Új hozzászólás Aktív témák
-
Andie
őstag
Nos skacok, voltam boltban méricskélni.
Lemértem a normál 19-est, a wide 19-est, és egy 22-es wide-ot is.
Itt láthatjátok az eredményt.: [link]
Elnézést a móricka rajzért.
A lényeg: a normál 19-es nagyobb a wide 19-esnél. 5 centivel magasabb, és csak 3-al keskenyebb. Alavetöen a wide a normálnak 91,7%-a. (nemcsak pixelekben, hanem cm2-ben is)
A 22''-os wide 10 cm-el szélesebb, mint a normal 19'', és 0,7 cm-el keskenyebb. Tehát még ez sincs olyan magas, mint egy normal 4:3-as 19''-os. De itt azért a 10centi már ütös, ez 23%-al nagyobb területileg. A 10 centi kb tenyérnyi szélességet jelent.
Konklúzió: wide 19-est neméri meg venni normál 19-es helyett, egyszerüen kevesebbet kap az ember. Oké, ha nagyon nagyon kell a wide munkához, vagy tervezéshez, akkor talán.
A 22-es már nagyobb, de nem annyival, hogy minimum +30ezer ft-ot fizessek érte. Most odafogtam ezt a méretarányos papirt a monitoromhoz, és nagyon kevéske ám ez a 10 centi plusz szélesség...
Mit gondoltok? -
Andie
őstag
Igazad van, elszámoltam, 14ezer pixel különbség. Ez nem jelenthet különbséget, ráadásul a wide-nél kevesebb pixel van, igy ott gyorsabbnak kéne lennie a játékoknak. Egyszerüen nemtalálok benchmarkot a neten, akárhogy keresgélek. VAgy 1280x1024es doom3 timedemo eredményeket irnak,v agy 1440x900-at. A kettö nincs összevetve ugyanazon a gépen.
Köszi a felbontási listát! Majd ezeket figyelem, ha túl gáz 1440ben.! -
Andie
őstag
Köszönöm!
Mik a váltófelbontásai az 1440*900-nak?
Másik fontos kérdésem: benchmarkolta már valaki, hogy van-e sebességkülönbség az 1280x1024 vs 1440x900 között?
Elvileg az 1440x900 az kevesebb pixel, kb 100ezerrel. Tehát elvileg gyorsabbnak kéne lenni. Egy doom3 benchmarkot, vagy 3dmarkot látott már valaki erre vonatkozólag? -
Andie
őstag
Visszatérve még erre az LG-re.
Azt irják itt [link] az elemzésnél, hogy:
It has a resolution of 1440x900 i have to set mine to 1024 x 768 as my pc does not recognise the recommended resolution...
Mit jelenthet ez, hogy nem ismerte fel a felbontást?
Előfordulhat, hogy hazaviszem, azt a 6600GT-m aszongya, hogy anyád, nincs 1440x900, nézzed 1024-ben? Mer akkor kardomba dőlök.
Ha egy monitornak 1440 a nativja, azt öngyilkosság más felbontásba nézni, egyszerüen ocsmány, homályos, életlen lesz a kép.
Van egyáltalán valakinek már ilyen moncsija? -
Andie
őstag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék!
Az a szitu, hogy öcsém 15-ös CRT-je halódik. Félóránként összeugrik a kép, stb. Kuka.
Két opció van.
1. Keresek neki egy 17''-os TFT-t, ami 1024x768-at tud nativan. Biztos vagyok benne, hogy volt ilyen monitor, de mostanság már csak 1280asakat találok minden boltban. Honnan tudnék ilyet szerezni neki? (fontos, mert nem lát túl jól, és 17''-on az 1024 nagybetüket ad)
2. Odaadom neki a mostani (3 éves) 19'' LG-met (tft). Ez is 1280 ugyan, de legalább 19 colos. Viszont akkor nekem kell valami helyette.
Ezt néztem ki magamnak: [link]
Csak ugye jönnek a szokásos kérdések:
- A mostani 19-es LG-mmel (1915s) az a baj, hogy nincs fekete. Ez sok esetben nem zavaró persze, de pl videónézés közben ha sötét képeket mutatnak, gyak nem látok semmit. Illetve a kedvenc játékomnál (Thief) megintcsak élvezhetetlen, mert ha leveszem a fényerőt, akkor nem látok semmit, minden sötét, ha meg feltolom a fényeröt, akkor ugyan látom a falakat, ajtókat, stb, de minden szürkén világit. Vajon ezt a problémámat megoldja az új monitornál igért 2000:1 kontrasztarány?
- Mi van azokkal a játékokkal, amik nem támogatják ezt a dilis 1440x900as felbontást? Pl Diablo2. Tudom ciki, de még mindig jáccok vele. Ott meg 800x600 van. Szép kis buci széles figuráim lesznek a játékban? Ráfesziti a képet, megnyújtva azt? Aztán meg pl Stalker-t 1280x1024-ben kellett nyomnom, hogy szép éles képet adjon, de ezt a 6600gt-m még épp elbirta. Mostmár ha nem támogatja a Stalker ezt az 1440x900at (nemtudom, támogatja?), akkor megin homályos, életlen képem lesz? Ha meg véletlen támogatja, akkor lassabb/gyorsabb lesz? (1280x1024 = 1310720 px / 1440x900 = 1296000 px
)
Ha esetleg van jobb tippetek hasonló áron, azt is szivesen veszem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged