Új hozzászólás Aktív témák
-
marcias
őstag
válasz
Integrator #3809 üzenetére
Aki most játékra-filmre, netezésre, egyéb általános igényekre akar monitort annak most szerencséje van, elég durván lezuhantak az árak. Pl. a Samsung "fényes fekete" sorozatában a 19", 20" és 22"-os monitorok között mindössze pár-pár ezer forint az eltérés, így szvsz én a legnagyobbat venném meg. A 22-eseknek is van azonban hátránya. Egyrészt ezek oldalirányban már tényleg elég nagyok, ami esetleg gondot jelenthet az elhelyezésnél, ha ez nem, akkor a TN panel átka, a rossz betekintési szögek, és az ebből következő kontraszt-romlás a 22"-osoknál erőteljesebb. Ennek ellenére, sztem érdemes ebben a méretben gondolkodni (pl Samsung 226BW).
-
marcias
őstag
Hümm. Sztem megvárom hogy karácsony után hogyan fognak változni a monitor-árak
-
marcias
őstag
válasz
Integrator #3789 üzenetére
A te igényeidnek sztem majdnem bármilyen 19"-os TFT megfelel pl a Samsung kínálatában. Azt ugyan nem írtad hogy hagyományos képarányú vagy szélesvásznú kell, de sztem egy 940BW, 931BW biztosan nagyon tetszene. Nem tudom milyen géped van, de ha nem mai akkor ennél nagyobb monitort én nem ajánlok mert a natív felbontást nem fogod tudni tartani, és úgy meg rossz a kép. Ha nincsenek extra igényeid sztem felesleges belemerülni a kontraszt/válaszidő/stb. kérdésekbe, ezek a monitorok már jók, a régi CRT-dhez képest le leszel nyűgözve
-
marcias
őstag
Hi!
Utánanéztem egy kicsit, de a Dell Ultrasharp 2007 WFP kivételével nem igazán találtam S-IPS paneles 20 collos monitort, annak az ára pedig érdekes módon bő 15 ezret drágult. Lehet hogy nincs összefüggés, de mindenesetre érdekes hogy a Dell amerikai oldalán 3-4 hetes szállítási időket írnak erre a típusra, míg a többi modellnél ez 1-2 nap. Lehetséges lenne hogy a kereslet felfutása miatt nőtt meg az ára? Bármennyire is jó monitor, azért 100-105k-t nem ér meg nekem. Ugyanakkor szívesen megnéznék más márkájú S-IPS monitorokat, de pl a Samsung kínálatában alig van TN-esen kívül más (a 215TW nagyon tetszik, de az közel 150k-ba kerül). Összességében eléggé elbizonytalanodtam, nem is vagyok biztos benne hogy akarok új monitort ilyen árak mellett, pedig egyre több grafikai meló mellett már kezd zavarni a jelenlegi 713N. Nincs vmi jó tipped? -
marcias
őstag
Már korábban írtam a Dell 2007 WFP monitorjával kapcsolatban, és úgy fest hogy karácsony körül beszereznék egyet. Ha reklámnak minősülne, akkor privátban, ha nem akkor szimplán leírná vki, hogy hol érdemes monitort nézni, ahol lehetőleg alacsonyak az árak?
(tudom, google, de azért nem mindenki van fenn)
-
marcias
őstag
Ez érdekes, pedig azt olvastam hogy a TN paneleseket szép lassan kiszorítják az egyre olcsóbbá váló (és amúgy jobb) PVA/MVA/S-IPS monitorok, eközben pedig azt látom hogy sorra jelennek meg a TN monitorok, miközben a Samsung a kezdetben ígéretesnek tűnő 173P/770P jellegű monitoraival már nem is törődik, szélesvásznúban pedig meg sem jelentek. Érdemes várni esetleg, hogy jövőre jönnek újabb típusok, esetleg a jelenlegiek lesznek olcsóbbak, vagy kénytelenek leszünk elkönyvelni, hogy nincs igény jobb minőségre?
-
marcias
őstag
Üdv!
Én is szeretnék új monitort venni és semmiképpen sem TN panelest (grafikai munkákra kéne elsősorban). A kritériumaimnak eddig a Dell 2007 WFP felelt meg leginkább, de az most éppen elég drága. Nincsen erre a monitorra más alternatíva mondjuk a Samsungnál? A méretet illetően nekem a 21"-os wide lenne a legjobb, de a 20 is megfelel. Akárhogy nézem, mintha a Samsung csak TN paneles monitorokkal foglalkozna újabban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell 1707FP 17" LCD monitor eladó
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraGear 27GR95QE-B (2K/240hz/0.03ms)
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest