Hirdetés
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Magisk
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Elképesztő erővel rúgta be a Dimensity 9400 az ajtót
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Jópár debil gyökér miatt nem kell egy egész generációt minősítgetni. Elképzelhető, hogy vannak igen rendes mennyiségben kivételek. Nyilván 20 évvel ezelőtt is voltak olyan emberek, akik azt hitték, úgy is ér valamit egy diploma, hogy a szakterületen az érdeklődés teljes hiányával együtt valahogy összesunyiskodnak egy papírt, amivel aztán törölgethetik.
De tényleg, hagyjuk ezeket a "mai generáció", a "mai fiatalok" jellegű nagy szavakat, ha kérhetem, mert az általánosítás is nagyon hibás gondolatokat szülhet.=====
Fentitől teljesen eltérő téma: mit szólnátok, ha a topicot erről a csúnya "Visual studio.net és c#" névről (randa a kisbetű, meg minek legyen benne a Visual Studio, mintha csak abban lehetne C#-programozni ) átneveztetnénk mondjuk "C# programozás"-ra vagy ehhez hasonlóra? Jobb ötlet esetleg? Thx!
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én is saját tapasztalatból mondom az ellenkezőjét. Nálunk a szakon azért elég sok olyan forma jár az egyetemre, aki nem csak a levegőbe fog beszélni, amikor az első állásinterjún azt mondja, hogy tud programozni.
Ráadásul martonx is egész generáció(k)ról beszél, teljes általánosítás ismét.
Nem tudom, honnan veszed, hogy régen néhány 10 ezren értettek hozzá, ma meg 1-2... nem gondolod, hogy ez kicsit túlzás? Eleve régebben sokkal kevesebben foglalkoztak a témával, ma már jóval népszerűbb lett az informatika, pályaválasztás terén is. Valóban rengeteg olyan fiatal van, akit egyáltalán nem érdekel a terület, csak legyen meg a papír, hogy szerezhessen aztán egy jól fizető állást (ami épp az érdeklődés hiánya miatt nem biztos, hogy össze fog jönni neki), de ez csak egy réteg, és abból kiindulva, hogy mennyire széleskörű manapság az érdeklődés a terület iránt, és mennyien választják manapság ezt a hivatást (legalábbis egyre többen jelentkeznek ilyen irányú egyetemi/főiskolai szakra, OKJ-s képzésekre (attól még, mert OKJ, lehet, hogy ért hozzá), stb.), jóval nagyobb embertömegből lehet meríteni, akikből potenciális jó szakember lesz a jövőben.
Csak arra akarom felhívni a figyelmet, hogy a "mai fiatalokat", a jelenlegi és jövőbeli generációt ne becsüljük le előre, fenntartva magunknak a feltételezés jogát, hogy csak a régmúltban nőhetett fel olyan generáció, amely valós tudás birtokában helyezkedett el végül bármilyen szakmában.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Persze, ebben bőven lehet igazság, exponenciálisan nőtt az ezzel foglalkozók száma, így ezzel arányosan nőtt az alkalmatlanok száma is, akik majd gondolom elmennek rendszergazdának, és kész. A "felhigulás" már sokkal jobb szó. Mellesleg én az oktatásban keresném a hibát, ennek rossz színvonala okozza, hogy az új generációból "degeneráció" lesz.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #2092 üzenetére
Hát akkor úgy tűnik, nem fogunk egyetérteni, mert én nem úgy gondolom, hogy valaki nem tud programozni, és nem is lehet belőle jó szakember, ha pár tárgyat ellinkeskedik, mert lusta volt hozzá, nem érdekelte, nem értette, vagy egyáltalán köze nem volt hozzá, stb. De úgy tűnik, szerinted csak az lehet jó szakember, aki időben elvégzi az egyetemet, és minden tárgyat faszán elsőre megcsinál.
Én is csúszom, nem fogom időben befejezni az egyetemet, mert előtte már elvégeztem egy főiskolát, ami abszolúte nem informatikával kapcsolatos képzést adott, és már igencsak megkoptak az emlékeim középiskolából, ahol amúgy is qrvára szar, semmit nem érő matekképzés volt (ráadásul humán tagozat). Így is nagyon nehéz volt összeszedni azt a tudást, amivel az emberek többsége alapból érkezik egy egyetemre, lásd pl. deriválás, integrálás (ez most csak két kiragadott példa, ami elég alap kellene, hogy legyen a középiskolai képzésben is), amit mi egyáltalán nem vettünk középiskolában, meg úgy egyáltalán a reál jellegű tárgyakban való gondolkodást sem adták át. Gondolom mondanom sem kell, hogy programozást csak hírből ismertem. Így programozásból is iszonyat sokat szenvedtem, mire végül feltornásztam magam arra a szintre, ahol most tartok, hogy talán már normálisan meg tudok írni egy programot, és úgy érzem, közöm van az egészhez, érdekel, szeretem csinálni, és a sok gyakorlás miatt már jobban állok, mint sokan mások, akik eleve programozói ismeretekkel/vénával érkeztek az egyetemre.
De még így is tudom, hogy sehol nem állok a "jó programozó" kategóriától. (Legalább belátom.)
Részben a rendkívül gyenge előképzettség okán pár tárgyat nem sikerült elsőre megcsinálni, és persze volt olyan, amire nem is szántam annyi időt, amennyit kellene, elsősorban olyan matekos jellegű tárgyakra gondolok, amiket sokan kisujjukból kiráznak, számomra mégis nehéz volt felfogni az ott tanult dolgokat úgy, hogy előtte soha nem tanultam még csak hasonlót sem (lásd pl. "Bevezetés a számításelméletbe 2.", Algoritmuselmélet, stb. - ezekre nyilván azt fogjátok mondani, hogy "piha, hát mi volt az nekem, lószar az egész, halál egyszerű, csak gondolkodni kell", nekem nem, nyilván akkor ostoba vagyok).
Én sem fogom időben befejezni az egyetemi képzést, de azért annak ellenére remélem, attól még jó szakember lehetek, hogy Ti úgy gondoljátok, jó szakember már nem lehet, aki nem végez időben az egyetemmel...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Erre is csak azt tudnám mondani, amit martonx-nek leírtam imént... gondolom hasonlóképpen gondolod, mint ő, hogy időben kell végezni az egyetemmel, és akkor az már egyértelműen előrevetíti azt is, hogy jó lesz valaki a szakmában. Ezzel abszolúte nem értek egyet, nem gondolom, hogy attól ér valaki többet, hogy a képzés minimális időtartama alatt sikerült elvégeznie az egyetemet/főiskolát.
Megerősítésként: igen, Ti nagyon ügyesek vagytok, hogy sikerült elsőre, de asszem vannak még egy páran, akik szeretnének jók lenni a szakmájukban attól függetlenül, hogy nem azonnal fejezték be a képzést, ahogy lehetett (aminek mondjuk nem csak a hereverés az oka).Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz #90999040 #2118 üzenetére
Igen, én is erre gondolok, és tulajdonképpen ez a fórum - ahogy elnézem - a C#-programozásról szól elsősorban, nem csak úgy általában a .NET-ről.
Ha a többiek is egyetértenek, akkor megkérem a modikat a módosításra. Vélemény?Most azon tanakodtam, hogy helyesírás szerint "C# programozás" vagy "C#-programozás" (kötőjel). Én utóbbira tippelnék, mert tulképpen a C#-nak a programozása, de lehet, hogy tévedek.
======
shev7, martonx, amargo: asszem ezt túltárgyaltuk, nagyjából sikerült közös nevezőre hozni a véleményeket.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz kingabo #2122 üzenetére
És ki mondta, hogy a Prohardver a nagy helyesírásguru?
Amúgy meg >>> [link]....
Szóval ez még minimális szinten sem mérvadó.=======
(#2121) stevve : pontosan erre gondoltam én is. Ergo egyáltalán nem függ össze, ki mennyi idő alatt végez a sulival, és az, hogy valaki mekkora góré lesz a szakmájában.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Boolash #2151 üzenetére
Nem árthat, bár még jobb lenne, ha felpakolnád valami ingyenes tárhelyre, hogy egyből láthassuk a végeredményét, hogyan néz ki. Azt a rész az érdekes, ami akkor generálódik, amikor szétesik az oldal.
Azért is lenne jobb tárhelyre felrakva a generált kód, mert akkor lehetne látni egyből azt is, milyen stílusokat alkalmaztál az elemekre, meg nincs-e validitási para, és nem kéne körülírnod, hogy mégis mi nem jó.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #2152 üzenetére
Közben megoldódott, csak hogy más ne törje a fejét rajta:
a display:inherit tulajdonság jelen esetben nem jó, hiszen itt egy táblázat soráról van szó, és az az említett beállítás szerint a szülő tulajdonságait örökölné, ami itt helytelen.
Ebből következően a display: table-row; tulajdonság a jó megoldás jelen esetben, így már nem esik szét a táblázat.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz prog1000 #2167 üzenetére
Talán ha meg is nézted volna, amiket linkeltem...
Már az elsőben, amit linkeltem, ott van minden, ami kell neked, idézek a mátrix osztályhoz tartozó leírásból:
"A class representing a Matrix consisting of "Fractions". Features include
-constructors to initialize matrix directly (using Fractions, doubles, integers)
-some methods include
-Determinent
-Inverse
-Echelon Form (can be used to solve system of equations)
-Reduced Echelon Form etc.
-operators overload(+,-,*,/)
-Fraction class included (also written by me)
-other details given in the class"belenézve magába az osztálymetódusok definícióját tartalmazó fájlba, látható egy összegzés, amiből kiderül, hogy ez MINDENT tud, ami neked most kell:
/// Public Methods (Description is given with respective methods' definitions)
/// string ConvertToString(Matrix)
/// Matrix Minor(Matrix, Row,Col)
/// Fraction Determinent(Matrix)
/// MultiplyRow( Row, Fraction )
/// MultiplyRow( Row, integer )
/// MultiplyRow( Row, double )
/// AddRow( TargetRow, SecondRow, Multiple)
/// InterchangeRow( Row1, Row2)
/// Matrix Concatenate(Matrix1, Matrix2)
/// Matrix EchelonForm(Matrix)
/// Matrix ReducedEchelonForm(Matrix)
/// Matrix Inverse(Matrix)
/// Matrix Adjoint(Matrix)
/// Matrix Transpose(Matrix)
/// Matrix Duplicate()
/// Matrix ScalarMatrix( Rows, Cols, K )
/// Matrix IdentityMatrix( Rows, Cols )
/// Matrix UnitMatrix(Rows, Cols)
/// Matrix NullMatrix(Rows, Cols)
///
/// Private Methods
/// Fraction GetElement(int iRow, int iCol)
/// SetElement(int iRow, int iCol, Fraction value)
/// Negate(Matrix)
/// Add(Matrix1, Matrix2)
/// Multiply(Matrix1, Matrix2)
/// Multiply(Matrix1, Fraction)
/// Multiply(Matrix1, integer)
///
/// Operators Overloaded Overloaded
/// Unary: - (negate matrix)
/// Binary:
/// +,- for two matrices
/// * for two matrices or one matrix with integer or fraction or double
/// / for matrix with integer or fraction or doubleHa meg belenézel a kódba, elég sokat tanulhatsz belőle... Szerintem a célnak jelenleg jobban megfelelő osztályt nem igazán fogsz találni, max. kábé ugyanilyen jellegűt, persze nem teszteltem, de jónak tűnik.
Szóval talán mielőtt izomból visszautasítanád a segítséget, fontold meg, hogy vajon nem lesz-e az mégis jó neked...
(#2169): programozási ismeretek kellenek csupán, nem kell, hogy "programozó" légy. Ha ezek nincsenek meg, akkor meg teljesen mindegy, úgysem fogod tudni használni a felajánlott kódokat.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Milyen gáz már egy olyan oldal, amit Silverlight nélkül meg sem lehet nézni (most épp Linuxon vagyok, lehet, hogy van kerülő megoldás ott is Silverlight telepítésére, de nem vagyok hajlandó ezzel szarakodni egy béna oldal miatt, aminek még a kezdőlapját sem lehet normálisan elolvasni anélkül ). Csak úgy tudtam normálisan elolvasni, mi van az oldalon, miről szól egyáltalán, hogy böngésző fejlesztőeszközében letiltottam annak a külön "vászonnak" a háttérszínét, ami arra hívja fel a figyelmem ronda piros háttér előtt, hogy szükségem lesz Silverlightra... Szóval érted, milyen oldal már az (egy szar ), aminél még azt sem lehet elolvasni egy beépülő nélkül, hogy egyáltalán miről szól.
Pont az ilyenekért utáltam mindig is minden agyonFlash-elt oldalt, most meg itt ez a csodálatos Silverlight...grrr..... Már megint abba a hibába csábítja az idiótább webfejlesztőket, hogy csak és kizárólag egy beépülőre építsenek egy oldalt (és annak hiánya esetén meg azonnali elhagyásra kényszerítse a többi látogatót).
Na, bocs az OFF-ért.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #2225 üzenetére
Valahogy nálam eleve nagyon komoly ellenérzést vált ki, ha egy oldal nem hajlandó valamilyen beépülő nélkül működni, tehát a felhasználó rá van kényszerítve, hogy igenis telepítse azt a szaros plugint, ha tényleg meg akarja nézni az oldalt. Na én ekkor hagyom el azonnal az oldalt, amennyiben nem vagyok valamilyen okból tényleg rákényszerítve, hogy az ominózus oldalon böngésszek.
Amúgy arról fogalmam sincs, mennyire ellensége a Flash-nek, vagy mennyire nem az (az okát sem tudom, miért az, vagy miért nem), de az tény, hogy ahhoz hasonlóan beépülőhöz van kötve, és szerintem nagyon komoly dolgokat meg lehet csinálni hagyományos HTML-kód generálásával, némi JavaScript alkalmazásával együtt, plusz a HTML5 is igen komoly dolgokra lesz képes, aminek meg a böngészőtámogatottsága eleve meglesz, a Silverlighttal ellentétben (amihez meg mindenképp telepíteni kell).
Ezentúl éppen Google-forrás írja az indexeléssel kapcsolatban: [link]
"Flash, Silverlight és más multimédiás formátumok
A Google fel tudja térképezni és képes indexelni a Flash-fájlok tartalmát, továbbra is problémái vannak azonban az egyéb multimédiás formátumok (például a Silverlight) tartalmának elérésével. Az ilyen multimédiás formátumok természetüknél fogva vizuálisak, ezért problémákat okozhatnak a Googlebot számára. Egyes internetes keresőrobotokkal ellentétben a Googlebot olvasni tudja a multimédiás formátumú fájlok egy részét. A szöveget és a linkeket ki tudja vonni belőlük, de a szerkezet és a környezet nélkül. A multimédiás tervezők ráadásul a szöveget gyakran grafikus formában adják meg, és mivel a Google nem ismeri fel a képeken szereplő szavakat, fontos kulcsszavak kerülhetik el a figyelmét. Más szóval: még ha tudjuk is indexelni a tartalmat, előfordulhat, hogy nem kerül az indexbe a szöveg, a tartalom vagy a linkek egy része."Én is foglalkozom webfejlesztéssel (amatőr szinten, bár kérdés, mit tekintünk annak), és nagyon ellenzem az ilyen beépülőhasználathoz kötött weboldalak fejlesztését.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #2231 üzenetére
Akkor jó, megnyugtattál.
Az persze simán elképzelhető, hogy a Silverlight egyébként rengeteg dologra igenis hasznos, ezt nem tudom, mert ezzel a részével még nem volt alkalmam foglalkozni, de engem weboldalak esetén kifejezetten idegesít az alkalmazása, ahogy idegesít a Flash is (és jelen esetben nem is számít, hogy mennyire kiváltója a SL a Flash-nek, vagy mennyire nem az) - főleg akkor, amikor a legtöbb dologra létezik megfelelő alternatíva úgy, hogy azt a lehető legtöbb modern böngésző támogatja, mindenféle beépülő nélkül.
Ha már C#, ott az ASP.NET Silverlight nélkül.Amúgy a nagy "kedvencem" az, amikor valaki a teljes honlapját Flash-re építi, és egy darab menüpont nem jelenik meg, ha az nincs telepítve, vagy épp nincs engedélyezve. Nálam pl. Chrome-on alapból kattintós módszerre nyílnak csak meg a Flash-tartalmak (about:flags, "Click to play"), elsősorban a Flash-tartalmak sokszor jellemző jelentős erőforrászabálása meg az azok ellen táplált utálatom miatt.
===
(#2228) stevve: nálam a sok Flash-tartalom láttán ámulás helyett az az érzés szokott előjönni, hogy "de szívesen tarkónverném szeneslapáttal ennek a honlapnak a megalkotóit".
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz martonx #2255 üzenetére
"Mondtam már, hogy az Opera felejtős"
Jaja, persze, mert az oldalon képtelenek normálisan elküldeni a headereket, vagyis a programozók voltak igénytelenek ilyen szempontból, ezért az Opera a felejtős? Hogyne.A többit hunfatal helyettem is elmondta, a számból vette ki a szót.
Amúgy kíváncsi lennék, milyen érvekkel támasztod alá, hogy felejtős lenne az Opera a Firefox-szal szemben... nem mintha ezzel kapcsolatban meg tudnál győzni, valószínűleg igen hosszú hsz.-eket termő végtelen vitákat folytatnánk erről, aminek végeredményeként maradna mindkettőnk álláspontja ugyanaz, legfeljebb néhány dologban mégis találhatnánk metszéspontokat.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Lortech #2261 üzenetére
Ja okés, bocsesz, csak megszoktam, hogy amikor az Operát próbálom megvédeni, rendszeresen megpróbál valaki hittérítő dumát előadni a többi böngészőről, hogy az mennyivel jobb, úgyhogy már üldözési mániám van...
Akkor kösz.
Amúgy látom moonman már megint betette a lábát az általad linkelt topicba, hogy az egész róla és a májkroszoft-imádatáról szóljon...Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Spotify
- Apple notebookok
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy ruhás topik
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen