- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- iPhone topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedecske
tag
Na az van, hogy feltettem a 2008-as verziot. Eloszor nem akarta megenni a 2010-es forrast, le is vert a viz, de talaltam neten egy egyszeru modszert, amivel megette
.
Nem bugzik, a breakpointoknal megall, es gyorsabb is, mint a 2010. Asszem ennel maradok.@x007 :
Koszonom a valaszt, muxik, de kicsit ra kellett segitenem. A Path.Combine ugyanis dupla \ jelet tesz az utvonalba ( c:\\akarmi\\akarmi.txt ), ezert be kellett bigyesztenem egy @ jelet imigyen:
if (File.Exists(@filepath))
{
//kod
}Nagyon szepen koszonom neked a valaszt, tovabb tudtam haladni.
-
zedecske
tag
koszi, de igazabol elbucsuztam a 2010-es VS-tol, mert olvastam neten, hogy egy tagnak(aki nem olyan lama mint en) ugyanilyen debugos breakpointos gondjai voltak vele. most majd egy 2008-as verzioval probalkozok holnap, remelem az muxik rendesen. ha nem, akkor kiprobalom amit irtal.
a hiba raadasul nem is konstans, egyik forditasnal megall (ugyanannal) a bp-nal, ha ugy tartja kedve, aztan rnd beadja a kulcsot
-
zedecske
tag
válasz
martonx #2655 üzenetére
nemtom, lehet hogy ujrarakom, hatha az megoldja. az, hogy van-e kulonbseg vagy nincs, nem tudom sem megerositeni sem cafolni, mert nem hasznaltam meg pro-t, de allitolag pl a proban tobb lehetoseg van ha jobb klikket nyomsz a bp-re, nem csak kiiktatni v torolni tudod mint az expressben. most linkelni nem tudom a hivatkozast ahol ezt olvastam,mert telorol vok. azt megkerdezhetem, hogy neked milyen tapasztalataid voltak expressel? minden info jol jon egy newbie-nek, amilyen en vagyok... thx es elnezest a tordeles hianyaert, telorol vagyok
-
zedecske
tag
Windows alkalmazas...(ööh ha ez azt akarja jelenteni, hogy windows alatt fut, es nem parancssoros, hanem formos, akkor igen
)
ezeket hasznalom benne:
using System;
using System.Collections.Generic;
using System.ComponentModel;
using System.Data;
using System.Drawing;
using System.Linq;
using System.Text;
using System.Reflection;
using System.Windows.Forms;
using System.IO;
using System.Text.RegularExpressions;Sajnos en Express-t hasznalok, de mar megbantam, lehet hogy a debugja nem tokeletes.
-
zedecske
tag
Ez a project egeszen kicsi
egy nortwood celeronon egy par masodperc alatt lefordul.
Csak valamilyen oknal fogva, (amit csokkent ertelmem nem hajlando megerteni), nem reagal a breakpointokra (ha F5-ot nyomok, ami a debug, en is ugy tudtam). Ez alatt azt ertem, hogy tehetek en akarhova BP-t, egyszeruen nem all meg a futas, nem adja vissza az editort, hogy megnezhessem a valtozokat.Azt olvastam vhol neten, hogy az Express meg a Professional debugja kozott azert mervado a kulonbseg, kulonos tekintettel a breakpointok kezelesere.
-
zedecske
tag
To switch to the Debug or Release configuration quickly
On the Standard toolbar, choose either Debug or Release from the Solution Configurations list box. This toolbar is not available in the Visual Basic Express or Visual C# Express.
Gondolom ez lehet a problemam...
, merhogy Expresst hasznalok.
De azert koszi a valaszokat, sokat segitett, majd a workaround is kiforrja magat.
-
zedecske
tag
válasz
kingabo #2640 üzenetére
Asszem agyhugykovet kaptam igy az unnepek elott.
Ugyanis: hiaba deklaralok akar lokalis, akar globalis valtozot, a debug mind a kettot figyelmen kivul hagyja. Nem is listazza ki a berakpointra futas utan.
Nem tudom hogy mi a *sipszo*-t *sipszo*-zik velem ez a *sipszo*-s kis *sipszo* (szuletesi neven: Visual Studio 2010 Express) , de asszem mara befejeztem. Kulonben is holnap mar karacsony.
Majd felvetem a problemat unnepek utan, az addigra kinott hajammal.Boldog, c#-mentes karacsonyt kivanok az egybegyulteknek!
-
zedecske
tag
válasz
ArchElf #2638 üzenetére
Ezt az infot koszonom,de:
ha igy hasznalom:
pathstr = Path.GetFullPath("counter.dat");
if (File.Exists(pathstr+"\\"+"counter.dat"))
{
//kod;
}akkor sem talal semmit,
pathstr = Path.GetFullPath("counter.dat");
if (File.Exists(@pathstr+"\"+"counter.dat"))
{
//kod;
}ezt meg nem engedi az editor, mert csak egy escape char "\"
en arra gyanakodok, hogy ha en beallitom az aktualis mappat a setcurrentdirectory-val, attol meg nem tudja, hogy abban a mappaban keresse az adott filet.
Tanacstalan vagyok, mint egy kiskozseg
-
zedecske
tag
Sziasztok, ujra en.
Egy tok egyszerunek tuno probleman vagyok elakadva.
van a File.Exist metodus ami igy mukodne az MSDN szerint:
if (File.Exists(@"c:\\akarmi\\akarmi.txt"))
{
//kod;
}ezzel nincs is semmi gond. de amikor valtozokat akarok vele megetetni, ily modon:
pathstr = Path.GetFullPath("akarmi.txt");
if (File.Exists(@pathstr+ "\\" + "akarmi.txt"))
{
//kod
}
Igy mar nem fogadja el a gyomra(nem valosul meg a true ag). Van valami otletetek, hogyan lehetne ezt kivitelezni?MOD:
elotte beallitottam az aktualis mappat System.IO.Directory.SetCurrentDirectory segitsegevel.
Koszonnem elore is
Z
-
zedecske
tag
válasz
martonx #2625 üzenetére
protected override void OnLoad(EventArgs e)
{
dataGridView1.CellValueChanged += new DataGridViewCellEventHandler(dataGridView1_CellValueChanged);
}
public void dataGridView1_CellValueChanged(object sender, DataGridViewCellEventArgs e)
{
if (dataGridView1.Visible != false)
{
MessageBox.Show("Cella modositva: " + e.RowIndex+"/"+e.ColumnIndex);
}
}Igy muxik, koszi.
Azert irtam le, hogy legyen egy megoldas, amire ra lehet keresni.
Keresoszavak: datagridview event handler cellvaluechanged
-
zedecske
tag
Hat a problema ott kezdodik, hogy meg sem jelenik a messagebox.
Guglizok orult modjara, de az MSDN megoldasa nem jon be, vmi eventhandlerekkel kene buveszkedni, azt is megprobaltam, nem jott be, most eppen a dataGridView1_CellEndEdit metodust probalgatom, nem sok sikerrel.
Emlitettem hogy kezdo vagyok c#-ban ? -
zedecske
tag
Hello
Egy hete kezdtem el C#-ban programozni(a tomeg felhordul
). Elotte azert voltak proggolasi tapasztalatok, leginkabb delphi, de az kotottnek bizonyult, igy a Visual Studio 2010 Express mellett dontottem.
Vegigolvastam a "datagridview" tag gyorskereseset (~25 bejegyzes), de nem talaltam olyan problemat, ami olyan mint az enyem.A problema a kovetkezo: van egy datagridview, ami fel van toltve adatokkal, bizonyos lekerdezesek szerint (szoveges fileokbol, uh nincs datasource hozza). A kilistazasnal ha a juzer belekattint egy cellaba, es modositja, azt nekem le kene kezelni, vagyis tudnom kene, hogy a cella tartalma megvaltozott, es foleg melyik cellae.
private void dataGridView1_SelectedValueChanged(object sender,DataGridViewCellEventArgs e)
{
MessageBox.Show("Cell Changed:"+e.ColumnIndex+" / "+e.RowIndex);
}erre gondoltam, de tojik a fejemre.
MOD: gugliztam a temaban eleget, most is azt csinalom
Vki tudna segiteni egy ilyen prognoobnak mit en?
Elore is koszi
Z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingatlanos topic!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest