- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
válasz
kingabo #1955 üzenetére
Akkor ki tudnád fejteni bővebben (kóddal) azt amire gondolsz? Bocs, csak még annyira nem vagyok otthon a témában, és ennyiből nem sikerült teljesen megértenem.
A switch tényleg szebb lenne, azt majd átírom.
Meg a key_down-ba is beleírom amit kell, de egyelőre elég volt maga a lényeg. -
Speederer
senior tag
válasz
kingabo #1948 üzenetére
Valami ilyesmit sikerült összehoznom:
public string atvalt(string honnan, int mit)
{
int mibe = 0;
TextBox[] tb = new TextBox[4];
tb[0] = textBox1;
tb[1] = textBox2;
tb[2] = textBox3;
tb[3] = textBox4;
if (honnan == "")
{
for (int i = 0; i < tb.Length; i++)
{
tb[i].Text = "0";
}
}
else
{
for (int i = 0; i < tb.Length; i++)
{
if (i == 0) { mibe = 10; }
else if (i == 1) { mibe = 2; }
else if (i == 2) { mibe = 8; }
else if (i == 3) { mibe = 16; }
tb[i].Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(honnan, mit), mibe);
}
}
return null;
}
private void textBox1_KeyUp(object sender, KeyEventArgs e)
{
atvalt((sender as TextBox).Text, 10);
}Így elég 1 sor minden textBox_KeyUp-hoz.
A tömb elemeit csak így felsorolással tudtam megadni, pedig valahogy így szerettem volna:
TextBox[] tb = new TextBox[textBox1, textBox2, textBox3, textBox4];Ez miért nem tetszik neki?
-
Speederer
senior tag
Ha jól tudom ezzel azt spórolom meg, hogy a Convert-es dolgok helyett az atvalt szót írom. Ez sem rossz, de akkor pontosítanék azon amit szeretnék.
Szóval én úgy szeretném használni jelen kis programomat, hogy bármelyik textbox-ba ha írok vmit, akkor azt az értéket váltsa át a billentyű lenyomása pillanatában a többi számrendszerre.
Ugye van 4 textbox, a 10-es, 2-es, 8-as, 16-os számrendszerrel. Amit írtam előző hsz-ben kódot, az az 1-es textbox-hoz tartozik. De én azt szeretném, ha pl a 8-asba írok, akkor azt váltsa át a másik 3-ra. Na és ehhez ne kelljen nekem ezt a fent említett 3 sort leírnom mindig.
Pl. a 2-esé így nézne ki:
textBox1.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox2.Text), 2);
textBox3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox2.Text), 8);
textBox4.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox2.Text), 16);a 8-asé (textbox3-é) pedig így:
textBox2.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox3.Text), 2);
textBox1.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox3.Text), 8);
textBox4.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox3.Text), 16);Szóval ezeket szeretném vhogy lespórolni.
Gondolok itt olyasmire, hogy lekérdezni, hogy melyik textbox-ba írok éppen, azt berakni a ToInt32 után, és kivenni azt a sort, amiben az aktuális_textbox.text = ... van
Érthető azért vmennyire?Lehet már nem vagyok a legfittebb... bocsi!
-
Speederer
senior tag
Van 1 nagyon egyszerű kis program, ami a számrendszerek közötti átváltást megoldja. Vagyis van 4 TextBox, a textBox1_KeyUp-ba pedig beleírtam, hogy:
textBox2.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text), 2);
textBox3.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text), 8);
textBox4.Text = Convert.ToString(Convert.ToInt32(textBox1.Text), 16);Ez szépen meg is csinálja amit szeretnék, de azt szeretném minél rövidebb programkóddal megoldani, hogy ne kelljen szinte mindig ugyanazt a kódot minden textbox keyup-jába beleírni, mivel a 3 sornyi kódból mindig csak néhány karakter változik.
Ez ugye ekkora kis programnál nem jelent sokat, de ha lenne mondjuk hasonló szisztémával 50 textbox-om, akkor az elég cikis lenne már.
Van erre vmi gyors módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA/50 FÉLE HÁZ
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged