maskepp lecsokkent akar 22fps-re is a framerate
-Oblivion: az eddigi beallitasokkal nagyon jol futott, oszinten nagy meglepetesemre, ugyanis arra szamitottam hogy jatszhatatlan lesz.
-Dark Messiah Of Might & Magic (Source engine): minden maxon, tokeletesen futott, az AA bekapcsolasa nehany helyen megerolteto volt azert.
-Command & Conquer 3: a jatek FPS limitalt, tehat 30fps-nel tobbet nem lehet nyomni vele, viszont azt hozta is, nem lattam volna hogy visszaesett volna a framerate.
Megjegyzesek: az AA bekapcsolasaval jatekokban elegge visszaesik a framerate, viszont kerdes hogy mennyire van ertelme AA hasznalatnak ilyen felbontasok mellett. Max 2xAA boven eleg, de akar folosleges is lehet. Minden esetre erzodik hogy a 8800 GTS 320Mb-ja itt mar szuk keresztmetszet.
Egyes jatekokat megprobaltam alacsonyabb felbontasban jatszani (1680*1050). A kepminoseg egeszen turheto volt, persze nem annyira eles igy a kep. Titan Questben pl az apro fontok is siman olvashatoak voltak. Az AA bekapcsolasa ebben az esetben ront a helyzeten, a kep kicsivel elmosottabb lesz,igy ezt nem erdemes bekapcs. Mondjuk ha visszavettuk a felbontast akkor azt jelenti hogy nincs eleg kraft az 1920-as felbontashoz, szal ertelmetlen dolog lenne 1680-as felbontasra ratolni az AA-t, mert akkor megint ugyanaz a helyzet all elo... A shooterek (foleg HALO2) egeszen elfogadhatoak voltak nativnal alacsonyabbv felbontasnal is.
Filmek: 700Mb-os DivX filmek oszinten szolva eleg pocsekul neznek ki, es az un. ''twinkling effect'' lathato. Filmezesre nem a legjobb valasztas, de szerintem nem is emiatt vesz az ember ilyen monitort. Tavolrol nezve elfogadhato viszont filmnezesre is. HD anyagok: oszinten nem lattam 720p es full HD kozott a kulonbseget ezen a monitoron, de teny hogy nagyon jol neznek igy ki a filmek
Irodai felhasznalas: hatalmas munkaterulet koszonheto az 1920*1200-as felbontasnak. A kepernyon lathato mereteket leginkabb a 17''-es monitorok 1280-as illetve a 20.1''-es monitorok 1680-as felbontasahoz tudom hasonlitani, szoval hatarozottan kisebbnek latszik minden mint a 22''-es monitoron az 1680-as felbontas mellett. Ezt azoknak irom akiknek esetleg problemaja van a latasukkal es zavarna a szemuket az apro fontok, grafikai elemek. En kb egy olyan 60-80cm-rol nezem ezt a monitort, szamomra igy kenyelmes.
Belatasi szogek: a belatasi szogeg szerintem jok monitor elott ulve termeszetes elmozdulasok (vakarozas, helyezkedes a szekben) nem okoznak minosegbeli elvaltozast a kepernyon.
Mas dolgok: a monitor minden felbontasvaltasnal igazitja a kepernyon a kepet, es beallitja a focust. A kep amugy eles volt, de ez finomhangolhato OSD-bol is.
XBOX 360-on nem lattam jelet 1:1 pixel mappingnek, tehat a kep ki volt huzva egeszen a kepernyo szelere.
Egy szo mint szaz: akinek nincsenek kulonosebb perverzioi, mint pl HDCP/DVI elvaras es a konfigja is ki birja hajtani jatekokban az 1920*1200-as felbontast (felteve hogy jatszik) akkor szerintem nem is kerdeses hogy ennyi penzert az ACER-t erdemes vasarolni TN paneles 22''-es monitort helyett.
A monitort amugy NEM Mo-n vasaroltam, igy ne kerdezzetek hol vettem, az ara 95k huf korul van atszamolva. -
Vortex07
tag
válasz
cs_zsolt #1471 üzenetére
Figy, lenne egy kerdesem: nem tapasztaltad hogy a hattervilagitas a monitor bal vagy jobb oldalan erosebb lenne? Allits be egy teljesen fekete hatteret es nezd meg hogy a monitor valamelyik oldalan nem-e vilagosabb a fekete mint a masik felen, egyszoval homogen-e a hattervilagitas? Prohardver tesztben meg nalam is volt jele ilyen jelensegnek, igaz nem veszes, es avatott szem kell h eszrevegye. arra ugyelj hogy a gamma (driverbol) vagy a brightness (a monitoron) ne legyen nagyon alacsonyra allitva, akkor nehezebb eszrevenni. Ja es minnel sotetebb szobaban probald nezni.
-
Vortex07
tag
válasz
N3v3r7and #1467 üzenetére
En is pont igy vagyok vele, en is ezeket neztem ki es pont ez a velemenyem az emlitett monitorokrol
Viszont: boltban lattam kiallitva egy ilyen fenylos NEC-et, es meg kell mondanom hogy a szinek, kontrasz, fekete sokkal jobb volt mint a mellette levo hagyomanyos bevonatu monitornal.
Szoval jelenleg ugy dontottem hogy megvarom mig lehet majd kapni a kovetkezo modelleket (nalunkfele egyelore nincs) HP W2207, Samsung 226CW, LG 227WT es aztan dontok. A listaban szerepelne meg egy Acer AL2251 is viszont errol sehol nem talalok reviewt.
Ami azt illeti szombaton megerkezett a 24''-es ACER AL2416W-m, errol majd holnap irok bovebben beszamolot -
Vortex07
tag
Ebbol a szempontbol nem is lehet egy lapon emlegetni a CRT-k es TFT-k kepfrissitesi frekvenciajat. LCD monitornal a 60Hz tuti nem fogja bantani a szemed [ha valami bantja az masnak koszonheto, pl tul magas kontraszt].
Anno mikor CRT monitort hasznaltam en is minimum 100Hz-en voltam kepes hasznalni, ha 85Hz-en ment azt pl rogton eszrevettem, 75Hz-nel meg mar folyt ki a szemem. A TFT az teljesen mas tehnologia, es ne aggodj mert a 60Hz nem fogja bantani a szemed
Kulonben CRT hasznalat utan egy ideig zavaro lehet az LCD monitor, ugyanis sokkal elesebb, kontrasztosabb a kep. Most egy eve ra sem birtam nezni az LCD monitorokra, nagyon zavartak a szemem. Aztan kimentem az allamokba melozni 3 honapot es mig ott voltam vettem magamnak egy laptopot. Mikor hazaertem es bekapcsoltam a CRT monitorom, alig birtam nezni, az egesz homalyosnak es elmosottnak tunt. Fordult a kocka, onnantol mar a CRT kepet nem birtam nezni
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
Ha minden igaz holnap, es ne aggodj irok majd ide egy kis beszamolot.
A kulonbozo verziok kozott nemtom mi a kulonbseg, annyit tudok hogy a AL2416WD az amerikai verzio, mas panel van benne, illetve DVI is van rajta.
Nalunk amugy csak a AL2416WAS-t lattam. Sima W-s verzio szerintem nem is letezik, lehet hogy elirtak az arlistakon? Amugy meg ha tippelnem kell illetve kis logikaval azt mondanam hogy a S = silver, B = black verziot jelol
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
válasz
greatchaos #1439 üzenetére
Szerintem 16:10-es monitorra gondoltal
Ezek a szamlazoprogit windowsosak? Amennyiben igen, ugy nem fognak eltorzulni, ugyanis a videokartya meghajtojaban be lehet allitani hogy ne huzza szet a kepet, igy alul es oldalt fekete csikok fognak maradni.
Ha DOS-os progi akkor nem vagyok benne biztos, de valoszinuleg attol fugg majd hogy az adott monitor tud-e 1:1 pixel mappingot. -
Vortex07
tag
válasz
greatchaos #1440 üzenetére
1200 RON durvan (regi penznember 12 milla ... a regi az annyit tesz hogy tobb mint egy eve atalltunk egy uj penzformara, semmi bonyodalom, lenyegeben levagtunk 4 db nullast, tehat ami regebb 10000 lej volt az most 1 uj lej, azaz RON. Sokan meg mindig nem szoktak meg az uj penznemet (koztuk jomagam is neha meg regi penznemben szamolok) igy gyakori, hogy bizonyos ertekeket meg regi lejben adunk meg. Kereskedelemben viszont mar csak uj lejben (RON) szabad kiirni arakat.
Kulonben jelenleg 1 HUF = 1.24 RON -
Vortex07
tag
válasz
#54715584 #1428 üzenetére
Azt nemtom, de valszeg eszrevennem. Az en monitorom 60fps-re volt belove, amit altalaban meg is utott az FPS a WoW-ban. Neha mikor leesett 52-50 fps-re, akkor siman erezheto volt. Persze nem azt mondom hogy jatszhatatlan volt, sot meg annyira zavaro sem, de szamomra hatarozottan eszreveheto.
-
Vortex07
tag
rendeltem egy ACER AL2416W-t, amint megjott irok majd rola velemenyt ;)
-
Vortex07
tag
Az en velemenyem szerint egyelore semennyire.
Persze ez attol fugg mire fogod hasznalni a gepet. Ha a kesobbiekben eredeti HD-DVD/ Blueray lemezekrol akarsz filmet nezni, akkor mindenkeppen negativum.
En szemelyesen meg DVD filmeket sem szoktam nezni,ugyanis akkor mar inkabb DivX, vagy a neten talalhato tobbe kevesbe hivatalos HD anyagokat nezem, ami viszont tutira nem is lesz HDCP-igenyes
Jelenleg a HD-DVD / Blueray lemez eladasok boven a DVD alatt vannak, es az velemenyem szerint csak olyan 2 ev mulva lesz eleg nepszeru... addigra valoszinuleg mar a 24-26''-es monitorok lesznek a beleposzintuek szal ismet cserelni kell
Ami meg a VGA kabelt illeti: ismetlem, en egy 32''-es LCD-TV-t hasznalok jelenleg monitornak, VGA kabellel osszekotve. A kabel egy regi crt monitortol van es olyan vastag mint a kisujjam [ellenben azokkal amiket manapsag mellekelnek a monitorokhoz] es a kep szerintem tokeletes. Minosegi kabellel elmeletileg meg sem fogog tudni kulonboztetni a kepet VGA es DVI kozott, max annyi hogy a felbontast majd manualisan kell beallitsad
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
ASUS PG221 ''gaming monitor'' ... meg kell hagyni egesz jol nez ki a kicsike
22'' (wide) viewable area
1680x1050 native resolution
2ms response time (grey-to-grey)
350cd/m² brightness
2000:1 contrast ratio (Asus Smart Contrast Ratio)
DVI (with HDCP), VGA, Component, S-Video, Composite inputs
Tilt (20° to -5°), swivel (+60° to -60°)
Viewing angle: 170° vertical, 160° horizontal
Built in 1.3m pixel webcam, speakers and subwoofer
Mo-n meg nem lattam sehol, de nalunk 153k huf korul vesztegetik... szep meg minden, de szerintem egy TN paneles 22''-es nem er ennyit... -
Vortex07
tag
eh... nehany elgepeles elkerulte a figyelmem. pl NTSC szinskala
-
Vortex07
tag
Most nem erdemes DELL 2407WFP-t vasarolni, ugyanis nemreg jott ki a feljavitott valtozata a 2407WFP-HC,ami immar a 6. revizio a 2407 szeriaban. Szerintem erdemes megvarni mig az a boltokba kerul (HC = HiColor )
The sixth ''HC'' revision increases the image quality once more by bringing High Colour to the table, meaning the screen is capable of displaying 92 percent of the NTSC colour gamut, compared to the 72-76 percent of old. For the non colour geeks out there, this means that a lot of colours that were being ''lost'' on older monitors -- that is, being displayed inaccurately -- can now be seen on screen. This should please everyday users and amateur photographers alike, although colour professionals will probably still keep a properly calibrated CRT somewhere for safety.
Roviden: a feljavitott valtozat immar az NTSSC szinskale 92%-at tudja megjeleniteni, mig az elozo revizio ''csak ''72-76%-ot''.
HC es nem-HC osszehasonlitasok [a kepek lehetnenek jobban is] [link]
Wide gamut technologia bemutatas/leiras: [link]
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
93800 huf-ert tudok hozzajutni nalunkfele az ACER AL2416W-hez.... nagyon gondolkozom egynek a beszerzesen....
-
Vortex07
tag
Nem haragszom meg
es igazad van nem lattam viszont 1 evig S-PVA paneles Samsung 970P-t hasznaltam, 'szal tudom mit jelent a jo kepminoseg. Namostmar a Samu 970P egy nagyon kozkedvelt monitor volt es a szaksajto is elismeroen irt rola, ehhez viszonyitva az a SONY gyengebb ertekeleseket eredmenyezett. Levonva a kovetkeztetest az en szubjektiv velemenyem alapjan be tudtam hatarolni hogy kepminosegileg kb hol tartozkodik az a monitor.
Kulonben egy DELL 2007FPW-re vagy ACER AL2416W-re valo valtast szerintem nem bannal meg. -
Vortex07
tag
Na akkor leirom hatodszorra is az utolso 2-3 oldalon,ezuttal csak neked
Acer AL2416W ... 24'' xVA panel, 95k huf korul. Mi kell meg?
Ja es -harag nelkul- utananeztem a SONY-dnak es nem sok review-ban dicsertek, raadasul az elektronika akarhogy is 2 eves mar benne, ami TFT fronton eleg reginek szamit -
Vortex07
tag
válasz
hehehehe #1363 üzenetére
Engem egyelore a jatek faktor tantorit el a 24''es monitoroktol. Az 1920*1200-as felbontashoz bizony eleg kemeny VGA kell, es igaz hogy 8800 GTS-em van, de szeretek minden reszletesseget a maximumra allitani.
Az interpolacio a 24''-es monitoroknal mar eleg jol mukodik, es shooterekben valoszinuleg mar boven OK, viszont egy strategianal vagy RPG-nel ahol sok apro icon, iras/szoveg van szerintem meg zavaro lehet a nativnal kissebb felbontasok hasznalata.
Masik dolog meg hogy a 26''-es monitorok is 1920*1200-as felbontast hasznalnak, ha meg mar elfogadom h ilyen felbontas mellett hasznaljam a sz.gepet akkor inkabb legyen 26''-es. Kicsit meg varni kell ugyan, pl az Acer AL2616 meg 190k huf, de szerintem rohamosan esni fog az aruk. -
Vortex07
tag
válasz
hehehehe #1350 üzenetére
PVA/MVA minosegileg kb ugyanott van.
DVI szerintem nem gaz, altalaban eszre sem lehet venni a kulombseget. En pl egy 32''-es LCD-TV-t hasznalok monitornak VGA kabellel osszekotve. Az viszont teny hogy a kabelnek jo minosegunek kell lennie, en pl egyregi CRT monitorhoz kapott VGA kabelt hasznalok. Annak idejen meg nem voltak olyan sporlosak mint a mostani kabeleknel amiket a TFT-khez mellekelnek.
Egy szo mint szaz, azt hogy hogy DVI vagy VGA valoszinuleg eszre sem veszed, azt viszont igen hogy TN vagy xVA panelt bamulsz.
Mire hasznalnad amugy a monitort? -
Vortex07
tag
válasz
hehehehe #1345 üzenetére
Mindegyiken van DVI es VGA bemenet,eddig minden forgalomba kerult 22''-es TN paneles.
AL2216WSD -> nincs HDCP
AL2223W -> pivotos, HDCP
AL2251W -> 800-as kontraszt, 5ms, nincs HDCP, az alvany sokkal dizajnosabb, es ha jol latom allithato a magassaga, 1.5W-os hangszorok
Forras: [link]
Probaltam rakeresni az Acer oldalan a monitorokra, hogy megallipitsam mennyire pontos a HDCP-re vonatkozo info [elvegre ketlem h a legujabb 2251W ne tamogatna] de sajnos nem talaltam.
Ha engem kerdezel a legjobb valasztas az Acer AL2416W, ami mar 24''-es, DVI bemenet ide vagy oda, legalabb P-MVA paneles. -
Vortex07
tag
Neten talalt review alapjan nem dicsertek agyon az ASUS-t.
Ha a fent emlitett 226BW mellett dontesz,ugyelj arra hogy lehetoleg ''S'' paneles legyen [Samsung]
A Samsung 226CW viszont allitolag mar tuti Samsung paneles, ha van lehetoseged akkor inkabb olyat vasarolj!
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
Nemtom, en ha leulok gep ele akkor a kepet nezem, nem a keretet
Szerintem az elso es legfontosabb a kepminoseg. A monitort azert veszem hogy a kepet nezzem, nem szobadisznek. Amugy meg az is elmondhato hogy azert nehezen talalsz olyan monitort ami tenyleg annyira ronda legyen h ne tudj leulni eleje... az hogy nem ultradizajnos az egy dolog, de inkabb legyen egyszerubb jo kepminoseggel mintsem ultradesign ratyi keppel.
Persze izlesek es pofonok... -
Vortex07
tag
A ketto kozul hatarozottan a CW. Ez az ujabbik valtozat, es ha minden igaz mindegyik Samsung paneles, mig a BW-nel panel lotto van.
Ezen kivul ajanlani tudom meg a HP W2207-et [keves boltban kaphato meg egyelore], de eginkabb talan a 24''-es Acer AL2416w-t tudnam ajanlani, ez legalabb nem TN paneles. -
Vortex07
tag
válasz
medvegy #1313 üzenetére
Ezek kozul csk az LG 204WT-hez volt szerencsem szemelyesen de szerintem TN panelhez kepest eleg jo kepe volt. Az Acer 2216WS-t is dicsertek az arahoz kepest.
En talan az Acer fele hajlanak, azt viszont nezd meg hogy van e rajta DVI es VGA bemenet is, maskepp fog kelleni cserelgesd a kabelt mikor X360-at akarod tolni -
Vortex07
tag
válasz
waterman_ #1310 üzenetére
Hat ha te design utan mesz monitorvasarlasnal...
Na de nem szolok semmit, ha mar errol van szo akkor a HP W2207 szerintem jobban nez ki es van annak is allithato alvanya, valamint 22''-es. [#1236-os hozzaszolasomban talalsz hozza infot/kepet]
A Samsung 226BW / 226 CW -nek meg szintugy nincs szegyenkeznivaloja design teren.
Persze mindketto TN paneles [es 22''-es] a vele jaro osszes ''betegseggel''
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
Az kicsit tulzas hogy a ''215TW panelja van benne'', inkabb korektebb ha azt mondjuk h Samu altal gyartott S-PVA, ugyanis a panel meg nem minden [peldanak akar a 2007FPW-t is mondhatom ahol az elso reviziok szornyu szinsavosodassal kuzkodtek [firmware hiba] vagy a 244T borzalmas input lagje amiert az elektronika felelos [remelem jol emlekszem es ez volt az a monitor amelyiknel annyi panasz volt]]
Ami azt illeti van meg 21''-es wide: HP F2105 [link] es itt [link] meg az elobbi hozzaszolasban emlitett Gatewaynel is jobbnak tartjak a kepminoseget -
Vortex07
tag
válasz
garfield-r #1290 üzenetére
''Tudnál egy boltot és egy hozzávetőleges árat mondani???''
Nem, sajnos nem. Gateway forgalmazo nem is tudom ha van Europaban, a masik dolog meg hogy akarcsak a 2007FPW ez a modell is nagyon kihalofelben van.
Az egyetlen beszerzesi lehetoseg ha van ismerosod kulfoldon es megveszi/elkuldi neked vagy megveszed e-bayen.
Amugy USA-ban lattam brutalisan jo aron is: $199 -
Vortex07
tag
Szerintem meg ahelyett hogy forgasd a szemed es olyan okossagokat irkalj mint ''Csak samsung-ut veszek ,mert mindenkinek ez van a csládban'' (mindezt azok utan h megkerded milyen monitort vegyel) probald inkabb ertekelni masoknak a segitseget es szemforgatas elott esetleg raguglizni a temara... (zarojelben megjegyzem, hogy meg ertelme sem volt a vérlázitó hozzaszolasodnak mert kotve hiszem hogy egyaltalan be fogod tudni szerezni mindamellett hogy az egyik legjobb opcio a 20''-21''-es kategoriaban
Ha atragtad magad ezen a 60 oldalas Gateway's FPD2185W topicon akkor esetleg meg lesz is mirol beszelgessunk [link] valamint ajanlom figyelmedbe legalabb az elso bekezdes elolvasasat: [link]
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
válasz
Alvin_ti4200 #1263 üzenetére
Pedig a widescreen gaming forum szerint P-MVA [link]
Lehet hogy mar ennel is panel lotto lenne? -
Vortex07
tag
válasz
mleslie #1247 üzenetére
20''-as wide kozul leginkabb a DELL 2007FPW-t tudnam ajanlani, DE:
1. panel lotto. ez annyit tesz hogy ha szerencsed van akkor kifogsz egy S-IPS panelest, ha nem akkor be kell erjed egy xVA-val [nemtom pontosan melyik]
2. az elso revizioknal borzalmas color bandingrol szamoltak be a felhasznalok, amit kesobb javitottak, kezdetben csak az alap felhasznalasi modban [tehat game, movie modban nem]
Ha kifognal ebbol egy A05-os esetleg A04-es reviziot akkor hatarozottan jol jarnal.
Mas nem TN paneles [es ajanlott] 20''-es monitor a Viewsonic VX2035WM [P-MVA panel]
de ennek utoljara mikor lattam eleg borsos ara volt.
Igen, van 22''-es monitor TV tunerrel, pl a Samsung 225MW
Amugy siman lehet mar kapni kulso TV-tunert is amennyiben csak a TV kartya a gond, ugyanis sokkal jobban jarsz ha szabadon valaszthatsz monitort, es nem azt nezed melyikben van beepitett TV-tuner.
A HD felbontas lejatszasara vonatkozo kerdesed nem tiszta. Lejatszani le tudod egy 14''-es CRT-n is, a latvany viszont elmarad [lasd feljebb amiket irtak]
Legutolso ajanlasnak pedig barmilyen meglepo is de egy LCD TV-t tudok ajanlani, amit allitolag most nagyon jo arban [119k huf] arulnak az electroworldben. LG 32LC2R, 32''-es, meg van oldva a TV tuner problemad [ezert is gondoltam arra h megemlitsem], szamitogep [kezeli nativban az 1360*768-as felbontast] konzol, DVD, barmi rakotheto, na es persze 32''... nem utolso sorban meg garantaltan nem TN paneles[en is a mult heten vettem 32''-es LCD TV-t amit most monitornak [is] hasznalok]
[Szerkesztve] -
Vortex07
tag
nemtom mi nem gyozott meg, a behardver vagy a prad ajanlasi listajan is ott szerepel. Apamnak a masik szobaban E228WFP-je van es en szereny velemenyem szerint fos a kepe [elnezeset a kifejezesert]. Alul felul baacklight bleeding, a megvilagitas nem uniform, cloud effect, es akkor meg a TN panel gyengesegeit nem is emlitettem. Lehet mindez kicsit szigoru, igy hogy egy 970P hasznalata utan elemzem, de szerintem a HP ennel mar csak jobb lehet, es a leirtak alapjan jobb is. Az allithato talp meg nagy ''bonusz''
-
Vortex07
tag
En is ekozott a 2 moncsi kozott vacilaltam: DELL E228WFP // Samsung 226BW illetve gondolkoztam meg az LG 226WA-SN -en is.
A DELL-t azt lattam eloben is az en velemenyen h ocsmany a kepe... azt viszont hozzateszem hogy eddig egy Samsung 970P-t hasznaltam es ahhoz viszonyitom a TN paneles E228WFP-t.
Vegul ugy dontottem hogy varok egy kicsit es leszukitem a valasztasi lehetoseget 2 masik monitorra 226CW illetve HP W2207. Idokozben olvastam nehany tesztet a W2207-rol es asszem azt fogom majd megvenni, sajnos nalunk meg nem kaphato [Magyarorszagon is csak 2 helyen]
Kepek es mini-review a HP W2207-rol [link]
Nagyon korrekt review: [link]
Erdekes modon a HP W2207-et a ket edigi helyen eleg nagy arkulonbozettel lattam: egyik helyen 69900 HUF, masik helyen 85k huf [ha erdekel gugli a legjobb baratod, nem emlexem mar hol] de akarhogy is, meg mindig joval olcsobb mint a 226CW
Amugy a 2232BW és 226 CW is elore lathatolag TN paneles monitotok lesznek [mint amugy minden eddigi 22''-es kiveve EIZO-t, de az 5k EUR]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest